Dominantan podanički mentalitet, lijenost i primitivizam - to je očigledno i nema se šta mnogo pametovati.
Ključaj, komotno.
Znači u BiH živi primitivan narod za razliku od Srbije?¤ jelena ¤ wrote: ↑29/01/2025 00:31 Čuj zašto...![]()
Dominantan podanički mentalitet, lijenost i primitivizam - to je očigledno i nema se šta mnogo pametovati.
Ključaj, komotno.
Ne, i oni su primitivni ali manje ljeni, ociglendo im se da vise i cesce izlaziti na demonstracije i pravit pizadrije svojim gospodarima.-Chesterfield- wrote: ↑29/01/2025 08:38Znači u BiH živi primitivan narod za razliku od Srbije?¤ jelena ¤ wrote: ↑29/01/2025 00:31 Čuj zašto...![]()
Ključaj, komotno.
Vi ste izgleda zaboravili blokade puteva u BiH? To je najbrži način način da vlast nešto poduzme i brzo reaguje na ovaj način protesta. Dovoljan je manji broj ljudi da bi se blokirao saobraćaj.
Ovaj način protesta nije pravedan prema učesnicima u saobraćaju. Ali je zato odgovor vlasti dosta brži za razliku od tamo nekih koji svoja prava traže tako što razapnu šator ispred vlade i sjebu bubrege od betona i hladnoće.
tačno, samo tada će već biti kasno, ako Bosne uopšte bude tada ..... i to je dokaz kako od nosa do usta ne vidimo - ovi u administraciji mogu da imaju velika primanja samo i jedino ako radnici imaju više plate, a da bi radnici mali velike plate ne smije biti krađe i korupcije .....ali kod nas sve naopako
-Chesterfield- wrote: ↑29/01/2025 08:38Znači u BiH živi primitivan narod za razliku od Srbije?¤ jelena ¤ wrote: ↑29/01/2025 00:31 Čuj zašto...![]()
Ključaj, komotno.
Vi ste izgleda zaboravili blokade puteva u BiH? To je najbrži način način da vlast nešto poduzme i brzo reaguje na ovaj način protesta. Dovoljan je manji broj ljudi da bi se blokirao saobraćaj.
Ovaj način protesta nije pravedan prema učesnicima u saobraćaju. Ali je zato odgovor vlasti dosta brži za razliku od tamo nekih koji svoja prava traže tako što razapnu šator ispred vlade i sjebu bubrege od betona i hladnoće.
ovo je trebalo da se uradi 2-3 dan nakon tragedije a ne nakon nekoliko mjeseci
Bice je... prvo penzioneri, onda prosveta, sitna drzavna administracija, zdravstvo ovi sto su udaljeniji u uhljebsko feudalnom lancu... kada policija dodje na red to je kraj oni ce cuvat odstupnicu do kraja dok se bude izvlacila elita u inostranstvo na pripremljen teren. Hrvatska, Turska, Austrija ili gdje je se vec ko malo skucio. Vec je to poprolicno spremno, nema uhljeba da mu dijete studira u Bosni...eluna wrote: ↑29/01/2025 08:46tačno, samo tada će već biti kasno, ako Bosne uopšte bude tada ..... i to je dokaz kako od nosa do usta ne vidimo - ovi u administraciji mogu da imaju velika primanja samo i jedino ako radnici imaju više plate, a da bi radnici mali velike plate ne smije biti krađe i korupcije .....ali kod nas sve naopako
Apoliticno smo. U vezi svega necega je ali najvise rasta troskova zivota. Evo:
Pa da, ovo je proSDFANES skup 10000000%Sanjarko wrote: ↑09/02/2025 09:14Apoliticno smo. U vezi svega necega je ali najvise rasta troskova zivota. Evo:
https://www.zenicablog.com/video-bunt-g ... roblemima/
Moji idu na njega, ja nazalost ne mogu.
Znaci SDFA itd skup pa ne treba prosvjedovati uopste, znaci suti i trpi i sl? Kazem moji idu na njega, ja ne mogu radi bolesti tj spavanja jer nevjerujem da cu ustati do tada.MarshalDodik wrote: ↑09/02/2025 09:19Pa da, ovo je proSDFANES skup 10000000%Sanjarko wrote: ↑09/02/2025 09:14Apoliticno smo. U vezi svega necega je ali najvise rasta troskova zivota. Evo:
Biće...biće....inflacija će obezvrijediti štekove i zalihe sa kojima se još pretura. A kada bude gledao kako on nema, a tamo se komšinica ministarka razbacuje...puknut će ga nešto.stubrijez wrote: ↑07/02/2025 19:59
Bice je... prvo penzioneri, onda prosveta, sitna drzavna administracija, zdravstvo ovi sto su udaljeniji u uhljebsko feudalnom lancu... kada policija dodje na red to je kraj oni ce cuvat odstupnicu do kraja dok se bude izvlacila elita u inostranstvo na pripremljen teren. Hrvatska, Turska, Austrija ili gdje je se vec ko malo skucio. Vec je to poprolicno spremno, nema uhljeba da mu dijete studira u Bosni...
Zavisi.Sanjarko wrote: ↑09/02/2025 09:24Znaci SDFA itd skup pa ne treba prosvjedovati uopste, znaci suti i trpi i sl? Kazem moji idu na njega, ja ne mogu radi bolesti tj spavanja jer nevjerujem da cu ustati do tada.MarshalDodik wrote: ↑09/02/2025 09:19Pa da, ovo je proSDFANES skup 10000000%Sanjarko wrote: ↑09/02/2025 09:14
Apoliticno smo. U vezi svega necega je ali najvise rasta troskova zivota. Evo: