grasak
Za ovo zadnje nisam bas siguran jer je test pokazao da sam alergican ali sam imao bliske susrete sa osama, pcelama itd. u par navrata i nisam osjetio neke posljedice
Moderator: anex
Pa ne inače, bio mi je to prvi put, i posljednji...ni sama ne znam šta mi bi.babyline wrote:ostala sam bez teksta, mislim jedes neoprane zelene svjeze pesticidima prskane jagode iz baste??
joj ja sam ti imao problema s laktozom i to redovno kad bih navece pio mlijeko, ne bi mogao spavati,dolazilo bi mi zlo, poriv na povracanje, grozno.rinna0304 wrote:jel ko zna kakvi su simptomi alergije na mlijeko? skoro nikad ne pijem mlijeko onak cisto i sinoc me nes pukne i popijem casu jutros kad sam ustala usi crvene gore nenormalno sto se nije smanjilo ni do sad i po obrazu ko sitne bubuljice bijele koje se smao na svjetlu vide inace nemam bubuljica tako da mi je ovo pufff... ako ko zna jel to mozda od mlijeka il cega vec ? ugl kao manja sam bila alergicna na mlijeko i jaja al mi nikad nisu u hrani smetala
Ima,prebaci kanalroyalac wrote:alergičan na ...........
filozofiju muhameda konjića prilikom odmora između dva poluvremena![]()
imal' mi pomoći ?
Ticker wrote:Može li mu neko napisati kako izgleda alergotest? Vec par godina imam sezonske alrgije, kisem, oci suze, peckanje u grlu... Koristim Flonidan, dobila sam 3 kutije- za mjesec.
Hvala na odgovoru, nadam se da ove iglice ne bole?Donnie Smith wrote:Ticker wrote:Može li mu neko napisati kako izgleda alergotest? Vec par godina imam sezonske alrgije, kisem, oci suze, peckanje u grlu... Koristim Flonidan, dobila sam 3 kutije- za mjesec.
Odeš svom ljekaru, tražiš uputnicu, ako si u SA, odeš na Koševo, na odjel za dermatologiju, naručiš se, i..za aj dan, moraš biti posve zdrava, 24 časa prije ne smiješ čini mi se ništa jesti piti, zasade ti hrpu iglica u ruku![]()
i onda dobiješ nalaz
koji u 99%
ne pokaže na ša si alergična, pa deš opet i opet, traju ta očitavanja, dok ti ne dosadi
pa odustaneš
inače, na Koševu je ta lista oskudna, ne znam stručno kako se to kaže![]()
Na Grbavici ima zato, privatna klinika, Nalaz se zove, za 200 KM, dobiješ listu odmah, bez čekanja, i nalaz za alergene i nalaz za intoleranciju na hranu....to dvoje treba razlikovati...
Ticker wrote:Hvala na odgovoru, nadam se da ove iglice ne bole?Donnie Smith wrote:Ticker wrote:Može li mu neko napisati kako izgleda alergotest? Vec par godina imam sezonske alrgije, kisem, oci suze, peckanje u grlu... Koristim Flonidan, dobila sam 3 kutije- za mjesec.
Odeš svom ljekaru, tražiš uputnicu, ako si u SA, odeš na Koševo, na odjel za dermatologiju, naručiš se, i..za aj dan, moraš biti posve zdrava, 24 časa prije ne smiješ čini mi se ništa jesti piti, zasade ti hrpu iglica u ruku![]()
i onda dobiješ nalaz
koji u 99%
ne pokaže na ša si alergična, pa deš opet i opet, traju ta očitavanja, dok ti ne dosadi
pa odustaneš
inače, na Koševu je ta lista oskudna, ne znam stručno kako se to kaže![]()
Na Grbavici ima zato, privatna klinika, Nalaz se zove, za 200 KM, dobiješ listu odmah, bez čekanja, i nalaz za alergene i nalaz za intoleranciju na hranu....to dvoje treba razlikovati...
Sve više i više ljudi je alergično, na stvari na koje do juče - nisu bili. Evo ja prvagerberica wrote:Ovo mi se vec danima desava,ustanem ujutro,nekih sat kisem,oci mi suze i samo prestane.Popodne koji put kihnem i to je to.Ako zagusti uzmem Lostop i kao nova
Meni su tako počeli simptomi...poslije mi se desilo da sam počela jako i kašljati u noći.Uglavnom u pitanju je bila alergija na sve i svašta, drveće, kućne ljubimce, trave, raž itd.gerberica wrote:Ovo mi se vec danima desava,ustanem ujutro,nekih sat kisem,oci mi suze i samo prestane.Popodne koji put kihnem i to je to.Ako zagusti uzmem Lostop i kao nova
kako ti s Bajramom bogati?Almich wrote:orah