BOL U RAMENU
Moderator: anex
-
senci-071
#1 BOL U RAMENU
Imam konsantne bolove u desnom ramenu vec nekih 3-4 mjeseca (nisam imao povredu ),te sam se napokon obratio svom ljekaru ,koji me poslao na slikanje istog.
Prilikom slikanja danas, utvrđena mi je dijagnoza (periarthritis calcarea). Zna li neko o cemu se radi ?
Prilikom slikanja danas, utvrđena mi je dijagnoza (periarthritis calcarea). Zna li neko o cemu se radi ?
-
The Realist
#2 Re: BOL U RAMENU
Ako se dobro sjećam, radi se o stvaranju kalcifikata na tetivi ramenog zgloba (ne znam tačno koje mišića, pa ovkao formulišem) i bol se obično javlja kada se ruka diže iznad ramena (jer dolazi do kontakta calcificata i scapule/lopatice), ali može i u drugim situacijama.
Nisam siguran je li kod tebe ta simptomatologija, ali ovako nešto bi trebalo biti.
Nisam siguran je li kod tebe ta simptomatologija, ali ovako nešto bi trebalo biti.
-
sjenka
#3 Re: BOL U RAMENU
da, rijec je o kalcifikaciji. Meni se do sada tri puta desilo, svaki put zavrsim na kortikosteroidima, dva puta direktna blokada u rame, a jednom u debelo meso. To je brzi put prestanka bola. Ako ti se funkcionalnost ruke ne vrati ides na fizikalnu terapiju. Na fizikalnu mozes i odmah krenuti, ali se cesto desi da se jos vise izazovu reakcije, pa jako boli. Na fizikalnoj ti ultrazvucno razbijaju kalcifikaciju. zasto se to desava doktori nisu sigurni. Jednostavno to je sklonost tome.
- Veliko Stopalo
#4 Re: BOL U RAMENU
mene posljednja dva mjeseca konstantno boli rame, nije to veliki bol ali zna da bude neprijatan. i pored toga redovno idem u gym ali me strah da neshto dodatno ne iskomplikujem. a glupo mi da odem doktoru zbog toga... 
- Miss D
#5 Re: BOL U RAMENU
I mene boli rame vec sedmicama... tj. rame i dio vrata / ledja...Veliko Stopalo wrote:mene posljednja dva mjeseca konstantno boli rame, nije to veliki bol ali zna da bude neprijatan. i pored toga redovno idem u gym ali me strah da neshto dodatno ne iskomplikujem. a glupo mi da odem doktoru zbog toga...
Najjednostavnije teorije su mi da spavam u nekoj losoj pozi, ili da me uhvatila promaha ili da previse sjedim za racunarom
Ne odustajem od treninga jer mi pravo godi kad se lijepo istegnem...
Pa vidjet cemo.
- Veliko Stopalo
#6 Re: BOL U RAMENU
mene zaboli i dok spavam, ujutro se probudim a boli me.Miss D wrote: I mene boli rame vec sedmicama... tj. rame i dio vrata / ledja...
Najjednostavnije teorije su mi da spavam u nekoj losoj pozi, ili da me uhvatila promaha ili da previse sjedim za racunarom![]()
Ne odustajem od treninga jer mi pravo godi kad se lijepo istegnem...
Pa vidjet cemo.
znam da mi je od treninga ali ne mogu da prestanem, ne mogu ni da zamislim da ne treniram.
namazhem kremom, dobro se zagrijem i nekako izdrzhi ali evo sada dok pishem osjetim resku bol ako ga malo jache pomjerim.
- Miss D
#7 Re: BOL U RAMENU
I mene boli ujuto cim ustanem, zato i mislim da je do polozaja spavanja, loseg jastuka, necega...Veliko Stopalo wrote: mene zaboli i dok spavam, ujutro se probudim a boli me.![]()
znam da mi je od treninga ali ne mogu da prestanem, ne mogu ni da zamislim da ne treniram.
namazhem kremom, dobro se zagrijem i nekako izdrzhi ali evo sada dok pishem osjetim resku bol ako ga malo jache pomjerim.
Pripazi malo s treningom, mozda malo lakse... vjerujem da bolje ti znas od mene te stvari
Btw, koja krema ?
- Veliko Stopalo
#8 Re: BOL U RAMENU
ne mozhe lakshe. mada ako se rame zezne mozhesh se pozdraviti s ozbiljnijim treningom. budesh praktichno invalid. gluho bilo.Miss D wrote:
I mene boli ujuto cim ustanem, zato i mislim da je do polozaja spavanja, loseg jastuka, necega...![]()
Pripazi malo s treningom, mozda malo lakse... vjerujem da bolje ti znas od mene te stvari![]()
Btw, koja krema ?
krema je deep relief, pomogne ali na kratko. samo te zagrije.
