Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
-
vryzas
#601 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
napokon bez vize u Grcku

- 11sumirp
#602 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
nesto kao kim jong il...kiky wrote:treba uvest vize za građane eu koji hoče u bih ...
- Maraschino
#603 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
ne zaboravi paradajz i paprike ponijeti...zara suvryzas wrote:napokon bez vize u Grcku![]()
![]()
![]()
![]()
- 11sumirp
#604 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
hallo bing bing,odakle zoves?vryzas wrote:napokon bez vize u Grcku![]()
![]()
![]()
![]()
mislis republika kosovo?ahaa,ok nista nista samo ti nastavi
-
NedostupaN
#605 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne ?
Zato sto imamo glupe politicare.Nikakva zavjera nije u pitanju.
Zato sto imamo glupe politicare.Nikakva zavjera nije u pitanju.
-
NedostupaN
#606 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
Evo jedna dobra vjest, vize se ukidaju za pola godine 
-
goran_mkd
#607 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
Prvin izvinite na los jazik
ja sam Makedonec.
Nemojte da mislite da nas Makedonci vole oni Zapadno Evropskih p*d*ra. Svi oni nas mrze, jer smo mi svi balkanci pametniji od njih svi.
Nemojte da mislite da nasi politicara su pametnije.
Vidite samo nam sta rade oni vec 20 godina so imenon i so oni "evropski" grka. Vole da nasa Macedonia biti neki Republika Skopjem hoce da nama smeni com.mk u com.fyrom
Iksreno da kazem, mislim da je sve ovo oko viza je samo zasto smo dovolno kleknuvali svih oko nama.
Nemojte da mislite da nas Makedonci vole oni Zapadno Evropskih p*d*ra. Svi oni nas mrze, jer smo mi svi balkanci pametniji od njih svi.
Nemojte da mislite da nasi politicara su pametnije.
Vidite samo nam sta rade oni vec 20 godina so imenon i so oni "evropski" grka. Vole da nasa Macedonia biti neki Republika Skopjem hoce da nama smeni com.mk u com.fyrom
Iksreno da kazem, mislim da je sve ovo oko viza je samo zasto smo dovolno kleknuvali svih oko nama.
- Assly
#608 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
Ma, da. Bacimo sve što koristimo europskog i pogledaj što nam preostane od naše pameti? Toljaga.goran_mkd wrote:Prvin izvinite na los jazikja sam Makedonec.
- osa
#609 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
Assly wrote:Ma, da. Bacimo sve što koristimo europskog i pogledaj što nam preostane od naše pameti? Toljaga.goran_mkd wrote:Prvin izvinite na los jazikja sam Makedonec.
ma glupi nijemci ne znaju wc očistiti pa im naši ljudi to rade.
- Assly
#610 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
Često razmišljam da bi nekim ljudima trebalo oduzeti računala, mobitele, automobile, noževe i svakovrsna oruđa i oružja.osa wrote:Assly wrote:Ma, da. Bacimo sve što koristimo europskog i pogledaj što nam preostane od naše pameti? Toljaga.goran_mkd wrote:Prvin izvinite na los jazikja sam Makedonec.
ma glupi nijemci ne znaju wc očistiti pa im naši ljudi to rade.
Dati im toljage i kremene noževe i nazad u njihove pećine. Neka tamo prosipaju svoju pamet i ponos.
- Maraschino
#611 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
Brisel
Spreman bezvizni režim za BiH, ali ne i za Albaniju
Evropska unija bila bi spremna da BiH da bezvizni režim do jula ove godine, ali ne i Albaniji, što predstavlja novu prepreku, jer se dosijei dvije zemlje vode zajedno, saznaje Srna iz diplomatskih izvora u Briselu.
Sagovornik Srne ističe da je politička odluka da se BiH ohrabri davanjem slobodnog viznog režima već donesena, ali da sada treba pronaći način kako da se to izvede.
Ministarstva unutrašnjih poslova zemalja članica EU procjenjuju da li su uslovi koje je u njihovo ime postavila i kontrolisala Evropska komisija ispunjeni i nakon toga, vrh države donosi političku odluku o tome da li će vize biti ukinute.
Ovaj diplomatski izvor tvrdi da je Njemačka dala "zeleno svjetlo" za BiH, ali ne i za Albaniju.
