Herbalife?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Locked
zlatiborka

Post by zlatiborka »

Prozvao si me Latinalover da puknem muhur,

evo me, ja ga pucam. Neko je vec prije rekao da u F1 postoji sve sto moze zamijeniti 1 kvalitetan obrok. Dakle svi proteini, minerali, vitamini i ostale hranljive stvari. Pitanje je: Zasto je pored F1 potrebno toliko jos nekakvih kompresa (tableta), praskova i sirupa koji takodje sadrze iste one sastojke iz F1. A kad se to sve sabere i iskombinuje po njihovim semama, to ti dodje love da padnes u bandak. Imaju citavu listu tih sema za npr. za stomacne probleme, dijabetes, hemeroide, za trudnice, za bebe, za stariju raju, za sportase....itd. Kad se pogleda ta svaka sema manje vise su slicne i svaka sadrzi najmanje 4 preparata, a ima ih i od 6 ili 7, pa cak i vise pojedinacnih preparata. Najskuplji je prasak kosta 360 KM, ne mogu mu se tacno sjetiti imena, cudotvorno lijeci sve bolesti krvnih zila i srca, njegov pronalazac je dobio za to Nobelovu nagradu. Uzima se navecer jedna mala kasikica sa vodom i doza traje 30 dana. Naravno, ovo cudo od 360 KM nije dovoljno, jer se trebaju prikljuciti i ostali gore navedeni praskovi, tablete i sirupi, ako neko zeli da bude zdrav. Pa ko hoce da bude zdrav na HL nacin morace da se drzi njihovih savjeta koji nisu besplatni, nego najmanje 400-600 KM. Eto to je moj muhur za sada....

Ni ja nemam nista protiv HL proizvoda, meni su neki dosta pomogli, i sada jos koristim F1, ali da se strogo drzim njihovih savjeta, ne znam kud bih stigla. Mozda da imam kucu iz snova, a moze vala i jedna jahta uz to, sta fali?
latinalover

Post by latinalover »

veceras idem na prezentaciju HL...

neko je spomenuo da su nekad pjevali nesto horski

mozda ZLATIBORKA

ako si ti..da li se sjecas koja je pjesma ,kad zapjevaju da im pomognem....

jupajdija jupajda.... :lol: :lol:
zlatiborka

Post by zlatiborka »

latinalover wrote:veceras idem na prezentaciju HL...

neko je spomenuo da su nekad pjevali nesto horski

mozda ZLATIBORKA

ako si ti..da li se sjecas koja je pjesma ,kad zapjevaju da im pomognem....

jupajdija jupajda.... :lol: :lol:
Ne sjecam se tacno, mahali rukama i skakutali. Aplauz svake 2 minute, ustajanje sa stolica svake 2,5 minute. Pjesama je bilo raznih, muzika trestala, raja padala u trans, masovna histerija....
amrino

Post by amrino »

Kakvo je to ispiranje mozga?!! :shock:
Tesssa

Post by Tesssa »

Moja se rodica nekim cudnim okolnostima nasla na nekoj prezentaciji tog tipa na Ilidzi, ovi su pjevali Mambo No5 i dijelili kackete kao specijalne nagrade.Zena izvadi kacket i svi u trans od odusevljenja padnu.I onda po 20-i put krece "one, two, three, four, five, everybody in the club..." :lol: :lol: :lol:
quantum

Post by quantum »

zlatiborka wrote:LATINALOVER, odgovor tebi:

Prasak tj. F1 ja kao distributer placam mom supervizoru 72 KM, kes i na ruke. Moj distributer mi kaze da je PDV uracunat i da ja trebam njemu platiti upravo toliko, znaci 72 KM. Ja taj prasak sama koristim i prodajem ga takodje onima koji ga traze, za tacno 72 KM. Ne zaradjujem na njemu nista prodajuci ga mojoj raji. Zaradjuje jedino moj supervizor oko 50 KM po kutiji. Ali mene ne zanima koliko ona zaradjuje sve dok mogu jeftinije kupiti proizvod i proslijediti ga mojoj raji. Moja supervizorica nabavlja robu na veliko i zato moze da zaradi oko 50 KM po kutiji. Ja nemam mogucnosti da radim kao ona (nemam ni para ni talenta ni vremena za to).

