E-cigarete

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#451 Re: E-cigarete

Post by Pitar sa Kariba »

dudlov wrote:Evo me opet na digitali. Pokušat ću sa digitalom jer pušim do 2-3 kutije dnevno a budžet mi je opterećen tim. Nadam se da ću uspjeti sa elektrikom, jer pola primanja mi ide na cigare, a ovako bi me stoja mogla poklopiti.

Sent from my iPad using Tapatalk
:thumbup:
Hajde, treca sreca.... :D
zalizani

#452 Re: E-cigarete

Post by zalizani »

parim nesto manje od dvije godine.

sam miksam, bas danas napravio duvana :mrgreen:
Image

oprema:

Image

Image

jedan ovakav
Image

dva ovakva
Image

sljedeci mjesec ide ovaj

Image
Pitar sa Kariba

#453 Re: E-cigarete

Ti se bas navuk`o! :D
dudlov

#454 Re: E-cigarete

Post by dudlov »

Pitar sa Kariba wrote:Ti se bas navuk`o! :D
I ja blehno i kontam kolko opreme :D
dudlov

#455 E-cigarete

Post by dudlov »

Drugi dan na digitali a sad bi zapalio više nego išta. Opirem se iskušenju i valjda je normalno da cigareta pada na pamet. Uhvatih sam sam sebe nekoliko puta u pokretu mahinalno prema pepeljari.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Pitar sa Kariba

#456 Re: E-cigarete

Ne propustas nista ako ne zapalis! :thumbup:
zalizani

#457 Re: E-cigarete

Post by zalizani »

dudlov wrote:
Pitar sa Kariba wrote:Ti se bas navuk`o! :D
I ja blehno i kontam kolko opreme :D

samo MTL rodjo moj! :D sub-ohm mi je nekako za djecu - ono ako napravis najveci oblak, pobjednik si :oops:

a sto se tice opreme - gotta catch'em all :mrgreen:
JedanOdBraceMorica

#458 Re: E-cigarete

Post by JedanOdBraceMorica »

E cigarete kao alternativa za ljude koji zele prestati pusiti su ok, ali sto se tice neke ozbiljnije vape scene Sarajevo je na nivou Svazilenda i Tanzanije :lol: Sve skupa dostupno je mozda 15 vrsta tecnosti od kojih je 95% totalno smece (Hangsen, Dekang itd, totalno neupotrebljive), u pojedinim radnjama 30 ml neke nazovi-premium tecnosti kosta 15-20 maraka :shock: , tecnosti za subohm parioce skoro da i nema, modovi koji su vani 20 eura ovde se prodaju kao zadnji tehnoloski krik za 150 maraka itd itd.... Kad udjes u te radnje imas osjecaj da je u toku inventura, police su poluprazne, radnici spavaju zimski san i nemaju pojma sta prodaju, pa jbt na zapadu kad udjes u vape store imas minimum 50 vrsta tecnosti, modova, tankova, razne opreme ko u prici. Sve u svemu, sigurno je bolje od pusenja ali ako neko zeli da se dublje otisne u vape subkulturu, u Sarajevu se nece usreciti
Bronco_Billy

#459 Re: E-cigarete

Post by Bronco_Billy »

Slazem se sa svim napisanim, kod nas je katastrofa za opremu i tecnosti. Ja da sam morao pariti gotove tecnosti davno bi odustao. Svi pokusaji da se napravi nekakav shop sa drugacijim asortimanom propadaju. Rade uglavnom hangsen, dekang prodavnice. Jasko je zatvorio al koliko znam nastavio je privatno raditi samo bez radnje.

Mixam vec dvije godine uglavnom prema receptima sa e liquid recipe stranice, reddit i sl. mada imam i svojih varijanti, uglavnom koristim Capella, TPA arome.
Od opreme Taifun GT, Griffin, velocity rda, igo-l rda itd. Mod Evic vtc mini.
Opremu kupujem sa gearbest, fasttech a tecnosti do neki dan iz poljske.
Nasao sam novog dobavljaca, chefs flavours ako nekoga interesuje ok cijene.

