Hipnoza
Moderator: anex
-
zemo_online
#1 Hipnoza
Dali je iko bio pod hipnozom i kakav je to osjecaj? Da li je iko probao hipnoterapiju za rijesenje npr. ovisnosti ili nekog drugog problema?
Dali hipnoza moze biti stetna ako je izvodi nestrucnjak? Autohipnoza,korist ili ne?
Hvala.
Dali hipnoza moze biti stetna ako je izvodi nestrucnjak? Autohipnoza,korist ili ne?
Hvala.
-
melb26sa
#2 Re: Hipnoza
Ja nisam probala hipnozu ali znam da mi je sestra ucestvovala u nekoj studiji (tj probala ucestvovati) gdje su hipnozu isprobavali za nesto medicinsko. Nisu je uspjeli hipnotisati...
-
sgsaray
#3 Re: Hipnoza
Ja jesam probala hipnozu i to kada sam pomislila da mi nema spasa ona je uspjela što nijedna terapija do sada nije. Vidim na ovom forumu razne teme tipa odvikavanje od cigareta, panika, strah, nesanica i mnoge druge..... i kada bi ljudi znali da se sve to može riješiti sa par tretmana - mislili bi drugačije. Ali to ti neće preporučiti ni jedan ljekar 8jer ode im posao) i zato je ona još uvijek pod velikim velom tajne na ovim prostorima. Ja ti savjetujem da posjetiš stranicu http://www.ap-incorp.com i vidjećeš šta se sve ''krije'' u našem umu... Pozdrav!
-
encian
#4 Re: Hipnoza
ja licno nemam iskustva sa tim, ali je tetka sa kolegicom isla u sloveniju na hipnozu pokusavajuci se rijesiti ovisnosti od pusenja (nakon sto je godinama pokusavala bezuspjesno). uspjelo je na obje. kaze da je hipnoza jednostavno ubila zelju za cigarom. nema je ni uz kafu, kazu. 
-
sgsaray
#5 Re: Hipnoza
Vidim na ovom forumu raznih tema tipa kako se odviknuti od cigareta, kako se osloboditi od straha, panike i dr. psihosomatski problema i forumaši daju razne prijedloge i opcije. I svi ti savjeti oduzimaju mnogo vremena i života čovjeku dok se izliječi a o novcu da i ne pričamo. Nijedan ljekar neće vam preporučiti tretman hipnozom jer nije u njegovu korist. Pa od čega bi živjele farmaceutske kuće (a poznato je da danas najveću zaradu imaju na antidepresivima i sedativima).
Ja sam jednom prilikom otvarala ovu temu ali vidim da ljudi ili ne znaju ništa o ovome ili ih ne zanima ili ...... nešto treće. Uglavnom tema nije zaživjela.
Ja sam jednom prilikom otvarala ovu temu ali vidim da ljudi ili ne znaju ništa o ovome ili ih ne zanima ili ...... nešto treće. Uglavnom tema nije zaživjela.
-
modesti
#6 Re: Hipnoza
Možda tema nije zaživjela jer nisi dala nikakve argumente. Također, mislim da je vrlo nezrelo od tebe što govoriš da nijedan doktor neće preporučiti hipnozu jer ima ličnu korist od toga. Nisam ljekar ali pretpostavljam da nijedan doktor neće preporučiti hipnozu jer, koliko ja znam, u BiH nema certificiranog hipnoterapeuta. Onaj neki kurs u Bihaću što je trajao 5 dana i kao dobijete titulu hipnoterapeuta jesgsaray wrote: Ja sam jednom prilikom otvarala ovu temu ali vidim da ljudi ili ne znaju ništa o ovome ili ih ne zanima ili ...... nešto treće. Uglavnom tema nije zaživjela.
Ja sam pohađala kratki seminar iz hipnoze (Milton-Erikson, čini mi se) prije nekih 10-12 godina. Uspjela sam jednu djevojku hipnotizirati ali ona mene nije. To mi je svo iskustvo sa hipnozom
-
Tyda
#7 Re: Hipnoza
Pozdrav! Ja sam se rijesila cigareta pomocu hipnoze i ne pusim vec skoro godinu dana. Hipnoza nije nikakav bauk,nista strasno i nista sto se ne moze kontrolisati.Najcesce sam dobijala komentare tipa ''ne bi ja da mi tamo neko cacka po glavi,ko zna sta mi moze napravit'' ...Medjutim,stanje hipnoze je samo stanje duboke opustensti iz koje hipnotisana osoba moze izaci kad god pozeli(u jednom je momentu moj hipnotizer ustao sa stolice na kojoj je sjedio i ja sam to skuzila.Bez ikakvih problema sam otvorila oci da vidim sta radi, i kad sam vidjela da je sve pod kontrolom bez problema sam se ''vratila u trans''.Hipnozu sam zaista dozivjela samo kao stanje duboke opustenosti tijela i uma, a hipnotizer radi na otklanjanu problema tako sto ti sugerise promjene i navodi te na ''pravi put'', u mom slucaju objasnjavajuci mi zasto zelim prestati pusiti i kako da pocnem gledati na ovisnost iz drugog ugla (kad vidis nekoga da pusi tebi ce biti zao te osobe koja truje sebe i svoje bliznje.Kad pomislis na cigaretu osjetices samo gadjenje itd,itd).U momentima kad hipnotizer sugerise ti i dalje mozes da primis informaciju ili da je odbacis,. Tj, da se slozis sa njim ili da odbijes sugestiju. U stanju si da normalno razmisljas i taj momenat odbijanja ili primanja sugestije pravi razliku izmedju osoba koju mozes i ''ne mozes ''hipnotisati.Stvar je htjeti promjenu. Konkretno vezano za prestanak pusenja,ja sam prestala odmah nakon prve seanse,ali sam i dalje imala apstinencijsku krizu,ali mi ''nesto'' nije dalo da zapalim i dan danas mi ne da. Ako neko ima neko konkretno pitanje,rado cu da odgovorim.Pozz
- cava
#8 Re: Hipnoza
Da li u Sarajevu postoji neki dobar hipnotizer, ako ne, onda gdje? Vidim da su neki od vas bili na hipnozi, ili članovi porodice, pa me interesuje gdje i kod koga ste išli?
