Zasto se SDA, SBB, DF boje donosenja antikorupcionih zakona?

Innovation

#76 Re: Zasto se SDA, SBB, DF boje donosenja antikorupcionih zak

Post by Innovation »

ultima_palabra wrote: Ja se sjećam izjave Zlatka Lagumdžije nakon izbora 2010. u kojem jasno i decidno kaže da će se u naredne 4 godine prekinuti praksa zaduživanja kod MMF-a.
:hihihi: :helou:
htcxone

#77 Re: Zasto se SDA, SBB, DF boje donosenja antikorupcionih zak

Post by htcxone »

HM 2011 wrote:Zašto se sdp ne boji donošenja antikorupcijskih zakona?

Gdje se to može pronaći prijedlog sdp-a pa da ga svi čitaju - da ne bude rekla kazala?
prijedlog SDP-a je takav da preuzima VLADA ulogu TUZILASTVA i da vlada vodi proceduru tuzbi i provjere .... dkle u prevodu Lagumdžija bi da vodi procese da bi mogao zastitit sebe i svoje podanike, pa nije niko lud da to usvoji pored inspekcija, SIPA , suda, tuzilštva i svih drugih institucija
Dakle, htio je da sve ovlasti preuzme VLADA ... bas interesantno razmisljanje... i naravno, posto su u naprijed znali da ovo NEĆE proći, onda ideu na spin politiku, ONI NECE DA USVOJE ZAKON JER SU PRLJAVI... jadnoo da ne moze jadnije biti... tako bi dodik imao u+zastitu svoje vlade, zlaja svoje i opet bi se na "malim" krimosima zavrsilo
Styling

#78 Re: Zasto se SDA, SBB, DF boje donosenja antikorupcionih zak

Post by Styling »

svjezi_ustipak wrote:
6april wrote:
Napraviti zakon tako da rodbina izabranih duznosnika ne smije biti zaposlena ni u jednoj od Institucija FBIH, RS, BiH, i kantona i svega sto se finansira iz budzeta. Vidim jasenka ga neki dan u mercatoru, i ta faca pokvarena... vidi se da tu nesto nije u redu. Ja jebiga u ona kolica kontam sta cu staviti (mane se para, a 2 puta skolovaniji od doticnog), a hadzuka puna dvoje kolica, jebe se njega... Ja ne bi imao obraza, radije bi onlajn kupio pa neka mi na vrata donesu.

Mozda sam malo pretjerao, ali sam na ogorcen na sve njih, od SDA, SDP itd itd...
drzava za suprugu:

"Zatražih primjer i odmah mi uručiše dva: Katarina Kamočaji i Andrea Selimović. Katarina je po zanimanju supruga Igora Kamočajija, aktuelnog zamjenika gradonačelnika Sarajeva i još aktuelnijeg direktora Zavoda za zapošljavanje Kantona Sarajevo. Igor je, inače, mlad političar, vijećnik u Centru još od 2000. i cijela njegova profesionalna karijera je zapravo politika – krenuo je od savjetovanja načelnika Općine Centar, nastavio sa radom u kabinetu gradonačelnika čiji je i zamjenik, član je Glavnog odbora SDP-a BiH, i, eto, smiješi mu se i prvo samostalno profesionalno mjesto – direktora. U biografiji i imovinskom kartonu Igor suprugu i ne pominje – samo kćerkicu rođenu 2008. No, nedavno su članovi Nadzornog odbora BH Pošte iz reda SDP-a BiH bili vrlo kategorični: nikakva se odluka ne može donijeti dok se Katarina Kamočaji ne zaposli u Odjelu za odnose s javnošću ovog javnog preduzeća. Tako sam saznala da smo Katarina i ja zapravo koleginice – gospođa Kamočaji novinarstvom se bavila na Radiju Stari Grad i sad je odlučila da novinarski hljeb od sedam kora zamijeni logističkom pozicijom u hladovini javnog preduzeća.

Andrea Selimović je supruga Jasenka Selimovića, šefa Kluba SDP-ovih poslanika u Parlamentu FBiH. Ni ona se ne pominje u muževljevoj biografiji, ali je odnedavno savjetnica u kabinetu generalnog direktora (opet) javnog preduzeća Elektroprivreda BiH. Jasenko je mlađi od Igora, no političke i profesionalne su im karijere gotovo identične: i Jasenko je stasao u Općinskom vijeću Centra, i on je član Glavnog odbora stranke, i on je profesionalno zaposlen u kabinetu – istina, u njegovom slučaju, kabinet je višeg (partijskog) nivoa; Jasenko, naime, šefuje kabinetom predsjednika SDP-a BiH Zlatka Lagumdžije.

