I moja curica je do skoro bukvalno padala u san u 9 navecer, ali sada nekad zna zaspati u 11. Nije da spava u toku dana, svako spavanje po danu nije duze od 20 minuta. I mi smo sinoc pjevale:Alhemicarkaa wrote:Moja fino spava, ali primjećujem da bi da produži vrijeme kad treba ići na spavanje. Do sada smo je pripremali za spavanje oko pola 9, a sad počinjemo sa pripremama oko 9 (kupanje, masiranje, pranje zuba i onda spavanje). I nije bilo većih problema, legnem pored nje, ona pije flašicu, par puta ispita da li i svi koje znaju spavaju i vrlo brzo zaspi. Ali zadnjih desetak dana se promjenila. Sve uredno uradimo kao i prije, legnemo, ali sad uspavljivanje traje puno duže, pri čemu se penra po meni, lupa nogama po krevetu i tjera i mene da to radim, a sinoć je samo govorila ajmo tamo(u dnevnu) i plakala. Elem jedva sam je uspavala, zaspala oko 10 i kasnije, a i to zato što sam joj pripjetila da joj deda mraz neće dati paketić jer daje samo djeci koja lijepo spavaju. I jutros u pola sedam oči ko fildžani. Još malo pa joj 21 mjesec. Po danu spava jednom ili nijednom, ali ako ne spava po danu onda puno ranije zaspi, već oko 7.
Šta je sa onim vremenima kad su djeca nakon crtanog u 7 i 15 išli na pranje zuba i u krevet, koga god znam djete spava oko 10-11, ili čak i duže budno.
http://www.youtube.com/watch?v=PxWzsrj8bZE