Nosferatu wrote:
Vazno je sine - da ne moze jedan dezerter ovdje popovati i govoriti ljudima sta misle. Vazno je sine - da je Sarajevo izgubilo hiljade ljudi koji su vise bile Sarajevo od 20 a ne jednog Alije. Vazno je sine - jer je Alija sa KPDovcima stvarao Bosnu, sa ljudima kao Caco, Juka, Celo I i Celo II - to su generali i pukovnici Sarajeva, koji su ga odbranili, da bi ili uzeli svoj dio, ili da bi ih Alija ubio, i njegov sin sahranio kad vec nisu cetnici.
Imali smo mi - i drugih ljudi, ali nisu bili - podredjeni Aliji, nisu lezali sa njim po KPDomovima, nisu u podzemlju organizovali sastanke Mladih Muslimana kao Nedzib Sacirbegovic, po cijoj zeni nosi ulica ime u Sarajevu, jer je rodila Muhameda Sacirbegovica koji je sa 27 godina "znao Engleski" i postao ambasador u UN-u, i trebao da obori sankcije na oruzije ili isposluje - vojnu intervenciju a ne opljacka 2 miliona dollara koji su mu povjereni da digne optuzbu protiv Srbije za agresiju na BiH. Zbog toga - i jesmo jadni - jer su nas takvi vodili. Jer je prvi u Bosnjaka - bio covjek koji je Jugoslaven, Ejub Ganici, ekavicar, jer je 2000 ljudi ubijeno u Krajini - muslimani muslimana - da nije se Alija udostojio da dodje - da se s Fikretom nagodi, kako god - da ljudi ne ginu, a on je Fikreta i otjerao iz Sarajeva jer je Fikret "cetnik tj. pro-Serbi" i jer mi radi iza ledja - a Fikret Abdic je osvojio vise glasova od Alije - znas ti sta to znaci?
Zbog toga je Alija cetnik.
Jer onaj koji ne spasava po bilo koju cijenu - ljduski zivot, vec se igra lutkarskog pozorista koje je kasnije prozreto, i kad je shvaceno da je sve ovo bila ubleha i da se ratovalo samo - da se obogate vladajuce elite i da im se cijela drzava, osim stambenih blokova ostavi da se rasproda i dijeli kako oni hoce, a tebe niti ce pitati ni zvati osim kad treba kroz minsko polje ici na cetnike - al' ni za to nisi ti bas pretjerano ni lud ni o'ran, jerbo najlakse je tudjom kitom mlatiti gloginje.
Zbog toga - mani mi se isprazne retorike - ako ti se kita digla - il' izdrkaj, ili nadji kakvu hanumu pa je dobro odradi, a ovdje postedi ljude - svojih hajvanulka, jer od toga se ne zivi, ali itekako dobro moze da se umire. Ako si toliki delegat za BiH i Bosnu - uzmi sine - stado ovaca, pa kupi, pa sa njima kroz minsko polje - da barem nesto u zivotu napravis za tu drzavu, a ovako - ni eksera nisi ukuca za nju - al' bi pricao o tome sta je i koje Alija. Alije je jalija. I ti to neces shvatiti nikada - jer ne mozes. Jednostavno si zakrzaljo u svojoj percepciji, zaglavio u ratu, a ne znas nista o vremenu prije rata, i mozes namjesto toga samo da okreces svoje price o tome - kako je nama cast bila da nas kolju cetnici i da smo ponosni sto nismo agresori. Jebo ti takav ponos. I jebo ti onoga kojem je cast da legne u grob za Aliju i za Bosnu u kranjoj liniji, ovu danasnju kakva jest. To moze samo budala. Jer - u zivotu je samo jedna stvar vjecna. A to je smrt. Sve druge - se moze promjeniti. I Bosna, i vjera, i ime, i prezime, i spol, i rasa - ako treba. Al' jok - gdje bi to? Bolje da te nema. To je svijest - vrlo bliska onim teroristima samoubicama, jedina je razlika izmedju tebe i njih - sto su oni na kraju ipak na liniju polozili muda - a ti neces i ne mozes ni to. Vec bi ovako, da pricas, da te neko slusa - i da se divis, kako si plemenit, u stvari samo prodajes ljudima mitologiju Bosnjackog naroda, hoces da smo ko cetnici, i da ko cetnici slavimo svoje ublehe koje nas unistise, jedan od kojih je i Alija.
