Zasto zene ne daju tako lako?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
anais_nin

#151 Re: Zasto zene ne daju tako lako?

Post by anais_nin »

fixer wrote:i promijenite naziv ove teme. čuj žene ne daju... to me tako iritira kad čujem. ili kad mu kaže cura, dat ću ti ...
kao da mi daje suho zlato, a uživa jednako kao i ja. ako ima osjećaj da mi "daje", bolje da i nemam s njom nešto više. sex bi barem na papiru trebao da bude akt u kojem i žene i muškarci dobivaju jednako.
upravo :)
Ashrafieh

#152 Re: Zasto zene ne daju tako lako?

Post by Ashrafieh »

Dioda wrote:
mojgrad wrote:
fixer wrote:joj i tebe ko dijete. sta ima veze sto su to pisali. stvarno ne vidim gdje je problem, osim mozda u izrazavanju. pa hebes to drustvo u kojem postoje neke zabranjene teme.
Bas tako, sta ima veze sto pisu. Ljudi zele da se iskazu pa makar i na ovaj nacin. Ta nismo na casu pravopisa i knjizevnosti... :lol: :lol:
Sta da iskazu? Da imaju sto vaginalnih infekcija,malo nazad,pa opet malo naprijed??? Svaka druga djevojka u ovom gradu ima neku infekciju,sto li boze?
Da se razumijemo,nisam ni primitivna ni zatucana,nit se zgrazam nad skakljivim temama.Al brate,daj malo takta,mjere,pa ovo je sve palo qrcu za usi :(
Ne razumijem potrebu nekih osoba da drugima pojasnjavaju detalje vezane za svoj cmar.Pa ljudi imajte malo milosti :shock:
Za milost se ide na humanitarne akcije a ne seks :lol:
Svaka druga djevojka ima infekciju? Koja je ovo glupost i izmišljotina. Ovakav podatak neće
dati nijedan iole ozbiljan ginekolog a kamoli Zavod za statistiku :lol:

Izvini Anais, ali tvrdnja kako seks izaziva infekcije je zatucana i primitivna, sve cure danas koriste kondome,
idu na Papa testove, vade bris vagine ukoliko ih ona zasvrbi. Nema foruma u ex YU na kojem ćeš pronaći ovakve
izopačene pričice
fixer

#153 Re: Zasto zene ne daju tako lako?

Post by fixer »

anais_nin wrote:
test01 wrote:zene se sve vise na lovu pale.
:? :? :?
naravno da ima svega u Bozijoj basti, ali se osipam na ovakve generalizacije :-) isto kao i na generalizacije tipa "svi muskarci su zenskarosi, svi varaju" blablabla.... :roll:
naravno da postoje ljudi (i muskog i zenskog pola) kojima je materijalno stanje potencijalnog partnera bitno...je li to onda treba da znaci da su SVE zene takve? :? na osnovu cega se donosi taj zakljucak? ako su takve zene koje susreces ili kojima si okruzen onda bi mozda bolje bilo da ili promjenis okruzenje ili nadjes novi nacin upoznavanja zena umjesto sto projeciras takve stvari na citav zenski rod... :)
na listi stvari koje smatram bitnim, platezna moc (kao i "moc" generalno sta god to znacilo) muskarca mi nije ni najmanje interesantna...ono sto mi treba sama cu sebi stvoriti, ne treba mi niko nista servirati na tanjiru, hvala lijepo, niti mi treba da me neko "kupuje", nisam na prodaju :) a znam jos dosta zena koje tako razmisljaju :) uostalom u zivotu se u sekundi predje sa onog "imati" na "nemati" tako da dubok dzep danas ne znaci i dubok dzep sutra :)
ja bi to čak drugačije formulirao. malo žena se pali na pare, ono baš pare. većina žena ide na one koji se izdvajaju iz mora prosječnosti u društvu, tzv. alfa mužjake. druga je stvar sto kod nas vlada besparica, pa onaj koji ima polovno auto ili lijepu majicu se smatra samo zbog tih "kvaliteta " drugačijim na bolji način, i odmah mu je zagarantovano primarno mjesto u drustvu. svijesno ili nesvjesno, ali prema takvim ljudima se cijelo društvo ponaša blagonaklono. na jednak način se drustvo ponaša prema curi koja je lijepa.
naše društvo ima poremećene vrijednosti, a cure kao po inerciji uvijek idu na one koji se izdvajaju.
BarbaDue

