Bebe - ALL ABOUT!
Moderator: anex
-
safran
#6051 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ijaooooo, dotle došlo da je kod Vildana gužva?
-
dance_mom
#6052 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Dotle...sreca, mi samo isli na vakcinusafran wrote:Ijaooooo, dotle došlo da je kod Vildana gužva?
-
suza81
#6053 Re: Bebe - ALL ABOUT!
A sta fali doktoru?safran wrote:Ijaooooo, dotle došlo da je kod Vildana gužva?
-
safran
#6054 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ne znam ni sama, u suštini mu ne fali ništa, ali ga masovno mame izbjegavaju. Kod Vildana se ide po uputnice, recepte i sl. A mojoj djeci se upravo to što je ziheraš (a u suštini djeluje nesigurno) pokazalo kao vrlo korisno. I moj stariji je opet samo kod Vildana plakao, i to kako je plakao, kao na dugme punom parom a onda Vildan počne da oklijeva i muca ...
-
dance_mom
#6055 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ne znam ni ja, meni Vildan dosad bio odličan...kad mi je Azra dva puta fulila dijagnozu, odnesem dijete njemu u drugu smjenu i riješimo problem. što kaže safran, to što je ziheraš, dobro se pokazalo...safran wrote:Ne znam ni sama, u suštini mu ne fali ništa, ali ga masovno mame izbjegavaju. Kod Vildana se ide po uputnice, recepte i sl. A mojoj djeci se upravo to što je ziheraš (a u suštini djeluje nesigurno) pokazalo kao vrlo korisno. I moj stariji je opet samo kod Vildana plakao, i to kako je plakao, kao na dugme punom parom a onda Vildan počne da oklijeva i muca ...
-
suza81
#6056 Re: Bebe - ALL ABOUT!
On je prvi doktor koji je sam trazio da uradimo lab nalaze umjesto da rutinski da antibiotik.
-
suspect_zero
#6057 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Mislim da sam i ja u četvrtak bila kod dr.Vildana, ako je bio prva smjena u DZ Saraj polje onda jesmo
(ovo nam je bio prvi put u ovom DZ, tako da nisam upoznata) ....maleni je dobio visoku temperaturu i odvedemo ga do dr., koji ga pregleda i kaže jako upaljeno grlo te mu propiše Klovacin sirup
.....do sada mi nije bio nešto bolešljiv, tako da je od sirupa povremeno uzimao samo panadol........sa Klovacinom je nastao pravi problem, na prvu dozu ga je ispljun'o i počeo plakati
......naredni pokušaji su bili baš traumatični i za njega i mene
....čim vidi da uzimam kutiju počinje se sakrivati i plakati, kada krenem da mu dam krene dreka, zatvaranje usta, otimanje, udaranje i ako mu uspijem ukapati koju kap onda se zakašlje i povrati.....ne znam šta da radim????? ....sada ne želi ni panadol, sreća pa je temperatura od sinoć spala pa nemamo potrebe.....al' za Klovacin fakat nisam pametna šta da radim
Neko imao slično iskustvo?
- putujucidzindas
#6058 Re: Bebe - ALL ABOUT!