@zalizani
Ocu da uzmem odavno kayfun v3 mini, koju si varijantu uzeo sa fasttech ili tobeco?
Citao sam da je ova druga varijanta dosta bolji klon.

via Tapatalk
zalizani

#460 Re: E-cigarete

Post by zalizani »

Bronco_Billy wrote:
@zalizani
Ocu da uzmem odavno kayfun v3 mini, koju si varijantu uzeo sa fasttech ili tobeco?

via Tapatalk
tobeco nisam nikad uzimao u obzir, mada po pisanju drugih ostavljaju dojam ozbiljne prodavnice, vjerovatno sto paze na detalje i imaju manji promet robe.
FT je vec druga prica i kod njih ti je pretezno lutrija. licno nisam imao nekih krupnih zamjerki.
Posto je SXK rasprodat (ja sam potrefio dobar primjerak), ovaj od 12.66$ je na nivou, sto ne mora znacit', da bude tebi. :D
sve su ovo artikli koji prolaze CNC obradu i dosta njih ponekad ne ispadne kako treba, a vjerovatno i sama kontrola kvaliteta gotovog proizvoda nije na nekom nivou (kinezi). ukupan dojam je dobar i za ove pare ja nemam zamjerku.

evo bas sam danas narucio ovaj V5 https://www.fasttech.com/products/5214300 na ozbiljnu preporuku. ovaj kayo je po procitanom i pogledanom, najmanje mtl do sad. vjerovatno hoce da privuku i ove direct to lung na kayfun liniju. Busardo kaze za ovaj originalni, da i nje neka sreca za tvrdokorne kayfunere, zbog nedostatka infinitivnog podesavanja protoka zraka, koji je na ovom ogranicen na 4 vrste.
dudlov

#461 Re: E-cigarete

Post by dudlov »

Image

Danas sam se ponovio sa ovom stvarčicom i prvi utisak je odličan.

dudlov

#462 Re: E-cigarete

Post by dudlov »

Sarajmen wrote:
dudlov wrote:Drugi dan na digitali a sad bi zapalio više nego išta. Opirem se iskušenju i valjda je normalno da cigareta pada na pamet. Uhvatih sam sam sebe nekoliko puta u pokretu mahinalno prema pepeljari.

Ili si pao il' opstaješ već 18 dana ?
Opstajem nekako. Svaki dan mi padne na pamet, pogotovo pored trafike kad prolazim, da kupim cigare. Opirem se i batrgam, a dokad, vidjet ćemo. Ako zapalim, odmah ću postirat

Pitar sa Kariba

#463 Re: E-cigarete

Ma ne pali jbg, sto ce ti. Evo sad imas dobru stvar, probao sam je daje dosta pare i zgodna je. Jedino sto trosi tecnost. :D
dudlov

#464 Re: E-cigarete

Post by dudlov »

Pitar sa Kariba wrote:Ma ne pali jbg, sto ce ti. Evo sad imas dobru stvar, probao sam je daje dosta pare i zgodna je. Jedino sto trosi tecnost. :D
Ma dišem kroz ove spravice pa tečnost se troši brzo.

radiostar

#465 Re: E-cigarete

Post by radiostar »

Bronco_Billy wrote:Slazem se sa svim napisanim, kod nas je katastrofa za opremu i tecnosti. Ja da sam morao pariti gotove tecnosti davno bi odustao. Svi pokusaji da se napravi nekakav shop sa drugacijim asortimanom propadaju. Rade uglavnom hangsen, dekang prodavnice. Jasko je zatvorio al koliko znam nastavio je privatno raditi samo bez radnje.

Mixam vec dvije godine uglavnom prema receptima sa e liquid recipe stranice, reddit i sl. mada imam i svojih varijanti, uglavnom koristim Capella, TPA arome.
Od opreme Taifun GT, Griffin, velocity rda, igo-l rda itd. Mod Evic vtc mini.
Opremu kupujem sa gearbest, fasttech a tecnosti do neki dan iz poljske.
Nasao sam novog dobavljaca, chefs flavours ako nekoga interesuje ok cijene.

@zalizani

via Tapatalk
gdje nabavljas baze?
Bronco_Billy

#466 Re: E-cigarete

Post by Bronco_Billy »

chefsflavours.co.uk i baze i arome
radiostar

#467 Re: E-cigarete

Post by radiostar »

Bronco_Billy wrote:chefsflavours.co.uk i baze i arome

ma evo tek se registrovah tamo, pa jos uvijek ne mogu da se snadjem

na e-dym su fino bile razdvojene baze od aroma
Bronco_Billy

#468 Re: E-cigarete

Post by Bronco_Billy »

radiostar wrote:
Bronco_Billy wrote:chefsflavours.co.uk i baze i arome

ma evo tek se registrovah tamo, pa jos uvijek ne mogu da se snadjem

na e-dym su fino bile razdvojene baze od aroma

Ides na DIY SUPPLIES i na drugoj stranici imas PG i VG. Nemaju Inawera gotovih baza kao edyim i ego.pl tipa power smoke i to.
Nikotin uzimam 36mg sa edyim, jbg platio dhl 8€ posto iz engleske ne salju nikotin vani
radiostar

