Bebe - ALL ABOUT!
Moderator: anex
- otherside
#3826 Re: Bebe - ALL ABOUT!
afloderm krema (za ovo crvenilo na rukama)
- Magarece_godine
#3827 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Mi smo prethodna dva dana davali dohranu djetetu, nakon sise ... Stolica nam sada kasni, dijete se nekako ubehuti poslije te dohrane i skroz slabo spava, za razliku od prethodnih dana ... Zato smo skontali da ostane samo na sisi, a ako se desi situacija da nema mlijeka u sisi, onda dohrana ...
Da, dohrana je HIP PRE Combiotic ...
Da, dohrana je HIP PRE Combiotic ...
-
suspect_zero
#3828 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Za one što kupuju stvarčice za bebe
Zatvorila se jedna radnja sa dječijom opremom koja je bila u sklopu Gratexa, sada su te stvari prebacili u Moj dom gore na Čaršiji i rasprodaja je
Baš, baš povoljno.....donji dijelovi trenerkica od 3.50 km od 0-6 mjeseci.....za ove malo starije, malo skuplje
....meni sestra malenom kupila majicu za 7.50 i donji dio trenerke za oko 6 km.....eto, ako kome bude usput neka navrati
Zatvorila se jedna radnja sa dječijom opremom koja je bila u sklopu Gratexa, sada su te stvari prebacili u Moj dom gore na Čaršiji i rasprodaja je
Baš, baš povoljno.....donji dijelovi trenerkica od 3.50 km od 0-6 mjeseci.....za ove malo starije, malo skuplje
-
kakavdanakneiskustvu
#3829 Re: Bebe - ALL ABOUT!
nadamo se da ćemo u ponedeljak napokon kući
- DaffyDuck
#3830 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Mozda mu smeta omeksvac.van Basten wrote:pa nije sada da se znoje kao recimo što se čovjek znoji pod pazuhom, nego doktorica veli, od slojevite odjeće stvara se u lakatnim pregibima više tog hajde recimo znoja (veća toplina, isparavanje...) koji onda iritira kožu. Koža mu jeste malo grublja na tom djelu, al obzirom da je već preko 3 mjeseca u toj nekoj reakciji, ne čudi.safran wrote:Svašta sam čula ali ovo mi je novo. Je li samo crvenilo ili je i ispucala koža? Ako je samo nadražena koža pomoći bi mogle obloge od kamilice - skuhate malo jaču kamilicu, malo operete mlakom kamilicom i malo obloge na vatu pa koliko deran istrpi. Ove kreme koje si nabrojao su trebale riješiti problem ispucale kože ako je to bio slučaj. A čuj laktovi mu se znoje.
- manekenka u penziji
#3831 Re: Odg: Bebe - ALL ABOUT!
Ako Bog da. Kako napreduje bebica? Je li se supruga oporavila?kakavdanakneiskustvu wrote:nadamo se da ćemo u ponedeljak napokon kući
-
kakavdanakneiskustvu
#3832 Re: Odg: Bebe - ALL ABOUT!
manekenka u penziji wrote:Ako Bog da. Kako napreduje bebica? Je li se supruga oporavila?kakavdanakneiskustvu wrote:nadamo se da ćemo u ponedeljak napokon kući
ok su oboje,nalazi ok,nadamo se da ćemo kući
-
suza81
#3833 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Je li 6.dan zelena kaka znak ciscenja ili gladi? Kad pocinju one normalne zute kake?
- van Basten
#3834 Re: Bebe - ALL ABOUT!
pomislio i na to, promjenili dva u zadnja tri mjeseca (različiti proizvođači) bez promjena. Hvala na ideji u svakom slučaju. Uzeo sam Afloderm (hvala i za to predlagaču) pa vidjećemo.DaffyDuck wrote:Mozda mu smeta omeksvac.van Basten wrote:pa nije sada da se znoje kao recimo što se čovjek znoji pod pazuhom, nego doktorica veli, od slojevite odjeće stvara se u lakatnim pregibima više tog hajde recimo znoja (veća toplina, isparavanje...) koji onda iritira kožu. Koža mu jeste malo grublja na tom djelu, al obzirom da je već preko 3 mjeseca u toj nekoj reakciji, ne čudi.safran wrote:Svašta sam čula ali ovo mi je novo. Je li samo crvenilo ili je i ispucala koža? Ako je samo nadražena koža pomoći bi mogle obloge od kamilice - skuhate malo jaču kamilicu, malo operete mlakom kamilicom i malo obloge na vatu pa koliko deran istrpi. Ove kreme koje si nabrojao su trebale riješiti problem ispucale kože ako je to bio slučaj. A čuj laktovi mu se znoje.
