Bol u ledima

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

jimbonda

#51 Re: Bol u ledima

Post by jimbonda »

Ja sam imao prije mjesec dana Discusprolaps, to mi je vec 3. prolaps u 4 godine, 2. je bio u aprilu 2008 i njega sam morao operirati, nakon operacije sam se osjecao stvarno super i mislio sam da sam se rijesio tih problema, kad ono ko grom iz vedra neba me opet strefi :x sad mi dr. opet govore da idem na operaciju, a ja im kazem sto da idem na op kad svakako nepomaze, tako da sam trenutno na fizioterapiji i nadam se da mi ovaj put nece biti potrebna operacija...jedino sta mogu svima savjetovati je da redovno vjezbate ledjne misice, i da pijete puno vode kao sto je ovdje vec pomenuto, a optimalno bi bilo da se na poslu ustane ponekad i promjeni polozaj, jer satima sjedit na stolici je smrt za kicmu...
Skyfox

#52 Re: Bol u ledima

Post by Skyfox »

Stvarno mi je zao sto ti je doslo do operacije... Ovo izgleda kao posat 21. vijeka - bol u ledima.

Svaki savjet odavde moze biti vrijedan nekome...
kockica_kockica

#53 Re: Bol u ledima

Post by kockica_kockica »

Skyfox wrote:Stvarno mi je zao sto ti je doslo do operacije... Ovo izgleda kao posat 21. vijeka - bol u ledima.

Svaki savjet odavde moze biti vrijedan nekome...

Sky kako ledja???? Jesu bolje ??? :)
Skyfox

#54 Re: Bol u ledima

Post by Skyfox »

kockica_kockica wrote:

jesu, nije jos 100% OK al bit ce soon

hvala na pitanju kockice :)
kockica_kockica

#55 Re: Bol u ledima

Post by kockica_kockica »

Skyfox wrote:
kockica_kockica wrote:

jesu, nije jos 100% OK al bit ce soon

hvala na pitanju kockice :)

izaci ce to na dobro :thumbup: :)
Skyfox

#56 Re: Bol u ledima

Post by Skyfox »

Ja sam na fitnesu netom prije bolova poceo raditi vjezbe ledjnih misica i vjerovatno pretjerao... Znaci samo lagano...
Zahir Poljic

#57 Re: Bol u ledima

Post by Zahir Poljic »

Poštovani posjetioci ovog sajta.Probleme koje imate sa kičmom i tražite kvalitetno rješenje.Svi misle da se neko toliko brine o zdravlju oboljelih.Da bi bili sigurni provjerite koliko ima oboljelih u drugim Državama, a niko ne daje nagradu za kvalitetno rješenje.Provjerite na GOOGLE imate internet.Ako imadnete sreće da tako nešto nađete 20% od nagrade je onome ko pronađe zainteresovane INSTITUTE I SVI ULAŽU U NEKAKVU NAUKU A NIKO NA RIJEŠENU STVAR.
Brzo bezbolno i bezopasno oporavljanje kičmenog stuba je konačno riješeno i samim oporavkom se upravo liječi kičma.
Pacijenti koji su se zapustili, krivci za to su oni koji nisu znali na vrijeme rješiti u početnoj fazi.Oboljeli su krvci ako nisu na vrijeme tražili kvalitetno rješenje. Do sada je to ako se omakne poboljša se stanje.Ali sada nema možda nego sa garancijom kvalitetnog oporavka.Dopise sam poslao na više adresa svi pametni, a problem nije kvalitetno riješen.
Definitivno oporavljanje diskusa je riješeno pod uslovom samo da nije uništen totalno a to se dogodi kada se oboljeli previše zapuste.
Svijetska kriza nije ni čudo.
Sami krivci za oboljenje i jesu u dobrom dijelu sami bolesnici iz razloga mnogi nisu razumili ozbiljno ono što je napisano na ovome sajtu.Zahir Poljić je mogao izliječiti AMBASADORA, a vi čitatelji niko se nije obratio za pomoć,sem jednoga koji je pokušao da preispita koliko Ajnštajn poznaje anatomiju čovjeka. Gledateljstvo RTV TK je nedavno imalo mogućnost da sazna mnogo toga o naučniku dvadeset i prvog stoljeća.Zašto na sajt ne izađete pod pravim imenom i prezimenom.
Svijest velikog procenta čovječanstava je čudna i naopaka zato i jeste ovo stanje u svijetu dobar precizan rezultat.
Zahir Poljić po nadimcima Ajnštajn i Tesla je upravo kvalitetno riješio ovo navedeno.
SAAdnan