#469 Re: E-cigarete

Post by radiostar »

Bronco_Billy wrote: Ides na DIY SUPPLIES i na drugoj stranici imas PG i VG. Nemaju Inawera gotovih baza kao edyim i ego.pl tipa power smoke i to.
Nikotin uzimam 36mg sa edyim, jbg platio dhl 8€ posto iz engleske ne salju nikotin vani
znaci i bazu miksas... to je malo seks :-D
Bronco_Billy

#470 Re: E-cigarete

Post by Bronco_Billy »

radiostar wrote:
Bronco_Billy wrote: Ides na DIY SUPPLIES i na drugoj stranici imas PG i VG. Nemaju Inawera gotovih baza kao edyim i ego.pl tipa power smoke i to.
znaci i bazu miksas... to je malo seks :-D

Ma nije brate, prosto da ne moze prostije. Ako mjesas recimo 100ml i stavis arome 20%. U zavisnosti koji omjer zelis da napravis, npr 60VG/40PG.
Ako ti je nikotin 36mg 100% PG i hoces npr 3mg/ml nikotin u finalnoj verziji; konacni procenti trebaju biti:

8% nikotin
12% PG
60% VG

60%VG + nikotin (100% PG) 8% + obicni PG 12% + arome (100% PG) 20% = 100%

Image

Za laksi proracun koristis neki od kalkulatora, recimo ovaj http://www.todmuller.com/ejuice/ejuice.php ili neki drugi ima ih na netu dosta.
Ja ne razrijedjujem VG sa vodom.
radiostar

#471 Re: E-cigarete

Post by radiostar »

hvala drug

reci mi, ima li neki razlog sto ne narucujes sa molinshop.com?
Bronco_Billy

#472 Re: E-cigarete

Post by Bronco_Billy »

radiostar wrote:hvala drug

reci mi, ima li neki razlog sto ne narucujes sa molinshop.com?

Nemaju TPA aroma koje najvise koristim, koristim njih i Capella. Recimo za ovaj recept koji najvise przim, sve je TPA:

Bavarian Cream 4%
Cheesecake (Graham Crust) 3% ili New York Cheesecake Capella isto 3%
Strawberry ripe 10%
Vanilla Custard 3%

Ovo je malo modifikovani recept od Mothers Unicorn Milk, smanjio sam Cheesecake jer bude prejak sa 5%

Drugi razlog je jer su skuplji, Capella arome 4.99€ a ovamo 2£= 2.33€
Treci razlog skuplji im shipping sa vecom isporukom
Cetvrti, nemaju nekih gotovih umjesanih aroma tipa ovog lika Diy or Die, njegov Rhodonite je extra.
30ml spremljenog recepta kosta 7.50£ a mjesa se na 10%, znaci 300ml extra tecnosti :thumbup:
radiostar

#473 Re: E-cigarete

Post by radiostar »

Bronco_Billy wrote:
Nemaju TPA aroma koje najvise koristim, koristim njih i Capella. Recimo za ovaj recept koji najvise przim, sve je TPA:

Bavarian Cream 4%
Cheesecake (Graham Crust) 3% ili New York Cheesecake Capella isto 3%
Strawberry ripe 10%
Vanilla Custard 3%

Ovo je malo modifikovani recept od Mothers Unicorn Milk, smanjio sam Cheesecake jer bude prejak sa 5%

Drugi razlog je jer su skuplji, Capella arome 4.99€ a ovamo 2£= 2.33€
Treci razlog skuplji im shipping sa vecom isporukom
Cetvrti, nemaju nekih gotovih umjesanih aroma tipa ovog lika Diy or Die, njegov Rhodonite je extra.
30ml spremljenog recepta kosta 7.50£ a mjesa se na 10%, znaci 300ml extra tecnosti :thumbup:
uh... ok, znaci ti si profesionalac :-)

ok, da rezimiramo onda

pg i vg i arome narucujes sa flavourchefs a nikotin sa e-dyma? onda sve to miksas u svojoj radionici

sta koristis od opreme?

ja sam narucivao sa e-dym gotove baze i arome, rijetko sam miksao gotove arome
koristim nemesis mod koji je u fazi raspada jer mi je ispao jednom i kayfun plus lite

narucio sam zephyrus v2 i Eleaf iStick 60W TC VW
Bronco_Billy

#474 Re: E-cigarete

Post by Bronco_Billy »

Narucivao sam i ja power smoke bazu ispocetka pa mi je poslije mozda godinu dana poceo smetati PG, zezao me zeludac.
Tako da je to razlog sto sam krenuo da mjesam sam sebi omjere. Povecao sam VG, sad mjesam u omjeru 40/60, 30/70 pa cak i 20/80 neke tecnosti u zavisnosti na sta cu pariti.

