Hvala @bizet, probacu ovo s uljem odmah sutra. Od krema koristim samo Pavlovicevu mast za bebe i nikada se na tijelu nije pojavila ni tackica.bizet wrote:moja ima upaljeno grlo...nosic bio zacepljen par dana, sve mislim nije nista...temperaturu nije imala...otisli doktoru kaze upala grla i antibiotik u sirupu...nemam pojma kako joj izvuci sekret iz nosica, pokusali smo sa pumpicom koja ide na usisivac ali nista nije izaslo...mozda mi to ne znamo uraditi...mi smo joj to samo par puta na po sekund stavili u nosic, nismo zadrzavali nego sup sup sup i vidjeli nista i prestali![]()
@affidavit, pokusaj joj tjemenjacu rijesiti uljem...imali smo je i rijesili je se vrlo jednostavno....malko zagrijes ulje, ma obicno suncokretovo, pazis da ne pregrijes naravno, umocis vaticu i namazes dio prekriven tjemenjacom, obuces joj kapicu da se toplota zadrzi na nekih 15-tak minuta i cesljicem (ja sam uzela onaj set za skidanje tjemenjace u DM-u) joj to lagano skines...vidjeces ide, samo pazi da joj ne zabijes cesalj u tjeme, mozda i nije moguce ali je mene od ovog bilo strah....lagani pokreti i pazi koliko se glavica crveni, ako treba razgodi skidanje na dva puta, ne moras joj sve skinuti odjednom...poslije iscetkas i okupas...ne treba ti nikakav poseban sampon...ja svoju kupam sa Becutan sapunom od prvog dana, od glave do pete...nadobijala se sampona kako je ko dolazio na babine, ali meni je Becutan najdrazi, sampone muz i ja koristimo lol i on se vec zali kad cemo ih potrositi... i mazem je bademovom od Pharmameda...do sad nismo imali problema sa crvenilom po guzi, pa joj ni kremu ne mislim mijenjati...preporuku za ovaj sapun i kremu sam dobila od pedijatra
Sto se tice ciscenje nosica, mislim da je vazno da prije ciscenja u nosic stavis kapi ili fiziolosku otopinu i pricekas minut-dvije. To obicno smeksa sekret i bude ga lakse skupiti. Kada radis usisavanje pumpicu okrenes prema stjenkama nosa, ja sam nekako pogodila ugao pod kojim to najbolje izadje, i onda to malo drzis, jer treba malo vremena da slinice krenu, narocito kada je nos zatvoren. Moja se beba pocne vrtiti i buniti kada prave sline krenu