#154 Re: Zasto zene ne daju tako lako?

Post by BarbaDue »

pustopoljina wrote:mene zanima -ovi sto pisu o analnom sexu i lizu itd...
1) da li je to kao kod arapa-da zenska ostane "nevina" a da se sexa...ili sto hoce i to da probaju?
2) ovdje kod nas :lol: u quelle katalogu najnormalnije se mogu kupiti i sex igracke...pa ima nesto sto se zove klistir-to sluzi za ciscenje guzice,da prostite,pa- da li vi to koristite ( i pored toga sto se slazem da svako ima pravo da sa svojom cijenjenom guzicom radi sta hoce-morala bih se zgroziti u slicaju da doticni ne operu svoje supkove :lol: )
Da se opere shupak, valjda je to normalno, al mi ne ide u glavu nikako kako to, i pored toga sto je shupak opran i tako to: da neko voli nekome da ga polize (taj isti shupak). Pa koji je to ćejf jebo te... :-) i onda se neko ljuti kad mu kazes poljubi me u guzicu.... :shock: :lol:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#155 Re: Zasto zene ne daju tako lako?

Post by pici »

kako ne daju lahko..... :shock: :shock: :? .....pa sve je do toga ko išće :D
anais_nin

#156 Re: Zasto zene ne daju tako lako?

Post by anais_nin »

Ashrafieh wrote: Za milost se ide na humanitarne akcije a ne seks :lol:
Svaka druga djevojka ima infekciju? Koja je ovo glupost i izmišljotina. Ovakav podatak neće

Izvini Anais, ali tvrdnja kako seks izaziva infekcije je zatucana i primitivna, sve cure danas koriste kondome,
idu na Papa testove, vade bris vagine ukoliko ih ona zasvrbi. Nema foruma u ex YU na kojem ćeš pronaći ovakve
izopačene pričice
rasirenost HPVa ne samo u BiH nego i u Hrvatskoj i Srbiji poprima razmjere epidemije :roll: zaustavi 10 djevojaka na ulici u Sarajevu i postavi im pitanje sta je HPV i kako se dobija, mozemo se kladiti da vise od polovine nece znati o cemu pricas :roll:
nikad_izvini

#157 Re: Zasto zene ne daju tako lako?

Post by nikad_izvini »

anais_nin wrote:
test01 wrote:zene se sve vise na lovu pale.
:? :? :?
naravno da ima svega u Bozijoj basti, ali se osipam na ovakve generalizacije :-) isto kao i na generalizacije tipa "svi muskarci su zenskarosi, svi varaju" blablabla.... :roll:
naravno da postoje ljudi (i muskog i zenskog pola) kojima je materijalno stanje potencijalnog partnera bitno...je li to onda treba da znaci da su SVE zene takve? :? na osnovu cega se donosi taj zakljucak? ako su takve zene koje susreces ili kojima si okruzen onda bi mozda bolje bilo da ili promjenis okruzenje ili nadjes novi nacin upoznavanja zena umjesto sto projeciras takve stvari na citav zenski rod... :)
na listi stvari koje smatram bitnim, platezna moc (kao i "moc" generalno sta god to znacilo) muskarca mi nije ni najmanje interesantna...ono sto mi treba sama cu sebi stvoriti, ne treba mi niko nista servirati na tanjiru, hvala lijepo, niti mi treba da me neko "kupuje", nisam na prodaju :) a znam jos dosta zena koje tako razmisljaju :) uostalom u zivotu se u sekundi predje sa onog "imati" na "nemati" tako da dubok dzep danas ne znaci i dubok dzep sutra :)
:skoljka: :skoljka: :skoljka: :skoljka:

Svi muškarci nisu ženskaroši :-) Ne varaju žene :shock: 90% muškaraca ili vara, ili je varalo ili bi varali da mogu.Onih 10% ne vara i nije varalo jer se boje da će da izgube ženu, buduću ili djevojku ako budu uhvaćeni ;-)

Kao što ima priča samo sa ženske uši....... ;-)

U zabludi si lafice ;-)
fixer

#158 Re: Zasto zene ne daju tako lako?

Post by fixer »

anais_nin wrote:

izopačene pričice
rasirenost HPVa ne samo u BiH nego i u Hrvatskoj i Srbiji poprima razmjere epidemije :roll: zaustavi 10 djevojaka na ulici u Sarajevu i postavi im pitanje sta je HPV i kako se dobija, mozemo se kladiti da vise od polovine nece znati o cemu pricas :roll:
po tvojoj logici, apstinencija je najbolja prevencija spolnih bolesti?
edukacija je nesto sasvim drugo, jedan segment prevencije,a lizanje cmara spada pod svjetonazor. :D zagovaranje da se prestane sa analnim sexom radi bolesti nije prevencija, vec duboko zadiranje u licno uvjerenje. normalno, ako postoji nacin da se ta radnja vrsi sasvim sigurno i zasticeno. ja barem mislim da postoji. nisam probao. :)
anais_nin

#159 Re: Zasto zene ne daju tako lako?

Post by anais_nin »

fixer wrote:
anais_nin wrote:

izopačene pričice
edukacija je nesto sasvim drugo, jedan segment prevencije,a lizanje cmara spada pod svjetonazor. :D zagovaranje da se prestane sa analnim sexom radi bolesti nije prevencija, vec duboko zadiranje u licno uvjerenje. normalno, ako postoji nacin da se ta radnja vrsi sasvim sigurno i zasticeno. ja barem mislim da postoji. nisam probao. :)
te prethodne izjave nisu moje (mada teoretski apstinencija JESTE najbolja prevencija spolno prenosivih bolesti) :) ja samo odgovorih na ovaj dio citiranog posta:
sve cure danas koriste kondome, idu na papa testove, vade bris vagine ukoliko ih ona zasvrbi
namjera mog posta nije bila da povlaci bilo kakve paralele izmedju odredjenih seksualnih aktivnosti i HPVa :) samo sam htjela reci da nam situacija u regionu vezana za seksualno zdravlje i nije bas tako bajna :) nije samo pitanje informisanosti i obrazovanja (mada i u tom aspektu nismo bas za pohvalu :)) koliko u aktivnoj i redovnoj primjeni tog znanja...a svak najbolje zna za sebe koliko je puta imao/la nezasticeni seks :)
Kjajević Majko

#160 Re: Zasto zene ne daju tako lako?

Post by Kjajević Majko »

I šta je zaključak? Žene ne daju u guzu tako lako?

Ne dam ni ja svoju! :D
anais_nin

#161 Re: Zasto zene ne daju tako lako?

Post by anais_nin »

nikad_izvini wrote: :skoljka: :skoljka: :skoljka: :skoljka:

Svi muškarci nisu ženskaroši :-) Ne varaju žene :shock: 90% muškaraca ili vara, ili je varalo ili bi varali da mogu.Onih 10% ne vara i nije varalo jer se boje da će da izgube ženu, buduću ili djevojku ako budu uhvaćeni ;-)

Kao što ima priča samo sa ženske uši....... ;-)