Ja ne preprodajem, ja samo kupujem za moja 4 klijenta po istoj cijeni kao i za sebe.

Ovo za 300 KM, to moze biti kombinacija raznih proizvoda i ne mogu tacno reci sta je tu ukljuceno. Imam cjenovnik, pa ako te interesuje detaljnije, napisi koji su tu proizvodi ukljuceni i ja cu pokusati odgovoriti.
Ne moze ti supervizor RECI da je PDV uracunat. On ti MORA DATI racun na kojem je uracunat PDV.
Bas bih volio vidjeti izvjestaj finansijske inspekcije koja bi posjetila firmu koja tushi Herbalife. Placaju li uredno dadzbine, porez, kako su im proizvodi prijavljeni. Koliko drzavi daju od svog ekstremnog profita??
Kada kupite Herbalife proizvod da li dobijete racun?
Dirty Harry

Post by Dirty Harry »

quantum wrote:
zlatiborka wrote:LATINALOVER, odgovor tebi:

Prasak tj. F1 ja kao distributer placam mom supervizoru 72 KM, kes i na ruke. Moj distributer mi kaze da je PDV uracunat i da ja trebam njemu platiti upravo toliko, znaci 72 KM. Ja taj prasak sama koristim i prodajem ga takodje onima koji ga traze, za tacno 72 KM. Ne zaradjujem na njemu nista prodajuci ga mojoj raji. Zaradjuje jedino moj supervizor oko 50 KM po kutiji. Ali mene ne zanima koliko ona zaradjuje sve dok mogu jeftinije kupiti proizvod i proslijediti ga mojoj raji. Moja supervizorica nabavlja robu na veliko i zato moze da zaradi oko 50 KM po kutiji. Ja nemam mogucnosti da radim kao ona (nemam ni para ni talenta ni vremena za to).

Ja ne preprodajem, ja samo kupujem za moja 4 klijenta po istoj cijeni kao i za sebe.

Ovo za 300 KM, to moze biti kombinacija raznih proizvoda i ne mogu tacno reci sta je tu ukljuceno. Imam cjenovnik, pa ako te interesuje detaljnije, napisi koji su tu proizvodi ukljuceni i ja cu pokusati odgovoriti.
Ne moze ti supervizor RECI da je PDV uracunat. On ti MORA DATI racun na kojem je uracunat PDV.
Bas bih volio vidjeti izvjestaj finansijske inspekcije koja bi posjetila firmu koja tushi Herbalife. Placaju li uredno dadzbine, porez, kako su im proizvodi prijavljeni. Koliko drzavi daju od svog ekstremnog profita??
Kada kupite Herbalife proizvod da li dobijete racun?
Koja je to uopšte firma?

xxxxx d.o.o. ? Ja sam gledao jedan njihov prozvod, ne piše ko je ovlašteni uvoznik za BiH, zemlja prijekla itd. što imate na svakom uvoznom proizvodu i što po zakonu mora biti.
zlatiborka

Post by zlatiborka »

Koliko sam cula registrovali su se, kako kazu po zakonu, kao firma HERBALIFE-BiH, a prije toga su preko hrvatskog HL nabavljali i distribuirali robu. Toliko znam, ako jos nisu i vise napredovali. Kazu da su u cijene ukljuceni porezi i PDV, ali racun ne daju kad nesto kupis od svog supervizora. Jos znam i to da imaju i ovlastenog speditera, ne znam koji je.

No to je nebitno za njih, kad ih neko pita o ovome, najvaznije je da je HL najbolji proizvod za zdrav zivot. A profit koji distributeri svih nivoa mogu ostvariti je vrlo vazna stavka. Prica je: "Jedes (pijes) zdrave proizvode i dobro zaradjujes. To nema nigdje samo u HL". Tu dolaze slike sa ljetovanja, njihovih druzenja i putovanja, kuce iz snova, jahte iz snova, slike gute novaca, slike bankovnih cekova koje dobiju oni uspjesni (koji prodaju najvise). Eto tako vam to klapa. Nekog navuku, neko ostane sumnjicav, a poneki pobjegnu sto dalje mogu.
quantum

Post by quantum »

Ako ne daju racun znaci da ne placaju poreze, znaci da mute, znaci da varaju drzavu.
latinalover

Post by latinalover »

quantum wrote:Ako ne daju racun znaci da ne placaju poreze, znaci da mute, znaci da varaju drzavu.

to im je jedna od rijetkih pozitivnih osobina... :lol:
Dirty Harry

Post by Dirty Harry »

zlatiborka wrote:Koliko sam cula registrovali su se, kako kazu po zakonu, kao firma HERBALIFE-BiH, a prije toga su preko hrvatskog HL nabavljali i distribuirali robu. Toliko znam, ako jos nisu i vise napredovali. Kazu da su u cijene ukljuceni porezi i PDV, ali racun ne daju kad nesto kupis od svog supervizora. Jos znam i to da imaju i ovlastenog speditera, ne znam koji je.

No to je nebitno za njih, kad ih neko pita o ovome, najvaznije je da je HL najbolji proizvod za zdrav zivot. A profit koji distributeri svih nivoa mogu ostvariti je vrlo vazna stavka. Prica je: "Jedes (pijes) zdrave proizvode i dobro zaradjujes. To nema nigdje samo u HL". Tu dolaze slike sa ljetovanja, njihovih druzenja i putovanja, kuce iz snova, jahte iz snova, slike gute novaca, slike bankovnih cekova koje dobiju oni uspjesni (koji prodaju najvise). Eto tako vam to klapa. Nekog navuku, neko ostane sumnjicav, a poneki pobjegnu sto dalje mogu.
Na stranici privredne komore FBiH postoji registar svih kompanija u FBiH. Treba li uopšte reći da nema kompanije Herbalife - BiH ? Niti bilo kakve Herbalife kompanije.
Pa mi recite da ne muljaju.
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

nesto se usutjeli ovi iz Herbalifea!
nejma ih nesto da pobiju argumente! :-)
quantum

Post by quantum »

Prije par godina kod nas su bile jako popularne piramide gdje se davalo 5.000 KM za ulaz u igru, poslije uclanis jos 4 covjeka i eto ti penzije, odmora na Karibima, novog auta itd. Naivni su ulijetali u tu mrezu i kasnije uglavnom ganjali ove sto su ih ukljucili da im vrate makar dio novca.
Zanimljivo je to sto su se tu organizovali neki kvazi kursevi na kojima se pricalo o piramidi i kako uzeti novac, a dijelile su se i neke brosurice. Glavna ideja je da su knjige i obrazovanje bili oslobodjeni poreza, pa su onda ovi mutljaroshi registrovali svoj posao kao obrazovanje (fol kursevi) i prodaju obrazovnih knjiga (brosurice). Tako da nisu placali porez a formalno su bili ispravni pred zakonom. "Kursevi" su se odrzavali jedno vrijeme u Neumu, onda su provaljeni, pa sad vjerovatno imaju neku drugu bazu.
Herbalife mi izgleda kao slicna stvar samo sto se ne kriju iza "obrazovanja" nego iza "medicine".
latinalover

Post by latinalover »

jucer sam bio na prezentaciji...prosli put je bilo oko 100 ljudi ..ovaj put oko 30...

najvise mi se svidjela muzika koju su pustali a to su 90' hits...podsjeti me na ratno vrijeme....

a sto se HL-a tice..imaju oko 15 proizvoda u asortimanu..i uglavnom su koncentrisani na kontrolu tezine....
zlatiborka

Post by zlatiborka »

Nasla sam tekst o onom cudesnom prasku od 360 KM kojeg sam vec spomenula. Proizvod se zove Niteworks. Izmedju ostalog tu pise:

.......Pojacana proizvodnja NO (nitrat oxid) u organizmu poboljsava cirkulaciju krvi i dotok krvi u vitalne organe kao stu su srce i mozak. Dr. Louis J. Ignarro je 1988 dobio Nobelovu nagradu za medicinu. Ovaj proizvod ce smanjiti kardio-vaskularne bolesti u svijetu........

