Sandzak24 wrote:Ma nemoj, mozda nisi informisan al prvi general Armije BiH je bio Bosnjak iz Sandzaka Sefer Halilovic.stickitout wrote:Jao, jao, jadna majko! Puni kamioni kompleksasa![]()
![]()
Ne samo da SU TUDJE IME PODJONILI NEGO I ZASTAVE NAKE NESTA ONI IZMISLJAJU.
![]()
![]()
.
A sandjacka u ratu je bila "ajte braco vi prvi, eto nas za vama". Koji tjorci![]()
![]()
HALILOVIC, Sefer
rodjen je 1952. godine u Prijepolju (Sandzak). Zavrsio je Vojnu akademiju u Beogradu. Vojnu skolu pohadjao je u Zadru, gdje je i postao oficir JNA.Jedan je od osnivaca jedinica Patriotske lige sirom Bosne i Hercegovine, koje su se nakon formiranja Armije R BiH pretocile u njene redove. Polovicom 1992. godine tadasnje Predsjednistvo R BiH imenovalo ga je na duznost komandanta Staba Teritorijalne odbrane
http://www.sandjak.com/modules.php?name ... ge&pid=138
GANIC, Dr. Ejup
Akademik, profesor Masinskog fakulteta u Sarajevu i ex (pot)predsjednik Federacije BiH
Rodjen 1946. u Sebecevu, Novi Pazar. Doktorirao na Tehnoloskom institutu u Bostonu (SAD). Radio kao samostalni istrazivac u Institutu za hemiju, tehnologiju i metalurgiju u Beogradu, asistent-istrazivac Massachusetts Institut of Technology, Cambridge (SAD),
http://www.sandjak.com/modules.php?name ... ge&pid=109
I tako dalje i tako dalje, da ne spominjem da je otac Dinu Merlinu poriklom iz Novog Pazara
Zasto sandzaklije govore da pricaju BOSNJACKIM JEZIKOM?
-
Sandzak24
-
trtmrt
hvala sandzak. jos jedan dokaz da je vojska agresorska!Sandzak24 wrote:
Ma nemoj, mozda nisi informisan al prvi general Armije BiH je bio Bosnjak iz Sandzaka Sefer Halilovic.
HALILOVIC, Sefer
rodjen je 1952. godine u Prijepolju (Sandzak). Zavrsio je Vojnu akademiju u Beogradu. Vojnu skolu pohadjao je u Zadru, gdje je i postao oficir JNA.Jedan je od osnivaca jedinica Patriotske lige sirom Bosne i Hercegovine, koje su se nakon formiranja Armije R BiH pretocile u njene redove. Polovicom 1992. godine tadasnje Predsjednistvo R BiH imenovalo ga je na duznost komandanta Staba Teritorijalne odbrane
GANIC, Dr. Ejup
Akademik, profesor Masinskog fakulteta u Sarajevu i ex (pot)predsjednik Federacije BiH
Rodjen 1946. u Sebecevu, Novi Pazar. Doktorirao na Tehnoloskom institutu u Bostonu (SAD). Radio kao samostalni istrazivac u Institutu za hemiju, tehnologiju i metalurgiju u Beogradu, asistent-istrazivac Massachusetts Institut of Technology, Cambridge (SAD),
I tako dalje i tako dalje, da ne spominjem da je otac Dinu Merlinu poriklom iz Novog Pazara
-
Sandzak24
Ako je za tebe agresorska onda je to za mene komplimenttrtmrt wrote:hvala sandzak. jos jedan dokaz da je vojska agresorska!Sandzak24 wrote:
Ma nemoj, mozda nisi informisan al prvi general Armije BiH je bio Bosnjak iz Sandzaka Sefer Halilovic.
HALILOVIC, Sefer
GANIC, Dr. Ejup
- stickitout
Kod mene u jedinici nije niti jednog bilo
Sjecam se par akcija malo jacih i masovnijih, niti jednog sandjaklije nije bilo
Par puta smo najebali k`o zuti ono sto se kaze (naravno sandjaklija izdaje naredjenja od nekud
), kad smo poslije kupili mrtve, niti jednog sandjaklije nije bilo. Pa vi ste covjece nindje!!!! Ne vidi vas niko ni u akcijama a ni poslije akcije. Samo se na motoroli jak akcent cuje
Seferu svaka cast al da Juke ne bi.........