Da Katarina i Andrea nisu izuzeci, već strategija, moji sugovornici mi nastaviše dokazivati radnim mjestima Tijane Kaletović, Aleksandre Jukić i Selme Šabić, supruga novinara, urednika i direktora FTV-a koje su savjetničkim i kabinetskim angažmanima ojačale sam vrh države i Federacije. Uopće nemam dileme: država će sa suprugama konačno dobiti bitku u ravnopravnosti spolova, a ne sumnjam nimalo da će se supruge izboriti za mjesto koje ženama i inače pripada, i to mnogo brže i lakše negoli to polazi za rukom običnim smrtnicama i suprugama istih takvih muževa.

Problem je u ovom našem patrijarhalnom društvu: Sebiji Seki Izetbegović se godinama pripisivao neograničen uticaj na svekra i muža i ne znam da li je iko htio priznati da je i u vrijeme dolaska Alije Izetbegovića na vlast njegova snaha bila priznata liječnica, specijalista. Zanimljivo: njezin najveći napredak u karijeri uslijedio je u vrijeme kada je Bakir Izetbegović bio u najvećoj nemilosti, kako države tako i svoje partije, odnosno netom nakon stranačkih izbora u SDA, kada je Izetbegović mlađi poražen u predsjedničkoj utrci. Ne sumnjam, zaista, da je doktorica Izetbegović žena od stava, kao što uopće nemam dilema da je Amina Lagumdžija, supruga Zlatka Lagumdžije – žena od karijere (završila Ekonomski fakultet, vlasnica agencije Ars Kreativa) koja također drži do vlastitog mišljenja. Iskreno, osobno poznajem samo jednu suprugu viđenijeg političara – Sandu Pudarić, suprugu potpredsjednika FBiH i predsjednika Glavnog odbora SDP-a BiH, i mogu posvjedočiti da je karijeru imala i prije udaje. A o stavu da i ne govorim. "

http://www.vijesti.ba/kolumne-komentari ... prugu.html
.....kaže Vildana Selimbegović, novinarka Oslobođenja, koja je preko SDA zaposlila sina u BH Telecom. :skoljka:
oakville

#79 Re: Zasto se SDA, SBB, DF boje donosenja antikorupcionih zak

Post by oakville »

htcxone wrote:
HM 2011 wrote:Zašto se sdp ne boji donošenja antikorupcijskih zakona?

Gdje se to može pronaći prijedlog sdp-a pa da ga svi čitaju - da ne bude rekla kazala?
prijedlog SDP-a je takav da preuzima VLADA ulogu TUZILASTVA i da vlada vodi proceduru tuzbi i provjere .... dkle u prevodu Lagumdžija bi da vodi procese da bi mogao zastitit sebe i svoje podanike, pa nije niko lud da to usvoji pored inspekcija, SIPA , suda, tuzilštva i svih drugih institucija
Dakle, htio je da sve ovlasti preuzme VLADA ... bas interesantno razmisljanje... i naravno, posto su u naprijed znali da ovo NEĆE proći, onda ideu na spin politiku, ONI NECE DA USVOJE ZAKON JER SU PRLJAVI... jadnoo da ne moze jadnije biti... tako bi dodik imao u+zastitu svoje vlade, zlaja svoje i opet bi se na "malim" krimosima zavrsilo
Jesi vidjeo taj prijedlog ili to neko tako kaže? Može li link da i mi pročitamo šta piše u tom prijedlogu?
Sarajevo11

#80 Re: Zasto se SDA, SBB, DF boje donosenja antikorupcionih zak

Post by Sarajevo11 »

kuda idu divlje svinje .
mg

#81 Re: Zasto se SDA, SBB, DF boje donosenja antikorupcionih zak

Post by mg »

što se sdp ne boji donošenja antikorupcijskih zakona?

Gdje se to može pronaći prijedlog sdp-a pa da ga svi čitaju - da ne bude rekla kazala?[/quote]
Dakle, htio je da sve ovlasti preuzme VLADA ... bas interesantno razmisljanje... i naravno, posto su u naprijed znali da ovo NEĆE proći, onda ideu na spin politiku, ONI NECE DA USVOJE ZAKON JER SU PRLJAVI... jadnoo da ne moze jadnije biti... tako bi dodik imao u+zastitu svoje vlade, zlaja svoje i opet bi se na "malim" krimosima zavrsilo[/quote]

Jesi vidjeo taj prijedlog ili to neko tako kaže? Može li link da i mi pročitamo šta piše u tom prijedlogu?

