Hormonske tablete
Moderator: anex
-
Mis Canono
#1 Hormonske tablete
Drage moje dame, zanima me ko ima iskustva sa tabletama "Dabroston"? Naime radi se o hormonskim tabletama, a propisala mi ih je moja dr.gin.. Konkretno me zanima da li cu dobiti na tezini koristeci iste??

- ilkbahar
#2 Re: Hormonske tablete
Doktorica ti ih je propisala kako bi uskoro dobila menustraciju koja ti je vjerovatno neredovna ili kasni vec duze vrijeme. Ti te tablete neces piti konstantno, nego samo dok ne dobijes.
Koliko znam od ovih tableta, obzirom da ih neces dugo piti, ne bi se trebala debljati. Inace se deblja jedino od kontracepcijskih pilula, koje zene piju i godinama. Ustvari to i nije prava debljina, vec vise nakupljanje tecnosti, pa kad ih prestanes piti vrlo brzo ispuses.
Koliko znam od ovih tableta, obzirom da ih neces dugo piti, ne bi se trebala debljati. Inace se deblja jedino od kontracepcijskih pilula, koje zene piju i godinama. Ustvari to i nije prava debljina, vec vise nakupljanje tecnosti, pa kad ih prestanes piti vrlo brzo ispuses.
-
Mis Canono
#3 Re: Hormonske tablete
Hmmm... mislim da kod mene nije taj razlog propisivanja tableta.. no svejedno hvala na izdvojenom vremenu