Kako djeluje?

1.) odrzava tonalitet, fleksibilnost i usporava starenje krvnih zila
2.) poboljsava vaskularbne funkcije
3.) podrzava zdrav kardio-vaskularni sistem
4.) regulira poremecen sistem probave, odlican je za muskarce i zene
5.) usporava faktore starenja i pojacava izdrzljivost muskarca
6.) regulise probleme sa snom, lakse se covjek budi i mnogo je odmorniji
7.) jednostavno se priprema sa obicnom vodom
8.) pakovanje za mjesec dana

moji komentari:
stavka 5): mislim da se radi o seksualnoj potenciji
stavka 9): kosta tricavih 360 KM (za zdravlje ne treba zaliti lovu)
Last edited by zlatiborka on 26/01/2007 12:34, edited 1 time in total.
debela

Post by debela »

niste mi jasni vas dvoje. malo ih pljujete pa malo kupujete proizvode ili idete na prezentacije i tako redom :roll:
zlatiborka

Post by zlatiborka »

debela wrote:niste mi jasni vas dvoje. malo ih pljujete pa malo kupujete proizvode ili idete na prezentacije i tako redom :roll:
Ako si mislila na mene, ja ne pljujem na njih, priznajem da su to dobri proizvodi, ali opet moram reci da su bezobrazno skupi!

Na nekim prezentacijama sam bila prije vise godina i iznijela svoje vidjenje onoga sto se tamo dogadjalo. Valjda imam pravo na to. Mozda se nekima dopada taj stil, meni ne i ja sam to rekla.
Tesssa

Post by Tesssa »

debela wrote:niste mi jasni vas dvoje. malo ih pljujete pa malo kupujete proizvode ili idete na prezentacije i tako redom :roll:
ni ja nikako ne mogu da upratim ko je na kojoj strani :-?
debela

Post by debela »

mislim na tebe zlato i ovog latina. znam sta pises, pratim temu. cijene, skupo, pa net citati o istrazivanjima i slicno. fercera, ne fercera...ljudi otrijeznite se!
latinalover

Post by latinalover »

debela wrote:mislim na tebe zlato i ovog latina. znam sta pises, pratim temu. cijene, skupo, pa net citati o istrazivanjima i slicno. fercera, ne fercera...ljudi otrijeznite se!

ja mislim da sam dao do znanja da nemam nista protiv proizvoda, ali da mi se ne svidja nacin jnihovog pristupa ljudima.....
debela

Post by debela »

ok, sa srecom onda.
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

latinalover wrote:
debela wrote:mislim na tebe zlato i ovog latina. znam sta pises, pratim temu. cijene, skupo, pa net citati o istrazivanjima i slicno. fercera, ne fercera...ljudi otrijeznite se!

ja mislim da sam dao do znanja da nemam nista protiv proizvoda, ali da mi se ne svidja nacin jnihovog pristupa ljudima.....
Kad dodjem u srijedu u Sarajvo prebicu te ko vola u kupusu!
zlatiborka

Post by zlatiborka »

Forumasi, za vasu informaciju evo vam vazeci cjenovnik u KM:

Formula 1...91,68
Multivitaminski kompleks (F3)...37,35
Protein puder... 71,54
Mjesavina vlakana (F2)...46,74
Mineral kompleks (F4)...48,76
Termoejectic zuti... 66,39
Guarana...51,02
Rose Ox...74,35
Cell active...71,29
Herbalifeline...78,49
Caj na biljnoj bazi 100 gr...109,34
Caj na biljnoj bazi - vocni...59,93
Napitak od aloje koncentrat...55,93

Preporuke:
Spisak boljki, bolestina i tegoba koje HL ublazava ili lijeci:

