Cigarete, odvikavanje

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
vaučer

#4901 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by vaučer »

Nakon pet godina bez pušenja proživljavam pakao zadnjih dana, ne uspijevam prestati razmišljati o cigaretama. :-)
Koje sranje totalno.
shmizlica

#4902 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shmizlica »

vaučer wrote:Nakon pet godina bez pušenja proživljavam pakao zadnjih dana, ne uspijevam prestati razmišljati o cigaretama. :-)
Koje sranje totalno.
oj, buraz ne bacaj pet godina niz vodu....kontaj da je to privremeno naletilo i da će kako je naletilo i proletiti :)
Afi Konan

#4903 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Afi Konan »

vaučer wrote:Nakon pet godina bez pušenja proživljavam pakao zadnjih dana, ne uspijevam prestati razmišljati o cigaretama. :-)
Koje sranje totalno.
Ne trebaju ti vjeruj! Samo jedan dim će te ukopati! Kupi malo bombona, lješnjaka, prošetaj, pa čak i malo fizičkog napora poput fitnessa ili nešto slično i jednostavno kriza prolazi :D
Big Ang

#4904 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Big Ang »

Koje sranje totalno.
Nipošto :twisted: Ništa ti one pomoći neće :roll:
vaučer

#4905 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by vaučer »

Sve to imam u malom prstu, bavim se fizičkim aktivnostima, solidno žongliram stresom, više manje sve u redu i opet.
Mislim da možda ima veze s ovim dijelom godine - jer sam prestao 1.1. 2009., pa mi možda ulazak u prvi mjesec bude kao neki automatski okidač za polu-krizno stanje. Ne znam, čudno skroz i baš intenzivno, u rango prvog mjeseca poslije prekida. Prebit će me supruga ako pokleknem. :skoljka:
drugi_profil

#4906 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by drugi_profil »

Zašto razmisšljaš o njima kao da su nešto lijepo i zdravo? Zašto ih ne doživljavaš kao kancerogeni otrov, što i jesu?

Iz kojih razloga si uopšte prestao pušiti?
shmizlica

#4907 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shmizlica »

:lol:

bolja ti motivacija onda ne treba :mrgreen:
Afi Konan

#4908 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Afi Konan »

vaučer wrote:Sve to imam u malom prstu, bavim se fizičkim aktivnostima, solidno žongliram stresom, više manje sve u redu i opet.
Mislim da možda ima veze s ovim dijelom godine - jer sam prestao 1.1. 2009., pa mi možda ulazak u prvi mjesec bude kao neki automatski okidač za polu-krizno stanje. Ne znam, čudno skroz i baš intenzivno, u rango prvog mjeseca poslije prekida. Prebit će me supruga ako pokleknem. :skoljka:
Nema "poklekljavanja" hahahahahaha i ja sam do sad par puta počinjao i prestajao po nekoliko godina. Ovo je zadnji put, sebi sam obećao, a i želudac sam sjebao tako da imam razlog više za "NE" :D
Big Ang

#4909 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Big Ang »

Meni uopšte nije čudno što sam prestala pušiti ...čudno mi je što sam ikada pušila..ja vako pametna :diva:
vaučer

#4910 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by vaučer »

drugi_profil wrote:Zašto razmisšljaš o njima kao da su nešto lijepo i zdravo? Zašto ih ne doživljavaš kao kancerogeni otrov, što i jesu? Iz kojih razloga si uopšte prestao pušiti?
Gdje sam to napisao?
Ne mislim da su lijepe i zdrave - jednostavno me u tim trenutcima nije briga i htio bih samo kupiti kutiju, sjesti negdje, pušiti i buljiti u daljinu - nemam boljeg objašnjenja. Logika potpuno pada u vodu - želja nije utemeljena na logičkim postulatima. Ne sjećam se iz kojih sam točno razloga prestao - kombinacija mnogih. Najviše sam mrzio biti ovisnik, biti rob nečemu, tek daleko ispod tog sam vidio zdravlje i novac kao razloge za prekid.
Afi Konan

#4911 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Afi Konan »

Big Ang wrote:Meni uopšte nije čudno što sam prestala pušiti ...čudno mi je što sam ikada pušila..ja vako pametna :diva:
Hahahahaha isti sam ti, prštim od inteligencije, a nasjeo sam na najveću glupost :D
Sad ću početi da se opijam, od srijede sam na odmoru :pijani:
seprtlja

#4912 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by seprtlja »

ja danas zapalila...poslije 10 dana :(
Big Ang

#4913 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Big Ang »

Afi Konan wrote:
Big Ang wrote:Meni uopšte nije čudno što sam prestala pušiti ...čudno mi je što sam ikada pušila..ja vako pametna :diva:
Hahahahaha isti sam ti, prštim od inteligencije, a nasjeo sam na najveću glupost :D
Ja od ponedjeljka :D
Afi Konan

#4914 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Afi Konan »

Big Ang wrote:
Afi Konan wrote:
Ja od ponedjeljka :D
Hahahahahahaha znaš li broj piva?
ćiribiribela

#4915 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by ćiribiribela »