- manekenka u penziji
#3835 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Eh kad ste kod omekšivača, negdje sam čini mi se čula da ga ne treba stavljati kada se prede djecija odjeća.
Ja sam sad u fazi pranja, peglanja i pripremanja pa ne znam kako da operem.
Neke stvari ne mogu otkuhati pa se nadam da to neće štetiti?
-
safran
#3836 Re: Bebe - ALL ABOUT!
ja sam izbacila omekšivač iz upotrebe. sad u zadnje ispiranje stavim 5-6 kapi ulja čajevca koje kupim u DM-u. ne vidim da vešu fali a riješila sam se aroma iz mašine (2 in 1). ako baš mislite da vam treba nešto za omekšavanje onda radije dodati alkoholno sirće i nakon toga ulje čajevca.manekenka u penziji wrote:Eh kad ste kod omekšivača, negdje sam čini mi se čula da ga ne treba stavljati kada se prede djecija odjeća.
- manekenka u penziji
#3837 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Nekidan sam oprala peskire sa vrlo malo omekšivača i bili su grublji,mada nije strasno...
Ipak cu ja bebine stvari prati bez njega i uključiti dodatno ispiranje da se izbaci sto vise hemije.
Ipak cu ja bebine stvari prati bez njega i uključiti dodatno ispiranje da se izbaci sto vise hemije.
- putujucidzindas
#3838 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ja omeksivac nikad nisam koristila. Ni za nasu, a bome ni za bebecu odjecu. Prala njegovo bijelo na 90 stepeni, ostalo 40-60, peglala do nekog 3. mjeseca, pa odustala. E vrlo brzo smo presli na platnene pelene, pa smo skontali - ako pelenu perem na 60 i ne peglam, onda nema potrebe da ista drugo perem na vecoj temperaturi ili peglam.
Mi smo inace poznati prljavci - prvih mjesec dana smo kupali dijete svaku noc, onda nam je pedijatrica rekla da malo popustimo, da je dovoljno okupati ga 1x sedmicno - ne treba kozu toliko isusivati, treba je malo pustiti sama da prodise i stvori neku zastitu. Ni sad nismo nista bolji, osim kad kojekakve pjescane aktivnosti drugacije zahtjevaju
Mi smo inace poznati prljavci - prvih mjesec dana smo kupali dijete svaku noc, onda nam je pedijatrica rekla da malo popustimo, da je dovoljno okupati ga 1x sedmicno - ne treba kozu toliko isusivati, treba je malo pustiti sama da prodise i stvori neku zastitu. Ni sad nismo nista bolji, osim kad kojekakve pjescane aktivnosti drugacije zahtjevaju
-
kakavdanakneiskustvu
#3839 Re: Bebe - ALL ABOUT!
još uvijek smo u bolnici
- putujucidzindas
#3840 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Pa sta vele? sta se sad ceka? Kad bi mogli kuci?
-
kakavdanakneiskustvu
#3841 Re: Bebe - ALL ABOUT!
putujucidzindas wrote:Pa sta vele? sta se sad ceka? Kad bi mogli kuci?
možda sutra,nije više u inkiubatoru,ne daju mu kalcij pa hoće da vide kako je bez dodavanja kalcija
- manekenka u penziji
#3842 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Javi nam se sutra sa radosnim vijestima 
-
dama_u_crnom
#3843 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Koliko dugo otvoreno AD mlijeko može stajati? Ja inače dojim svoju curicu ali joj cesto pravim žitarice i hranu sa AD mlijekom..pokušavala sam izdvojiti svoje ali ne ide nikako.. S tim da ga ne koristim prečesto , ne trosim ga puno, zanima me koliko dugo može da stoji otvoreno. Na kutiji Pise 3 sedmice tako da sam prošli put nakon 3 sedmice bacila pola mlijeka jer me bilo strah da se nije pokvarilo..
