Bebe - ALL ABOUT!
Moderator: anex
- manekenka u penziji
#6326 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Treci dan od vakcinacije HIB i DI-TEPER, i dalje se javlja temperatura 36.9-37
Skidamo paracetamolom.
Je li to sve OK?
Znam da je doktirica rekla da ce biti prvi dan temp.i da se iduca 24h daje parac.svako 6h. Za iduce dane ne znam da li nam je ista rekla.
Skidamo paracetamolom.
Je li to sve OK?
Znam da je doktirica rekla da ce biti prvi dan temp.i da se iduca 24h daje parac.svako 6h. Za iduce dane ne znam da li nam je ista rekla.
- JanuaryJones
#6327 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ja koliko znam da se te male temperature skidaju (ako se uopšte i skidaju) tuširanjem. Sve preko 38.5 se skida paracetamolom tako de mislim da joj bespotrebno daješ paracetamol. Kako mjeriš temp?
- Cholina_Lokica
#6328 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Pa 37 se gleda jos uvijek kao normalna temperatura tijela kod djece koliko ja se sjecam
- JanuaryJones
#6329 Re: Bebe - ALL ABOUT!
I više nego normalna, ovisno gdje se mjeri.Cholina_Lokica wrote:Pa 37 se gleda jos uvijek kao normalna temperatura tijela kod djece koliko ja se sjecam
- Rektalna temperatura - od 36.8 - 38 Celzijevih
- Aksilarna (pazušna) temperatura - od 36 - 37.2 Celzijevih
Blago povišena se ne skida paracetamolom. Tek od 38.5 idu sirupi, čepići.
- manekenka u penziji
#6330 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Bog vam dao svako dobro, umirile ste me, tacno sam pocela da sizim od brige.
Mjerim joj zivinim toplomjerom ispod pazuha jer onaj digitalni, sto ide u uho, mi uvijek oko 36 pokazuje bilo temperature ili ne.
Mjerim joj zivinim toplomjerom ispod pazuha jer onaj digitalni, sto ide u uho, mi uvijek oko 36 pokazuje bilo temperature ili ne.
- JanuaryJones
#6331 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ima normalnu temp curica, nemoj joj davati paracetamol.manekenka u penziji wrote:Bog vam dao svako dobro, umirile ste me, tacno sam pocela da sizim od brige.
- manekenka u penziji
#6332 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Necu vise. Da sam bar prije potrazila na internetu pa da se informisem a ne da ovako panicim.
Hvala vam jos jednom!
Hvala vam jos jednom!
-
safran
#6333 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Koji dio grada te zanima za vrtiće? Za jaslice ne znam.JanuaryJones wrote:Koji privatni vrtići primaju djecu od 18 mj i gdje se nalaze jaslice Svete Obitelji na Višnjiku?
-
dama_u_crnom
#6334 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Od koje godine djeca mogu krenuti u vrtic, mene to zanima? 
-
safran
#6335 Re: Bebe - ALL ABOUT!
U jaslice idu do 3 godine (+/- koji mjesec) a onda u vrtić. A od kada primaju u jaslice - pa većina od 6 mjeseci ali mislim da ima privatnih koje primaju i ranije.
-
dama_u_crnom
#6336 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Hvala punosafran wrote:U jaslice idu do 3 godine (+/- koji mjesec) a onda u vrtić. A od kada primaju u jaslice - pa većina od 6 mjeseci ali mislim da ima privatnih koje primaju i ranije.
- JanuaryJones
#6337 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Lokacija od Čvile do Vijećnice, kvalitet me zanimasafran wrote:Koji dio grada te zanima za vrtiće? Za jaslice ne znam.JanuaryJones wrote:Koji privatni vrtići primaju djecu od 18 mj i gdje se nalaze jaslice Svete Obitelji na Višnjiku?
-
blondina
#6338 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Da li koja od vas je bebi uzela ogrlicu od ćilibara,ja sam svojoj uzela ali ne znam da li je trebam skidati,npr kad se kupa ...neki mi govore da je trebam skinuti i kad ide spavati.