Afi Konan wrote: Sad ću početi da se opijam, od srijede sam na odmoru :pijani:
Ne ide alkohol bez cigara. :D :D
Afi Konan

#4916 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Afi Konan »

ćiribiribela wrote:
Afi Konan wrote: Sad ću početi da se opijam, od srijede sam na odmoru :pijani:
Ne ide alkohol bez cigara. :D :D
Boga mi ne ide bez meze, cigare me ne zanimaju ni najmanje :D
Afi Konan

#4917 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Afi Konan »

seprtlja wrote:ja danas zapalila...poslije 10 dana :(
E baš ti nick stoji! Mora da si se spotakla od kauč i ustima direkt na zapaljenu cigaru :D
Hajd ponovo kani se pa da pričamo dalje :D
seprtlja

#4918 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by seprtlja »

Afi Konan wrote:
E baš ti nick stoji! Mora da si se spotakla od kauč i ustima direkt na zapaljenu cigaru :D

haha ma da je bar kauc bio :D
necu valjda vise..samo sam jednu :sad:
drugi_profil

#4919 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by drugi_profil »

vaučer wrote:
drugi_profil wrote:Zašto razmisšljaš o njima kao da su nešto lijepo i zdravo? Zašto ih ne doživljavaš kao kancerogeni otrov, što i jesu? Iz kojih razloga si uopšte prestao pušiti?
Gdje sam to napisao?
Ne mislim da su lijepe i zdrave - jednostavno me u tim trenutcima nije briga i htio bih samo kupiti kutiju, sjesti negdje, pušiti i buljiti u daljinu - nemam boljeg objašnjenja. Logika potpuno pada u vodu - želja nije utemeljena na logičkim postulatima. Ne sjećam se iz kojih sam točno razloga prestao - kombinacija mnogih. Najviše sam mrzio biti ovisnik, biti rob nečemu, tek daleko ispod tog sam vidio zdravlje i novac kao razloge za prekid.
Ma ok. Isti su nam motivi i staz otprilike. Medjutim ja ne mogu ni zamisliti da stavim to u usta. Cesto se pitam gledajuci filmove, kad ono vidite da je glumac ocigledno nepusac, ali glumi pusaca, kako bih ja to da sam na njegovom mjestu?
Ne znam kako bih uopste skupio snagu da odbacim odbojnost od tog otrova u tom zapaljenom stapicu i da ga prinesem ustima.
A narocito da udahnem... uf. :cry:

Zato je moje pitanje onako ostro. Ibretim se kako se nekome vrati zelja za tim.
tonPi

#4920 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by tonPi »

Evo peti dan bez cigara! :)

Najgore ubjedljivo kad cekas nekoga, ne znas sta da radis, inace mi cigara dodje ko da je neko samnom :)

Pored toga, na kafama vuce, ali tu nekad i caj narucim pa mi se i ne pusi uz caj :)
Afi Konan

#4921 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Afi Konan »

seprtlja wrote:
Afi Konan wrote:

Eh sad ti je u ustima onaj fuj osjećaj, znam znam, kritikuješ sebe jer ti nije bio neki ćejf a ipak si to uradila. Nemoj više :D
drugi_profil

#4922 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by drugi_profil »

seprtlja wrote:
Afi Konan wrote:

Dok se opet ne spotaknes. Nema samo jedne jer ko ce odrediti kad je ta jedna? Mozda sutra, mozda za 15 minuta, mozda za mjesec? Ili pusis ili ne. Smanjivanje, samo jedna i sl. sve su to samo varanja samog sebe, i prolongirana patnja.
Ono zasto se patiti samo 10-15 dana kad mozes mjesecima.
drugi_profil

#4923 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by drugi_profil »

tonPi wrote:Evo peti dan bez cigara! :)

Najgore ubjedljivo kad cekas nekoga, ne znas sta da radis, inace mi cigara dodje ko da je neko samnom :)

Pored toga, na kafama vuce, ali tu nekad i caj narucim pa mi se i ne pusi uz caj :)
Bravo. Steci ce se nove navike, pa ti nece faliti ni kad cekas nekog, ni kad pijes kafu. Bitno je da ides dan po dan.
tonPi

#4924 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by tonPi »

drugi_profil wrote:
tonPi wrote:Evo peti dan bez cigara! :)

Bravo. Steci ce se nove navike, pa ti nece faliti ni kad cekas nekog, ni kad pijes kafu. Bitno je da ides dan po dan.
Naravno sve je u navici. Danas na pauzi mi je mobitel 5 puta ispao, samo se sa mobitelom igram moram nesto sa rukama raditi :). Kazu da se navika zaboravi treba mjesec dana pa eto vidjecemo :)
drugi_profil

#4925 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by drugi_profil »

Ma zaboravices garantujem ti. I ja sam na pocetku stalno trazio cigare i upaljac kad podjem negdje. Ono check list: dokumenti, kljucevi, mobitel, cigare/upaljac....
Nisam znao kako piti kafu, kako cugati... sve se skonta, i tek nakon par godina skontas da ti to sranje u zivotu ni zasto ne treba, niti je ikad trebalo... a mislio si nekad da ne mozes bez njega.
Post Reply