Zasto smo tako slabi u sportu?
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
Mustang1
#51 Re: Zasto smo tako slabi u sportu?
Ma sta kosarka ? Kako smo se plasirali na prvenstvo ? Sta fudbal ? Po cemu smo to dobri u fudbalu ?
- Jedinstvo_Manchester
#52 Re: Zasto smo tako slabi u sportu?
Ja dobre teme, svake godine po jedna stranica

- Jedinstvo_Manchester
#53 Re: Zasto smo tako slabi u sportu?
Evo sto je Bosna losa u sportu:
- Zato sto je najbolji teniser BiH do 28 bio amerikanac, zato sto odbojku igraju samo invalidi, sto je najbolji odbojkas iz BiH Gačanin Saša Starović korektor reprezentacije Srbije koji u BiH nije mogao napredovati zbog toga sto kod nas odbojku prati 0,1% stanovništva, zato što Čilić, Dodig i Ljubičić su prvo Hrvati pa tek onda sve ostalo, zato sto su takvi i MIrko Alilović, Stanko Barać, Lovren, Ćorluka. Zato sto je takav i Felix Sturm koji koliko god da voli Bosnu Njemačku voli više, zato što za Bosnu igraju oni Srbi i Hrvati kojima je ona bila rezervna opcija, zato sto za bosnu igraju oni Bosanci koji nisu uspjeli da se ubace u reprezentacije zapadnoevropskih zemalja, čast izuzecima, zato sto je Edin Džeko jedini fudbaler koji je napravio nešto a da je fudbal naučio ovde, a nije djete dijaspore. Zato sto je na kraju krajeva ova zemlja dovedena u poziciju gubitnika i narod se ponasa u skladu s tim, uvjek je u svemu jadni mi i ovaj napaćeni narod i zemlja, nismo bili jadni kad smo objektivno jaču Belgiju otresli dva puta u 7 dana, ali to je samo mali bljesak i odstupanje koje potvrđuje činjenicu da smo u sportu gubitnici, to će se opet potvrditi iako se to ne sviđa mnogima. Sta Bosna moze da ocekuje u sportu kad je npr u kosarci tresu "Evropske Velesile" i višestruki sampioni B i C divizije evropske kosarke Holandija, Finska, Mađarska, Portugal, Belgija, u rukometu Italija i Holandija, u fudbalu se mucimo sa Albanijom, Moldavijom, Jermenijom itd.
- Zato sto je najbolji teniser BiH do 28 bio amerikanac, zato sto odbojku igraju samo invalidi, sto je najbolji odbojkas iz BiH Gačanin Saša Starović korektor reprezentacije Srbije koji u BiH nije mogao napredovati zbog toga sto kod nas odbojku prati 0,1% stanovništva, zato što Čilić, Dodig i Ljubičić su prvo Hrvati pa tek onda sve ostalo, zato sto su takvi i MIrko Alilović, Stanko Barać, Lovren, Ćorluka. Zato sto je takav i Felix Sturm koji koliko god da voli Bosnu Njemačku voli više, zato što za Bosnu igraju oni Srbi i Hrvati kojima je ona bila rezervna opcija, zato sto za bosnu igraju oni Bosanci koji nisu uspjeli da se ubace u reprezentacije zapadnoevropskih zemalja, čast izuzecima, zato sto je Edin Džeko jedini fudbaler koji je napravio nešto a da je fudbal naučio ovde, a nije djete dijaspore. Zato sto je na kraju krajeva ova zemlja dovedena u poziciju gubitnika i narod se ponasa u skladu s tim, uvjek je u svemu jadni mi i ovaj napaćeni narod i zemlja, nismo bili jadni kad smo objektivno jaču Belgiju otresli dva puta u 7 dana, ali to je samo mali bljesak i odstupanje koje potvrđuje činjenicu da smo u sportu gubitnici, to će se opet potvrditi iako se to ne sviđa mnogima. Sta Bosna moze da ocekuje u sportu kad je npr u kosarci tresu "Evropske Velesile" i višestruki sampioni B i C divizije evropske kosarke Holandija, Finska, Mađarska, Portugal, Belgija, u rukometu Italija i Holandija, u fudbalu se mucimo sa Albanijom, Moldavijom, Jermenijom itd.