Hoces da se bavis losom SDA propagandom, a prakticno ne znas kako treba ni pravopis. Ne pise se "vidjeo", jadan ne bio. :D[/quote]

Alo cinjenicni, jel imas link ili nemas? Sta izigravas profesora sa tim pravopisom? Dzaba ti i ako znas pisat a ne umijes svojom glavom da mislis. Nego ti drugi kazu sta i kako da mislis. Iz centrale.
Styling

#82 Re: Zasto se SDA, SBB, DF boje donosenja antikorupcionih zak

Post by Styling »

mg wrote:što se sdp ne boji donošenja antikorupcijskih zakona?

Dakle, htio je da sve ovlasti preuzme VLADA ... bas interesantno razmisljanje... i naravno, posto su u naprijed znali da ovo NEĆE proći, onda ideu na spin politiku, ONI NECE DA USVOJE ZAKON JER SU PRLJAVI... jadnoo da ne moze jadnije biti... tako bi dodik imao u+zastitu svoje vlade, zlaja svoje i opet bi se na "malim" krimosima zavrsilo[/quote]

Hoces da se bavis losom SDA propagandom, a prakticno ne znas kako treba ni pravopis. Ne pise se "vidjeo", jadan ne bio. :D[/quote]

Alo cinjenicni, jel imas link ili nemas? Sta izigravas profesora sa tim pravopisom? Dzaba ti i ako znas pisat a ne umijes svojom glavom da mislis. Nego ti drugi kazu sta i kako da mislis. Iz centrale.[/quote]

Ako je SDP toliko cvrsto za ove zakone onda su na neki nacin sigurni da ce opet osvojiti vlast, jer u protivnom, da su ovi zakoni usvojeni a iduce godine SDP izgubi vlast (kao sto vecina forumasa predvidja), onda sami sebe izlazu riziku da im se sopstveni zakon vrati k'o bumerang i da vrh Partije bude na udaru. Da li su bili svjesni rizika kada su predlozili ovakav zakon?
mg

#83 Re: Zasto se SDA, SBB, DF boje donosenja antikorupcionih zak

Post by mg »

Nije Zlajoglu levat. Do tad bi ocrnio i pohapsio sve zive. Ako ga Sipa sad"radi" ili nekog iz SDP-a imao bi informaciju. Otezat ce se sa izborima, ko da gledam. Jer bez Sejdica i Fincija nista od izbora. Imam osjecaj da veliki vodja hoce tu malo vremena da kupi.

Svaki normalan zakon se predstavi javnosti prije pokusaja izglasavanja, ovdje to nije slucaj. Pa odma nesto smrdi...

Sustina je da sam glasao za SDP, pokajao se i necu vise.
wolf07

#84 Re: Zasto se SDA, SBB, DF boje donosenja antikorupcionih zak

Post by wolf07 »

mg wrote:Nije Zlajoglu levat. Do tad bi ocrnio i pohapsio sve zive. Ako ga Sipa sad"radi" ili nekog iz SDP-a imao bi informaciju. Otezat ce se sa izborima, ko da gledam. Jer bez Sejdica i Fincija nista od izbora. Imam osjecaj da veliki vodja hoce tu malo vremena da kupi.

Svaki normalan zakon se predstavi javnosti prije pokusaja izglasavanja, ovdje to nije slucaj. Pa odma nesto smrdi...

Sustina je da sam glasao za SDP, pokajao se i necu vise.
Zlaja je vrlo ozbiljna kombinacija covjeka koji je ambiciozan, bezobrazan i pokvaren a na to sve se dodaje prilicno inteligentna prica. Plan i jeste bio da se napravi prijedlog zakona koji je nakaradan, los i koji ce vjerovatno biti odbijen i onda se moze kazati - eto mi smo htjeli da se borimo protiv korupcije, ali vidjeli ste ko nece! Druga opcija, ako zakon nekim pukim slucajem prodje, imas dovoljno vremena da pohapsis cijelu opoziciju do izbora i pobijedis k'o gospodin a onda - sky is the limit! Ko sumnja u to da bi Zlaja hapsio lidere drugih stranaka neka se samo sjeti kako su mimo zakona izrucili tzv. "Alzirsku grupu" i sve je jasno k'o bijeli dan. Taj covjek sigurno ne bi prezao ni od cega. Pohapsio bi sve zivo, ponovo bi krenulo "60 minuta" preseravanje sa svojim "skandalozno - SUlejman Tihic htio od narodnih para da kupi vasionski brod", glupa raja bi se upecala na te nebuloze i gotova stvar!
al_akhisari