Smiriju se.
I bavi se necim laganijim...
Iz razloga sto - ovdje ima ljudi koji ti mogu napisati - ne post, vec knjigu o Aliji. Ljudi koji su zivjeli s Alijom, koji su se vidjali s Alijom, ljudi koji su sjedili po predsjednistvu i po rovovima, i koji svi znaju i u sebi nose dio te istorije i dio istine. Tako da - ne mozes ti takvima paliti svjetlo u mraku - danas, niti ti mozes - mjenjati ljudima misljenje o Aliji. Alija je jedini to mogao. Nije mu bilo stalo, tj. prece je bilo nesto drugo. Sto znaci da mu je obraz djon. Ako je i tako - sta tebe bolan bori bubreg za Alijom. Dug zivot imao, vidjela mu guzica fotelje, umro prirodnom smrcu, nije mu sin ni kcerka bijeda, cak st ovise - vladaju, dakle - sta si ti duzan Aliji - ubleho? I ako si - zavali se negdje - bolan - nadji nacina, al' nemoj mi samo pricati vise. Bogati. Samo mi price nemoj, jer da bi pricao, moras imati nekog kredibiliteta. Ti ga nemas. I ne samo to - i ono malo sto si ga imao - inicijalno, si izgubio. Shvati - gdje si. I shvati ko sve cita ovaj forum. To kad shvatis - vise ces citati i baviti se sam samim sobom, a manje - erotsko-politcku literaturu razglabati o svojoj sado-mazo ljubavi naspram Alije.
Zasto raja iz Sarajeva i RS jedini mrze Aliju Izetbegovica?
-
spijun_KA
-
bosank_a
spijun_KA wrote:Nosferatu wrote:
Vazno je sine - da ne moze jedan dezerter ovdje popovati i govoriti ljudima sta misle. Vazno je sine - da je Sarajevo izgubilo hiljade ljudi koji su vise bile Sarajevo od 20 a ne jednog Alije. Vazno je sine - jer je Alija sa KPDovcima stvarao Bosnu, sa ljudima kao Caco, Juka, Celo I i Celo II - to su generali i pukovnici Sarajeva, koji su ga odbranili, da bi ili uzeli svoj dio, ili da bi ih Alija ubio, i njegov sin sahranio kad vec nisu cetnici.
Imali smo mi - i drugih ljudi, ali nisu bili - podredjeni Aliji, nisu lezali sa njim po KPDomovima, nisu u podzemlju organizovali sastanke Mladih Muslimana kao Nedzib Sacirbegovic, po cijoj zeni nosi ulica ime u Sarajevu, jer je rodila Muhameda Sacirbegovica koji je sa 27 godina "znao Engleski" i postao ambasador u UN-u, i trebao da obori sankcije na oruzije ili isposluje - vojnu intervenciju a ne opljacka 2 miliona dollara koji su mu povjereni da digne optuzbu protiv Srbije za agresiju na BiH. Zbog toga - i jesmo jadni - jer su nas takvi vodili. Jer je prvi u Bosnjaka - bio covjek koji je Jugoslaven, Ejub Ganici, ekavicar, jer je 2000 ljudi ubijeno u Krajini - muslimani muslimana - da nije se Alija udostojio da dodje - da se s Fikretom nagodi, kako god - da ljudi ne ginu, a on je Fikreta i otjerao iz Sarajeva jer je Fikret "cetnik tj. pro-Serbi" i jer mi radi iza ledja - a Fikret Abdic je osvojio vise glasova od Alije - znas ti sta to znaci?
Zbog toga je Alija cetnik.
Jer onaj koji ne spasava po bilo koju cijenu - ljduski zivot, vec se igra lutkarskog pozorista koje je kasnije prozreto, i kad je shvaceno da je sve ovo bila ubleha i da se ratovalo samo - da se obogate vladajuce elite i da im se cijela drzava, osim stambenih blokova ostavi da se rasproda i dijeli kako oni hoce, a tebe niti ce pitati ni zvati osim kad treba kroz minsko polje ici na cetnike - al' ni za to nisi ti bas pretjerano ni lud ni o'ran, jerbo najlakse je tudjom kitom mlatiti gloginje.
Zbog toga - mani mi se isprazne retorike - ako ti se kita digla - il' izdrkaj, ili nadji kakvu hanumu pa je dobro odradi, a ovdje postedi ljude - svojih hajvanulka, jer od toga se ne zivi, ali itekako dobro moze da se umire. Ako si toliki delegat za BiH i Bosnu - uzmi sine - stado ovaca, pa kupi, pa sa njima kroz minsko polje - da barem nesto u zivotu napravis za tu drzavu, a ovako - ni eksera nisi ukuca za nju - al' bi pricao o tome sta je i koje Alija. Alije je jalija. I ti to neces shvatiti nikada - jer ne mozes. Jednostavno si zakrzaljo u svojoj percepciji, zaglavio u ratu, a ne znas nista o vremenu prije rata, i mozes namjesto toga samo da okreces svoje price o tome - kako je nama cast bila da nas kolju cetnici i da smo ponosni sto nismo agresori. Jebo ti takav ponos. I jebo ti onoga kojem je cast da legne u grob za Aliju i za Bosnu u kranjoj liniji, ovu danasnju kakva jest. To moze samo budala. Jer - u zivotu je samo jedna stvar vjecna. A to je smrt. Sve druge - se moze promjeniti. I Bosna, i vjera, i ime, i prezime, i spol, i rasa - ako treba. Al' jok - gdje bi to? Bolje da te nema. To je svijest - vrlo bliska onim teroristima samoubicama, jedina je razlika izmedju tebe i njih - sto su oni na kraju ipak na liniju polozili muda - a ti neces i ne mozes ni to. Vec bi ovako, da pricas, da te neko slusa - i da se divis, kako si plemenit, u stvari samo prodajes ljudima mitologiju Bosnjackog naroda, hoces da smo ko cetnici, i da ko cetnici slavimo svoje ublehe koje nas unistise, jedan od kojih je i Alija.
Smiriju se.
I bavi se necim laganijim...
Iz razloga sto - ovdje ima ljudi koji ti mogu napisati - ne post, vec knjigu o Aliji. Ljudi koji su zivjeli s Alijom, koji su se vidjali s Alijom, ljudi koji su sjedili po predsjednistvu i po rovovima, i koji svi znaju i u sebi nose dio te istorije i dio istine. Tako da - ne mozes ti takvima paliti svjetlo u mraku - danas, niti ti mozes - mjenjati ljudima misljenje o Aliji. Alija je jedini to mogao. Nije mu bilo stalo, tj. prece je bilo nesto drugo. Sto znaci da mu je obraz djon. Ako je i tako - sta tebe bolan bori bubreg za Alijom. Dug zivot imao, vidjela mu guzica fotelje, umro prirodnom smrcu, nije mu sin ni kcerka bijeda, cak st ovise - vladaju, dakle - sta si ti duzan Aliji - ubleho? I ako si - zavali se negdje - bolan - nadji nacina, al' nemoj mi samo pricati vise. Bogati. Samo mi price nemoj, jer da bi pricao, moras imati nekog kredibiliteta. Ti ga nemas. I ne samo to - i ono malo sto si ga imao - inicijalno, si izgubio. Shvati - gdje si. I shvati ko sve cita ovaj forum. To kad shvatis - vise ces citati i baviti se sam samim sobom, a manje - erotsko-politcku literaturu razglabati o svojoj sado-mazo ljubavi naspram Alije.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Nosferatu
- Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free
Hanume - nemojte se vi s ovim zamajavati.
Pustinjski mrav i pjesnik - je jedan banovani korisnik Sa-x, pod nick Mr_Bosnjak. Mene je cudilo da se nisi ranije vratio, al' ne lezi vraze, opet si sa nama, i izvini ako grijesim da si ovo ti, al' ne moguce je - da u zemlji od 4 miliona - postoje dva lika kao ti. Ne moguce - statisticki gledano. Ili si Avax_/Dolina Zavalona i jos trinest drugih nikova koji je ta legenda izredala, mada je njemu karakteristican izraz "koi". Ponekad mislim da ste cak - svi ovi nickovi - vlasnistvo jednog insana, al' elem nejs.
Covjeka treba razumjeti. Ja znam tvoju pricu - Bosnjo. I nemam se ja sta s tobom - natezati. Rodjen kao vrlo mlad na Aerodromskom naselju. U ratno preskozorije s manje od 10 godina otisao kod nane i dida u Visoko. Odatle neprihvacen, morao ici dalje, otisao vani, jedva nekako po ghetima emigrantskim Svedske, si uspjeo da prezivis.
