Bebe - ALL ABOUT!

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
rosa canina

#4526 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by rosa canina »

vanad wrote:nije njemu nista, ne brini. Trazi tvoje prisustvo. Imala sam takvu curicu. Danima je samo spavala na meni. Bude i prodje. Jednostavno su neka djeca osjetljiva. Btw. nisam ni ja mogla da slusam dreku a cuclu nije htjela ni pod razno.
Nece ni ovaj cuclu. Tacno mu se gadi, hoce da povraca. Koliko je to trajalo? U kojem periodu se mala dama odlucila malo osamostaliti? Samo joj doslo tako? :zen:
manekenka u penziji

#4527 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by manekenka u penziji »

A da joj promjenis cucu, tj.proizvodjaca?
vanad

#4528 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by vanad »

rosa canina wrote:
vanad wrote:nije njemu nista, ne brini. Trazi tvoje prisustvo. Imala sam takvu curicu. Danima je samo spavala na meni. Bude i prodje. Jednostavno su neka djeca osjetljiva. Btw. nisam ni ja mogla da slusam dreku a cuclu nije htjela ni pod razno.
Nece ni ovaj cuclu. Tacno mu se gadi, hoce da povraca. Koliko je to trajalo? U kojem periodu se mala dama odlucila malo osamostaliti? Samo joj doslo tako? :zen:[/quote

evo nesto kontam...kako se to samo brzo zaboravi...ja mislim jedno prva tri mjeseca da sam joj tolerisala, poslije je spavala kad je spustim u krevetac. Jeste da sam je uspavljivala na rukama ali bar je spavala kad je spustim. Inace ona je bila bas smor sto se tice dnevnog spavanja...od rodjenja pa do jedno pola godine je spavala 5x dnevno po 30 minuta. A po noci se budila svaka dva sata a kasnije i svaki sat. Srecom joj je brat bio diiivna beba sto se tice spavanja. Tako da sam sigurna da nije bilo do mene :D
JanuaryJones

#4529 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by JanuaryJones »

Ima li negdje tema o obdaništima/vrtićima? Negdje pročitah da ima neki waldorfski vrtić u SA, ima li neko info o tome?

Sent from my iPad using Tapatalk
rosa canina

#4530 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by rosa canina »

E morat cu mijenjati cucu. Vrijedi pokusati. Ustanovili smo da je za sada usisivac u sluzbi apaurina (blago i povremeno djeluje, ali neka bar malo olaksa). :saveta:
blondina

#4531 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by blondina »

Drage meme,imam pitanje za vas...Da li vese bebe poslije podoja traze flašicu.Ja svojoj svaki put moram dati flašicu,jednostavno mala nece da spava.Mlijeka imam ali ne znam u cemu je problem...Ona hoce i siku i vidim da guta ali odma poslije podoja ne prođe 10 min i ona opet trazi.cim joj dam flašicu odma zaspi.Ne bi da joj dajem puno dohrane,ali mi zao da mi bude i gladna,tek joj je 12 dana.
vanad

#4532 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by vanad »

a da joj nakon podoja umjesto te flasice ponovo ponudis siku? Ja nisam flasicu ni imala pa sam se snalazila ovako :D
manekenka u penziji

#4533 Re: Odg: Bebe - ALL ABOUT!

rosa canina wrote:E morat cu mijenjati cucu. Vrijedi pokusati. Ustanovili smo da je za sada usisivac u sluzbi apaurina (blago i povremeno djeluje, ali neka bar malo olaksa). :saveta:
Ako imaš smart phone, skini aplikaciju da ne palis dzaba usisivac :D
Možeš bebi i fen paliti i svašta nešto a sve na mobu
funeral blues

#4534 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by funeral blues »

Evo ima i na yt :)

Traje skoro 2h, samo pusti. :thumbup:
blondina

#4535 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by blondina »

vanad wrote:a da joj nakon podoja umjesto te flasice ponovo ponudis siku? Ja nisam flasicu ni imala pa sam se snalazila ovako :D
Radila sam i to,moze biti na siki po sat i po,al nista.Patronazna kad je dolazila rekla je odma da joj dam dohranu,jer mi kao mlijeko nije zasitno za bebu.i da dijete ne patim da nebi za mjesec dana kad je odvedem na kontrolu izubila na kilazi.
vanad