-
norah
#9 Re: Hipnoza
Da li neko zna gdje se u Sarajevu moze uraditi hipnoza i da je profesionalna? Ili bilo gdje u regionu?
- cava
#10 Re: Hipnoza
Ja sam čula za Amira iz Bihaća. Jedini u BiH, bar da ja znam. Nisam uspjela naći neko "neovisno" mišljenje o njemu. Pa ako neko nešto zna....
-
milimaj
#11 Re: Hipnoza
Hipnoza-vid mentalne higijene. Ja je tako doživljavam. Imala sam iskustva i super mi je bilo. I sada mi je super.
Međutim ja nisam bila ni kod koga u BiH nego u R Hrvatskoj tj. Rijeci. A čula sam za Amira iz Bihaća i njegovu školu hipnoze koju (čini mi se) održava i u Sarajevu. Imala ,sam i par puta kontakt sa njim. Meni se ne sviđa to što neke 'slučajeve' mora podrvgnuti regresiji. To mi izgleda nešto onako malo strašno tako da nisam imala hrabrosti otići kod njega..... Ali nismo svi isti pa ko ne smatra to nekom preprekom neka proba....... Srećno!
Međutim ja nisam bila ni kod koga u BiH nego u R Hrvatskoj tj. Rijeci. A čula sam za Amira iz Bihaća i njegovu školu hipnoze koju (čini mi se) održava i u Sarajevu. Imala ,sam i par puta kontakt sa njim. Meni se ne sviđa to što neke 'slučajeve' mora podrvgnuti regresiji. To mi izgleda nešto onako malo strašno tako da nisam imala hrabrosti otići kod njega..... Ali nismo svi isti pa ko ne smatra to nekom preprekom neka proba....... Srećno!
- cava
#12 Re: Hipnoza
milimaj wrote:Hipnoza-vid mentalne higijene. Ja je tako doživljavam. Imala sam iskustva i super mi je bilo. I sada mi je super.
A ima li neko u Zagrebu, to mi je nekako bliže?!
-
milimaj
#13 Re: Hipnoza
E to ne znam ali hajde probaj na www.hipnoza-zagreb.com - možda nešto pronađeš!
Znam da ima u Bg neki Zoran Pavlović www.hipnoza.org. Pa kontaktiraj ih i vidi!
SREĆNO!
I javi nam na ovu temu šta si uradio!
Znam da ima u Bg neki Zoran Pavlović www.hipnoza.org. Pa kontaktiraj ih i vidi!
SREĆNO!
I javi nam na ovu temu šta si uradio!
- bellisperennis
#14 Re: Hipnoza
A šta je to loše u regresiji? nisam baš upućena ali sam čitala da to mnogim ljudima pomaže da se oslobode određenih problema. Da ima neko u Sarajevu ili blizu ja bih otišla, strašno me intersuje kako to izgleda 
- cava
#15 Re: Hipnoza
Amir iz Bihaća dolazi uskoro u Sarajevo, ja ću sebi zakazati termin, pa vam se javim sa svojim iskustvom.
- bellisperennis
#16 Re: Hipnoza
Hej kad dolazi i gdje?cava wrote:Amir iz Bihaća dolazi uskoro u Sarajevo, ja ću sebi zakazati termin, pa vam se javim sa svojim iskustvom.
- cava
#17 Re: Hipnoza
Dolazi iduće sedmice, ne znam tačan datum. Radi i druge "terapije" osim odvikavanja od pušenja, a ako želiš mogu ti poslati broj na PP pa ga kontaktiraj.
- bellisperennis
#18 Re: Hipnoza
Može hajdi pošaljicava wrote:Dolazi iduće sedmice, ne znam tačan datum. Radi i druge "terapije" osim odvikavanja od pušenja, a ako želiš mogu ti poslati broj na PP pa ga kontaktiraj.
- cava
#19 Re: Hipnoza
Eh, ovako. Ja bila u Bihaću kod Amira, nije bilo loše, sama hipnoza nije nita strašno, a rezultate ćemo vidjeti naknadno. Ovo je bio prvi tretman, vjerovatno ću morati ići ponovo, još par puta.
-
norah
#20 Re: Hipnoza
Moze li i meni neko poslati broj na pp? Please!
-
sammo
#21 Re: Hipnoza
Vidim da tema više ne ide , ali mene intersira da li je neko se pojavio profesionalan za hipnozu u Sarajevu ? Čuo sam da se hipnozom može izliječiti mucanje ? Istina ?
- cava
#22 Re: Hipnoza
Još ne znam da ima u Sarajevu iko da se bavi hipnozom, Amir dolazi povremeno, ali ja nekako nisam bila baš oduševljena kada sam išla. Ne znam , nekako mi ne djeluje profesionalno.
-
mica_maca
#23 Re: Hipnoza
da malo ozivim ovu temu 
Zar stvarno taj famozni Amir iz Bihaca samo muljator, znaci nista ne pomaze??
Zar stvarno taj famozni Amir iz Bihaca samo muljator, znaci nista ne pomaze??
- Ma.Le.Na
#24 Re: Hipnoza
ja bi bas voljela da me neko hipnotise 
- Tranquilizer
#25 Re: Hipnoza
Ma.Le.Na wrote:ja bi bas voljela da me neko hipnotise