nismo imali direkt iskustvo s klovacinom, al ovaj moj inace ok popije sve. jednom smo imali situaciju, kad bi, sta god mu pokusam dati, vristao - ljuuuuuutooo, pljuvao, uzas, katastrofa... uglavnom, sve skupa je bila herpes angina, zbog koje je njemu bilo sta sto bi strpao u usta fakat bilo uzasno ljuto. to bismo onda rijesili spricanjem s tantum verde, koji bi na neko vrijeme smirio to sve, dovoljno da ga najedem i dam sta vec treba popiti. ne znam je li uopste povezano s tim vasim, ali eto, mozda da probas...suspect_zero wrote:Mislim da sam i ja u četvrtak bila kod dr.Vildana, ako je bio prva smjena u DZ Saraj polje onda jesmo(ovo nam je bio prvi put u ovom DZ, tako da nisam upoznata) ....maleni je dobio visoku temperaturu i odvedemo ga do dr., koji ga pregleda i kaže jako upaljeno grlo te mu propiše Klovacin sirup
.....do sada mi nije bio nešto bolešljiv, tako da je od sirupa povremeno uzimao samo panadol........sa Klovacinom je nastao pravi problem, na prvu dozu ga je ispljun'o i počeo plakati
......naredni pokušaji su bili baš traumatični i za njega i mene
....čim vidi da uzimam kutiju počinje se sakrivati i plakati, kada krenem da mu dam krene dreka, zatvaranje usta, otimanje, udaranje i ako mu uspijem ukapati koju kap onda se zakašlje i povrati.....ne znam šta da radim????? ....sada ne želi ni panadol, sreća pa je temperatura od sinoć spala pa nemamo potrebe.....al' za Klovacin fakat nisam pametna šta da radim
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
zaborvaih reci, tantum verde zapravo se i koristi kod bolnog grla, upala grla, sluznica usta i slicno. nisam sigurna od kojeg uzrasta se moze koristiti, na kutij istoji doizranje kod djece do 6 godina. ako ne tantum verde, onda veragol ili veralgin, koji je na bazi kadulje, on sigurno moze ici dosta rano - moj je apliciran prije 1. rodjendana.
- manekenka u penziji
#6059 Re: Bebe - ALL ABOUT!
@Mis Mekinjas
S cime si sve kombinovala grah?
Kako si ga uvodila?
S cime si sve kombinovala grah?
Kako si ga uvodila?
- Mis mekinjas
#6060 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Prvo samog. Zlica velika za probu. Sa 7 mjeseci je probao grah i nije imao problema.
Poslije sam grah kuhala sa mrkvom, korijenom celera, korabom i crvenim lukom. Nekad u kombinaciji sa svime nekad sa bilo cim od navedenog. Sad kuham sve skupa i dodam jos kruha.
Poslije sam grah kuhala sa mrkvom, korijenom celera, korabom i crvenim lukom. Nekad u kombinaciji sa svime nekad sa bilo cim od navedenog. Sad kuham sve skupa i dodam jos kruha.
- manekenka u penziji
#6061 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Mojoj je 8 i po mj.
Dijete mi pozutilo od viska beta karotena. Radili nalaze, sve ok hvala Bogu. Pitam doktora sta da joj pravim a on ce meni:"daj joj graha!"
Sad nam je problem mrkvica, sve narandasto i sve zeleno tj.ono sto ima vitamin A.
Mislila sam da napravim krompir pire i ubacim u njega kasiku graha. Ne znam da li je to ukusno?
Dijete mi pozutilo od viska beta karotena. Radili nalaze, sve ok hvala Bogu. Pitam doktora sta da joj pravim a on ce meni:"daj joj graha!"
Sad nam je problem mrkvica, sve narandasto i sve zeleno tj.ono sto ima vitamin A.
Mislila sam da napravim krompir pire i ubacim u njega kasiku graha. Ne znam da li je to ukusno?
- Cholina_Lokica
#6062 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Pa ako izblendas grah, bude i on kao pire, pomjesas, trebalo bi biti finomanekenka u penziji wrote:Mojoj je 8 i po mj.
- JanuaryJones
#6063 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Karfiol, žuta buranija, prokulice, proso, krompir, luk srebrni, crveni, ljubičasti, tikve i tikvice, riža za rižota, slatki krompir, oslić, kozice, pura sa kiselim mlijekom ... Eto ideja, grah je težak kao sam obrok.manekenka u penziji wrote:Mojoj je 8 i po mj.
- manekenka u penziji
#6064 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Hvala vam na odgovorima i svjetima.
Meni je zaista mozak stao i nemam vise ideja.
Kako pripremate luk? Iskuhava se sa ostalim povrcem, pretpostavljam...
- JanuaryJones
#6065 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Luk je slatkast i sa svime se slaže. Skuhaš i propasiraš. Isto tako dodaj slobodno friške začine peršin, celer. Supice i kašice su ukusnije i bogatijemanekenka u penziji wrote:Hvala vam na odgovorima i svjetima.
- Mis mekinjas
#6066 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Luk kuhas, a grah mozes i sa tjesteninom bez jaja pomijesati da bude kaloricnije.manekenka u penziji wrote:Mojoj je 8 i po mj.