#4536 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by vanad »

blondina wrote:
vanad wrote:a da joj nakon podoja umjesto te flasice ponovo ponudis siku? Ja nisam flasicu ni imala pa sam se snalazila ovako :D
Radila sam i to,moze biti na siki po sat i po,al nista.Patronazna kad je dolazila rekla je odma da joj dam dohranu,jer mi kao mlijeko nije zasitno za bebu.i da dijete ne patim da nebi za mjesec dana kad je odvedem na kontrolu izubila na kilazi.
Sto ja volim ove patronazne sto te odmah na pocetku ubiju u pojam. Ne tvrdim ja da sad treba dijete izgladnjivati ali kako ona sad zna jel tvoje mlijeko zasitno za bebu??? Ja se kod drugog nisam dala omesti a kod prvog su mi svi govorili da beba place jer je glaaaaadna. A dijete za ceteresnicu kilu i po udebljalo (nisam davala flasicu nego sam cesto dojila a ova pila :-)). Kad sam sa tri mjeseca dosla sa djetetom koje je uduplalo za to vrijeme svoju tezinu, pedijatar se zapitao jel ja nju tovim formulom.
manekenka u penziji

#4537 Re: Odg: Bebe - ALL ABOUT!

funeral blues wrote:Evo ima i na yt :)

Jos kad bi i po kuci poradio :lol:
kakavdanakneiskustvu

#4538 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by kakavdanakneiskustvu »

sutra nam 3 mjeseca,sladak ko med
šatirana_ljubičica

#4539 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by šatirana_ljubičica »

:srce: :) mašaAllah, nazdravlje
vanad

#4540 Re: Odg: Bebe - ALL ABOUT!

Post by vanad »

manekenka u penziji wrote:

:thumbup:
Mis mekinjas

#4541 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Mis mekinjas »

Mi danas primili vakcinu i mirni smo do 1. rodjendana.
7800gr, 69,5cm.
Za sve majke novorodjencadi, ako vam se desi..
Vakcina BSG koju beba prvu dobije, kad se primi, izgleda grozno, ali je samo znak da se vakcina primila. Red gnjoja, red krvi... Isla pedijatru da se ne pravim pametna. Uglavnom. Ne bojte se. Ne boli ih. Pazite da se ne kvasi. Suhe gaze. Nikako flaster, tu sam se zeznula jer nisam imala trakicu da nalijepim na gazu, pa ima malisa mali osip. Dobili mast za oci Maxidex za osip. 3 dana cu mazati oko mjesta uboda.
Gaza susi mjesto uboda i to je super. Izgleda odlicno kako je bilo. :)
suza81

#4542 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by suza81 »

blondina wrote:Drage meme,imam pitanje za vas...Da li vese bebe poslije podoja traze flašicu.Ja svojoj svaki put moram dati flašicu,jednostavno mala nece da spava.Mlijeka imam ali ne znam u cemu je problem...Ona hoce i siku i vidim da guta ali odma poslije podoja ne prođe 10 min i ona opet trazi.cim joj dam flašicu odma zaspi.Ne bi da joj dajem puno dohrane,ali mi zao da mi bude i gladna,tek joj je 12 dana.

A kako ti znas da tvoja beba trazi bas flasicu :)

Ponudi joj opet siku, ponudi joj cuclu. Mozda ima jak nagon za sisanjem. Nakon flasice zaspi zato sto su formule zasitne i iz flasice se zeludac brzo puni pa ih to ukomira :) pokusaj pronaci neki drugi nacin da je uspavas. Moja djevojcica se uvijek uz siku uspavljivala, nije postojao drugi nacin da je ja uspavam, a djecak sada ako sam ne zaspi, moram malo da ga pronosam. Dojeci nece da zaspi. Totalno razliciti :)
Ako mislis da imas mlijeka steta je da se beba navuce na flasicu, a hoce jer joj iz flasice bolje ide. Stisni zube par dana i samo je doji, a ako imas digitalnu vagu izvagaj sebe sa bebom u rukama i onda samo sebe pa to dvoje oduzmi i vidjet ces koliko je beba dobila od otpusta iz bolnice, ne moras cekati kontrolu.

