Imas jedno "sretno" i od mene, ko rudari kad idu u jamu...livadic wrote:hvala ...The_Fluid wrote:sretno
I hvala sto si i ti pomogao da Sarajevo postane Najnoviji Pazar.
Imas jedno "sretno" i od mene, ko rudari kad idu u jamu...livadic wrote:hvala ...The_Fluid wrote:sretno
Jest, pa ce opet da bude zmajevine po mesarama...novalic wrote:dvolicnost. wrote:Cisto sumnjam da ce se stare Sarajlije usreciti novim pridoslicama iz Sandzaka, istocne Bosne i arapskih zemalja.
Zazeljece se oni Srba i Hrvata, ali njih nece biti:)
ne bas svih srba i hrvata![]()
al' ima tu istine
stari,Stari wrote:Uz najljepse zelje i pregrst srdacnih pozdrava livadicu....uputio bih, na istu adresu, i jednu napomenu.
Od sad pa ...jedno 10-ak godina u buducnosti....ocekuj ulazak u novu fazu stanja duha ....nesto sto se nemoze zvati nostalgija ni melanholija ni ista meni poznato....ali uglavnom.... osjetices kad ti dodje....pa je definisi licno. Osjecaj otprilike: Ma da mi je osjetiti ono nekadasnje bar na po sata.....Al' ono nekadasnje ne postoji vise.
verbal wrote:Mnogobrojna familija i prijatelji na privremenom (ne)radu u skandinavskim zemljama pridruzuju se cestitkama Rambovom pjesmom 'otiso je svak ko valja'
zasviruj blues, cigane mladi
lake zabave zeljnom mijenju
objasni da veceras Rambo nije
bas u najboljem raspolozenju
otis'o je svak ko valja
neko vani, a neki ka nebu
ostala je samo fukara i raja
i mi s njima na belome lebu
obiso sam nedjelju, srijedu
januar, avgust
genitiv, dativ, selo i juga
sudba kleta jednako je bila
gospodin i ova druga...
otis'o je svak ko valja
neko vani, a neki ka nebu
ostala je samo fukara i raja
i mi s njima na belome lebu
Vrlo moguce da se to tako zove .....ja opet imam osjecaj da oni tamo dole ....puno rijedje o tome pricaju nego mi ovdje.verbal wrote:stari,Stari wrote:Uz najljepse zelje i pregrst srdacnih pozdrava livadicu....uputio bih, na istu adresu, i jednu napomenu.
Od sad pa ...jedno 10-ak godina u buducnosti....ocekuj ulazak u novu fazu stanja duha ....nesto sto se nemoze zvati nostalgija ni melanholija ni ista meni poznato....ali uglavnom.... osjetices kad ti dodje....pa je definisi licno. Osjecaj otprilike: Ma da mi je osjetiti ono nekadasnje bar na po sata.....Al' ono nekadasnje ne postoji vise.
to je zal za prohujalim vremenima i to te trefi svakoga, bez obzira gdje bio.
dvolicnost. wrote:Cisto sumnjam da ce se stare Sarajlije usreciti novim pridoslicama iz Sandzaka, istocne Bosne i arapskih zemalja.
Zazeljece se oni Srba i Hrvata, ali njih nece biti:)
stvar je u tome da se 'ono nekadasnje' vise nikada ne moze vratiti. bez obzira gdje ga trazio.Stari wrote:Vrlo moguce da se to tako zove .....ja opet imam osjecaj da oni tamo dole ....puno rijedje o tome pricaju nego mi ovdje.verbal wrote:stari,Stari wrote:Uz najljepse zelje i pregrst srdacnih pozdrava livadicu....uputio bih, na istu adresu, i jednu napomenu.
to je zal za prohujalim vremenima i to te trefi svakoga, bez obzira gdje bio.
E ova za pamet ti je antologijska...livadic wrote:sinak ...komi wrote:livadiću eh da imam šta prodati
slijedio bih te![]()
sva sreća da mi je sva važnija imovina u Srpskom Sarajevu![]()
![]()
![]()
nekretnine i pokretnine![]()
... nije poenta u nekretninama ...
poenta je u cvrstoj namjeri ...![]()
![]()
![]()
jegiba ...... da mi je bila ova pamet prije 15*ak godina ...
![]()
... ko nasoj novi ...![]()
![]()
![]()
doselis blagovremeno na cafirski zapad ...![]()
... i vise ti ni pamet ne treba ...
... koliko je dobro ...![]()
![]()
![]()
ma dobro nisu svi , al' ima nas...novalic wrote:Pa ovdje na zapadu su nabolje prosli oni koji su prvi put u zivotu vidjeli
da voda tece iz "duvara"... Laughing Laughing Laughing
pa dobro, nisu svi "ovamo" sa planine sisli...
meni je najbolja bila jedna starija zene, cula ona da se govori "naski" i pita mene, a sine, cija si ti
bdale...livadic to sve ima u glaviPosebno ako ti pronadju... ...na carini... ...u torbi... ...obimnu islamsku literaturu