Zasto raja iz Sarajeva i RS jedini mrze Aliju Izetbegovica?

Locked
izbori2008

Post by izbori2008 »

Vodenjak wrote:
Pustinjski pjesnik i mrav wrote:Nekoliko pitanja:

Kako je nastala RS?
Koja armija je branila i odbranila Bosnu?
Ko je bio komandant te armije koja je BRANILA Bosnu?
Ko je cinio masovne zlocine, a ko postovao sva pravila fer borbe?
Ko je bio agresor a ko zrtva?
Kome se velikom vecinom sudi u Hagu?

Molim konkretne odgovore na konkretna pitanja...
1. Kapitulacijom BiH u Dejtonu koju su protuustavno potpisali predstavnici jedne politicke partije (SDA). :oops:
Netacno. Nastala je genocidom. Dejton je posljedica pritiska velikih sila. Holbrukova izjava.
2. Bosnu je pocela da brani armija bosanaca i hercegovaca koja je vrlo brzo pretvorena u muslimansku policiju gore pomenute stranke. Pristajanje pomenute stranke da Armija nestane gotovo odmah nakon rata je najbolji dokaz za to.
Glupost. Armija RBiH do kraja rata je bila jedina legalno priznata Armija u BiH, a price o milicijama dolazile su iz kuhinje Franje Tudjmana, ali i sa SRNE. Postoji druga cinjenica, a to je da je 90% boraca koji su ginuli za BiH, bili muslimani, dok su mnogi srbi i hrvati dezertirali, iako je bilo i onih koji su je branili.
3. Komandant Armije je po ustavu trebalo i moglo da bude samo Predsjednistvo RBiH ali je tu ulogu Predsjednistva (opet protuustavno!) uzurpirao Alija Izetbegovic i to i jeste osnovni razlog sto se sa armijom desilo ono sto je opisano u tacki 2.
Prema kojem clanu ustava RBiH? Predsjednistvo je citav rat imalo od 7 clanova, 4 ne-bosnjaka.
4. Masovne zlocine, masakre, genocid, sve ono sto je bilo u suprotnosti i sa pravnim i sa moralnim zakonima i uz to jos kao sredstvo u ostvarenju cilja a ne kao posljedicu, cinili su cetnici a "sva pravila fer borbe" nije postovao niko!
Masovne zlocine su cinili i hrvati i srbi. Pravila borbe je postovala jedino armija bih kao institucija, uostalom ni jedan oficir armije nije ni optuzen za masovne zlocine ili neki zlocin protiv civila, sve optuzbe protiv oficira armije su za krsenje zenevskih konvencija i to po komandnoj odgovornosti (nekaznjavanje pojedinaca), sto i nije po mandatu suda, jer on je trebao da sudi samo najteze zlocine. uostalom to pokazuju dosadasnje presude koje su ili oslobadjajuce ili po dvije tri godine...za razliku od srba i hrvata. npr. za etnicko ciscenje lasvanse doline vojno-politicki lideri i vojnici hrvata u bih su do sada dobili 118 godina zatvora (tj za etnicko ciscenje lasvanske doline kao sistematski masovni zlocin ubijanja 2 hiljade ljudi), da ne govorim o srbima...a evo cekamo i presudu za udruzeni zlocinacki poduhvat stvaranje herceg bosne (to su masovni zlocini mimo lasve, koji su kostali zivota jedanaest hiljada bosnjaka).
5. Agresori u samom ratu su bili Srbija i Hrvatska potpomognuti lokalnim Srbima i Hrvatima sto je dovelo do bestidne kapitulacije pomenute u tacki 1.
Kapitulacija znaci da je zemlja porazena i da je vise nema. Zastava BiH se vijori u NY jos uvijek.
6. Velikom vecinom se sudi, na zalost, vrlo malom broju ljudi, optuzenim da su izvrsili zlocine pomenute u tacki 4. Ogroman broj njih su pripadnici srpskog naroda (sto nimalo ne cudi!) ali je zanimljivo da se sudi i prvom vojniku Armije pomenute u tackama 2 i 3.
Ne sudi mu se za masovne zlocine, niti za direktnu odgovornost.
A posto je isti bio pod direktnom komandom iskljucivo covjeka pomenutog u tacki 3, da je taj covjek ziv, po analogiji bi se, vjerovatno, i on nalazio u Haagu. Ako nista, a ono da i sudu a i svima nama pojasni neke stvari!
Spekulacija.

Mislis li da su se SDA i Alija Izetbegovic u toku rata zalagali za onakvu BiH kakva je izglasana na referendumu (referendumu koji je bio upaljac za pocetak rata) i da je osnovu njihove borbe u ratu predstavljala Platforma Predsjednistva BiH iz juna 1992?
Da, jer u predsjednistvu bih su sjedili po dva srba, dva hrvata i dva bosnjaka, cijelo vrijeme rata.

a sto se tice podrobnijeg pojasnjavanja, dodji u sarajevu, stoje i katedrala i saborna crkva na svom mjestu. dodji u tuzlu i zenicu isto tako. dodji u travnik crkva u sred carsije, dok zato vrijeme fali hiljadu dzamija gdje god je krocila srpska ili hrvatska cizma.
Fair Life

Post by Fair Life »

Vodenjak wrote:
Fair Life wrote:
luciferino wrote:Mislim da je naslov teme vrlo podlo postavljen. Kao prvo, mrziti je prejaka riječ, a ako se sa nekim ne slažeš i ne ljubiš mu stope, to ne zanči da ga po automatizmu i mrziš...
Mozda bi se 'mrznja' mogla zamjeniti... 'gadjenjem' ?

Joooooj Fair! Gotov si sad! :P :D

:lol: :lol: :lol:
... ili blaze receno 'nepostovanjem' ili 'preziranjem'.

PS Jesam li se sad izvuk'o Vodenjak ??

:lol:
tempora

Post by tempora »

Hrasno je vec rekao, pa nemam sto dodati.Osim da ove mlade vojne analiticarke i politicki strucnjaci uce jos vise i jos bolje, pa da ne naprave iste greske koje je i Alija-a o kojima imaju tako ostru i duboku viziju. :shock:
I da ne zaboravimo, Karadzic i Mladic jos nisu uhvaceni. :?
luciferino

Post by luciferino »

Fair Life wrote:
Vodenjak wrote:
Fair Life wrote: Mozda bi se 'mrznja' mogla zamjeniti... 'gadjenjem' ?

Joooooj Fair! Gotov si sad! :P :D

:lol: :lol: :lol:
... ili blaze receno 'nepostovanjem' ili 'preziranjem'.

PS Jesam li se sad izvuk'o Vodenjak ??

:lol:
Vidiš da imamo kolektivni osjećaj razočarenja, nepoštovanja, prezira, gađenja, itd. Kako to tako? :shock:
_BosanaC

Post by _BosanaC »

mima wrote:Evo da se izjasnim.........Ja sam Bosanka i ne mrzim Aliju.
Ne pika se to :D

Imas li mu sliku na zidu? Smatras li ga ocem drzave? Smatras li da je svaki njegov postupak bio odluka kakvoj bi i Napoleon pozavidio? Smatras li da nikada i nigdje nije pogrijesio?

Ako je odgovor i na jedno od ovih pitanja ne - onda ga mrzis :D
Fair Life

Post by Fair Life »

luciferino wrote:Vidiš da imamo kolektivni osjećaj razočarenja,
nepoštovanja, prezira, gađenja, itd. Kako to tako? :shock:
Iskren da ti budem od Alije nisam ni ocekivao vise... nije on nikad bio
kvalitetna japija.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

@Izbori 2008:

Ohladi i prestani se gadjati floskulama i shupljim pricama!
Bolje ti je da se ides slikati za panoe!
Brzo ce izbori! :oops:
*mima*

Post by *mima* »

Nikako ne kontam zasto ljudi tako grcevito brane neku stranku ili nekog lidera???????? Jeli im nesto bolje?

Poslije ovih zadnjih izbora, slucajno sretnem komsinicu, i ona meni kaze mada je nisam pitala, da je glasala za SDA. Ja je pitam .....zasto si glasala za SDA......ona suti i gleda u mene. Ja je opet pitam .......imas li neki razlog svog glasanja, jeli ti nesta bolje..........ona naravno suti, ali je ipak uspjela da kaze........Navika...... :?
luciferino

Post by luciferino »

Fair Life wrote:
luciferino wrote:Vidiš da imamo kolektivni osjećaj razočarenja,
nepoštovanja, prezira, gađenja, itd. Kako to tako? :shock:
Iskren da ti budem od Alije nisam ni ocekivao vise... nije on nikad bio
kvalitetna japija.
Ja sam bila mala, znaš kako je, mladalački ideali... mlado ludo... :oops:

Inače ne mrzim, samo sam malkice ogorčena. :P
kijameta

Post by kijameta »

Zanimljivi su Bosnjaci narod,koliko su se mnogi prosto zapjenili oko rahmetli Alije. Koliko nalaze nekih svojih licnih razloga da ga mrze i pljuju,koliko je tu frustracije i kompleksa,to je prosto nevjerovatno.
A kod brace Srba nisam nikad prinijetio slicne teme;na primjer da li je Radovan,bio dobar,da li je mogao ovo ili ono,pa dosao je izvana,pa ovakav,pa onakav.Nikad tako nesto nisamcuo ni za Mladica,nikad nisam procitao komentar tipa,debil nesposobni,20 Hrvata sa sacmarama ga kod Knina zaustavilo,pa prodao zapadnu Bosnu,pa sa 20 puta vise ljudstva,nije uspio opkoliti Sarajevo,pa krao je,pa otisao je.Nikad kod Srba nema takvih komentara.
Zasto,zato jer su Srbi politicki i nacionalno zreo narod.Dok u Bosnjaka se gleda bas sta je Alija doruckovao svakog dana,pa onda o tome jeli to po njihovim prepametnim glavama u redu ili ne.
Za svakoga normalnoga covjeka je Alija bio prvi predsjednik(i drugi) potpuno nezavisne BiH,za njegova mandata je ta puna nezavisnost i ostvarena,kao i odbrana drzave od visestruko jacih agresora.To su cinjenice i tu se nema sta dodavati a sve ostalo je samo istresanje vlastitih frustracija,izbjeglistva,neimastva,nezadovoljenih ambicija,provincijalne mrznje(prema Sarajevu,Brckom,istocnoj Bosni,Sandzaku,prema svakome ko nije ON i samo prepametni ON).
Da su svi u Sarajevu i Bosni kao vi na forumu,sutra bi otisao odavde zauvijek ali vecina ljudi u Bosni i Sarajevu,nisu na forumima a ta vecina su dobri i zlatni ljudi.
bestseler

Post by bestseler »

_BosanaC wrote:

Imas li mu sliku na zidu? Smatras li ga ocem drzave? Smatras li da je svaki njegov postupak bio odluka kakvoj bi i Napoleon pozavidio? Smatras li da nikada i nigdje nije pogrijesio?

Kako glupo izvucen zakljucak :(
_BosanaC

Post by _BosanaC »

bestseler wrote:
_BosanaC wrote:

Kako glupo izvucen zakljucak :(
Samo ironicno izvucen zakljucak.

U ostalom, mozes ti nekome pricati da ne mrzis Aliju i da nemas razloga da ga mrzis, jer ne vidim da mi je uradio nesto da bih ga mrzio. Ali da ga mogu zaliti jer je bio definitivno pogresna osoba na pogresnom mjestu u pogresno vrijeme, to mogu.

Al' hajd' ti delegatu objasni da ne slaganje s njegovim turbopatriotskim postupcima koji su isli vise na ruku Karadzicu i Bobanu nego Mehi iz Sarajeva nije mrznja.
*mima*

Post by *mima* »

_BosanaC wrote:

Ne mrzim ga, ali ga ne idealiziram. A sto se tice slike......moze stajati samo slika mojih rahmetli roditelja. Otac drzave??????? Koje drzave??
_BosanaC

Post by _BosanaC »

mima wrote:
_BosanaC wrote:

Ne mrzim ga, ali ga ne idealiziram. A sto se tice slike......moze stajati samo slika mojih rahmetli roditelja. Otac drzave??????? Koje drzave??
Republike Srpske :oops: :D

:kiss:
*mima*

Post by *mima* »

Ili mozda Distrikt Brcko.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

mima wrote:Ili mozda Distrikt Brcko.
Da, zaboravih i Distrikt.
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

niti sam ga mrzio, niti ga mrzim...
niti sam ga volio, niti ga volim...
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

Fair Life wrote:
infobrcko wrote:Ja bi stvarno zamolio administraciju foruma da zakljuca
ovu temu i da je izbrise jer stvarno ne mogu da vjerujem da su ovoliko
bosnjaci nezahvali iako je alija uradio sve za njih.
Za koju godinu ili deceniju bi trebalo organizovati nesto poput onoga sto
su pred rat Srbi radili... pronosati moshti cara "koji je sve uradio
za nas".
tipicno za SDA

AKO NE GLASATE ZA SDA ONDA NISTE MUSLIMANI NI BOSNJACI

ti ces da mi kazes sta sam?
Last edited by Amazonka27 on 25/10/2007 11:40, edited 1 time in total.
tempora

Post by tempora »

Faire, od kada si to ti u SDA? :D A sutis, bistru vodu mutis"........ :-)
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Amazonka27 wrote:
Fair Life wrote:
infobrcko wrote:Ja bi stvarno zamolio administraciju foruma da zakljuca
ovu temu i da je izbrise jer stvarno ne mogu da vjerujem da su ovoliko
bosnjaci nezahvali iako je alija uradio sve za njih.
Za koju godinu ili deceniju bi trebalo organizovati nesto poput onoga sto
za nas".
tipicno za SDA

AKO NE GLEASATE ZA SDA ONDA NISTE MUSLIMANI NI BOSNJACI

Fair ti je veliki imam :-) :D
danas

Post by danas »

jao teme po N-ti jubilarni put :-) :-) :-)

al' meni fali -- ko je bolji, tito ili alija :D de nek neko otvori, da izbalansiramo :lol:
Ffff

Post by Ffff »

kijameta wrote:Zanimljivi su Bosnjaci narod,koliko su se mnogi prosto zapjenili oko rahmetli Alije. Koliko nalaze nekih svojih licnih razloga da ga mrze i pljuju,koliko je tu frustracije i kompleksa,to je prosto nevjerovatno.
A kod brace Srba nisam nikad prinijetio slicne teme;na primjer da li je Radovan,bio dobar,da li je mogao ovo ili ono,pa dosao je izvana,pa ovakav,pa onakav.Nikad tako nesto nisamcuo ni za Mladica,nikad nisam procitao komentar tipa,debil nesposobni,20 Hrvata sa sacmarama ga kod Knina zaustavilo,pa prodao zapadnu Bosnu,pa sa 20 puta vise ljudstva,nije uspio opkoliti Sarajevo,pa krao je,pa otisao je.Nikad kod Srba nema takvih komentara.
Zasto,zato jer su Srbi politicki i nacionalno zreo narod.Dok u Bosnjaka se gleda bas sta je Alija doruckovao svakog dana,pa onda o tome jeli to po njihovim prepametnim glavama u redu ili ne.
Za svakoga normalnoga covjeka je Alija bio prvi predsjednik(i drugi) potpuno nezavisne BiH,za njegova mandata je ta puna nezavisnost i ostvarena,kao i odbrana drzave od visestruko jacih agresora.To su cinjenice i tu se nema sta dodavati a sve ostalo je samo istresanje vlastitih frustracija,izbjeglistva,neimastva,nezadovoljenih ambicija,provincijalne mrznje(prema Sarajevu,Brckom,istocnoj Bosni,Sandzaku,prema svakome ko nije ON i samo prepametni ON).
Da su svi u Sarajevu i Bosni kao vi na forumu,sutra bi otisao odavde zauvijek ali vecina ljudi u Bosni i Sarajevu,nisu na forumima a ta vecina su dobri i zlatni ljudi.

sve si o sebi, svojoj inteligenciji i zrelosti rekao sam. pokusaj procitati ovo sto si napisao, 2-3 puta! da li to sto srbi/hrvati/muslimani ne kritikuju svoje lidere znaci da su oni normalniji/zreliji/pametniji od onih koji razmisljaju o postupcima svojih 'lidera'? :? zlatni ljudi?
bice_bice

Post by bice_bice »

danas wrote:jao teme po N-ti jubilarni put :-) :-) :-)

al' meni fali -- ko je bolji, tito ili alija :D de nek neko otvori, da izbalansiramo :lol:
meni je Ariel najbolji.. ili ipak Persil..
Fair Life

Post by Fair Life »

_BosanaC wrote:
Amazonka27 wrote:
Fair Life wrote: Za koju godinu ili deceniju bi trebalo organizovati nesto poput onoga sto
za nas".
tipicno za SDA

AKO NE GLEASATE ZA SDA ONDA NISTE MUSLIMANI NI BOSNJACI

Fair ti je veliki imam :-) :D
Imam velikiiiiiiiiiii...
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Ima ona stara dobra: ´´Ti si dobra bula, a ja dobar imam´´ :D:D:D:D
Locked