-
dama_u_crnom
#3844 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Izdojiti *dama_u_crnom wrote:Koliko dugo otvoreno AD mlijeko može stajati? Ja inače dojim svoju curicu ali joj cesto pravim žitarice i hranu sa AD mlijekom..pokušavala sam izdvojiti svoje ali ne ide nikako.. S tim da ga ne koristim prečesto , ne trosim ga puno, zanima me koliko dugo može da stoji otvoreno. Na kutiji Pise 3 sedmice tako da sam prošli put nakon 3 sedmice bacila pola mlijeka jer me bilo strah da se nije pokvarilo..
-
kakavdanakneiskustvu
#3845 Re: Bebe - ALL ABOUT!
manekenka u penziji wrote:Javi nam se sutra sa radosnim vijestima
- vazi
#3846 Re: Bebe - ALL ABOUT!
@danak, jeste li kucikakavdanakneiskustvu wrote:manekenka u penziji wrote:Javi nam se sutra sa radosnim vijestima
gdje god da ste ljubim bebce
-
kakavdanakneiskustvu
#3847 Re: Bebe - ALL ABOUT!
vazi wrote:@danak, jeste li kucikakavdanakneiskustvu wrote:manekenka u penziji wrote:Javi nam se sutra sa radosnim vijestima
![]()
gdje god da ste ljubim bebce
nismo,u sarajevu smo,na jezeru
- vazi
#3848 Re: Bebe - ALL ABOUT!
jos malo strpljenja, u sigurnim je rukama i bolje je tako i za bebce i za vas. Srecom , to je prolaznog karaktera i fino se sanira odmah po rodjenju, znaci bez posljedica...Dosta sekiracije srecom zaboravi se brzo 
-
kakavdanakneiskustvu
#3849 Re: Bebe - ALL ABOUT!
vazi wrote:jos malo strpljenja, u sigurnim je rukama i bolje je tako i za bebce i za vas. Srecom , to je prolaznog karaktera i fino se sanira odmah po rodjenju, znaci bez posljedica...Dosta sekiracije srecom zaboravi se brzo
- CherryLips
#3850 Re: Bebe - ALL ABOUT!
[quote="manekenka u penziji"]Nekidan sam oprala peskire sa vrlo malo omekšivača i bili su grublji,mada nije strasno...
Ipak cu ja bebine stvari prati bez njega i uključiti dodatno ispiranje da se izbaci sto vise hemije.[/quote
Ja za bebine stvari koristim Dm-ov deterdzent za bebe, za bijelo i obojeno rublje,i uvijek na dodatno ispiranje,mada stavljam minimalne količine. Sve što je tek kupljeno ide na pranje na 60 stepeni,svaki naredni put na kratki program i 30 stepeni,naravno ovo govorim za obojenu odjeću. Pelene,peškiri,posteljina i dalje na 60. I meni sa ovim deterdzentima odjeća uopšte nije gruba. I dalje sve peglam,mada sam ja tu psiho slučaj,i krpe sto brišem po kuću zasebno perem i peglam
samo sam jednom pelene ostavila neispeglane i osjećaj mi je bio kao da nisu ni oprane..
Ipak cu ja bebine stvari prati bez njega i uključiti dodatno ispiranje da se izbaci sto vise hemije.[/quote
Ja za bebine stvari koristim Dm-ov deterdzent za bebe, za bijelo i obojeno rublje,i uvijek na dodatno ispiranje,mada stavljam minimalne količine. Sve što je tek kupljeno ide na pranje na 60 stepeni,svaki naredni put na kratki program i 30 stepeni,naravno ovo govorim za obojenu odjeću. Pelene,peškiri,posteljina i dalje na 60. I meni sa ovim deterdzentima odjeća uopšte nije gruba. I dalje sve peglam,mada sam ja tu psiho slučaj,i krpe sto brišem po kuću zasebno perem i peglam