Cigarete, odvikavanje

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
micko green eyes

#3601 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by micko green eyes »

vivace wrote:a koliko dugo ne pusis ? micko
Pa jesi li uopste procito moj post, od 11, Januara ili od 12. -tog, al eto nebitno. Stoji gore na pocetku.
Btw, micko mi je svojevoljni nadimak, nemoj mislit da se tako smijesno zovem :lol:
kreativnost mi je na nivou :)
vivace

#3602 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by vivace »

micko green eyes wrote:
Pa jesi li uopste procito moj post, od 11, Januara ili od 12. -tog, al eto nebitno. Stoji gore na pocetku.
Btw, micko mi je svojevoljni nadimak, nemoj mislit da se tako smijesno zovem :lol:
ti tarzan a ja dzejn. :lol: .. ja zensko. :D ja sam ostavila pocetkom marta. imam te gadne krizice. pa sta da ti kazem...tesko, tesko. cak mi se manta u glavi. sad me je bas prosla jedna gadna krizica.
vivace

#3603 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by vivace »

oooo,pa sad ce meni 2 meseca...gura se gura se. :D
micko green eyes

#3604 Re: Cigarete, odvikavanje

vivace wrote:
micko green eyes wrote:
ti tarzan a ja dzejn. :lol: .. ja zensko. :D ja sam ostavila pocetkom marta. imam te gadne krizice. pa sta da ti kazem...tesko, tesko. cak mi se manta u glavi. sad me je bas prosla jedna gadna krizica.
Izvini sto ti rekoh da si procito umjesto procitala :)
hhehe a ja maloprije na rucku i sad gledam kako jedna djevojka zapali nekih par metara od mene i ja ko tele, nemicem pogled, nego je pratim svih tih nekih 4-5 minuta, jos kad vjetar malo nanese, ja odmah "prodiso".. Drustvo me pita, sta sam se zagledo i da nije neka ljepotica, a oni uopste nekontaju da sam ja ko bik pikiro na cigaru a ne na nju.. 8-)
Skonto sam zasto mi se vraca zelja, zato sto je ovih dana sunce izvirilo pa mozda to? Ili?

Kako god, nedam se!
Br_kica

#3605 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Br_kica »

Uh sada uz kaficu kako mi prija aura hehe.
vivace

#3606 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by vivace »

micko, ne dajmo se ovim provokatorima..oni su nevaljali ljudi...samo se ti drzi, a i ja cu isto iz sve snage :D
micko green eyes

#3607 Re: Cigarete, odvikavanje

Br_kica wrote:Uh sada uz kaficu kako mi prija aura hehe.
Not cool!
vivace

#3608 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by vivace »

bas ti je slatko ime micko,sta se bunis... :D
micko green eyes

#3609 Re: Cigarete, odvikavanje

vivace wrote:bas ti je slatko ime micko,sta se bunis... :D
Inspirisan sam svojim domarom sto imam ovde u zgradi, tip zna sve, vazda nesto kucka, nosi, okopava, sredjuje i melje ko mlin. Al je zagonetan totalno. Zivi ovde vec 40tak godina, dolazi iz Srbije, ali mu djeca zive u Hr pa cesto ide dole, a kupio je nedavno kucu negdje u CG. Uz to sve, meni non-stop zbori kako je u BiH najljepse :) Ja nakon svega ostanem kao upitnik. Uvijek. :-)

Inace sam imao manje glamurozne nadimke kao sto su Miro i Mico. :-)

Joj so bi zapalio :D
ka0406

#3610 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by ka0406 »

graue_maus wrote:[
:helou: evo i od mene jedan proljetni pozdrav .........i mene ponekad uhvati, kriza ali najvise kad podjem setati, jer sam ono znala u stenji par cigareta ispusiti ........samo da pluca ne dobiju svjezeg vazduha i onda bilo je par klupa gdje se pauza uz cigaretu pravila.........i danas kad pored prodjem ukljuci se lampica puza pa cigareta :mrgreen: pa dodje nepusac ........onda uzmem zvaku i zvacem dok me vilice ne zabole .....
Izgleda da smo svi sa novim god.dobom osjetili stare navike. Ja sam sredila svoju terasu, sto, fotelje, cvijece , lijepo vrijeme... sve se poklopilo. Uvijek sam uzivala sjediti u predvecerje, kafica i par cigara ... gust samo takav. Sada sve to isto, kafa je tu .. ali za kratko vrijeme mi dosadi :sad:
Joker88

