cola zero

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

sabinaM

#26 Re: cola zero

Post by sabinaM »

Pa ne bas...pogotovo ne dijetne...tu i tamo Schwepsss ili mineralnu vodu, najbolje se nepiti obicne vode
d2

#27 Re: cola zero

Post by d2 »

neprilagodjena wrote:Ja pijem samo kiselu vodu, ova voda u njemackoj mi nije bas nesto pa pijem kiselu.

Vjerovali ili ne u ormaricu na terasi imam dvije flase Pepsi i jednu flasu coca-cole,jednu pepsi sam otvorila jer sam cula da pomaze kod ciscenja solje :-D pa da isprobam :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Eto stoji i ceka :-)
istina je, ja sam kolom cistio cajnik jednom, kamenac se pretvori u kremu (ipak puno je bolje sirce ako vec neces da koristis one hemijske nekakve preparate), sto se tice solje zahvaljujuci savjetu forumasica mogu da kazem - crni domestos
neprilagodjena

#28 Re: cola zero

Post by neprilagodjena »

d2 wrote:
neprilagodjena wrote:Ja pijem samo kiselu vodu, ova voda u njemackoj mi nije bas nesto pa pijem kiselu.

Vjerovali ili ne u ormaricu na terasi imam dvije flase Pepsi i jednu flasu coca-cole,jednu pepsi sam otvorila jer sam cula da pomaze kod ciscenja solje :-D pa da isprobam :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

istina je, ja sam kolom cistio cajnik jednom, kamenac se pretvori u kremu (ipak puno je bolje sirce ako vec neces da koristis one hemijske nekakve preparate), sto se tice solje zahvaljujuci savjetu forumasica mogu da kazem - crni domestos

I ja koristim sirce za ciscenje aparata za kuhanje vode kad se uhvati kamenac.

ali eto negdje procitah za kolu pa reko da isprobam.

Kad se desi da odem u Mac u godini jedan dan onda uzmem colu :lol:
d2

#29 Re: cola zero

Post by d2 »

eto vidis kako se mi domacice pomazemo savjetima :lol:
alica.k

#30 Re: cola zero

Post by alica.k »

pustopoljina wrote:
alica.k wrote:ja se razbolim kad ne pijem kolu.

ako si ovo mislio/la ozbiljno-u vezi bilo cega-ovo ti znaci ovisnost.
znam, al sta cu.

jedno vrijeme sam se bas bila nafurala da ne pijem kolu, nego samo vodu (jer sta god drugo popijem, isti je klinac, samo nema ukus kole) i et izdrzala sam tri sedmice a onda me gripa-like bolest uhvatila, iz cista mira, epidemija nije bila ni na pomolu, niko drugi oko mene nije bio bolestan...

doktor mi reko da pocnem opet pit kolu.
pustopoljina

#31 Re: cola zero

Post by pustopoljina »

da vas jos malo "obradujem"-mineralna voda-treba obratiti paznju na sadrzaj natrija-"tlakasi",ljudi sa visokim pritiskom-moraju paziti na unos natrija("smanjite soL"),a mineralnoj vodi se nalaze znatne kolicine minerala,jel'te...a gazirana mineralna...isto sto i gazirano bilo sta.postoje mineralne sa reduciranom kolicinom natrija.
koliko se sjecam jedne tabele-slovenska rogaska i austrijski gasteiner bili su na ovom (dijaspora-at) trzistu na vrhu tabele po sadrzaju natrija.dalo bi se to googlati.
pustopoljina

#32 Re: cola zero

Post by pustopoljina »

neprilagodjena wrote:
d2 wrote:

I ja koristim sirce za ciscenje aparata za kuhanje vode kad se uhvati kamenac.

ali eto negdje procitah za kolu pa reko da isprobam.

Kad se desi da odem u Mac u godini jedan dan onda uzmem colu :lol:
dosada najmocnija stvar za ciscenje kamenca iz wc-solje: tablete za masinu za sudje :D i to calgonit onaj sa crvenom lopticom :lol:
sabinaM

#33 Re: cola zero

Post by sabinaM »

hehhhe vi sa zdravlja predoste na kucne savjete....moj savjet je sto manje teskih deterdenata-bolje zdravlje ili ona "cistoca je pola bolesti"
neprilagodjena

#34 Re: cola zero

Post by neprilagodjena »

Pustopoljina radim ja i to ali sa serpama :D
BSn

#35 Re: cola zero

Post by BSn »

Kod mene pozitivno utjece na rjesavanje glavobolje i bolnog grla.
Kad boli grlo, popijes Kolu i 1-2 sata si miran, a onda ti je jos gore.

Ne preporucujem je nikome. :D
encian

#36 Re: cola zero

Post by encian »

moj je drug nedugo iza rata radio u jednom studiju koji se za coca-colu izradjivao plakate i sl. cola im je davala pica koliko mogu popiti, pa bi on ujutro u 8 zaduzio dvolitarku, a nekada i jos jednu negdje oko 4, ako bi se ostajalo prekovremeno. to je trajalo mislim nekih 4 mjeseca, i nakon sto je mu je mnogo ljudi savjetovalo da prestane sa colom, na to se i odlucio. tih 15tak dana "odvikavanja" meni je izgledalo kao dio "Mi djeca s kolodvora ZOO", mada u dosta blazem obliku. nesanica, glavobolja, nervoza, drhtanje... :shock: od tada colu skoro pa i ne pijem.
samson

#37 Re: cola zero

Post by samson »

ma beze nezdravo totalno meni je najdraza voda ako sok pijem brzo zednim
sanjex

#38 Re: cola zero

Post by sanjex »

sabinaM wrote:Pa ne bas...pogotovo ne dijetne...tu i tamo Schwepsss ili mineralnu vodu, najbolje se nepiti obicne vode