- Ajatolah_
#54 Re: Zasto smo tako slabi u sportu?
Ne treba puno mudrosti za odgovor na pitanje.
Kao prvo, za zemlju ove veličine, ne bih rekao da smo nešto posebno loši. Evo recimo Moldavija sa preko 3,5 miliona ljudi, ili Gruzija s nešto manje od 4,5 miliona nisu ništa bolje od nas.
Naravno i da veliku ulogu igra novac, sigurno da kad bi se uložilo novca situacija bi se značajno popravila.
A i ova priča o brojnim sportistima koji su odlučili nastupati Srbiju i Hrvatsku stoji, mada tim ljudima niko ne može oduzeti pravo da se osjećaju kao pripadnici te nacionalnosti. I šta sad. I mi smo uzeli Medunjanina Holandiji, Begovića Kanadi, a ni Misimoviću nismo bili prvi izbor.
Kao prvo, za zemlju ove veličine, ne bih rekao da smo nešto posebno loši. Evo recimo Moldavija sa preko 3,5 miliona ljudi, ili Gruzija s nešto manje od 4,5 miliona nisu ništa bolje od nas.
Naravno i da veliku ulogu igra novac, sigurno da kad bi se uložilo novca situacija bi se značajno popravila.
A i ova priča o brojnim sportistima koji su odlučili nastupati Srbiju i Hrvatsku stoji, mada tim ljudima niko ne može oduzeti pravo da se osjećaju kao pripadnici te nacionalnosti. I šta sad. I mi smo uzeli Medunjanina Holandiji, Begovića Kanadi, a ni Misimoviću nismo bili prvi izbor.
-
Mr. Brightside
#55 Re: Zasto smo tako slabi u sportu?
mi smo losi u sportu jer roditelji dolaze na treninge 
-
Mustang1
#56 Re: Zasto smo tako slabi u sportu?
Zbog ovoga sam ja propao...Nikad mi stari nije dosao na trening a bio sam bolji od vecine kojima su starci dolaziliarmin.i.am wrote:mi smo losi u sportu jer roditelji dolaze na treninge
- nellington
#57 Re: Zasto smo tako slabi u sportu?
Gruzija, 18 olimpijskih medalja.EdoI wrote:Ne treba puno mudrosti za odgovor na pitanje.
Moldavija, 5 olimpijskih medalja.
Mi?
- Control panel
#58 Re: Zasto smo tako slabi u sportu?
mekic u finalu svjetskog kupa u Miamiju, USA.
pozelimo mu srecu.
pozelimo mu srecu.
-
MAN-lion's coach
#59 Re: Zasto smo tako slabi u sportu?
Moramo biti slabi u sportu,kada otvorim novine jedno 5 stranica samo mogu pročitati nekakve reportaže sa utakmica koje su bile na nekom poljoprivrednom dobru uz štalu.Samo nogomet bilo strani ili domaći,fijasko košarke domaće,fijasko rukometa i tako svaki dan.Dobri rezultati ili ne budu popraćeni ili budu samo onako reda radi u par rečenica sa nekom sličicom.
A o papcima/foteljasima po institucijama,upravnim odborima klubova,pojedinim "trenerima" stvarno necu.Samo su tu za licni svoj interes.A sport je nepostojeca rupa na svirali.
A o papcima/foteljasima po institucijama,upravnim odborima klubova,pojedinim "trenerima" stvarno necu.Samo su tu za licni svoj interes.A sport je nepostojeca rupa na svirali.
Last edited by MAN-lion's coach on 03/07/2011 03:46, edited 1 time in total.
-
MAN-lion's coach
#60 Re: Zasto smo tako slabi u sportu?
Nešto sam malo pratila,ima live stream http://judo.teamusa.org/live .Control panel wrote:mekic u finalu svjetskog kupa u Miamiju, USA.
pozelimo mu srecu.
Ne znam jel još bila finalna borba.
-
MAN-lion's coach
#61 Re: Zasto smo tako slabi u sportu?
Nažalost Meka je izgubio od Čeha Lukasa Krpaleka... 
- lester burnham
#62 Re: Zasto smo tako slabi u sportu?
kako slabi? a djokovic... 
-
Mustang1
#63 Re: Zasto smo tako slabi u sportu?
Sa svim postovanjem ali Djokovic je Hercegovac
-
Wind
#64 Re: Zasto smo tako slabi u sportu?
Mislis roditelji NE dolaze na treninge? (Citaj, ne interesuje ih)armin.i.am wrote:mi smo losi u sportu jer roditelji dolaze na treninge
-
Mr. Brightside
#65 Re: Zasto smo tako slabi u sportu?
dolaze da njihova djeca igraju bez obzira znaju liWind wrote:Mislis roditelji NE dolaze na treninge? (Citaj, ne interesuje ih)armin.i.am wrote:mi smo losi u sportu jer roditelji dolaze na treninge
-
Wind
#66 Re: Zasto smo tako slabi u sportu?
ma znas, ima tu svega...i ufuranih roditelja koji na silu guraju djecu (sve buduci sampioni) a ima stvarno dobre djece ali roditelji jednostavno tome ne pridaju nikakvu paznju i ti se talenti gube...
rijetki su treneri koji se stvarno trude oko djece, vecinu ih zanima samo novac a u tim situacijama dolazak roditelja na trening je preporucljiv.
-
Romanija
#67 Re: Zasto smo tako slabi u sportu?
Zato sto je sportska infrastruktura (ljudi - treneri i organizacija) koja je postojala do 1992, uglavnom razvaljena, a u postratnoj BiH nema uslova da se ona dovede na predratni nivo. A danas ionako pola BiHanaca koji se bave sportom ne osjeca nista prema drzavi ciji su normalno gradjani, tako da su sanse za uspjehe jos manje.
A i koji ce nam klinac, jel' to Srbija ista sretnija, uredjenija i bogatija drzava sa pobjedom Novaka i svim cirkusom oko toga?
A i koji ce nam klinac, jel' to Srbija ista sretnija, uredjenija i bogatija drzava sa pobjedom Novaka i svim cirkusom oko toga?
- lester burnham
#68 Re: Zasto smo tako slabi u sportu?
naravno da jeste... sretnija i bogatija i veselijaRomanija wrote: jel' to Srbija ista sretnija, uredjenija i bogatija drzava sa pobjedom Novaka i svim cirkusom oko toga?
ovih dana...
- ProbuseniDolar
#69 Re: Zasto smo tako slabi u sportu?
Drzava je u svakom pogledu podijeljena pa tako i sport. Da imamo tri reprezentacije u svakom sportu, svaka od te tri reprezentacije bi bila bolja od ovih zajednickih.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#70 Re: Zasto smo tako slabi u sportu?
rad red i mir
to je ono što nam fali
pa čekaj... to je potrebno i u sportu
tamo nema toliko štela kao u bosni
ima štela i u sportu vani
ali ima i rada i ulaganja
to je ono što nam fali
pa čekaj... to je potrebno i u sportu
tamo nema toliko štela kao u bosni
ima štela i u sportu vani
ali ima i rada i ulaganja
- psydelija
#71 Re: Zasto smo tako slabi u sportu?
bih ima krizu sporta od rata naovamo iz poznatih razloga, ali, ne sme se zanemariti blistava sportska istorija kako bh klubova tako i ucinak bh igraca u nizu reprezentacija sfrj.
