Pričaju mame o klopi ili njam-njam
Ja sam počela uvoditi dohranu dvije sedmice prije punih 5.mjeseci, kupovala samo one razne kašice od 4+ mjeseca i davala mu 1/3 po obroku....kasnije sam polako povećavala doziranje jer sam osjetia da mu treba više. Nemamo problema sa okusima, sve mu se sviđa (gurman je pravi, baš uživa dok njam-njam). Za desetak dana će mu punih 8. mjeseci a ima 10,6 kg

....kaže pedijatrica da je pravi poguzija i da su mu mjere djeteta od 12., al' nije zabrinuta jer je i dosta visok.
Od navršenog 7. sam mu sama počela kuhati, bilo mi je dosta lakše kupit teglicu i nahranit ga....al' kako dijete raste jedna teglica nije dovoljno....počeo je bio jesti dvije velike klipače dnevno

tako da bi nam uskoro trebao hranidbeni kredit

...nije mi bilo mrsko kuhati, više me bilo strah kako ću ja to za njeg....hoće li htjeti, šta smijem, na koji način i još kamara pitanja

....sada sam se već uštelila, kupljnu kašicu pojede samo ako sam u frci i nisam mu stigla skuhati. On hvala Bogu nije probirljiv, tako da jede krompir, mrkvu, rižu, piletinu, teletinu, brokulu, tikvice, bundevu, mahunu, zelje, prasu, mladi sir, jabuke, banane, keksolino, frutolino, rižolino, voćni keksolino, grizolino, mljeveni keks. Za koji dan ćemo probati i čokolino
Od 6. smo promijenili AD, dajemo mu babylove 2...navečer, u noći i ujutro. U toku dana je neki lino, varivo i voćni obrok. Nije neki ljubitelj same vode, tako da mu pravim onaj čaj u granulama. Kada pravim povrće razrijedim ga sa pilećim ili telećim temeljcem, ako nemam toga onda voda u kojoj se kuhalo povrće....opet, ako mi je previše rijetko onda dodam malo babyrice
I što reče Radenska, kombinacije sam ''skinula'' sa teglica koje smo već kupovali. I ovo što napravim, ako ostane više ostavim u frižider i gledam da iskoristim u toku 2 dana.....jedino temeljac odvojim u kesice i zaledi te vadim prema potrebi.
Hranu ne solim niti dodajem ikakve začine, samo na vrh noža putera.....kao što ste me lijepo uputile

, ne mogu se tačno sjetiti koja je forumašica bila
Sinoć je pojeo i svoj prvi monte, doduše ja još nisam za takvu vrstu slastica al' došla tetka i donijela

....ne moram pričati koliko je oduševljenje i oblizivanje izazvao monte
Napisah se ja

, al' valjda pomogne kao neka smjernica mamama koje tek počinju sa dohranom