Bronhitis pomoc

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
She_Lara

#1 Bronhitis pomoc

Post by She_Lara »

Ovako, moj brat od 4-5 godine ima bronhitis pa sve do sada. Sada ima 14 godina i još uvijek ima problema.Problemi su uglavnom u proljeće i jesen, kad ima magle i kiše. Napade je prije imao 2/3 puta godisnje sa sada se to povecava vec dva puta u dva mjeseca. Kad je kisa, magla, hladnoca, jednostavno diše teže, čuje se hroptanje,zviždanje iz pluca. Onda odemo u kliniku, oni daju inhalacije (ventolin) 3 dana nekad i 6 dana. I onda se on pazi da ne trci i takve stvari ali se opet nekad vrati, oni daju inhalacije i tako u krug. Ne govore nista. Zanima me da li ima lijeka bronhitisu, da zauvijek nestane.Ovako ne moze da se bavi nikakvim sportom.Znaci ima li lijeka? I hoće li to trajati zauvijek, citav zivot? Evo usput, ne puši, u kuci nam niko ne puši, zrak nije zagadjen ovdje. Molim vas pomoc
muha_sa

#2 Re: Bronhitis pomoc

Post by muha_sa »

ne panici :-)

ne znam kako je sad, al kad smo mi imali problema sa sinom imali smo se kome obratit za savjet, doktori-naravno.

da ne pišem kroz šta smo sve prolazili kad napad dobije :-) u Promajni (tad je tu bila specijalizirana djecja bolnica za tu vrstu bolest) su nam rekli da ce sa pubertetom i to nestat. u našem slucaju su pogodili :)

evo ga sad :thumbup: oženjen i otac dvoje djece :-D

pogledaj malo i ovo

https://cse.google.com/cse?cx=partner-p ... gsc.page=1
She_Lara

#3 Re: Bronhitis pomoc

Post by She_Lara »

Bili smo i na moru dosta, i pio čajeve, medove,kapi, jaja od prepelica...
dobar osjecaj

#4 Re: Bronhitis pomoc

Post by dobar osjecaj »

Mama je mladjem bratu kad je bio beba i imao uzasne napade bronhitisa probala pomoci na sve nacine. Najucinkovitije je bilo mazanje svinjske masti po prsima. Mast se namaze, prekrije papirom pa lanenom krpom. Nisam sigurna da li je, kako vidim u nekim receptima, mazala i preko ledja uz isti postupak s papirom i krpom. Nakon ustrajnog koristenja masti po tom receptu mali brat se zauvijek rijesio bronhitisa.
__Phoenix__

#5 Re: Bronhitis pomoc

Post by __Phoenix__ »

Je li pio svježe kozije mlijeko?
Daryl Dixon

#6 Re: Bronhitis pomoc

Post by Daryl Dixon »

.
Last edited by Daryl Dixon on 25/02/2016 01:58, edited 1 time in total.
dobojlija81

#7 Re: Bronhitis pomoc

Post by dobojlija81 »

guščija mast
može s medom ako mu ne godi sama
Walther

#8 Re: Bronhitis pomoc

Post by Walther »

She_Lara wrote:Ovako, moj brat od 4-5 godine ima bronhitis pa sve do sada. Sada ima 14 godina i još uvijek ima problema.Problemi su uglavnom u proljeće i jesen, kad ima magle i kiše. Napade je prije imao 2/3 puta godisnje sa sada se to povecava vec dva puta u dva mjeseca. Kad je kisa, magla, hladnoca, jednostavno diše teže, čuje se hroptanje,zviždanje iz pluca. Onda odemo u kliniku, oni daju inhalacije (ventolin) 3 dana nekad i 6 dana. I onda se on pazi da ne trci i takve stvari ali se opet nekad vrati, oni daju inhalacije i tako u krug. Ne govore nista. Zanima me da li ima lijeka bronhitisu, da zauvijek nestane.Ovako ne moze da se bavi nikakvim sportom.Znaci ima li lijeka? I hoće li to trajati zauvijek, citav zivot? Evo usput, ne puši, u kuci nam niko ne puši, zrak nije zagadjen ovdje. Molim vas pomoc
Sanatorij u HR (Kraljevica). Do cca seste godine sam prozivljavao isto. Nikakve tablete, masti i sirupi.... Kad sam pricao zvizdalo je kao na utakmici. Diagnoza je bila Kraljevica ili smrt. Zbog toga sam i napustio BIH. Napada nemam vec par decenija, alergije su nestale. Kad su me primali u vojsku cudili se ... Danas sam na hladnocu skoro pa imun... ;-) Ljetos sam bio nakon dugo godina u Kraljevici :wink:
graue_maus

#9 Re: Bronhitis pomoc

Post by graue_maus »

Iza Horizonta wrote: more, borova šuma ima da izađe iz njega i nikad se više ne pojavi
more zimi , ljeti u planinu ......
Nepass

#10 Re: Bronhitis pomoc

Post by Nepass »

She_Lara wrote:Ovako, moj brat od 4-5 godine ima bronhitis pa sve do sada. Sada ima 14 godina i još uvijek ima problema.Problemi su uglavnom u proljeće i jesen, kad ima magle i kiše. Napade je prije imao 2/3 puta godisnje sa sada se to povecava vec dva puta u dva mjeseca. Kad je kisa, magla, hladnoca, jednostavno diše teže, čuje se hroptanje,zviždanje iz pluca. Onda odemo u kliniku, oni daju inhalacije (ventolin) 3 dana nekad i 6 dana. I onda se on pazi da ne trci i takve stvari ali se opet nekad vrati, oni daju inhalacije i tako u krug. Ne govore nista. Zanima me da li ima lijeka bronhitisu, da zauvijek nestane.Ovako ne moze da se bavi nikakvim sportom.Znaci ima li lijeka? I hoće li to trajati zauvijek, citav zivot? Evo usput, ne puši, u kuci nam niko ne puši, zrak nije zagadjen ovdje. Molim vas pomoc
Lijeka nema. A imas novije lijekove od ventolina koji bolje pomazu seretide ili foster
A najbolji lijek bi mu bio godinu dana jadrana, borove sume. Cavtat npr
Post Reply