Koliko dnevno popije flasice?
blondina

#4543 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by blondina »

suza81 wrote:
blondina wrote:Drage meme,imam pitanje za vas...Da li vese bebe poslije podoja traze flašicu.Ja svojoj svaki put moram dati flašicu,jednostavno mala nece da spava.Mlijeka imam ali ne znam u cemu je problem...Ona hoce i siku i vidim da guta ali odma poslije podoja ne prođe 10 min i ona opet trazi.cim joj dam flašicu odma zaspi.Ne bi da joj dajem puno dohrane,ali mi zao da mi bude i gladna,tek joj je 12 dana.

Ponudi joj opet siku, ponudi joj cuclu. Mozda ima jak nagon za sisanjem. Nakon flasice zaspi zato sto su formule zasitne i iz flasice se zeludac brzo puni pa ih to ukomira :) pokusaj pronaci neki drugi nacin da je uspavas. Moja djevojcica se uvijek uz siku uspavljivala, nije postojao drugi nacin da je ja uspavam, a djecak sada ako sam ne zaspi, moram malo da ga pronosam. Dojeci nece da zaspi. Totalno razliciti :)
Ako mislis da imas mlijeka steta je da se beba navuce na flasicu, a hoce jer joj iz flasice bolje ide. Stisni zube par dana i samo je doji, a ako imas digitalnu vagu izvagaj sebe sa bebom u rukama i onda samo sebe pa to dvoje oduzmi i vidjet ces koliko je beba dobila od otpusta iz bolnice, ne moras cekati kontrolu.

Dajem joj dnevno 3 flašice kad je bas ne mogu uspavati,a vidim da je pospana.
suza81

#4544 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by suza81 »

blondina wrote:
suza81 wrote:

Dajem joj dnevno 3 flašice kad je bas ne mogu uspavati,a vidim da je pospana.
Koliko ml napravis, popije li sve?
manekenka u penziji

#4545 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Place li?
Ne mora ona samo ni spavati. Možda nije ni gladna, samo joj se ne spava. Evo moja od 8 do 21h ugrabi možda 5-6h sna
blondina

#4546 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by blondina »

Fazon je u tome sto plače,i napravim joj 60 ml,nekad popije sve nekad pola.A pretezno se to navece desava.Po danu inekako izdrzimo.a navece kad krene plač bude mi je zao,sve mislim da je gladna cak i poslije dojenja od sat neka i vise.
manekenka u penziji

#4547 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Mozda su grčevi. Evo moja ce 8.6. napuniti mjesec dana i idalje je na 60ml dohrane s tim da dajem obe dojke.
Daješ li ti obe? Ima li mlijeka kada ih stisnes? Izdajas li dok dojis? Moja je gotovan pa joj moram izdajati da bi ona vukla.

Bljuca li nakon sto popije 60 ml?
rosa canina

#4548 Re: Odg: Bebe - ALL ABOUT!

Post by rosa canina »

rosa canina wrote:E morat cu mijenjati cucu. Vrijedi pokusati. Ustanovili smo da je za sada usisivac u sluzbi apaurina (blago i povremeno djeluje, ali neka bar malo olaksa). :saveta:
Ako imaš smart phone, skini aplikaciju da ne palis dzaba usisivac :D
Možeš bebi i fen paliti i svašta nešto a sve na mobu
rosa canina

#4549 Re: Odg: Bebe - ALL ABOUT!

Post by rosa canina »

vanad wrote:

Od usisivaca mi je vise :-). Samo se pitam do kad li ce ovo paliti?!
CherryLips

#4550 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by CherryLips »

Koliko cesto dijete treba stavljati na tutu u toku dana? Dok ne skonta da me sam upozori da mu se piski..
Post Reply