#85 Re: Zasto se SDA, SBB, DF boje donosenja antikorupcionih zak

Post by al_akhisari »

...na nekoj od prethodnih stranica pisao sam o tome, kako su zastupnici sdp-a u federalnom parlamentu, u vrijeme prije zadnjih općih izbora na sva usta pričali o pomenutom i još nekim zakonima, nudeći isti sastavu parlamenta na usvajanje (u to vrijeme bili opozicija); najglasniji, kako se sjećam je bio današnji premijer; sad se pitam "zašto se toliko čekalo sa predlaganjem zakona"?; tada je bila priča kako stranke na vlasti neće i ne žele borbu protiv korupcije i kriminala; podsjećam da je sdp u dijelu vlasti u fbih već nekoliko godina; u najmanju ruku nelogično, a neki bi kazali i kako cijela ta priča "ne miriše"
oakville

#86 Re: Zasto se SDA, SBB, DF boje donosenja antikorupcionih zak

Post by oakville »

kosmpolita wrote:
oakville wrote:
htcxone wrote: prijedlog SDP-a je takav da preuzima VLADA ulogu TUZILASTVA i da vlada vodi proceduru tuzbi i provjere .... dkle u prevodu Lagumdžija bi da vodi procese da bi mogao zastitit sebe i svoje podanike, pa nije niko lud da to usvoji pored inspekcija, SIPA , suda, tuzilštva i svih drugih institucija
Hoces da se bavis losom SDA propagandom, a prakticno ne znas kako treba ni pravopis. Ne pise se "vidjeo", jadan ne bio. :D
Tačno, ovo si me odlično ispravio. Možeš li nam dati na uvid (da vidimo :lol: ) svemirski prijedlog SDPa za borbu protiv svega i svačega?
jon_jovi

#87 Re: Zasto se SDA, SBB, DF boje donosenja antikorupcionih zak

Post by jon_jovi »

MVeis

#88 Re: Zasto se SDA, SBB, DF boje donosenja antikorupcionih zak

Post by MVeis »

htcxone wrote:prijedlog SDP-a je takav da preuzima VLADA ulogu TUZILASTVA
ovo je garant asim sarajlić pričo na džumi :lol:

recite mu sljedeći put da ne prepada više džematlije svojim neznanjem i pokvarenošću. ima Boga asime.
poredak

#89 Re: Zasto se SDA, SBB, DF boje donosenja antikorupcionih zak

Post by poredak »

Pa realno i ja da sam u bakirovoj i fahrinoj kozi sve bi na vrat i na nos izvrnuo u namjeri da sprijecim donosenje seta antikoruptivnih zakona. Pa eto objasnite vi meni kako onaj dubai toranj moze fahro posteno napraviti ? Moze ga posteno napraviti ali na igrici. Bakir je mutniji od dunava i save zajedno do te mejre d abi prvi zaplakao kad bi se postene i zajebane istrage pocele raditi na njemu. A o Covicevoj vili koja je trenutno u izgradnji ne vrijedi trositi rijeci a ni o ranijem sumnjivom kapitalu. Pa normalno da ce se protiviti zakonu koji ide u borbu protiv kriminala, jer upravo oni zele da kreiraju zakone kojim bi se zastitili i u tom slucaju ne bi zaplakali. A realno 200 hiljada oduzete imovine ko nazove efikasnim zakonom u ovoj bari krokodila e onda ja n znam, vjerovatno taj neko u svedskoj zivi ako mu je ta cifra ok.
mg

#90 Re: Zasto se SDA, SBB, DF boje donosenja antikorupcionih zak

Post by mg »

Pa ja znam da je Zlatko bas tom Fahri onomad "oprostio" milion poreskog duga nakon upada finansijske policije u Avaz. To je bilo nakon sto je ABAZ podržao koaliciju, koaliciju za potjere kako ce kasnije da se ispostavi.
MVeis

#91 Re: Zasto se SDA, SBB, DF boje donosenja antikorupcionih zak

Post by MVeis »

