Female_Sa wrote:HVALA PUNO ZA LINK, veoma poucno iako je jako tesko promijeniti nacin misljenja. Mislim da je problem u tome sto kad se potrefi da se covjeku kontinuirano, duze vremena, desavaju loše stvari i dozivljava negativna iskustva, onda cak i kada mu je lijepo i kad je bez problema, on sebi smislja nesto sto ce ga opteretiti jer nije navikao biti rahat u zivotu.
Toliko sam puta pokusavala procitati knjige na fazon "MOc pozitivnog misljenja" i sl. ali nisam nikad do kraja procitala jer mi se to cini besmisleno, ja ne mogu promijeniti tek tako svoj nacin razmisljanja i pogleda na svijet.
Zanimljiva tema, mada ovo sto ljudi prolaze bas i nije

Evo posto vi vec pricate o procitanim knjigama ja cu samo jednu preporuciti, Nova zemlja-Ekhart Tole i jos od njga Moc sadašnjeg trenutka...pokusajte

meni je djelovalo

A ovo si u pravu skroz Female_sa tesko je covjeku i pomislit na nesto lijepo a kamoli se navici kad se desi nakon niza losih iskustava

al fakat kazu da je strah negativna molitva, ono cega se bojis prizivas da ti se desi i da smo ono sto mislimo....tesko je to provesti u praksi al fakat svi smo mi sretni u principu samo stvari koje nam se desavaju trebamo shvatiti da su prolazne i ne primati ih k srcu, to je meni najvaznije

govorim i za sebe isto....jer imam nedostatak volje vecinu vremena za bilo cim...al nedam da me to drzi samo kratko