Recimo za RTA Griffin koristim vecinski VG sa nizim nikotinom oko 3% , a ako recimo vozim pa da ne pravim haos u autu ili sam negdje gdje ljudima smeta velika kolicina pare tad koristim Taifun GT ili Kayfun mini V3 sa tecnostima gdje je VG nizi sa malo vecim nikotinom 5%-6%. Ovi atomizeri traze malo rjedje tecnosti pa spustim VG ili znam nekada i kupiti u robotu 5 bocica po 10ml za 30KM mtbaker hawk sauce ili happy rancher. Kupim jer mi traje duze vremena obzirom da ne koristim stalno ovu mtl varijantu a i ne trosi se previse tecnosti na ovaj nacin.
Ako pitas sta od opreme koristim za mjesanje, obicne sprice od 2ml i 10ml :D

Od opreme za parenje evic VTC mini mod a od atomizera najvise Griffin RTA GeekVape i Kayfun mini V3, ostalo slabije.

Odkud ti zephyrus na listi za kupovinu? Vidim da nije ni jeftin na gearbest, oko 26$.
OBS crius, Merlin Augvape, Serpent mini su isto odlicni atomizeri a nisu skupi, oko 15tak$.

edit:

Trazio sam dugo gdje da narucim nikotin, na kraju sam uzeo sa edyim. Shipping je malo skuplji al traje dugo ova boca od 100ml 36mg. Ipak se radi o provjerenom nikotinu. Ima i nekakva varijanta 100% nikotin iz grcke, raja kupuje al neda mi se zezati sa 100% nikotinom, ne znam bi li bilo problema na carini, malo je teze raditi sa njim rukavice itd. Ne znam ni kakve je kvalitete i tako. Nasao sam jos par stranica gdje se moze naruciti al obicno shipping puno skuplji ili ne salju van drzave.
radiostar

#475 Re: E-cigarete

Post by radiostar »

Bronco_Billy wrote:Narucivao sam i ja power smoke bazu ispocetka pa mi je poslije mozda godinu dana poceo smetati PG, zezao me zeludac.
Tako da je to razlog sto sam krenuo da mjesam sam sebi omjere. Povecao sam VG, sad mjesam u omjeru 40/60, 30/70 pa cak i 20/80 neke tecnosti u zavisnosti na sta cu pariti.

Recimo za RTA Griffin koristim vecinski VG sa nizim nikotinom oko 3% , a ako recimo vozim pa da ne pravim haos u autu ili sam negdje gdje ljudima smeta velika kolicina pare tad koristim Taifun GT ili Kayfun mini V3 sa tecnostima gdje je VG nizi sa malo vecim nikotinom 5%-6%. Ovi atomizeri traze malo rjedje tecnosti pa spustim VG ili znam nekada i kupiti u robotu 5 bocica po 10ml za 30KM mtbaker hawk sauce ili happy rancher. Kupim jer mi traje duze vremena obzirom da ne koristim stalno ovu mtl varijantu a i ne trosi se previse tecnosti na ovaj nacin.
Ako pitas sta od opreme koristim za mjesanje, obicne sprice od 2ml i 10ml :D

Od opreme za parenje evic VTC mini mod a od atomizera najvise Griffin RTA GeekVape i Kayfun mini V3, ostalo slabije.

Odkud ti zephyrus na listi za kupovinu? Vidim da nije ni jeftin na gearbest, oko 26$.
OBS crius, Merlin Augvape, Serpent mini su isto odlicni atomizeri a nisu skupi, oko 15tak$.
moracu se i ja jos malo vise zaroviti u studiranje, parim i ja vec malo vise od dvije godine, ali nije mi se dalo dublje da ulazim u sve to
kazem ti, narucim gotovu powersmoke bazu, inawera arome i to je to

ja imam samo taj jedan set nemesis i kayfun plus lite, nemesis je skoro pa neupotrebljiv
sto se tice zephyrusa, tu sam malo googlao, vidim hvale ga na svaku stranu, pa reko hajde da uzmem, ali cu morati i neki mini uzeti, mozda goblina?

koje zice koristis? kakve grijace pravis?
Post Reply