1.) mrsavljenje
2.) debljanje
3.) dijabetes
4.) holesterol
5.) za trudnice
6.) artritis
7.) anemija
8.) depresija
9.) arterioskleroza
10.) astma
11.) celulit
12.) PMS
13.) seborea
14.) kosa
15.) menopauza
16.) miran san
17.) fizicki rad
18.) onkologija
19.) pshicki rad
20.) putovanja
21.) sport
22.) osteoporoza
23.) visok pritisak
24.) psorijaza
25.) energija
26.) malaksalost
27.) cirkulacija
28.) imunitet
29.) alergije
30.) zgaravica
31.) zuc-bubrezi
32.) probava
33.) metabolizam
34.) hemeroidi
35.) glavobolja
36.) za bebe od 0-4 godine
37.) za djecu od 4-8 godina
38.) za djecu od 8-12 godina
39.) za djecu od 12 i vise godina
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

zlatiborka wrote:Forumasi, za vasu informaciju evo vam vazeci cjenovnik u KM:

Formula 1...91,68
Multivitaminski kompleks (F3)...37,35
Protein puder... 71,54
Mjesavina vlakana (F2)...46,74
Mineral kompleks (F4)...48,76
Termoejectic zuti... 66,39
Guarana...51,02
Rose Ox...74,35
Cell active...71,29
Herbalifeline...78,49
Caj na biljnoj bazi 100 gr...109,34
Caj na biljnoj bazi - vocni...59,93
Napitak od aloje koncentrat...55,93

Preporuke:
Spisak boljki, bolestina i tegoba koje HL ublazava ili lijeci:

1.) mrsavljenje
2.) debljanje
3.) dijabetes
4.) holesterol
5.) za trudnice
6.) artritis
7.) anemija
8.) depresija
9.) arterioskleroza
10.) astma
11.) celulit
12.) PMS
13.) seborea
14.) kosa
15.) menopauza
16.) miran san
17.) fizicki rad
18.) onkologija
19.) pshicki rad
20.) putovanja
21.) sport
22.) osteoporoza
23.) visok pritisak
24.) psorijaza
25.) energija
26.) malaksalost
27.) cirkulacija
28.) imunitet
29.) alergije
30.) zgaravica
31.) zuc-bubrezi
32.) probava
33.) metabolizam
34.) hemeroidi
35.) glavobolja
36.) za bebe od 0-4 godine
37.) za djecu od 4-8 godina
38.) za djecu od 8-12 godina
39.) za djecu od 12 i vise godina
Stavke 8, 10, 16, 30, 32 odmah krizaj jer je sam osnivac demantij da tu ne djeluje.

Automatski je u pitanju i ostatak.

Misljenja sam da je u pitanju klasicni placebo.

Svakako se gube kile kada se dva cvrsta obroka zamjene sa tecnim.
HL sejk sigurno sadrzava hranljive materije kako bi nadomjestio brojcane vrijednosti cvrste hrane koju zamjenjuje, medjutim njegovo "cudotvorno dejstvo", "osjecaj miline koju stvara", osjecaj "snage i ozdravljenja" je cisti placebo.

Pitanje je da li HL uopste djeluje na nekog ko samo konzumira proizvod bez da zna bilo sta o njemu osim da je substitucija cvrstom obroku.
zlatiborka

Post by zlatiborka »

[/quote]Misljenja sam da je u pitanju klasicni placebo.

Svakako se gube kile kada se dva cvrsta obroka zamjene sa tecnim.
HL sejk sigurno sadrzava hranljive materije kako bi nadomjestio brojcane vrijednosti cvrste hrane koju zamjenjuje, medjutim njegovo "cudotvorno dejstvo", "osjecaj miline koju stvara", osjecaj "snage i ozdravljenja" je cisti placebo.

Pitanje je da li HL uopste djeluje na nekog ko samo konzumira proizvod bez da zna bilo sta o njemu osim da je substitucija cvrstom obroku.[/quote]

Ova zadnja recenica mi je vrlo znacajna. Pomislila sam i ja nesto takvo.
Last edited by zlatiborka on 28/01/2007 10:02, edited 1 time in total.
Locked