Otisao si previse mlad, da vidis nesto drugo. I previse mlad da imas imunitet intelektualni - naspram ljudi kao Alija, i companija koja je usljedila poslje njega. Ja znam da bi ti rado - ovdje nam drzao vazove o tome sta je PC i slicno - al' previse si mlad da ti kita vene od politike. Vjeruj mi. Politkom se bavi samo onaj - kojem se vise ne dize. I ako se ljudi u BiH moraju - nositi s tim samarima - sto to moras ti? Ne moras - nego hoce. Pa onda se uzmi i vrati, ostavi mamu u Svedskoj, neka mama zivi, a ti se vratis u Bosnu i Hercegovinu, pa fino - tu zasnujes familiju negdje u Republici Srpskoj.
Ja i ti smo sve - price o Aliji ispracali. Ne jednom. Jedno 20 puta. Tebi nije dosta. Nije to - da ti nesto ne znas. To je bezobrazluk jedan - koji ce te kostati - kad tad. Jerbo - nacice te neko - radi te price pa te dobro sakom poduciti - sta je sta i kakvim. Jedan od onih - koji nije u Svedsku pobjegao da bi stekao zanje o tome sta je Alija sa 10 godina, dok si sa crnicica, arapima, Srbima i Azijtima odrastao po socijlanom hausingu emigranata. Budi sretan - sto si ziv, i sto nisi jedan od onih - kao npr. najmladja beba amputirac na svijetu - kojoj je granata odvalila nogu - dan-dva nakon sto je rodjena. Za koga bolan? Za koga bolan danas? Danas to dijete ima skoro 16 godina. Mislis - da ce mu BiH dati stipendiju da u Svedskoj, na Karolinska institutu - koji dodjeljuje Nobelovu nagradu - se odskoluje? Hoce, znas kako. A i ti - posti se ne mozes vidjeti - tu gdje jesi, posto se ne mozes dokazati, i ne mozes snaci, i posto imas institik - da je najbitnija stvar na svijetu - od Alije napraviti pejgambera, pa se klati s cetnicima, sad kad si stasao, umjesto da si diplomirao vec ti - ako ne moze neko iz BiH doci, - na Karolinskoj - al' jok.
Zalosno je to. Meni je iskreno - zao tebe samog. Takvog. Jer nije vrijedan ni onaj Alija - da se ja s tobom prepucavam preko interneta. Eto ti bolan Alije, eto ti SDA, eto ti PC, eto ti Aerodromskog naselja, eto ti - pa zivi - al' neces, neces ti prekrajati i dokazivati - iz Svedske, kao 10 godisnjak emigrant, istinu o BiH.
Pustinjski mrav i pjesnik - je jedan banovani korisnik Sa-x, pod nick Mr_Bosnjak. Mene je cudilo da se nisi ranije vratio, al' ne lezi vraze, opet si sa nama, i izvini ako grijesim da si ovo ti, al' ne moguce je - da u zemlji od 4 miliona - postoje dva lika kao ti. Ne moguce - statisticki gledano. Ili si Avax_/Dolina Zavalona i jos trinest drugih nikova koji je ta legenda izredala, mada je njemu karakteristican izraz "koi". Ponekad mislim da ste cak - svi ovi nickovi - vlasnistvo jednog insana, al' elem nejs.
Covjeka treba razumjeti. Ja znam tvoju pricu - Bosnjo. I nemam se ja sta s tobom - natezati. Rodjen kao vrlo mlad na Aerodromskom naselju. U ratno preskozorije s manje od 10 godina otisao kod nane i dida u Visoko. Odatle neprihvacen, morao ici dalje, otisao vani, jedva nekako po ghetima emigrantskim Svedske, si uspjeo da prezivis.
Otisao si previse mlad, da vidis nesto drugo. I previse mlad da imas imunitet intelektualni - naspram ljudi kao Alija, i companija koja je usljedila poslje njega. Ja znam da bi ti rado - ovdje nam drzao vazove o tome sta je PC i slicno - al' previse si mlad da ti kita vene od politike. Vjeruj mi. Politkom se bavi samo onaj - kojem se vise ne dize. I ako se ljudi u BiH moraju - nositi s tim samarima - sto to moras ti? Ne moras - nego hoce. Pa onda se uzmi i vrati, ostavi mamu u Svedskoj, neka mama zivi, a ti se vratis u Bosnu i Hercegovinu, pa fino - tu zasnujes familiju negdje u Republici Srpskoj.