Nemoj se palit odma`, nego prvo hladno pivo spucaj!!!
-
Nenadv24
To pokazuje da svako ima svoje hercegovce.Sandzak24 wrote:Sandzak24 wrote:Ma nemoj, mozda nisi informisan al prvi general Armije BiH je bio Bosnjak iz Sandzaka Sefer Halilovic.stickitout wrote:Jao, jao, jadna majko! Puni kamioni kompleksasa![]()
![]()
Ne samo da SU TUDJE IME PODJONILI NEGO I ZASTAVE NAKE NESTA ONI IZMISLJAJU.
![]()
![]()
.
A sandjacka u ratu je bila "ajte braco vi prvi, eto nas za vama". Koji tjorci![]()
![]()
HALILOVIC, Sefer
GANIC, Dr. Ejup
-
Sandzak24
Kad sam ja to trazio da zivim sa vama?trtmrt wrote:ok, imas pravo na takav stav. samo onda nemojte prosipati nekakav suzivot i ne ljutite se ako je srbima kompliment da su bili agresori na takve kao ti!Sandzak24 wrote: Ako je za tebe agresorska onda je to za mene kompliment
-
Sandzak24
Neznam u kojoj si jedinici bio, al tamo gdje se pivo "spuca" tesko ces hi nacistickitout wrote:Kod mene u jedinici nije niti jednog bilo![]()
![]()
Par puta smo najebali k`o zuti ono sto se kaze (naravno sandjaklija izdaje naredjenja od nekud
), kad smo poslije kupili mrtve, niti jednog sandjaklije nije bilo. Pa vi ste covjece nindje!!!! Ne vidi vas niko ni u akcijama a ni poslije akcije. Samo se na motoroli jak akcent cuje
![]()
![]()
- stickitout
Ma tesko se i pivo nalazilo u ratu, a i sandjaklijeSandzak24 wrote:Neznam u kojoj si jedinici bio, al tamo gdje se pivo "spuca" tesko ces hi nacistickitout wrote:Kod mene u jedinici nije niti jednog bilo![]()
![]()
![]()
![]()
-
Sandzak24
Ko kod se borio za BiH snjime se ponosim, vazan je rezultat, BiH postoji muslimani su spaseni. Da ponosan sam na njihNenadv24 wrote:Pazi ovo Sefer Halilović je u Haagu a postoji mogućnost i da Ejup Poganić ode(tako barem kaže Karla). Mora da se ponosiš takvim sandžaklijama.
I ja bih otisao u Hag kada bi to spasilo Bosnjake
-
Nenadv24
Sandzak24 wrote:Ko kod se borio za BiH snjime se ponosim, vazan je rezultat, BiH postoji muslimani su spaseni. Da ponosan sam na njihNenadv24 wrote:Pazi ovo Sefer Halilović je u Haagu a postoji mogućnost i da Ejup Poganić ode(tako barem kaže Karla). Mora da se ponosiš takvim sandžaklijama.
Znači slučajevi Grabovica i Uzdol nisu važni(ako uopšte imaš pojma o čemu je riječ).
-
Sandzak24
Cuj slucaj da podsjetim:Nenadv24 wrote:Sandzak24 wrote:Ko kod se borio za BiH snjime se ponosim, vazan je rezultat, BiH postoji muslimani su spaseni. Da ponosan sam na njihNenadv24 wrote:Pazi ovo Sefer Halilović je u Haagu a postoji mogućnost i da Ejup Poganić ode(tako barem kaže Karla). Mora da se ponosiš takvim sandžaklijama.
Znači slučajevi Grabovica i Uzdol nisu važni(ako uopšte imaš pojma o čemu je riječ).
KO JE SVE OSUĐEN U HAŠKOM TRIBUNALU
Tužilaštvo Haškog tribunala optužilo je do sada 155 lica, a u završenim procesima sud je izrekao ukupno 729 godina zatvora i jednu doživotnu kaznu.
Gledano po nacionalnoj pripadnosti optuženih, najviše je Srba - 106, Hrvata je 31, Bošnjaka devet, Albanaca sedam, a dvojica su Makedonci. Srbi su dobili i najviše zatvorskih kazni - ukupno 554 godine i jednu doživotnu, Hrvati su osuđeni na 142 i Bošnjaci na 33 godine zatvora.
http://www.durmitorcg.com/opsirnije.php ... op%20story
Sudeci po Hagu Bosnjaci cine 5 % svih optuzenih luca, na osnovu presudjenih kazni cak cine 4,5%.