#58 Re: Bol u ledima

Post by SAAdnan »

Evo da se malo ukljucim u diskusiju. I sam imam problema sa ledima vec godinu dana..pa sam se dovoljno "obrazovao" vezano za to.
Ono sto trebate biti svjesni da postoji 80-tak razlicitih uzroka bola u ledima, tako da svakog covjeka treba posmatrati kao individu i tako ga medicinski tretirati. Svako ko ima probleme sa ledima najvise moze pomoci sam sebi. Po meni najvaznija je vjezba, te ojacavanje pojedinih grupa misica. E ono po cemu se ne slazem sa nekim doktorima je to sto vecina kaze: "ojacaj ledne misice, i bol ce nestati" ...sto je velika greska, jer stabilnot kicmenog stuba zavisi i od lednih, i od trbusnih, i postranicnih te prsnih misica, uz naravno adekvatnu tjelesnu tezinu. Tako da je najbolje da se pocne sa umjerenom vjezbom za sve te misice (iskljuciti vjezbe koje mogu naskoditi kicmenom stubu...tipa tegovi, veslanje...).
Mada od 80-tak uzroka, mozda bas vas nije povezas sa stabilnoscu kic.stuba, pa morate traziti drugo rjesenje ....
Bitno je biti UPORAN a ne prepustiti se tom stanju, jer to nije bolest, to je stanje koje se moze izlijecti barem u 98%
Skyfox

#59 Re: Bol u ledima

Post by Skyfox »

SAAdnan wrote:umjerenom vjezbom za sve te misice (iskljuciti vjezbe koje mogu naskoditi kicmenom stubu...tipa tegovi, veslanje...)
mislis iskljuciti u pocetku ili opcenito.
SAAdnan

#60 Re: Bol u ledima

Post by SAAdnan »

Skyfox wrote:
SAAdnan wrote:umjerenom vjezbom za sve te misice (iskljuciti vjezbe koje mogu naskoditi kicmenom stubu...tipa tegovi, veslanje...)
mislis iskljuciti u pocetku ili opcenito.
.....opcenito...navedene vjezbe...paziti kad dizes tesko ....
Skyfox

#61 Re: Bol u ledima

Post by Skyfox »

kako onda ojacati npr lednjene misice bez tegova??? Naravno ne mislim na one od 40-50 i vise kg...
Jara

#62 Re: Bol u ledima

Post by Jara »

plivanjem
burek_in_space

#63 Re: Bol u ledima

Post by burek_in_space »

Jara wrote:plivanjem

:thumbup:

Mozhesh i vjezhbe na vratilu raditi.
Skyfox

#64 Re: Bol u ledima

Post by Skyfox »

ok savjeti prihvaceni :)
SAAdnan

#65 Re: Bol u ledima

Post by SAAdnan »

1. Plivanje
2. Voznja bicikla...ako ti ne smeta
3. teretana ALI SAMO SLJEDECE VJEZBE.... vratilo...ledjnjaci..dizanje nogu(za jacanje trbusnih misica)..step..
VJerovatno svako ima neke vjezbe koje mu licno pomazu
i kad sve to zavrsis uzmes jedan sumeci Mg ;-) :thumbup:
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#66 Re: Bol u ledima

Post by anjusha »

a na kakvom krevetu spavas? nemas pojma koliko to moze isto doprinijeti bolu u ledjima. evo npr, ja upravo razgledam okolo da si kupim novi krevet jer mi je ovaj prilicno propao i to vec osjetim na ledjima. ali cim ga promijenim, uz malo vjezbe bicu kao nova. (takvo iskustvo sam imala prije 2 godine pa znam).
probaj :) jedino ti novčanik to može zaboljeti, a nista drugo :)
Skyfox