-
safran
#6339 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Kad stigne max javiće se sigurno, njen malecki je kod Teta Čuvalica (Ć.Vila) a moje kolege su jako zadovoljne vrtićem negdje na Drveniji (kod Bobe i Lenke - ne znam kako se zove) ali bih morala pitati od kojeg uzrasta primaju. Mislim da je njihova curica imala 2 god kad je tamo krenula. Sad je u predškolskom. Moja iskustva su ovamo prema N. Gradu.JanuaryJones wrote:Lokacija od Čvile do Vijećnice, kvalitet me zanimasafran wrote:Koji dio grada te zanima za vrtiće? Za jaslice ne znam.JanuaryJones wrote:Koji privatni vrtići primaju djecu od 18 mj i gdje se nalaze jaslice Svete Obitelji na Višnjiku?
-
funeral blues
#6340 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ne znam za kupanje, ali što se spavanja tiče, zbog sigurnosti bebe nije baš pametno ostaviti je da spava sa ogrlicom i sl. džidžama.blondina wrote:Da li koja od vas je bebi uzela ogrlicu od ćilibara,ja sam svojoj uzela ali ne znam da li je trebam skidati,npr kad se kupa ...neki mi govore da je trebam skinuti i kad ide spavati.
- JanuaryJones
#6341 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Hvala punosafran wrote: Kad stigne max javiće se sigurno, njen malecki je kod Teta Čuvalica (Ć.Vila) a moje kolege su jako zadovoljne vrtićem negdje na Drveniji (kod Bobe i Lenke - ne znam kako se zove) ali bih morala pitati od kojeg uzrasta primaju. Mislim da je njihova curica imala 2 god kad je tamo krenula. Sad je u predškolskom. Moja iskustva su ovamo prema N. Gradu.
-
dama_u_crnom
#6342 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Meni su isto govorili da je treba skidati kada se kupa beba. I svakih 15 dana stavljati malo na sunce.blondina wrote:Da li koja od vas je bebi uzela ogrlicu od ćilibara,ja sam svojoj uzela ali ne znam da li je trebam skidati,npr kad se kupa ...neki mi govore da je trebam skinuti i kad ide spavati.
- manekenka u penziji
#6343 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Imas li kakve preporuke za N.Grad.safran wrote: Kad stigne max javiće se sigurno, njen malecki je kod Teta Čuvalica (Ć.Vila) a moje kolege su jako zadovoljne vrtićem negdje na Drveniji (kod Bobe i Lenke - ne znam kako se zove) ali bih morala pitati od kojeg uzrasta primaju. Mislim da je njihova curica imala 2 god kad je tamo krenula. Sad je u predškolskom. Moja iskustva su ovamo prema N. Gradu.
Ustvari, interesuje me vrtic Prvi koraci.
Skoro sam se raspitivala kod njih i nisu me pustili da vidim jaslice, kazu bebe spavaju, da dodem iza 18h kada zavrse radno vrijeme. Poslje guglam, jedna zena i isto iskustvo. Nesto mi to cudno...
Pustaju li drugi da se vide prostotije i rad sa djecom u toku radnog vremena?
Ovaj vrtic/jaslice bi mi mnogo odgovarao radi lokacije
-
blondina
#6344 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Vrtić Prvi koraci imaju svoj FB profil i ima dosta slika,pa dodaj ih cisto da pogledas prije nego sto odes.manekenka u penziji wrote:Imas li kakve preporuke za N.Grad.safran wrote: Kad stigne max javiće se sigurno, njen malecki je kod Teta Čuvalica (Ć.Vila) a moje kolege su jako zadovoljne vrtićem negdje na Drveniji (kod Bobe i Lenke - ne znam kako se zove) ali bih morala pitati od kojeg uzrasta primaju. Mislim da je njihova curica imala 2 god kad je tamo krenula. Sad je u predškolskom. Moja iskustva su ovamo prema N. Gradu.
Skoro sam se raspitivala kod njih i nisu me pustili da vidim jaslice, kazu bebe spavaju, da dodem iza 18h kada zavrse radno vrijeme. Poslje guglam, jedna zena i isto iskustvo. Nesto mi to cudno...