#3611 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Joker88 »

Nekako s' proljeca
uvijek meni doluta
neka ceznja tamna
tiha mudrost davna

Spustam ja stare kofere
na perone sudbine
to je miris zrelih godina
moj kaput, bas je tezak, najdraza

Nekako s' proljeca
ja se sjetim starih drugova
probude se u meni
svi derneci pijani

okanite se cigareta :D
vivace

#3612 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by vivace »

:D
Chloe
Photo mod

#3613 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Chloe »

Bivši pušači držite se. Cigarete nisu u modi, moderno je zdravo živjeti. :-D
Pasiflora

#3614 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Pasiflora »

ka0406 wrote:Izgleda da smo svi sa novim god.dobom osjetili stare navike. Ja sam sredila svoju terasu, sto, fotelje, cvijece , lijepo vrijeme... sve se poklopilo. Uvijek sam uzivala sjediti u predvecerje, kafica i par cigara ... gust samo takav. Sada sve to isto, kafa je tu .. ali za kratko vrijeme mi dosadi :sad:
Majke mi, u pravu si :stidljiva1: :place1:
micko green eyes

#3615 Re: Cigarete, odvikavanje

Pasiflora wrote:
ka0406 wrote:Izgleda da smo svi sa novim god.dobom osjetili stare navike. Ja sam sredila svoju terasu, sto, fotelje, cvijece , lijepo vrijeme... sve se poklopilo. Uvijek sam uzivala sjediti u predvecerje, kafica i par cigara ... gust samo takav. Sada sve to isto, kafa je tu .. ali za kratko vrijeme mi dosadi :sad:
Svaka je rijec na mjestu! Ja evo kuzim na terasu na poslu, sredjena tek na frisko, pola u hladu pola u suncu jutros, neki sjede i piju kafu, maloprije je neko dimijo a ja ko tele u sarena vrata, ja imam osjecaj da bi dao .uzice doslovno da mogu jednu zapaliti. Nerazumijem odakle mi tolika zelja odjednom, a vec 5 mjeseci neduhanim :)

A ljeto tek pocelo....
shmizlica

#3616 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shmizlica »

micko green eyes wrote:
Pasiflora wrote:
Svaka je rijec na mjestu! Ja evo kuzim na terasu na poslu, sredjena tek na frisko, pola u hladu pola u suncu jutros, neki sjede i piju kafu, maloprije je neko dimijo a ja ko tele u sarena vrata, ja imam osjecaj da bi dao .uzice doslovno da mogu jednu zapaliti. Nerazumijem odakle mi tolika zelja odjednom, a vec 5 mjeseci neduhanim :)

A ljeto tek pocelo....
de prestanite fantazirati....to vam je sve u glavi....što se ne bi moglo uživati na toj terasi uz kafu bez cigare? fino se uvali u stolicu, duboko diši, misli na pašu i uživaj, ha ya :)
drugi_profil

#3617 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by drugi_profil »

Treba stvoriti nove navike.
Ne izmisljajte razloge da se vratiti svojoj drogi.

Treba vremena. Uvijek se upitajte, uzivaju li oni koji nikad nisu pusili u tim trenucima bez cigare? Naravno da uzivaju.
Cigareta je proizvod potrosackog drustva koje ne mari za posljedice. Samo je profit i trenutno zadovoljstvo bitno.

Svako od nas je imao te fleshbekove, ali bitno je prevazici ih. Ja npr. volim raditi u basti. Uredjivati je i nakon rada sjesti na klupicu sa pivicom i cigarom. Prvo proljece, nakon 4 mjeseca apstinencije, bio sam u iskusenju. Nakon par dana, i bez cigare je bilo sasvim dobro. Shvatis da ne uzivas u cigari vec u toj meditaciji.
shmizlica

#3618 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shmizlica »

drugi_profil wrote:Treba stvoriti nove navike.

Treba vremena. Uvijek se upitajte, uzivaju li oni koji nikad nisu pusili u tim trenucima bez cigare? Naravno da uzivaju.
Cigareta je proizvod potrosackog drustva koje ne mari za posljedice. Samo je profit i trenutno zadovoljstvo bitno.