Ja i ti smo sve - price o Aliji ispracali. Ne jednom. Jedno 20 puta. Tebi nije dosta. Nije to - da ti nesto ne znas. To je bezobrazluk jedan - koji ce te kostati - kad tad. Jerbo - nacice te neko - radi te price pa te dobro sakom poduciti - sta je sta i kakvim. Jedan od onih - koji nije u Svedsku pobjegao da bi stekao zanje o tome sta je Alija sa 10 godina, dok si sa crnicica, arapima, Srbima i Azijtima odrastao po socijlanom hausingu emigranata. Budi sretan - sto si ziv, i sto nisi jedan od onih - kao npr. najmladja beba amputirac na svijetu - kojoj je granata odvalila nogu - dan-dva nakon sto je rodjena. Za koga bolan? Za koga bolan danas? Danas to dijete ima skoro 16 godina. Mislis - da ce mu BiH dati stipendiju da u Svedskoj, na Karolinska institutu - koji dodjeljuje Nobelovu nagradu - se odskoluje? Hoce, znas kako. A i ti - posti se ne mozes vidjeti - tu gdje jesi, posto se ne mozes dokazati, i ne mozes snaci, i posto imas institik - da je najbitnija stvar na svijetu - od Alije napraviti pejgambera, pa se klati s cetnicima, sad kad si stasao, umjesto da si diplomirao vec ti - ako ne moze neko iz BiH doci, - na Karolinskoj - al' jok.
Zalosno je to. Meni je iskreno - zao tebe samog. Takvog. Jer nije vrijedan ni onaj Alija - da se ja s tobom prepucavam preko interneta. Eto ti bolan Alije, eto ti SDA, eto ti PC, eto ti Aerodromskog naselja, eto ti - pa zivi - al' neces, neces ti prekrajati i dokazivati - iz Svedske, kao 10 godisnjak emigrant, istinu o BiH.
-
Pustinjski pjesnik i mrav
Zbunjen si do bola!
Nisam ja nikakav mr_bosnjak... niti sam kada bio...
Slab si...
-
dva.morica
Tek sad vidim strukturu ljudi clanova ovog foruma.
Alija Izetbegovic je covjek koji je ustao u skupstini koji je ustao i replicirao radovanu rjecima da muslimanski narod nece nestati. On je moj dozivotni lider zbog toga.
Kao politicar bio je mlak i los,kao covjek bio je evlija.
Nikad nije imao pretenzije da postane lider bosanskog otpora,u cemu se i nije proslavio,nego su ga okolnosti promovisale u lidera. To je bio jako skroman covjek i istinski vjernik. Ljudi oko njega kao i njegovi nasljednici me ne interesuju.
Anamo njima je rasho heroj,a vi pricate komplexaske gadosti o najvecem covjeku u novijoj historiji BiH. Da imate pojma koliko ste jadni,kriticari,usutili bi se. Iz Sarajeva sam, prezivio rat,da nije bilo Alije,bio bih zaklan.
Velikim Bogom se kunemo da robovi biti necemo
toliko
Alija Izetbegovic je covjek koji je ustao u skupstini koji je ustao i replicirao radovanu rjecima da muslimanski narod nece nestati. On je moj dozivotni lider zbog toga.
Nikad nije imao pretenzije da postane lider bosanskog otpora,u cemu se i nije proslavio,nego su ga okolnosti promovisale u lidera. To je bio jako skroman covjek i istinski vjernik. Ljudi oko njega kao i njegovi nasljednici me ne interesuju.
Anamo njima je rasho heroj,a vi pricate komplexaske gadosti o najvecem covjeku u novijoj historiji BiH. Da imate pojma koliko ste jadni,kriticari,usutili bi se. Iz Sarajeva sam, prezivio rat,da nije bilo Alije,bio bih zaklan.
toliko
- Nosferatu
- Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free
Nisi, nisi....
Meni se ucinilo...
210 poruka, jedno 98% o Aliji.
Te Alija u Saudijskoj Arabiji.
Te muzej Aliji
Te umro jedan COVIJEK (odmah mi jasno da u Bosni srednje nisi ni vidjeo).
Te zasto Sarajlije i oni iz PC-ija mrze Aliju.
To je mogao - samo jedan lik.
Meni se ucinilo...
210 poruka, jedno 98% o Aliji.