U zabludi si lafice ;-)
naucena svojim, a i tudjim iskustvima, ja eto biram da vjerujem da su varanju skloni LJUDI, tj odredjene osobe u odredjenim okolnostima, a ne samo ili primarno muskarci :) mozda muskarci varaju vise, cesce, manje obazrivo, zaista ne znam, sumnjam da je ikad iko uradio statisticka istrazivanja po tom pitanju...ljudi grijese, lazu, nekad druge, nekad sami sebe...
ti smatras da oni koji ne varaju, ne varaju zbog straha...a ja eto vjerujem da oni koji ne varaju, ne varaju zato sto su odlucili da ne varaju :)
vjerovati nekom je uvijek rizik...ali bez tog povjerenja tj tog rizika ja ne bih bila u stanju da prema nekom muskarcu osjecam nesto kao sto je recimo ljubav :) ali u zivotu nas povrijede i prijatelji i rodbina i poznanci pa je li to treba da znaci da treba da prestanemo da vjerujemo svim ljudima? :)
vidis ja bas mislim da to cesto bahato ponasanje prema ljubavi i osjecajima upravo daje vise znacaja i vrijednosti tj "posebnosti" onima koji znaju takvo nesto da cijene i onima koji biraju da se pazljivo odnose prema necem lijepom sto ih je pronaslo...
da su svi vjerni, da svi znaju KAKO da vole, takvi iskreni, neiskvareni odnosi bi bili nesto obicno i uobicajeno i mozda bismo im manje tezili :)
mene moje "zablude" jako fino sluze vec 31 godinu mog zivota, nadam se da ce tako biti i narednu 31, ako Bog da :)
Benighted

#162 Re: Zasto zene ne daju tako lako?

Post by Benighted »

Pitanje je dobro ,a i pokazatelj kako se krece rasprava govori sam za sebe ili se svodi na zajebanciju ili se odjednom pojave zarazne bolescuge i ostale dzehenemske patnje. :D ..

Zene ne daju tako lahko :
1) zbog toga sto im se namece osjecaj da nesta "daju"
2) zbog okoline i fame koju taj cin nosi kroz historiju :)
3) zato sto sto nisu uvjerene u kvalitetu druge zainteresovane strane ;-)
4) zato sto vecina populacije (a pogotovo zena) idealizuje vezu,sex,emocije, partnera - sto se veze za ono pod 3
5) zato sto misle da planskim i uslovljenim "davanjem" :) mogu manipulisati muskarca (sto je greska jer funkcionise samo u situaciji ako na svijetu postoji samo jedna zena i jedan muskarac :) )
Last edited by Benighted on 16/07/2008 02:08, edited 1 time in total.
fixer

#163 Re: Zasto zene ne daju tako lako?

Post by fixer »

anais_nin wrote:
fixer wrote:
anais_nin wrote:[

te prethodne izjave nisu moje (mada teoretski apstinencija JESTE najbolja prevencija spolno prenosivih bolesti) :) ja samo odgovorih na ovaj dio citiranog posta:
sve cure danas koriste kondome, idu na papa testove, vade bris vagine ukoliko ih ona zasvrbi
namjera mog posta nije bila da povlaci bilo kakve paralele izmedju odredjenih seksualnih aktivnosti i HPVa :) samo sam htjela reci da nam situacija u regionu vezana za seksualno zdravlje i nije bas tako bajna :) nije samo pitanje informisanosti i obrazovanja (mada i u tom aspektu nismo bas za pohvalu :)) koliko u aktivnoj i redovnoj primjeni tog znanja...a svak najbolje zna za sebe koliko je puta imao/la nezasticeni seks :)
s ovim drugim se slazem.
prvo je diskutabilno. :D istina, apstinencija je najbolja zastita, ali apstinencija nesto nije dobra za natalitet. a i samozadovoljavanje je ponekad riskantno. :D
anais_nin

#164 Re: Zasto zene ne daju tako lako?