SDP će bez obzira na sve dušmanluke kreirane od SDA i njihovih plaćenika (internet dangube i trovači, "nezavisni intelektualci", živko budimir, lijanovići, avdo avdić, vildana selimbegović, glavata dženana karup – druško itd) donijeti Bosni bolje dane i vratiti nam ponos, optimizam, državu i sve ostalo što su nam minderaške pijavice iz bakirove ološarske stranke oduzele.
wolf07

#92 Re: Zasto se SDA, SBB, DF boje donosenja antikorupcionih zak

Post by wolf07 »

MVeis wrote:SDP će bez obzira na sve dušmanluke kreirane od SDA i njihovih plaćenika (internet dangube i trovači, "nezavisni intelektualci", živko budimir, lijanovići, avdo avdić, vildana selimbegović, glavata dženana karup – druško itd) donijeti Bosni bolje dane i vratiti nam ponos, optimizam, državu i sve ostalo što su nam minderaške pijavice iz bakirove ološarske stranke oduzele.
Ma na cemu si ti sviju ti, da i ja malo uzmem pa da mi bude lakse bar jedan dan!
MVeis

#93 Re: Zasto se SDA, SBB, DF boje donosenja antikorupcionih zak

Post by MVeis »

wolf07 wrote:Ma na cemu si ti sviju ti, da i ja malo uzmem pa da mi bude lakse bar jedan dan!
na ISTINI i OPTIMIZMU. i Bog voli istinu i optimizam.
wolf07

#94 Re: Zasto se SDA, SBB, DF boje donosenja antikorupcionih zak

Post by wolf07 »

MVeis wrote:
wolf07 wrote:Ma na cemu si ti sviju ti, da i ja malo uzmem pa da mi bude lakse bar jedan dan!
Grohotom se smijem! :D
MVeis

#95 Re: Zasto se SDA, SBB, DF boje donosenja antikorupcionih zak

Post by MVeis »

wolf07 wrote:
MVeis wrote:
Grohotom se smijem! :D
i to je zdravo. što više budeš sretan to će prestati po glavi da se roje crne misli i bira sda na izborima pa ćeš sutra rado zaokružiti SDP ne gledajući čak ni imena. SDP će ti se nametnuti kao istinska snaga Bosne. i svi ćemo biti sretni što si progledao. i p*čka će ti se osmjehnuti. :izet:
oakville

#96 Re: Zasto se SDA, SBB, DF boje donosenja antikorupcionih zak

Post by oakville »

MVeis wrote:SDP će bez obzira na sve dušmanluke kreirane od SDA i njihovih plaćenika (internet dangube i trovači, "nezavisni intelektualci", živko budimir, lijanovići, avdo avdić, vildana selimbegović, glavata dženana karup – druško itd) donijeti Bosni bolje dane i vratiti nam ponos, optimizam, državu i sve ostalo što su nam minderaške pijavice iz bakirove ološarske stranke oduzele.
Propast SDPa nikako ne znači i dizanje u visine ili hvaljenje bilo koga od starih plejada. Ali je SDP propast neminovna, tako da već vidim kako se najavljuje da će "SDP uvijek biti odgovorna opozicija, u kojoj će svako naći partnera osim onih koji žele podjele " blablabla - ukratko priprema se sdp za grubo slijetanje na zemlju :D
Skijaš

#97 Re: Zasto se SDA, SBB, DF boje donosenja antikorupcionih zak

Post by Skijaš »

Od SDP-a se samo očekuje da do izbora ne naprave veću štetu, a nakon izbora će imati vremena da kontaju gdje su sve zajebali.
oakville

#98 Re: Zasto se SDA, SBB, DF boje donosenja antikorupcionih zak

Post by oakville »

Ukratko, članovi foruma, izgleda većinom glasova prisutnih, pozivaju SDP da nas više ne brani te da u narednih 10 mjeseci po mogućnosti ne čini ništa. SDP-u je oprošten nerad jer nas njihov rad ukopava i moralno i materijalno :mrgreen:
wolf07

#99 Re: Zasto se SDA, SBB, DF boje donosenja antikorupcionih zak

Post by wolf07 »

oakville wrote:Ukratko, članovi foruma, izgleda većinom glasova prisutnih, pozivaju SDP da nas više ne brani te da u narednih 10 mjeseci po mogućnosti ne čini ništa. SDP-u je oprošten nerad jer nas njihov rad ukopava i moralno i materijalno :mrgreen:
:thumbup:
Post Reply