zlata wrote:Meni je jako drago da se u BiH govori i Hrvatski. Niko se nije dig'o na ustanak kad su nas tokom 60 godina nasilno sopali ijekavizirani Srpski jezik (dijalekt). Sad svi tvrde da je to pravi Bosanski.
Znaci HEFTA je Bosanski. Jel'da? Eh mrs vise...nije se narod borio za Tursku Bosnu...nego za Bosnu u kojoj se govori Bosanski (Slavenski) jezik...i taj izvorni Bosanski jezik (dijalekt) je sigurno slicniji Hrvatskom jeziku (dijalektu).
Ne znam ljudi koji je vama Bosanski jezik...ali ovo sto mi danas govorimo...je velikim dijelom vec unakazeno. Sad nam samo ubacivaju glasove H..i jos malo Turcizama..i tvrde da je to Bosanski.
Ja sam jos u dijetinjstvu govorila sve te teske H glasove...i nikad ih nisam izbacila iz svog govora. Dugo vremena sam zvucala k'o necija nane. Isto tako znam da se na Bosanskom i Hrvatskom "ide raditi". Srbi idu "da rade". I tako su dobro odradili svoje...da u Bosni ni najobicniji puk ne zna sta mu je to izvorni govor.."vlastiti jezik".
Kod nas ima dosta ovih sto zale jal za Hrvatskom, jal za Srboijom , jal za Turskom,jal za Jugoslavijom a evo sada imamo i neke "proevropljane"(ma sta sto znacilo).
Ti si ocigledno izabrala ovo prvo pa ti je DRAGO sto se prica "hrvatski". U Bosni se pricao Bosanski i tako ce biti u buducnosti.U zadnjih 150 godina se vrsi srbizacija i hrvatizcija Bosne i to na svakom polju. A ova krvatizacija bosanskog jezika je najfrapantniji primjer u zadnje vrijeme. Naravno Fekalna TV se posebno istice u tome.No bit ce boljih dana u to nema sumnje. Prebrodit ce se i ovo.
A proictah da neki pisu kako taj jezik stoji u ustavu pa ga stoga treba postivati.Pa pitam se da li igdje ima ovako naivan narod koga mogu ovako lahko zavesti?Znaci priznajete i "republiku krvsku"? JA NE!
Ovaj ustav nam je silom nametnut i rezultat je dvostruke AGRESIJE i GENOCIDA i ulogom MZ bi se trebalo pozabaviti.Zato treba gurati tuzbu i kao krajnji cilj traziti ponistenje ovoga sramnog sranja. Ovdje se legitimizirao zlocin i sila jacega.