Berlin je za sada na stanovištu da nema dovoljno razloga za ukidanje viza građanima Albanije, u pozadini čega je pitanje imigracije u najširem smislu, rekao je isti izvor.
On je dodao da će predsjednik Savjeta Evrope Herman Van Rompuy uskoro, na jednom od samita šefova država i vlada zemalja EU, postaviti i pitanje zapadnog Balkana u okviru kojeg će visoko mjesto zauzimati BiH.
"To će biti tek kada EU bude imala ideju kako da dalje postupa. Za sada takve ideje nema. Svi su vrlo zabrinuti, ali nemaju ideje šta da konkretno preduzmu", navodi ovaj izvor.
Kako Srna saznaje, u okviru političkog dijaloga sa EU, i zemlje zapadnog Balkana se konsultuju o tome kako bi trebalo da se pristupi BiH.
(SRNA)
pa ovi stvarno vise nisu normalni...
recite otvoreno, '' bosanci i hercegovci, ko vas hebe, necete nikada na bijelu listu'' i cao djaci...
sledece vezivanje bit ce za ruandu...
-
Galipolje
#612 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
Krajnje neskromnno sa moje strane ali cu ipak (samo)citirati dio posta upucenog na ovom topiku 16/07/2009:
Evropa nece sigurno dozvoliti da od Kosova i Albanije napravi evropske parije i jedino Albance izuzme od viznih olaksica. Zato su Albancima “velikodusno” pridruzeni Bosnjaci i oni ce na bijeli Sengen u paketu.
Posto su politicke, bezbjednosne i ekonomske prilike na Kosovu i u Albaniji najblaze receno katastrofalne (gore su cak i od onih u BiH), jos duge ce se Bosnjaci suncati u dugackim redovima ispred ambasada zapadnih zemalja.
Evropa nece sigurno dozvoliti da od Kosova i Albanije napravi evropske parije i jedino Albance izuzme od viznih olaksica. Zato su Albancima “velikodusno” pridruzeni Bosnjaci i oni ce na bijeli Sengen u paketu.
Posto su politicke, bezbjednosne i ekonomske prilike na Kosovu i u Albaniji najblaze receno katastrofalne (gore su cak i od onih u BiH), jos duge ce se Bosnjaci suncati u dugackim redovima ispred ambasada zapadnih zemalja.
- simonese
#613 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
zato sto MI furda
zato sto MI furda
-
Galipolje
#614 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
Pampaloni: Ne postoji način za ukidanje viza 1. jula!
Petak, 26 Mart 2010 13:55
Iako su evropski zvaničnici donedavno tvrdili da ne postoji nijedna prepreka da BiH, ako ispuni sve uvjete iz Mape puta, u julu dobije bezvizni režim, sada je već izvjesno da se to neće dogoditi.
No, ovog puta nije kriva bh. vlast. Građani BiH ispaštat će zbog loše procjene Vijeća ministara zemalja članica Evropske unije da Srbija, Crna Gora i Makedonija budu stavljene na listu za bijeli šengen prije BiH, ali i zbog evropskih procedura koje koče bezvizni režim našoj zemlji.
Pozitivan izhod
U dokumentu koji je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH nedavno upućen Komisiji Parlamenta BiH za vanjske poslove navodi se da je šefica Odjela za BiH u Generalnoj direkciji Evropske komisije (EK) za proširenje Paola Pampaloni istakla da Komisija pažljivo vodi proces da osigura pozitivan ishod za ukidanje viza našoj državi, ali da nema načina da odluka o liberalizaciji viznog režima stupi na snagu 1. jula ove godine.
- Bez provođenja definirane tehničke procedure prijedlog može biti odbijen. U toku je pisanje izvještaja o rezultatima monitoringa. Važno je da izvještaj bude pozitivan, makar to trajalo jedan do dva mjeseca duže. Izvještaj za sve tri monitoring misije bit će završen do kraja marta. U aprilu će biti rađena ocjena, koja će u maju biti poslana državama članicama na razmatranje - navodi Pampaloni, kako prenosi MVP u dokumentu.
Na osnovu toga, EK treba dobiti mandat za pisanje prijedloga amandmana na Uredbu 539/2001, koja bi omogućila da BiH bude stavljena na listu za bijeli šengen.
