Insanity workout

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
BlueIvy

#1 Insanity workout

Post by BlueIvy »

POTREBNA MI JE POMOC
Ne bavim se nikakvim sportom, nisam debela (ali imam viska sala na stomaku) ... pa sam odlucila da se ove godine zategnem i oblikujem svoje misice. Cula sam za insanity, pa sam krenula da radim. Ovo mi je 2 sedmica, i vec imam probleme.
Naime, mogla sam mnogo vishe da uradim u prvoj sedmici, nego sad u drugoj ...
Nemam upalu misica, ali me mnogo bole noge i jedino sta osjecam je da su teske ... Niti jednu vjezbu mogu da odradim do kraja, a neke ne mogu nikako jer me noge ne slusaju i cak se tresu na nekim vjezbama..

Jedem kao "KONJ" , po citav dan sam gladna... jedem zdravo (mnogo voca i povrca, integralni kruh, piletinu, kuhana jaja...)
Ali su mi neki ljudi preporucili da krenem sa recovery formulom, i da nabavim protein i jos neke preparate (iskreno, ne znam cemu sluze, niti da li mi je stvarno potrebno)...
Ako vi znate nesto vishe o ovom, molim vas objasnite mi...

i da li se ikom ovo dogodilo ???
granita

#2 Re: Insanity workout

Post by granita »

Ako radis svaki dan vec 2 sedmice, to je premor misica. Dodje do prezasicenja, efekta nema, samo umor. Insanity je takodjer pretezak za pocetnike. Trebala si poceti sa jednostavnijim workout i cardio vjezbama, pa nakon nekoliko mjeseci poceti sa tako jakim treninzima. U pravilu na 7 dana, treba imati 2 dana pauze. Takodjer, programe treba mjenjati, a ne uvijek raditi iste vjezbe da ne bi doslo do premora. Misic pamti i ne treba mu dugo da mu jedna vjezba postane "dosadna". Onda nema napretka, tebe boli i frustrira.
granita

#3 Re: Insanity workout

Post by granita »

I nemoj piti proteine. Varijacija vjezbi uz zdravu ishranu je sve sto ti treba, jer ti ne tezis za nekim bodybuilding image, vec cisto zelis da oblikujes svoje tijelo (ako sam dobro razumjela). Ako vec hoces, povecaj unos bijelog mesa, ribe, jaja i mlijecnih proizvoda, a smanji ugljikohidrate. Ja sam u fitnessu vec 15. godina, nikada ih nisam pila, a imam vrlo oblikovane misice. S obzirom da nisi debela, workout treninzi sa malim kilazama (preporucujem da pocnes sa 1kg do 1.5., pa postepeno dizes) uz odgovarajuci cardio i recovery periode bi trebao dati rezultate za nekoliko mjeseci. Ako je jos nesto interesuje, slobodno pitaj.
BlueIvy

#4 Re: Insanity workout

Post by BlueIvy »

Hvala ti mnogo na odgovoru...
Jucer sam radila cardio recovery - i super sam se osjecala..
Danas sam radila cardio resistence and power, i ostaje mi jos sutra pure cardio i cardio abs .. pa zavrsavam s drugom sedmicom...
Hvala ti na savjetu za promijenu workout-a, ali mislim da cu ostati ipak pri ovom... jer sam vec nakon prve sedmice uocila rezultate na svom tijelu 1.NOGE SU MI DOSTA ZATEGNUTIJE (i dalje je guza "mlohava" , i imam celulita - ali ne ocekujem da to rjesim odmah ... moja nada je da se rjesim toga kroz ishranu u naredna 2-3 mjeseca)
2. cak pocinjem imati misice na rukama
3. a ABS se pocinje oblikovati
IMAM 62kg na visinu 175cm ... i smatram se dovoljno mrsavom ... imam visak masnih naslaga na gornjem dijelu nogu, na stomaku i onaj dio tijela koje sve zene mrze "bubrescici" :D LOL ... ali ne mnogo, svega toga mozda ima po 1cm

A PROBLEM NOVI je sto su mi se misici na desnoj ruci poceli formirati, a na lijevoj ne ...??? tj.cvrsca je od druge

A problem s teskim nogama jos uvijek nisam rijesila, ali sam si olaksala sa mentol kremom

A sto se tice ishrane HMMMM, ostala sam zatecena koliko mojih prijatelja koristi whey protein - i kad god sam ih pitala da li koriste neke dodatke ishrani CUTALI SU ... nikad mi nisu spomenuli, niti natuknuli da ih koriste... I jucer u toku dubljeg razgovora, kad sam im rekla da sam za to cula i da bih mozda koristila ...EEE TAD SU SVIIIII PRIZNALI ... ostala sam bez teksta ... pa zasto su to krili ???

I mislim da cu ga ipak koristi, jer koliko god jedem - nisam sita... i samo mi se stomak povecava i povecava ..
Probat cu, ako mi ne bude odgovarao stat cu ... jer sam citala na mnogo foruma zasto su ljudi za i zasto protiv proteina... I vidim da ih je dosta skepticnih i nezadovoljnih , ali isto toliko ih je i zadovoljnih...
Jedino zbog cega strahujem je HORMONI, jer sam prije 2 godine oboljela od policisticnih jajnika, te mi je muski hormon TESTOSTERON povisen i pijem DIANE (antibebi pilule) ... a citala sam na forumima da proteini imaju i hormon estrogen u sebi ... PA ME TO BRINE
Post Reply