Bronhitis pomoc
Moderator: anex
-
She_Lara
#1 Bronhitis pomoc
Ovako, moj brat od 4-5 godine ima bronhitis pa sve do sada. Sada ima 14 godina i još uvijek ima problema.Problemi su uglavnom u proljeće i jesen, kad ima magle i kiše. Napade je prije imao 2/3 puta godisnje sa sada se to povecava vec dva puta u dva mjeseca. Kad je kisa, magla, hladnoca, jednostavno diše teže, čuje se hroptanje,zviždanje iz pluca. Onda odemo u kliniku, oni daju inhalacije (ventolin) 3 dana nekad i 6 dana. I onda se on pazi da ne trci i takve stvari ali se opet nekad vrati, oni daju inhalacije i tako u krug. Ne govore nista. Zanima me da li ima lijeka bronhitisu, da zauvijek nestane.Ovako ne moze da se bavi nikakvim sportom.Znaci ima li lijeka? I hoće li to trajati zauvijek, citav zivot? Evo usput, ne puši, u kuci nam niko ne puši, zrak nije zagadjen ovdje. Molim vas pomoc
- muha_sa
#2 Re: Bronhitis pomoc
ne panici
ne znam kako je sad, al kad smo mi imali problema sa sinom imali smo se kome obratit za savjet, doktori-naravno.
da ne pišem kroz šta smo sve prolazili kad napad dobije
u Promajni (tad je tu bila specijalizirana djecja bolnica za tu vrstu bolest) su nam rekli da ce sa pubertetom i to nestat. u našem slucaju su pogodili
evo ga sad
oženjen i otac dvoje djece 
pogledaj malo i ovo
https://cse.google.com/cse?cx=partner-p ... gsc.page=1
ne znam kako je sad, al kad smo mi imali problema sa sinom imali smo se kome obratit za savjet, doktori-naravno.
da ne pišem kroz šta smo sve prolazili kad napad dobije
evo ga sad
pogledaj malo i ovo
https://cse.google.com/cse?cx=partner-p ... gsc.page=1
-
She_Lara
#3 Re: Bronhitis pomoc
Bili smo i na moru dosta, i pio čajeve, medove,kapi, jaja od prepelica...
- dobar osjecaj
#4 Re: Bronhitis pomoc
Mama je mladjem bratu kad je bio beba i imao uzasne napade bronhitisa probala pomoci na sve nacine. Najucinkovitije je bilo mazanje svinjske masti po prsima. Mast se namaze, prekrije papirom pa lanenom krpom. Nisam sigurna da li je, kako vidim u nekim receptima, mazala i preko ledja uz isti postupak s papirom i krpom. Nakon ustrajnog koristenja masti po tom receptu mali brat se zauvijek rijesio bronhitisa.
-
__Phoenix__
#5 Re: Bronhitis pomoc
Je li pio svježe kozije mlijeko?
- Daryl Dixon
- dobojlija81
#7 Re: Bronhitis pomoc
guščija mast
može s medom ako mu ne godi sama
može s medom ako mu ne godi sama
-
Walther
#8 Re: Bronhitis pomoc
Sanatorij u HR (Kraljevica). Do cca seste godine sam prozivljavao isto. Nikakve tablete, masti i sirupi.... Kad sam pricao zvizdalo je kao na utakmici. Diagnoza je bila Kraljevica ili smrt. Zbog toga sam i napustio BIH. Napada nemam vec par decenija, alergije su nestale. Kad su me primali u vojsku cudili se ... Danas sam na hladnocu skoro pa imun...She_Lara wrote:Ovako, moj brat od 4-5 godine ima bronhitis pa sve do sada. Sada ima 14 godina i još uvijek ima problema.Problemi su uglavnom u proljeće i jesen, kad ima magle i kiše. Napade je prije imao 2/3 puta godisnje sa sada se to povecava vec dva puta u dva mjeseca. Kad je kisa, magla, hladnoca, jednostavno diše teže, čuje se hroptanje,zviždanje iz pluca. Onda odemo u kliniku, oni daju inhalacije (ventolin) 3 dana nekad i 6 dana. I onda se on pazi da ne trci i takve stvari ali se opet nekad vrati, oni daju inhalacije i tako u krug. Ne govore nista. Zanima me da li ima lijeka bronhitisu, da zauvijek nestane.Ovako ne moze da se bavi nikakvim sportom.Znaci ima li lijeka? I hoće li to trajati zauvijek, citav zivot? Evo usput, ne puši, u kuci nam niko ne puši, zrak nije zagadjen ovdje. Molim vas pomoc
- graue_maus
#9 Re: Bronhitis pomoc
more zimi , ljeti u planinu ......Iza Horizonta wrote: more, borova šuma ima da izađe iz njega i nikad se više ne pojavi
-
Nepass
#10 Re: Bronhitis pomoc
Lijeka nema. A imas novije lijekove od ventolina koji bolje pomazu seretide ili fosterShe_Lara wrote:Ovako, moj brat od 4-5 godine ima bronhitis pa sve do sada. Sada ima 14 godina i još uvijek ima problema.Problemi su uglavnom u proljeće i jesen, kad ima magle i kiše. Napade je prije imao 2/3 puta godisnje sa sada se to povecava vec dva puta u dva mjeseca. Kad je kisa, magla, hladnoca, jednostavno diše teže, čuje se hroptanje,zviždanje iz pluca. Onda odemo u kliniku, oni daju inhalacije (ventolin) 3 dana nekad i 6 dana. I onda se on pazi da ne trci i takve stvari ali se opet nekad vrati, oni daju inhalacije i tako u krug. Ne govore nista. Zanima me da li ima lijeka bronhitisu, da zauvijek nestane.Ovako ne moze da se bavi nikakvim sportom.Znaci ima li lijeka? I hoće li to trajati zauvijek, citav zivot? Evo usput, ne puši, u kuci nam niko ne puši, zrak nije zagadjen ovdje. Molim vas pomoc
A najbolji lijek bi mu bio godinu dana jadrana, borove sume. Cavtat npr