- Miss D
#9 Re: BOL U RAMENU
Zato ti pokusaj sa neozbiljnijim treningom dok ne prodje aBdaVeliko Stopalo wrote: ne mozhe lakshe. mada ako se rame zezne mozhesh se pozdraviti s ozbiljnijim treningom. budesh praktichno invalid. gluho bilo.
krema je deep relief, pomogne ali na kratko. samo te zagrije.
I mislila sam da je ta krema, sta drugo... tnx.
- Veliko Stopalo
#10 Re: BOL U RAMENU
ne mozhe, ako mislish da prodje morash mirovati bar dva mjeseca.Miss D wrote:
Zato ti pokusaj sa neozbiljnijim treningom dok ne prodje aBda![]()
I mislila sam da je ta krema, sta drugo... tnx.
-
gerberica
#11 Re: BOL U RAMENU
miruj i ne dizi nista teze od kasikeVeliko Stopalo wrote:ne mozhe, ako mislish da prodje morash mirovati bar dva mjeseca.Miss D wrote:
Zato ti pokusaj sa neozbiljnijim treningom dok ne prodje aBda![]()
I mislila sam da je ta krema, sta drugo... tnx.![]()
![]()
tako su mi bar rekli shatro struchnjaci.
- Miss D
#12 Re: BOL U RAMENU
jah, rekli a ne znate ni od cega je bolVeliko Stopalo wrote:
ne mozhe, ako mislish da prodje morash mirovati bar dva mjeseca.![]()
![]()
tako su mi bar rekli shatro struchnjaci.
- Veliko Stopalo
#13 Re: BOL U RAMENU
desno je, da je bar lijevo...gerberica wrote:
miruj i ne dizi nista teze od kasike
-
gerberica
#14 Re: BOL U RAMENU
mora da si se preforsir'oVeliko Stopalo wrote:desno je, da je bar lijevo...gerberica wrote:
miruj i ne dizi nista teze od kasike
- Veliko Stopalo
#15 Re: BOL U RAMENU
mi samo sebi uspostavljamo dijagnoze, sami se i lijechimo.Miss D wrote:
jah, rekli a ne znate ni od cega je bol
- Veliko Stopalo
#16 Re: BOL U RAMENU
pa desna mi je jacha ruka.gerberica wrote: mora da si se preforsir'o
- Miss D
#17 Re: BOL U RAMENU
Sigurno... kad se dize previse na benČugerberica wrote: mora da si se preforsir'o
- Veliko Stopalo
#18 Re: BOL U RAMENU
a i ti asli gurash?Miss D wrote:Sigurno... kad se dize previse na benČugerberica wrote: mora da si se preforsir'o![]()
- Miss D
#19 Re: BOL U RAMENU
Ja vec negdje gore rekoh da se istezem. Damski.Veliko Stopalo wrote:a i ti asli gurash?Miss D wrote:
Sigurno... kad se dize previse na benČu![]()
- Veliko Stopalo
#20 Re: BOL U RAMENU
istezanje obichno ide prije ili poslije treninga.Miss D wrote:
Ja vec negdje gore rekoh da se istezem. Damski.![]()
- Miss D
#21 Re: BOL U RAMENU
Mozda je istezanje sav moj trening, hajd znaj...Veliko Stopalo wrote: istezanje obichno ide prije ili poslije treninga.
- Veliko Stopalo
#22 Re: BOL U RAMENU
nema efekta od toga, trebalo bi malo pojachati.Miss D wrote:Mozda je istezanje sav moj trening, hajd znaj...Veliko Stopalo wrote: istezanje obichno ide prije ili poslije treninga.![]()
- Miss D
#23 Re: BOL U RAMENU
Pa da totalno zeznem rame i trazim pomoc po forumu? Neka hvalaVeliko Stopalo wrote:nema efekta od toga, trebalo bi malo pojachati.Miss D wrote: Mozda je istezanje sav moj trening, hajd znaj...![]()
I nije nam ovo tema o vjezbanju. Furaj.
- Veliko Stopalo
#24 Re: BOL U RAMENU
vidi male shto se pohasila.Miss D wrote:
Pa da totalno zeznem rame i trazim pomoc po forumu? Neka hvala![]()
![]()
I nije nam ovo tema o vjezbanju. Furaj.
'ku noch.