Cigarete, odvikavanje

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
fortaleza

#4326 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by fortaleza »

graue_maus wrote: :? :? sta te povuce da probas ponovo ........ja ne pusim 8 mjeseci,ali mi je pravo par puta naumpala u zadnji par dana ........mozda sto sam izgubila jednu dragu osobu u familiji .........stalno trazim izgovore i neki nacin da tu zelju ugusim ........najbolje funkcionira sa mirisom u stanu , novac i razni rakovi nista ne fercera kod mene ........ali ovo ,ako pocnem pusit sve ce da se usmrdi opet u stanu ko jeftinoj birtiji....gusi svaku zelju za cigarom .......
Ne znam, jednostavno, u zadnje vrijeme puno posla, razne obaveze i stvarno naporan mjesec bio.. i baš da vidim kako će biti, smiruje li. Koja glupost.. :D Samo se obmanjujem i malo malo jedna po jedna kontam dok sve prođe pa prestajem. Koliko samo malo treba da se navučeš ponovo, al evo sad će tjedan dana da sam ponovo prestao.

Vidim svi do osmog mjeseca došli, nemojte samo slijediti moj primjer. xD Držite se..
ema_ema

#4327 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by ema_ema »

PristavilaVoduZaKafu wrote:meni prolazi 8mi mjesec, al želim da probam marlboro menthol :D
:D i kod mene je osam mjeseci, i bas nedavno gledam taj mentol i zao mi sto ne probah i te dok sam mogla :) ali sve mi se cini da ih nije ni bilo prije 8 mjeseci :)..Sada je gotovo, nema vracanja..i mentol je samo jedan od izgovora..iskreno pozeljela sam dim, ali necu da razmisljam o tome, samo sam usput spomenula :)
drug_profi

#4328 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by drug_profi »

@fortaleza
nemoj traziti izgovore. Mi (ja) znamo da je to suplja. Nema izgovora koji bi te natjerao da ti nisi zelio opet paliti.
Prihvati to. Zatim rascisti sa sobom. Nije kriv zivot, nego tvoja slabost.

Sto se tice Marlboro mentola, rasturite je prstima pa vidite koje je to govno i koji otrov vam se nudi. Kuglica sa aromaticnim uljem u filteru, koje je inace otrov i to kancerogen, ali to je sitnica u odnosu na ono sta je u papiru u duhanu...

Boze koja sam budala bio i podlijegao reklamama nekada. Marlboro, Camel, Gauloise, Winston, Samson...
govno do govneta.... a paretine i zdravlje ostavio pohlepnim trovacima...
njonjica

#4329 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by njonjica »

Sad se sjetih.....prije tacno 4 godine i 4 dana, uz pomoc ovog topica ja sam iz svog srca, svojih usta i svoje kuce definitivno izbacila cigarete... :thumbup:
shmizlica

#4330 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shmizlica »

njonjica wrote:Sad se sjetih.....prije tacno 4 godine i 4 dana, uz pomoc ovog topica ja sam iz svog srca, svojih usta i svoje kuce definitivno izbacila cigarete... :thumbup:
:hajmooo:
svijetli primjer koji trebamo slijediti :-D
shandrprcSA wrote: samo govori "nikad vise" i imas cokoladu :D :D
:mastakazes: poslije koliko ovih ''nikad više'' ide čokolada :chmoljava:
merimas

#4331 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by merimas »

Zoya wrote:
merimas wrote:
Zoya wrote:Dva mjeseca danas :)
Ko rece ovo za ustedu novca, okruglo sam 300 eura u plusu :-D
Vidis li ih u novcaniku :)?
P.S. Inace i ja se zovem "bivsi pusac"(pet mjeseci), sa nekoliko kg viska.
Da, ostavljam ih po strani i cilj je da vidim koliko ce ih biti za godinu dana :-D Zavrsit ce u dobrotvorne svrhe.

@fortaleza, pa zasto pobogu si? :-?
E, moje cestitke, petlja si. Tebi nije bilo tesko ni prestati pusiti. Ja nisam uspjela ustediti, ali kao satisfakciju, osjecala sam se slobodno.... neovisna.Mislim, da mi je malo i samopouzdanje naraslo.
artime

#4332 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by artime »

Nadam se da ću i ja zbog ove teme to uspjeti. Ovako nisam neki pušač, čak sam prešla na slims pa ono kofol bude manje, ali sve imam veću potrebu da prestanem i to sam uspijevala. Recimo ne pusim kući, niti kada idem u goste i sl. I u tim trenucima mi jako lako pada, medjutim uvijek im se vraćam iz navike ili bilo kakvog izlizanog opravdanja. Znam ljude kojima uopće nije padalo na pamet da prestanu vjerovatno ne takvi ljudi nisu u zabludi kao ja kada kažem da neću i opet uzmem jednu, drugu, treću... :sad:
shmizlica

#4333 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shmizlica »

artime wrote:Nadam se da ću i ja zbog ove teme to uspjeti. Ovako nisam neki pušač, čak sam prešla na slims pa ono kofol bude manje, ali sve imam veću potrebu da prestanem i to sam uspijevala. Recimo ne pusim kući, niti kada idem u goste i sl. I u tim trenucima mi jako lako pada, medjutim uvijek im se vraćam iz navike ili bilo kakvog izlizanog opravdanja. Znam ljude kojima uopće nije padalo na pamet da prestanu vjerovatno ne takvi ljudi nisu u zabludi kao ja kada kažem da neću i opet uzmem jednu, drugu, treću... :sad:
:pasamoj: apsolutno te razumijem....ja sam ti ista bila i duže vremena.....dimanila samo na poslu i lagala samu sebe.....mani se izgovora i baci totalno ako već imaš namjeru...sve ostalo je zavaravanje :wink:
drug_profi

#4334 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by drug_profi »

Trebas samo odluciti da pokusas 24 sata bez cigare.
Probaj, evo od sutra ujutro. Nemoj ni jednu.
Prekosutra zapali ako ti ne bude zao jednog dana apstinencije, ili nastavi jos 24 sata. Zadaji sebi dostizne i lagane ciljeve.
I u tom periodu nemoj traziti opravdanja. Ako bas hoces da zapalis, strpi se do sljedeceg jutra.

I nemoj da ti na pamet padne zamajavanje sa "smanjivanjem" "samo uz kafu" i sl. ublehe.
hAZNADAR

#4335 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by hAZNADAR »

hebiga,..... :skoljka:
shmizlica

#4336 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shmizlica »

hAZNADAR wrote:hebiga,..... :skoljka:
:mastakazes: gukni...šta je bilo :D
mousstapha

#4337 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by mousstapha »

Image
ka0406

#4338 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by ka0406 »

drugi profil wrote:Trebas samo odluciti da pokusas 24 sata bez cigare.
Probaj, evo od sutra ujutro. Nemoj ni jednu.
Prekosutra zapali ako ti ne bude zao jednog dana apstinencije, ili nastavi jos 24 sata. Zadaji sebi dostizne i lagane ciljeve.
I u tom periodu nemoj traziti opravdanja. Ako bas hoces da zapalis, strpi se do sljedeceg jutra.

I nemoj da ti na pamet padne zamajavanje sa "smanjivanjem" "samo uz kafu" i sl. ublehe.
Tako sam i ja bez cigare dan po dan i vec deveti mjesec .. Prvi put pokusala cisto iz neke radoznalosti, ne zbog zdravlja ili nekih drugih problema, nego jednostavno mi dosadilo uvijek misliti gdje i kada mogu zapaliti. Jos uvijek meni zamirise i povuce me zelja .. ali jednostavno mi ovaj osjecaj slobode nadjaca sve te zelje...
Ne znam zasto .. ali jedva cekam da napunim godinu dana .. sada mi je to neki cilj :)
ka0406

#4339 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by ka0406 »

shmizlica wrote:
:mastakazes: gukni...šta je bilo :D
:?: :?: :?:
MJAU - da

#4340 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by MJAU - da »

Ja odgvorno tvrdim da je proces prestajanja pušenja kad razmišljaš pozitivno jako ugodan i prati vas sreća u određenim trenucima, pošto se ponosite sobom, hranite ego...
Moje iskustvo je tako već drugi put da ja jednostavno u određenom momentu se nalazim u takvom depresivnom stanju, da samu sebe prepadam na šta sve pomišljam.. Još samo sucid nisam pomislila, ali kako trebam da se razvedem, odem od svega, posla, muža, kuće, porodice, robine.. to je strahota... :( I ne, ne želim da zapalim u tim trenucima, ali me puca depresija, kažem više mi liči na ozbiljan psihološki poremećaj.