u bh ne postoji novac (puno je lopova) i malo je entuzijasta koji znaju posao da bi hteli da se vrate i rade u bih... razlog tu nevidim u losem kvalitetu bh igraca ili manjku talenata, vec manjak patriotizma... velika vecina lojalnih gradjana bih kako u bih tako i u dijaspori nema izgradjen identitet, "ko je, sta je!" (za razliku od crnogoraca, srba, hrvata, albanaca) i koliko treba zato da vrati rodnoj grudi... bih recimo danas ima najpriznatije fudbalske trenere sa prostora sfrj, ali nijedan nebi da se vrati, da radi i pomogne bosni!
primer vahe: on je otisao u dinamo zbog love, ali verujte mi i da lova nije u pitanju vaha bi pre zakucao za zg nego li u sa kada je bar sportski segment u pitanju.
primera je na hiljade gde zemlja ne lici ni na sta, ali se domoljubi sportski na kraju karijere vrate kuci...
u bh ne postoji novac (puno je lopova) i malo je entuzijasta koji znaju posao da bi hteli da se vrate i rade u bih... razlog tu nevidim u losem kvalitetu bh igraca ili manjku talenata, vec manjak patriotizma... velika vecina lojalnih gradjana bih kako u bih tako i u dijaspori nema izgradjen identitet, "ko je, sta je!" (za razliku od crnogoraca, srba, hrvata, albanaca) i koliko treba zato da vrati rodnoj grudi... bih recimo danas ima najpriznatije fudbalske trenere sa prostora sfrj, ali nijedan nebi da se vrati, da radi i pomogne bosni!
primer vahe: on je otisao u dinamo zbog love, ali verujte mi i da lova nije u pitanju vaha bi pre zakucao za zg nego li u sa kada je bar sportski segment u pitanju.
primera je na hiljade gde zemlja ne lici ni na sta, ali se domoljubi sportski na kraju karijere vrate kuci...
Last edited by psydelija on 04/07/2011 17:37, edited 1 time in total.
-
dibidus
#72 Re: Zasto smo tako slabi u sportu?
Svega tu ima i objektivnih i subjektivnih razloga, s na sve to ide i problem neshvacenosti

- psydelija
#73 Re: Zasto smo tako slabi u sportu?
djokovici su kosovari.Bubalo1 wrote:![]()
![]()
![]()
Sa svim postovanjem ali Djokovic je Hercegovac![]()
ps. novakov deda je medju prvima zapalio sa kosova.
-
pepsi49
#74 Re: Zasto smo tako slabi u sportu?
Pobednički mentalitet, jak motiv i ponos, organizacija, stručnji ljudi ili pravi ljudi na pravom mestu. Sto puta je bila priča kako je Ana Ivanović trenirala tenis u praznom bazenu, Milorad Čavić sa građanstvom na TAŠ-u pliva usled nedostatka pravih bazena(sad je u Banja Luci), Nadja Higl takođe, vatrepolisti (slabo i nikako plaćeni), dok ostali u suštini imaju solidne uslove, kao što su košarkaši, odbojkaši, fudbaleri, itd. Ne bih se složio da je tu novac od presudnog značaja. Za to barem kod nas u Srbiji ima gomila primera, a i po belom svetu, da bogate drzave nagradjuju i guraju sportove ali bas nema previse razultata.. 
-
xDenisx
#75 Re: Zasto smo tako slabi u sportu?
U bivsoj Jugi smo imali odlicne fudbalere (vise smo doprinjeli jugoslovenskom fudbalu nego Makedonci, Slovenci ili Albanci, iako smo svi bili tu negdje po brojnosti) i izvanredne kosarkase/ice kao Mirza Delibasic i Razija Mujanovic, a i danas je najbolji svedski fudbaler Bosnjak (Ibrahimovic) kao i najbolji svjetski/njemacki bokser Felix Sturm, tako da ne mislim da je problem sto su Bosnjaci "prirodno losi" u sportu. Ali, kao sto je neko vec rekao; najlakse je naci dobrog sportistu, ali je rad sa njim i ulaganje ono sto uvijek izostane. Organizacijski smo jednostavno preslabi. Trebamo proraditi na tome (kao i naravno na politickoj situaciji u BiH da se stanje u drzavi konacno normalizira
) pa ce valjda biti nesto i od nas.