Grah moze i sa blitvom i sa tikvom (budimka, ono sto se zove stambolka), i sa korijenjem bilo kojim ako je mrkva problem.
Inace mrkvu ne treba svaki dan davati djeci. Ja je 2-3 puta tjedno ubacim u hranu.
- Ma.Le.Na
#6067 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Kako odlazete prljave pelene?
Da li vam je kanta uz Komodu za presvlacenje ili?
Nekako mi bezveze odlagati u kuhinjsku kantu...a i 6-8 pelena je previše da tako stoje u stanu...a opet ne mogu svaki put trčati van do kontejnera
Dakle..kako VI odlazete?
Nekako mi bezveze odlagati u kuhinjsku kantu...a i 6-8 pelena je previše da tako stoje u stanu...a opet ne mogu svaki put trčati van do kontejnera
Dakle..kako VI odlazete?
- LieToMe
#6068 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ja koristim one kese u dm-u sto mirisu i malo neutralisu smradMa.Le.Na wrote:Kako odlazete prljave pelene?
Dakle..kako VI odlazete?
Sad je malo veca pa ne kaki cesto, tako da teti koja je cuva nije mrsko da ponese kad krene a onu jednu vecernju (ukoliko bude) spakujem u duplu dm-ovu kesu i odlozim sa ostatkom smeca u kantu i ujutru ide na bacanje.
- Cholina_Lokica
#6069 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Cuj kako, pa kroz prozor k'o sav posten svijet

- Ma.Le.Na
#6070 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Moram potražiti te DMove
Ma prodaje mi kroz glavu to ...6-8 pelena dnevno
Srećom imam balkon al opet, da vidim ima li pametnijih rješenja
Dakle iznošenje svaki dan
OK
- JanuaryJones
#6071 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Posebna kanta sa poklopcem pored stola za presvlačenje. Kupujem mirisne kese u DMu (limeta, limun) tako da nema mirisa. Izbacimo kad se napuni do pola. Veliku nuždu izbacimo u wc šolju, mekšu zapakujemo u još jednu kesu i takoMa.Le.Na wrote:Kako odlazete prljave pelene?
Dakle..kako VI odlazete?
- LieToMe
#6072 Re: Bebe - ALL ABOUT!
U DM-u ces ih naci gdje i pelene i plava je kesa ima onaj bijeli poklopac na vrhu (isto kao violetine maramice). Meni je ovo odlicna opcija. malenoj je 2 pune godine (drugo na putu) cini mi se da se pelena i kesa necu jos podugo rijesitiMa.Le.Na wrote:![]()
Moram potražiti te DMove
Srećom imam balkon al opet, da vidim ima li pametnijih rješenja![]()
OK
Meni su ove kese idealne, narocito kad odemo negdje u posjetu. Ja vazda imam jedno 2 paketa u opticaju (jedan u torbi jedan u komodi) i jedno 3 rezerve (ko hrcak) za svaki slucaj
- Ma.Le.Na
#6073 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Hrčak hrčka poznaje
- JanuaryJones
#6074 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Potražim i ja ove, za torbe. Inače koristim kuhinjske mirisne, sa vezicama. Pakovane u rolnu, žute, mirišu na limun. Oko 2 KM.LieToMe wrote:U DM-u ces ih naci gdje i pelene i plava je kesa ima onaj bijeli poklopac na vrhu (isto kao violetine maramice). Meni je ovo odlicna opcija. malenoj je 2 pune godine (drugo na putu) cini mi se da se pelena i kesa necu jos podugo rijesitiMa.Le.Na wrote:![]()
Moram potražiti te DMove
Srećom imam balkon al opet, da vidim ima li pametnijih rješenja![]()
OK![]()
Meni su ove kese idealne, narocito kad odemo negdje u posjetu. Ja vazda imam jedno 2 paketa u opticaju (jedan u torbi jedan u komodi) i jedno 3 rezerve (ko hrcak) za svaki slucaj
- Ma.Le.Na
#6075 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Vidjela sam te
Malo su im tanke ali za pelene mogu
Malo su im tanke ali za pelene mogu