#67 Re: Bol u ledima

Post by Skyfox »

krevet je kvalitetan prije 3g kupio u Kalei cvrst i ravan :D a nije pretvrd, mislim da nije do kreveta bilo...
DegmanKommandant

#68 Re: Bol u ledima

Post by DegmanKommandant »

covjek koij jednom dobije diskus herniju je prakticki POLU-MRTAV COVJEK,tj poluinvalid do kraja zivota,ako se i izlijeci bit ce ogranicen na pokrete do kraja zivota,sportas koji dobije diskus herniju moze zaboraviti svoju karijeru za uvijek,nakon svega slijede samo daljnje komplikacije i bolovi,niti operacija tu nista ne pomaze,cesto puta poslije operacije situacija zna biti jos gora,a ako i bol prode,kao sto rekoh poluinvalid si do kraja zivota jer si ogranicen na sve...moras se paziti da krivo ne prdnes jer ti se moze opet vratiti pa ponovo operacija...sva sreca sto ja to nisam dobio...strasno se pazim
CAUS-VISOKO

#69 Re: Bol u ledima

Post by CAUS-VISOKO »

Prije 20-tak godina kaze mi dr da se halalim sa siltetom i da spavam na sto tvrdjoj podlozi. Od tada spavam bukvalno na podu i stanje sa ledjima dosta bolje. Do tada uuhhh.
Skyfox

#70 Re: Bol u ledima

Post by Skyfox »

Ja jos uvijek ako sam pognut duze od minute jedva se ispravim, osim toga sve normala
Skyfox

#71 Re: Bol u ledima

Post by Skyfox »

:D :thumbup:
Skyfox

#72 Re: Bol u ledima

Post by Skyfox »

bioenergija
Otto Von Strunf

#73 Re: Bol u ledima

Post by Otto Von Strunf »

Isuse ljudi nemojte me strasit!!! Evo i ja moran cekat 7 dana a tek je 4 i po ujutro trece noci koju nisam spava. Da ne duljim simptomi su: bol u dolnjem dijelu leđa, ljevi kuk, ljeva noga i trnjenje prstiju na ljevoj nozi popraceno grcevima, za razliku od vecine koji mogu da leze, ja ne mogu. Ne mogu hodat ni stajat ni lezat, samo mogu sjedit s time da me i to donekle boli. Imam 33 godine i pomorac sam, ovo mi nije od posla vec definitivno od postelje. Svu noc citam ove vase postove i sve se plasim nekih stvari:
1. Zivim na Visu i uz moju (ne)pokretljivost nije mi lako radit pretrage jer bi za vecinu mora ic u Split.
2. Ako ovo ne rijesin 100% bojin se za posal, a i nije mi po gustu da mi se bol vraca ili ostane nekakva lagana
3. steta na kostima je inace zaljeciva ali ne i izljeciva, a kako mi je tek 33, sta mogu ocekivat sa 50, UZAS

Mozda mi je najbolje da se odma obisin ( kolko me boli jos mi jedino ostaje crni humor)

(P)ozdrav svima bolesnima i vama koji nam pomazete, a nadam se da NITKO nikad nece morat doc na ovaj forum pa ni najveci neprijatelj.

P.S. Iden budit brata da uzme Stihlovku i okine mi nogu, jaoooooo.
Otto Von Strunf

#74 Re: Bol u ledima

Post by Otto Von Strunf »

Evo jos jednih simptoma moje matere:
Ima 63 godine i inace je drzi srednja bol u vratnoj kraljeznici koja se manifestira na desnom ramenu. Vise cesto nego povremeno se ta bol zna strahovito pojacat, narocito dolaskom hladnijih dana. Da problem bude gori ima i kalcifikaciju vratne kraljeznice.inace svako malo ide na terapije i pomazu joj ali kalcifikaciju nikako da rijesi, a ona joj zna "natezat" ionako bolnu kicmu. E sad ako ko nesto zna, nek pomaze. Hvala vam puno na svim informacijama koje mogu dobit od vas.
Skyfox

#75 Re: Bol u ledima

Post by Skyfox »

Otto jedino sto ti mogu rec nakrkaj se kakvim tabletama, stavi leda da ublazi bol i hvataj se doktora pa makar i u Split, jer ako traje vec par dana, tesko da ce proc samo od sebe...
Post Reply