Uloga Parlamenta
- Plan je da prijedlog bude pripremljen u junu. Procedura u EP-u još nije precizirana u kontekstu ojačane uloge Parlamenta na osnovu Lisabonskog sporazuma - kazala je Pampaloni.
Što se tiče procedure u Vijeću, nije isključila mogućnost da prijedlog bude usvojen kao A-tačka na bilo kojoj sjednici Vijeća, a ne nužno na sjednici ministara unutrašnjih poslova i pravde u julu. Istakla je kako je važno da prijedlog Komisije ne bude uvjetovan, kako se ne bi tražila još jedna verifikacija.
Iz Kumanova najviše azilanata
Prema podacima do kojih smo došli, od 19. decembra, odnosno otkako su ukinute vize građanima Srbije, Crne Gore i Makedonije, oko hiljadu ljudi iz ove tri zemlje zatražilo je azil u Belgiji. Od toga je, kako saznajemo, 55 posto iz Kumanova u Makedoniji, 42 posto iz Preševa u Srbiji te tri posto iz Crne Gore, uglavnom Albanaca i Roma.
Avaz
Petak, 26 Mart 2010 13:55
Iako su evropski zvaničnici donedavno tvrdili da ne postoji nijedna prepreka da BiH, ako ispuni sve uvjete iz Mape puta, u julu dobije bezvizni režim, sada je već izvjesno da se to neće dogoditi.
No, ovog puta nije kriva bh. vlast. Građani BiH ispaštat će zbog loše procjene Vijeća ministara zemalja članica Evropske unije da Srbija, Crna Gora i Makedonija budu stavljene na listu za bijeli šengen prije BiH, ali i zbog evropskih procedura koje koče bezvizni režim našoj zemlji.
Pozitivan izhod
U dokumentu koji je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH nedavno upućen Komisiji Parlamenta BiH za vanjske poslove navodi se da je šefica Odjela za BiH u Generalnoj direkciji Evropske komisije (EK) za proširenje Paola Pampaloni istakla da Komisija pažljivo vodi proces da osigura pozitivan ishod za ukidanje viza našoj državi, ali da nema načina da odluka o liberalizaciji viznog režima stupi na snagu 1. jula ove godine.
- Bez provođenja definirane tehničke procedure prijedlog može biti odbijen. U toku je pisanje izvještaja o rezultatima monitoringa. Važno je da izvještaj bude pozitivan, makar to trajalo jedan do dva mjeseca duže. Izvještaj za sve tri monitoring misije bit će završen do kraja marta. U aprilu će biti rađena ocjena, koja će u maju biti poslana državama članicama na razmatranje - navodi Pampaloni, kako prenosi MVP u dokumentu.
Na osnovu toga, EK treba dobiti mandat za pisanje prijedloga amandmana na Uredbu 539/2001, koja bi omogućila da BiH bude stavljena na listu za bijeli šengen.
Uloga Parlamenta
- Plan je da prijedlog bude pripremljen u junu. Procedura u EP-u još nije precizirana u kontekstu ojačane uloge Parlamenta na osnovu Lisabonskog sporazuma - kazala je Pampaloni.
Što se tiče procedure u Vijeću, nije isključila mogućnost da prijedlog bude usvojen kao A-tačka na bilo kojoj sjednici Vijeća, a ne nužno na sjednici ministara unutrašnjih poslova i pravde u julu. Istakla je kako je važno da prijedlog Komisije ne bude uvjetovan, kako se ne bi tražila još jedna verifikacija.
Iz Kumanova najviše azilanata
Prema podacima do kojih smo došli, od 19. decembra, odnosno otkako su ukinute vize građanima Srbije, Crne Gore i Makedonije, oko hiljadu ljudi iz ove tri zemlje zatražilo je azil u Belgiji. Od toga je, kako saznajemo, 55 posto iz Kumanova u Makedoniji, 42 posto iz Preševa u Srbiji te tri posto iz Crne Gore, uglavnom Albanaca i Roma.
Avaz
- kiky
#615 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
ja neznam zašto nekog sekira ne ukidanje viza za eu ...
ljudi nam nedaju da im dolazimo i šta če mo ...
nemožemo nazor nekom u kuču provalit ...