Svako od nas je imao te fleshbekove, ali bitno je prevazici ih. Ja npr. volim raditi u basti. Uredjivati je i nakon rada sjesti na klupicu sa pivicom i cigarom. Prvo proljece, nakon 4 mjeseca apstinencije, bio sam u iskusenju. Nakon par dana, i bez cigare je bilo sasvim dobro. Shvatis da ne uzivas u cigari vec u toj meditaciji.
:thumbup:
ka0406

#3619 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by ka0406 »

drugi_profil wrote:Treba stvoriti nove navike.
Sa ovom prvom recenicom se slazem ... treba stvoriti nove navike... i tog smo ja mislim svi mi svjesni.
A sa ovom drugom se ne slazem... ako zelim opet pusiti, ne trebam izmisljati nikakve razloge. Ove nase izjave su vise bile kuknjave :-? Pa moramo malo, bili smo dobri skoro mjesec dana :D
Mozda cemo i mi moci sjediti sve duze i duze na terasama , a da nam ne dosadi ... vrijeme ce vec pokazatu svoje ....
Bakir1

#3620 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Bakir1 »

3 dana, prvi dan imao sam osjecaj da cu ubiti za cigaru, drugi dan mi je kriticno jutro i vecer, danas tj jutros samo kafa mi nakva gorka, hladna, nepotrebna.
poslije 12 godina, 2 ili vise kutija dnevno, odlucio sam prestati, ova tema mi je pomogla u tome, kada sam vidio kako ljudi ponosno kazu, bacio/la sam cigarete, dalo mi je snage da i ja uradim isto.
borio sam se 2 mjeseca sa pokusajima da ostavim cigarete, prvi par pokusaja smanjivanja, kao danas cu 14, sutra ovoliko, prekosutra onoliko pa cu stati ne vrijede.
mora se sebi reci necu vise, i to je to.
da ljudi znaju kako je tesko ostaviti cigarete ne bi nikad ni pocinjali da puse iste.
usput ovaj makedonski bijeli mint odlican, ne znam ni sam koja mi je ovo kesica u ova tri dana
shmizlica

#3621 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shmizlica »

Bakir1 wrote:3 dana, prvi dan imao sam osjecaj da cu ubiti za cigaru, drugi dan mi je kriticno jutro i vecer, danas tj jutros samo kafa mi nakva gorka, hladna, nepotrebna.
poslije 12 godina, 2 ili vise kutija dnevno, odlucio sam prestati, ova tema mi je pomogla u tome, kada sam vidio kako ljudi ponosno kazu, bacio/la sam cigarete, dalo mi je snage da i ja uradim isto.
borio sam se 2 mjeseca sa pokusajima da ostavim cigarete, prvi par pokusaja smanjivanja, kao danas cu 14, sutra ovoliko, prekosutra onoliko pa cu stati ne vrijede.
mora se sebi reci necu vise, i to je to.
da ljudi znaju kako je tesko ostaviti cigarete ne bi nikad ni pocinjali da puse iste.
usput ovaj makedonski bijeli mint odlican, ne znam ni sam koja mi je ovo kesica u ova tri dana
:hajmooo:

evo i podrška :) i samo se ti drži tog makedonskog bijelog minta i dalje....vidjet ćeš svakim danom je sve lakše :thumbup:
Bakir1

#3622 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Bakir1 »

od kada sam prestao pusiti cigarete sve mogu duze :lol: :bih:
shmizlica

#3623 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shmizlica »

Bakir1 wrote:od kada sam prestao pusiti cigarete sve mogu duze :lol: :bih:
:lol: :lol: :lol: :thumbup:
Pasiflora

#3624 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Pasiflora »

Bakir1 wrote:od kada sam prestao pusiti cigarete sve mogu duze :lol: :bih:
Ma to ti je samo pocetna euforija :bleee: ;-) 8-) 8-)
vivace

#3625 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by vivace »

micko green eyes wrote:
vivace wrote:bas ti je slatko ime micko,sta se bunis... :D
Inspirisan sam svojim domarom sto imam ovde u zgradi, tip zna sve, vazda nesto kucka, nosi, okopava, sredjuje i melje ko mlin. Al je zagonetan totalno. Zivi ovde vec 40tak godina, dolazi iz Srbije, ali mu djeca zive u Hr pa cesto ide dole, a kupio je nedavno kucu negdje u CG. Uz to sve, meni non-stop zbori kako je u BiH najljepse :) Ja nakon svega ostanem kao upitnik. Uvijek. :-)

Inace sam imao manje glamurozne nadimke kao sto su Miro i Mico. :-)

Joj so bi zapalio :D
joj, i ja bih, bas ono zapalila da osetim dim u vrhu prsta na nozi.. :D
Post Reply