Odem neki dan na nagovor kod doktorice svoje, stvarno nije loša, ali sam rekla da tražim savjet zbog ovih gore problema. U kancelariji su razni natpisi o štetnosti pušenja, nekakve instrukcije za bolesnike, a ona meni veli " ja da te savjetuje, ja ne mogu da izdržim 2h bez sigarete i od mene očekuješ savjet". Bar nije licemjer. Propisala mi lexiće, ali ja to ne uzimam, niti sam. Danas sam bolje, ali se nadati depri uskoro.. Ako ima ko da je ovako nešto prošao, hvala unaprijed na savjetu.

Nije teško postati nepušač, problem je ostati nepušač...
shandrprcSA

#4341 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shandrprcSA »

shmizlica wrote:
shandrprcSA wrote: samo govori "nikad vise" i imas cokoladu :D :D
:mastakazes: poslije koliko ovih ''nikad više'' ide čokolada :chmoljava:
koliko ti nije puno? :D :D
shmizlica

#4342 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shmizlica »

shandrprcSA wrote: koliko ti nije puno? :D :D
hej, samo nebo je granica :staima:
shandrprcSA

#4343 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shandrprcSA »

shmizlica wrote:
shandrprcSA wrote: koliko ti nije puno? :D :D
hej, samo nebo je granica :staima:
pa da me kudis kad kile nabacis :D :D

ti nemoj zapaliti a ja te pocastim svakog prvog u mjesecu sa cokoladom po tvom izboru :D :D

vazi? :D :D
shmizlica

#4344 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shmizlica »

shandrprcSA wrote: pa da me kudis kad kile nabacis :D :D

ti nemoj zapaliti a ja te pocastim svakog prvog u mjesecu sa cokoladom po tvom izboru :D :D

vazi? :D :D
:blento: zar tako malo vjere u mene imaš? :cry:
shandrprcSA

#4345 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shandrprcSA »

imam ja vjere u tebe :D a eto ti jos jedan motiv vise da ne zapalis :D :D
shmizlica

#4346 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shmizlica »

shandrprcSA wrote:imam ja vjere u tebe :D a eto ti jos jedan motiv vise da ne zapalis :D :D
:sretan: :kiss:

halalim ti i tu čikoladu sad......smaži je ti :wink:
shandrprcSA

#4347 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shandrprcSA »

pored mene, cokolada mi moze biti min godinu dana :lol: :lol:
shmizlica

#4348 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shmizlica »

ne cjepidlači sad :angry: :D

odoh kući konačno....ciao :run:
fantom slobode

#4349 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by fantom slobode »

Ma da mi zapalimo...stipu suplju.
merimas

#4350 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by merimas »

artime wrote:Nadam se da ću i ja zbog ove teme to uspjeti. Ovako nisam neki pušač, čak sam prešla na slims pa ono kofol bude manje, ali sve imam veću potrebu da prestanem i to sam uspijevala. Recimo ne pusim kući, niti kada idem u goste i sl. I u tim trenucima mi jako lako pada, medjutim uvijek im se vraćam iz navike ili bilo kakvog izlizanog opravdanja. Znam ljude kojima uopće nije padalo na pamet da prestanu vjerovatno ne takvi ljudi nisu u zabludi kao ja kada kažem da neću i opet uzmem jednu, drugu, treću... :sad:
E slijedi ovu temu, meni je zaista pomoglo ispocetka tipkanje i jadikovanje, jer ces tako izuci par dobrih savjeta. ( pet mjeseci kako ne pusim) i nisam bila neki strastveni pusac, tako kao ti,ali sam pusila 30 god. Nisam htjela pusiti na ulici, na javnom mjestu, pred djecom...a, opet nije bilo lahko prestati.
Sada se osjecam prelijepo.
Post Reply