Te Alija u Saudijskoj Arabiji.
Te muzej Aliji
Te umro jedan COVIJEK (odmah mi jasno da u Bosni srednje nisi ni vidjeo).
Te zasto Sarajlije i oni iz PC-ija mrze Aliju.
To je mogao - samo jedan lik.
-
hik-meta
Simpatican dedo bio, onako sicusan, 15 kila s krevetom, neugledan i glasom i stasom, da ga prvi put sretnes bio bi jedan od onih kojem bi covjek koju marku udijelio, ali to prolazi u Bosni. Ili si takav kao Alija ili Suljo Tihic, ili si neki krkan kao Dodik, takvi su vodje u BiH.
U ratu neodlucan, mislio jedno do podne, drugo od podne. Plagijator, podjonio vecinu materijala za svoju islamsku deklaraciju.
Uglavnom, vise negativnih nego pozitivnih stvari...
Problem je u velicanju takvih kao Alija kod obicnog covjeka. Balkanac ne moze bez kulta licnosti, bio on neki sultan, Gradascevic, car Lazar, ban Jelacic, Princip, Tito, ili ovi ugursuzi iz '90-tih.
U ratu neodlucan, mislio jedno do podne, drugo od podne. Plagijator, podjonio vecinu materijala za svoju islamsku deklaraciju.
Uglavnom, vise negativnih nego pozitivnih stvari...
Problem je u velicanju takvih kao Alija kod obicnog covjeka. Balkanac ne moze bez kulta licnosti, bio on neki sultan, Gradascevic, car Lazar, ban Jelacic, Princip, Tito, ili ovi ugursuzi iz '90-tih.
-
MokeQc
Za vrijeme rata, u opkoljenom Sarajevu, kruzila je sljedeca zajebancija :dark side of the moon wrote:Ja ne razumijem kako ljudi koji su 4 godine bili u opkoljenom Sarajevu i koji su jedva prezivljavali mogu reci - ja mrzim AI...ne znam sta je covijek trebo uraditi da zadobije vase postovanje!
Je li trebo ostaviti opkoljeno Sarajevo i pobjeci negdje..mozda bi ga vise postovali...
Bas me zanima je li ovo vase misljenje ili vam je babo prico kako je AI lopov i kako je to jedan zao covjek koji je zajebo Bosnu i bosance...budite sretni sto imamo glavu na ramenima.
Alija, kao pravi domacin, kad god izadje iz kuce (citaj Sarajeva) dobro zatvori plin, vodu i struju.
Slucajnost, sta li je vec, kad god bi otisao negdje na pregovore, nestalo bi i malo struje vode i plina sto je bilo...Ne mrzim ga nesto narocito, al imao je bisera slicnih ovome zbog kojih ga nesto vala i ne volim...
kazu da je to bila strategija da se sazali svijet i posalje intervenciju.... ne znam, ali mnogi su mu se sjetili familije u tim trenucima, u opkoljenom Sarajevu...
-
MokeQc
Mislim da se mnogi slazu da je bio jako dobar covjek i vjernik, sve to stoji...dva.morica wrote:Tek sad vidim strukturu ljudi clanova ovog foruma.
toliko
Al dobra je bila i Audrey Hepburn pa sta imamo od toga !
Nije nam trebao dobar covjek, nego PRAVI lider, a ne 'mlak i los', bezveze sebi ukaces u usta, on ti dozivotni lider a kazes da je bio mlak i los...
Ako cemo o odlucnim liderima, Titi nema ravnog, grijesio je ali je drzao do svoga, nije bio mlak i zato smo bili rahat 45 godina.
Mi ti se kumeno da sa tvoga puta ne skrenemo ! (skrenuli su nas u hendek al je ostala fraza !)
- suncokret13
ili solidarni strajk gladju,negdje pocetkom rata,kada nije dosla humanitarna pomoc u srebrenicu ili tako nesto...MokeQc wrote:Za vrijeme rata, u opkoljenom Sarajevu, kruzila je sljedeca zajebancija :dark side of the moon wrote:Ja ne razumijem kako ljudi koji su 4 godine bili u opkoljenom Sarajevu i koji su jedva prezivljavali mogu reci - ja mrzim AI...ne znam sta je covijek trebo uraditi da zadobije vase postovanje!
Je li trebo ostaviti opkoljeno Sarajevo i pobjeci negdje..mozda bi ga vise postovali...