Post by anais_nin »

fixer wrote: s ovim drugim se slazem.
prvo je diskutabilno. :D istina, apstinencija je najbolja zastita, ali apstinencija nesto nije dobra za natalitet. a i samozadovoljavanje je ponekad riskantno. :D
pa rekoh "teoretski" :lol: :D u praksi...e to je vec druga stvar :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#165 Re: Zasto zene ne daju tako lako?

Post by Chmoljo »

bilo kako bilo ova tema će ući u anale :mrgreen:
d2

#166 Re: Zasto zene ne daju tako lako?

Post by d2 »

usla je odavno u ANALe :lol:
ljubav_aha

#167 Re: Zasto zene ne daju tako lako?

Post by ljubav_aha »

Kjajević Majko wrote:I šta je zaključak? Žene ne daju u guzu tako lako?

Ne dam ni ja svoju! :D
KM,bravo ;-)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#168 Re: Zasto zene ne daju tako lako?

Post by Chmoljo »

da samo imamo kojeg stilistu ovdje da nam prenese svoja iskustva :mrgreen:
*mima*

#169 Re: Zasto zene ne daju tako lako?

Post by *mima* »

Ashrafieh wrote:Razgovor o seksu je sastavni dio veze, kako ćeš uživati uopće u seksu ako je seks tabu i ako partneru ne možeš reći šta ti se
sviđa a šta ne.

Nedavno sjedimo u jednom društvu i pričam o nečemu što se zove "Spanish wank". Prijateljica mi poslije
priča kako su ona i njen dečko koji su sjedili u društvu to isto veče isprobali i kako im je bilo super.
Zaista me ova uskogrudnost ovdje zgražava.
Opet ti neko nesta prica.............
mycy

#170 Re: Zasto zene ne daju tako lako?

Post by mycy »

Pa hajde ti sada nama reci sta je to Spanish wank pa da i mi probamo!
mojgrad

#171 Re: Zasto zene ne daju tako lako?

Post by mojgrad »

mycy wrote:Pa hajde ti sada nama reci sta je to Spanish wank pa da i mi probamo!
Odgovor ti stoji na 6 stranici
mojgrad

#172 Re: Zasto zene ne daju tako lako?

Post by mojgrad »

Ovdje se povlaci i pitanje da li smo za ili nismo za lizanje takozvanih tudjih shupkova? :lol: :lol:
Ako neko voli da to radi sto bi mi to smetalo, svako svoj zivot. Ako ga /ju odmah ne osudjujem ne mora da znaci da bi i ja to isto ucinila.
Svi mi imamo svoje granice u ponasanju pa tako i po pitanju sexa.
One stvari koje su za mene perverzne nisu za nekog drugog i obrnuto. Pitanje licnog ukusa i odnosa prema seksualitetu.
Ne usudjujem one koji to rade, bas me vala briga. Ali osudjujem one koji na osnovu ovakve informacije dolaze do zakljucka kako je bas radi toga rasiren HPV sirom bivse Yuge.. Eeeee da je to tako jednostavno
Seksualno prenosive bolesti se ne prenose zato sto neko nekome polize ili ima analni sex :mrgreen: vec zato sto upraznjavaju sex bez zastite, cesto mijenjanje partnera takodje bez zastite.
Nego ljudi uzivajte u sexu sta god vam to znacilo jer jedan je zivot
Last edited by mojgrad on 16/07/2008 10:52, edited 1 time in total.
mojgrad

#173 Re: Zasto zene ne daju tako lako?

Post by mojgrad »

kinte_kunte wrote:cuj spanish wank
sto nemogu ovih stranjskih izraza
reci fino drk**je sisama ili hebanje sisa

ma to je beze :-?
najljepse ga je zavuci da se dinsta
zavuces ga i nista ne radis, pokrijete se jorganom i tako spavate
E cuj dinsta :lol: :lol: :lol: :lol: :run:
Vincent Raine

#174 Re: Zasto zene ne daju tako lako?