Znaci ti uporedjujes onih 95% zlocina sa 4,5% koje su pocinjeli Bosnjaci kako te nije sramota!
-
Sandzak24
Ajd da vidimo koga zele muslimani iz BiH za novog Rejs Ulemu Very Happy
INTERNET - Na web stranici dzemat.org učesnici ankete izabrali su sandžačkog muftiju za novog reisa. Iza njega je Nezim Halilović Muderis, a tek na trećem mjestu nalazi se aktuelni reis...
U anketi kao sljedeći reis najbolji bi bio…na web-stranici dzemat.org , između devet ponuđenih kandidata najviše glasova, zasad, osvojio je sandžački muftija Muamer Zukorlić.
Zukorlić je veoma angažovan i aktivan imam, ali se snalazi i u svjetovnom životu. Prošle godine otvorio je privatni Univerzitet u Novom Pazaru.
On je u anketi osvojio čak 30,9 posto glasova od ukupno 350 glasača. Iza njega je, sa šest procenata manje glasova, Nezim Halilović Muderis, prvi čovjek Vakufske direkcije IZ-a i glavni imam u džamiji Kralj Fahd. Inače, Muderis pripada tvrđoj struji unutar islamske zajednice i podržava ga radikalnija skupina bosanskih muslimana.
Aktualni reis Mustafa ef. Cerić, prema ovoj anketi, tek je na trećem mjestu i to sa 15,76 posto glasova.
Očito posljedni reisovi istupi u javnosti protkani političkim porukama doveli su do pada njegove popularnosti.
Iza reisa Cerića našao se Enes Karić, profesor na Fakultetu islamskih nauka, sa 10.32 posto glasova. Inače, on je, prema mišljenju upućenih u zbivanja unutar Islamske Zajednice BiH, i najozbiljniji kandidat za budućeg reisa.
Glasove vjernika ispod deset procenata dobili su i Šukrija Ramić (5,73), Senad Agić, muftija u SAD-u (3,17), Mustafa Spahić (2.58 posto), te Halil Mehtić (2.01 posto).
http://www.sanjak.org/modules.php?name= ... le&sid=168
http://www.islamskazajednica.org
INTERNET - Na web stranici dzemat.org učesnici ankete izabrali su sandžačkog muftiju za novog reisa. Iza njega je Nezim Halilović Muderis, a tek na trećem mjestu nalazi se aktuelni reis...
U anketi kao sljedeći reis najbolji bi bio…na web-stranici dzemat.org , između devet ponuđenih kandidata najviše glasova, zasad, osvojio je sandžački muftija Muamer Zukorlić.
Zukorlić je veoma angažovan i aktivan imam, ali se snalazi i u svjetovnom životu. Prošle godine otvorio je privatni Univerzitet u Novom Pazaru.
On je u anketi osvojio čak 30,9 posto glasova od ukupno 350 glasača. Iza njega je, sa šest procenata manje glasova, Nezim Halilović Muderis, prvi čovjek Vakufske direkcije IZ-a i glavni imam u džamiji Kralj Fahd. Inače, Muderis pripada tvrđoj struji unutar islamske zajednice i podržava ga radikalnija skupina bosanskih muslimana.
Aktualni reis Mustafa ef. Cerić, prema ovoj anketi, tek je na trećem mjestu i to sa 15,76 posto glasova.
Očito posljedni reisovi istupi u javnosti protkani političkim porukama doveli su do pada njegove popularnosti.
Iza reisa Cerića našao se Enes Karić, profesor na Fakultetu islamskih nauka, sa 10.32 posto glasova. Inače, on je, prema mišljenju upućenih u zbivanja unutar Islamske Zajednice BiH, i najozbiljniji kandidat za budućeg reisa.
Glasove vjernika ispod deset procenata dobili su i Šukrija Ramić (5,73), Senad Agić, muftija u SAD-u (3,17), Mustafa Spahić (2.58 posto), te Halil Mehtić (2.01 posto).
http://www.sanjak.org/modules.php?name= ... le&sid=168
http://www.islamskazajednica.org