Bodkin wrote:
Moze. Ako ti ne smetaju cuke, otimacine novcanika, nemanje izbora zabave i dobrih restorana, bruka nacionalizma, ubice na u autima na ulicama i ako imas love.
Eto ga.
Relativiziranje. Dosta toga.
Cuke. U Sarajevu ima. U Mostaru, bar ja ih nisam vidio. Ima zato maca.
Restorana...sto se tice domace kuhinje, u Sarajevu toga ne manjka. Ne manjka ni u drugim mjestima.
Pored toga, u Sarajevu je sve vise i kuhinja sa stranim specijalitetima.
Bruka nacionalizma....konkretno u Sarajevu, smijesno. Niko te nece pogledati. Mozda ces fasovati u nekoj zabiti ili nekoj zavucenoj ulici, ali tu ce fasovati svako, nebitno kako se zove. A ima tih primjera jos. Konkretno u Gorazdu, dolaze ljudi iz Foce,Visegrada, Rogatice i rade u Bingu, Preventu i nikakvih problema nemaju. Sve super i sve za pet. Ima toga i u RS, siguran sam, samo nisam kompetetan da pricam. Ima i nacionalizma, ali to vise vrijedi za zatucane i zaostale sredine, tamo fali i hljeba, gdje nece pameti.
Ubice sa autima na ulicama....to je nazalost negativan trend, pogotovo u Sarajevu. To bi mogli povezati sa korupcijom u vlasti. Nema ih u zadnje vrijeme, sto ne znaci da nece opet na stazu. Ako imas love....eh, da, ispustio sam i novcanike.....to se malo pretjeruje. Realno, to je globalni problem. Sto veci grad, vise dzeparosa i pljackasa.
Nije bas toliko lose. Naravno, moze bolje, pogotovo sto se tice standarda zivota, prilika za zaposlenje, ali se u principu pretjeruje.