-
dama_u_crnom
#6345 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Pogledaj na PIK-u. Ja sam tamo bruku toga vidjala.JanuaryJones wrote:Ima li gdje u Sa svečano odijelo za bebe, ono hlače, košulja, sako, kravata/leptir mašna fazon? 18-24 mj.
-
safran
#6346 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Moj mlađi je išao u Prve korake od 2,5 do 3,5 godine. Njemu je bilo super - ja zadovoljna. Tete su divne - zaista. Djecu često presvlače, tu se kuha, bebe imaju krevetiće i stolice za hranjenje - jednom sam ušla nešto da donesem u vrijeme obroka. Oni raspoređeni u stolice ko na stalaži - preslatko. Starije bebe imaju one normalne krevete. Mene su pustili najnormalnije da uđem i prošnjuham šta me je zanimalo.manekenka u penziji wrote:Imas li kakve preporuke za N.Grad.safran wrote: Kad stigne max javiće se sigurno, njen malecki je kod Teta Čuvalica (Ć.Vila) a moje kolege su jako zadovoljne vrtićem negdje na Drveniji (kod Bobe i Lenke - ne znam kako se zove) ali bih morala pitati od kojeg uzrasta primaju. Mislim da je njihova curica imala 2 god kad je tamo krenula. Sad je u predškolskom. Moja iskustva su ovamo prema N. Gradu.
Zašto više ne ide u PK? Kao u većine privatnih vrtića u istoj su grupi djeca od 3 godine do predškolskog uzrasta. I drugi razlog - roditelji su totalno oslobođeni svih obaveza - princip je ostavi dijete i dođi po njega kad je vrijeme. A ja volim ići u vrtić.
-
safran
#6347 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Vrtić na Drveniji se zove Neno a o uzrastu djeteta se da razgovarati - u prinicipu ovisi o strukturi postojeće grupe, osobinama djeteta, slobodnim kapacitetima. Ovi su promijenili više vrtića i ovim su najzadovoljniji. Kasnije se sjetih da je sin druge kolegice otprilike sa 18 mjeseci krenuo u taj vrtić, išao oko pola godine, malo više. Bio je često bolestan i loše se uklapao. Onda je ona drugi put bila na porodiljnom i tada ga je ispisala i bio je kući sa tetom skoro do polaska u školu. Probali su sa još nekim vrtićima ali se on nigdje nije uklopio. Mlađa kćerka, pak, se uklopila ko lego kockica - u isti taj vrtić.JanuaryJones wrote:Hvala punosafran wrote: Kad stigne max javiće se sigurno, njen malecki je kod Teta Čuvalica (Ć.Vila) a moje kolege su jako zadovoljne vrtićem negdje na Drveniji (kod Bobe i Lenke - ne znam kako se zove) ali bih morala pitati od kojeg uzrasta primaju. Mislim da je njihova curica imala 2 god kad je tamo krenula. Sad je u predškolskom. Moja iskustva su ovamo prema N. Gradu.
- manekenka u penziji
#6348 Re: Bebe - ALL ABOUT!
@safran: Hvala na odgovoru.
Ovih dana cu ih svakako jos jednom obici i malo bolje se raspitati kod teta pa da vidimo hoce li se ovaj moj zijancer moci uklopiti u njihov raspored.
Ovih dana cu ih svakako jos jednom obici i malo bolje se raspitati kod teta pa da vidimo hoce li se ovaj moj zijancer moci uklopiti u njihov raspored.
-
safran
#6349 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ako ti se ne svidi PK pogledaj i Zvjezdice - tu su u krugu od 200-300 m. Ako znaš gdje je onaj odvojak kojim autom možeš doći do PK, Zvjezdice su ti u dvospratnici tačno prekoputa. Ako ne znaš gdje je taj odvojak (ja ga nisam odmah skužila) onda ovako: izađeš sa parkinga iz DZ Vojničko, skreneš lijevo i nakon 200-300 m, sa desne strane ćeš ugledati kuću sa vrtićem u prizemlju (šarenilo na potralu - ne možeš fuliti).manekenka u penziji wrote:@safran: Hvala na odgovoru.
Last edited by safran on 15/03/2015 13:41, edited 1 time in total.