ljudi nam nedaju da im dolazimo i šta če mo ...
nemožemo nazor nekom u kuču provalit ...
-
Šaner
#616 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
vecina bosanaca i hercegovaca su muslimani,evropa ne voli muslimane jer "postoje razlike u kulturi" i zato nema ukidanja viza..i to je istina jer jedino drzave sa muslimanskom vecinom stanovnistva nisu oslobodjene viza (turska,albanija,BiH,kosovo)..i ja sam bio mlad i vjerovao da je evropa demokratska,tolerantna ali kada vidim da su ljudi poput carla bildta "glavni" u toj evropskoj uniji vidim da svijet nije bas tako divan..naivni bosnjo zaboravlja miterana,butros galija i ostale predstavnike te evrope ali sta ocekivat od naroda koji ce na kraju reci da je sam pocinio genocid,da je sam granatirao sarajevo...i da, nasi politicari su katastrofa ali situacija u makedoniji,srbiji nije bolja nego u nasoj drzavi.
- osa
#617 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
kako si ovog egipatskog kopta, strpao u europu...Šaner wrote:vecina bosanaca i hercegovaca su muslimani,evropa ne voli muslimane jer "postoje razlike u kulturi" i zato nema ukidanja viza..i to je istina jer jedino drzave sa muslimanskom vecinom stanovnistva nisu oslobodjene viza (turska,albanija,BiH,kosovo)..i ja sam bio mlad i vjerovao da je evropa demokratska,tolerantna ali kada vidim da su ljudi poput carla bildta "glavni" u toj evropskoj uniji vidim da svijet nije bas tako divan..naivni bosnjo zaboravlja miterana,butros galija i ostale predstavnike te evrope ali sta ocekivat od naroda koji ce na kraju reci da je sam pocinio genocid,da je sam granatirao sarajevo...i da, nasi politicari su katastrofa ali situacija u makedoniji,srbiji nije bolja nego u nasoj drzavi.
- kiky
#618 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
haj ba osa ...
sve je to isto ...

sve je to isto ...
- osa
#619 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
ma ja vlah ko vlahkiky wrote:haj ba osa ...
sve je to isto ...
- Murat Sabanovic
#620 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne ?
zato sto u BIH glavnu rijec vode vjerski poglavari,dok to kod komsija nije slucaj..
zato sto u BIH glavnu rijec vode vjerski poglavari,dok to kod komsija nije slucaj..
- Maraschino
#621 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
u pravu si...sve slava do slave, svetac ovaj svetac onaj, reis avazi li avazi...ko ce nama vize ukinuti ovakvima kakvi smo kada su svi bolji od nas...Murat Sabanovic wrote:Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne ?
-
kost_u_grlu
#622 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
Ukidanje viza je tehnicka i politicka stvar, ako EU nastavi da vas drzi u getu znaci da misli da pravi jos radikalniju situaciju, treba to pod hitno ukinuti.Maraschino wrote:u pravu si...sve slava do slave, svetac ovaj svetac onaj, reis avazi li avazi...ko ce nama vize ukinuti ovakvima kakvi smo kada su svi bolji od nas...Murat Sabanovic wrote:Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne ?
-
dallton
#623 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
hajd ti dijete u svoj beograd i ne budi dosadan...ja ovih cetnickih trolova od 17 godina,ccc
-
keep it real
#624 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
Murat Sabanovic wrote:Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne ?
dallton i njegovi specijalci se satrase dokazujuci da pravoslavna crkva kroz sanu kontrolise srbiju .
de kad budes raspolozen detaljnije objasni svoju teoriju strucnjacima .
-
dallton
#625 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
jest, jest, bih je cista vjerska ili ti vjerski podijeljena drzava, nema perspektive, ovo ono...hajd sad posto vam ne trebaju vize razgulite prema evropi, ili bar prema maticnom gradu beogradu, i javite se razglednicom ...keep it real wrote:Murat Sabanovic wrote:Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne ?
zato sto u BIH glavnu rijec vode vjerski poglavari,dok to kod komsija nije slucaj..![]()
dallton i njegovi specijalci se satrase dokazujuci da pravoslavna crkva kroz sanu kontrolise srbiju .
de kad budes raspolozen detaljnije objasni svoju teoriju strucnjacima .
jest ova srpska dijaspora u bih dosadna