Al u Schwepssssssuuuu ima onaj E što je kancerogen. Čitala negdje ne mogu da se sjetim gdje, al imam spisak tih E dodataka koji su opasni.
samson

#39 Re: cola zero

Post by samson »

sanjex wrote:
sabinaM wrote:Pa ne bas...pogotovo ne dijetne...tu i tamo Schwepsss ili mineralnu vodu, najbolje se nepiti obicne vode

Al u Schwepssssssuuuu ima onaj E što je kancerogen. Čitala negdje ne mogu da se sjetim gdje, al imam spisak tih E dodataka koji su opasni.

mislis kitin?
jako dobar lijek protiv malarije
sabanss

#40 Re: cola zero

Post by sabanss »

samson wrote: Mislis kitin?.
Cuj kitin :) Valjda kinin.

Osim toga, kakve veze ima ako je pice gazirano? Ja sam vazda konto da je stetan secer iz kole.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#41 Re: cola zero

Post by Chmoljo »

samson wrote:
sanjex wrote:

mislis kitin?
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

P.S. @d2 čovječe kako si mogao piti toliko coca-cole? ja evo visok 190, težina 100-105 pa ne mogu toliko nema šanse... al' ono što reče ćejfiti s hranom uz discovery i n. geographic e tu smo isti burazeru. :thumbup: :thumbup: :thumbup:
IceQueen

#42 Re: cola zero

Post by IceQueen »

Savijet: Ne konzumirati zajedno s Mentos bombonama!!!
tranquil

#43 Re: cola zero

Post by tranquil »

IceQueen wrote:Savijet: Ne konzumirati zajedno s Mentos bombonama!!!
Iako sam dežurni skeptik, u ovo sam čak i ja povjerovao.

Onda smo probali ja i jaran i skontali da je i to bezvezni urbani mit. Kad bolje razmisliš, trebalo mi je to odmah pasti na pamet. Da je to istina, bile bi već desetine mrtvih i ozlijeđenih, pa to nije toliko rijetka roba, i bilo je sigurno mnogo ljudi koji su konzumirali ovu kombinaciju (Cola i Mentos).

Samo mislim da smo radili sa Colom Light za koju sam prvi put čuo ovakvu priču.

Što se tiče Cole Zero, nisam je probao pa tako nemam neko posebno mišljenje. Konzumiram samo onu "classic" varijantu. :-D
tranquil

#44 Re: cola zero

Post by tranquil »

vitamini wrote:Mnogi ne znaju, ali u Americi se desio slucaj kad je djecak umro jer je pojeo Mentos bombonu a onda zalio Colom light. Doslo je do eksplozije u njegovom organizmu... Probajte ovo: (negdje na otvorenom, nipošto u stanu :D)u flašu od 2 litra cole light ubacite 2 mentos bombone..... zagarantovana eksplozija pjene 2 m uvis....ko ne vjeruje nek progoogla "mentos+cola light".......imaju snimljeni ovakvi pokusi
Činjenica, što je više pijemo , više nam se pije....zašto je formula cole do danas strogo čuvana tajna.....Ja je volim, ali je maximalno izbjegavam. Neki je đavo u njoj :run:
Hehe baš sam o ovome pričao. Samo što u chain letteru kojeg sam čitao dijete nije umrlo nego je samo završilo u bolnici, izgleda da mu svako kruženje chain lettera pogoršava zdravlje :D

I eto baš mi đavo nije dao mira pa probam, i ništa. Malo onih sitnih balončića po površini, veći efekat bude kada ubaciš kocku šećera.

A evo i još popularnog jednog mita o Coli, formula strogo čuvana tajna :lol: Baš bi se na uređenom tržištu prodavao proizvod za koji se ne zna šta sadrži.
tranquil

#45 Re: cola zero

Post by tranquil »

aaaa

gledam evo dva zadnja moja posta, pa da ne biste mislili da sam neki zaposlenik Coca-Cola Inc. :D a i da se roditelji čija djeca čitaju ovaj forum ne bi žalili kako ima nekih što promoviraju štetne supstance :lol: da dodam disclaimer da sam svjestan da je to piće štetno, i uostalom kao i sva gazirana pića u velikim količinama, ali ipak ništa ne može zamijeniti hladnu Colu u mahmurno jutro.
samson

#46 Re: cola zero

Post by samson »

nepijem je nikako *ebes kolu :P :P :P
pustopoljina

#47 Re: cola zero

Post by pustopoljina »

ima to na youtube. to sa mentos i coke
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#48 Re: cola zero

Post by Chmoljo »

tranquil wrote:aaaa

gledam evo dva zadnja moja posta, pa da ne biste mislili da sam neki zaposlenik Coca-Cola Inc. :D a i da se roditelji čija djeca čitaju ovaj forum ne bi žalili kako ima nekih što promoviraju štetne supstance :lol: da dodam disclaimer da sam svjestan da je to piće štetno, i uostalom kao i sva gazirana pića u velikim količinama, ali ipak ništa ne može zamijeniti hladnu Colu u mahmurno jutro.
ma jarane dobra za podrignuti!!!
sheilak

#49 Re: cola zero

Post by sheilak »

Nikad colu ne pijem - zbog ortofosforne kiseline. Uvijek mineralnu, ali ipak je najbolja obicna voda.
samson

#50 Re: cola zero

Post by samson »

sheilak wrote:Nikad colu ne pijem - zbog ortofosforne kiseline. Uvijek mineralnu, ali ipak je najbolja obicna voda.
slazem se sa tobom nista nema bolje od vode sa izvora po mogucnosti
Post Reply