Bas me zanima je li ovo vase misljenje ili vam je babo prico kako je AI lopov i kako je to jedan zao covjek koji je zajebo Bosnu i bosance...budite sretni sto imamo glavu na ramenima.
Alija, kao pravi domacin, kad god izadje iz kuce (citaj Sarajeva) dobro zatvori plin, vodu i struju.
Slucajnost, sta li je vec, kad god bi otisao negdje na pregovore, nestalo bi i malo struje vode i plina sto je bilo...Ne mrzim ga nesto narocito, al imao je bisera slicnih ovome zbog kojih ga nesto vala i ne volim...
kazu da je to bila strategija da se sazali svijet i posalje intervenciju.... ne znam, ali mnogi su mu se sjetili familije u tim trenucima, u opkoljenom Sarajevu...
onda se ''gospoda'' iz predsjednistva uz sugestiju tadasnjeg gradonacelnika - kreseljakovica,odlucila da NAROD U SARAJEVU ode na strajk gladju.........kao da smo to njega ima sta i da jedemo ( ??? ).
dok su oni imali STALNO BIJELE CISTE KOSULJE,jos uz to i ISPEGLANE !!!!!!
za 4 godine rata ( pa nije ih imao 168 komada u ormaru ??? ) a
H2O i struje ............nije da nije bilo........za nekog je bilo,a za NAROD - NE !!!
pa radna obaveza,na putu ka poslu ljudi su ginuli ko muhe........( kome je trebao ''bosnafolklor'' za vrijeme rata ? ili banke ili osiguravajuce drustvo ???
ali je bilo potrebno da ljudi hodaju gore -dole da ih oni majmuni s jevrejskog mogu ubiti - SVJESNO odluceno za radnu obavezu.
humanitarna pomoc - kako i sta je dolazilo i sta se djelilo...
IKAR konzerve s okusom gume.
u filmu ''Gori Vatra'' je jedna scena,kada gradonacelnik tesnja ( ili kojeg vec mjesta ) dolazi do RAPME - granice entiteta na razgovor s DrugoNacionalnim Gradonacelnikom ( u Tesanj treba doci Klinton ,bla,bla,bla...)
i gradonacelnik Teska govori ovom drugom :
Ozrene,treba mi srba !!!!!!!!
tokom rata u Sarajevu su bili koncntrisani i novinari i par ambasadora i unprofor,sve vjest su se slale iz Sarajeva u svjet - zasto tako nesto ne iskoristiti ???
Dolij,jos ulja na vatru !!!
- Nosferatu
Pa nije Bosna samo Sarajevo, boga ti ljubim.Iz Sarajeva sam, prezivio rat,da nije bilo Alije,bio bih zaklan.
I neki ipak zavrsise zaklani. Ili su ih samo u motelu Sonja u Vogosci - silovali od Unprofora, do domacih cetnika, koje god stiga'o. "Nije im se moglo pomoc'i". Sto je, je... Kad ti 25 cetnika dodje na 15 cenata - il' si zaklan, il' si jeban, trece nema.
Mozda je i zbog Alije, fundamenta. Jer vidis - Fikret Abdic, ili bilo koji drugi bosnjacki lider iz tog vremena - nije mogao ponjeti - "prefiks" fundamenta. Zbog toga je Alija nama i postao predsjednik. Kako drukcije - opravdati klanje dojucerasnjih komsija? Pa cetnici jesu Srbi, ali nisu ni Srbi - toliki hajvani. Njima se je moralo s necim krupnim zaprijetiti - a to je bilo upravo - da Alijina soldateska, zelene beretke, i gomila jalijasa - "preti Srpskom narodu" i onemogucava egzistenciju. Dovoljno sranja - da kad krenu tenkovi, iz kuce ne izlazis. Jebe te se. Pa sta si ti "sam" mogao uraditi? To je psihologija - s kojom se mogu pohvaliti cetnici - a imali su uvijek sposobniju i propagandu i politicare. To je dokaz - i dan danas. Da smo mi u obrnutim ulogama - i da muslimani imaju kakvu muslimansku republiku - prebacio bi neko Aliji i "Alij" par milona, i bilo bi kako se "zdogovorimo". J
S tim prefiksom - propaganda Srpska, je vrlo uspjesno, obradila pranje mozga, domincilnim urodjenicima.
Na kraju - Alija bas i postade fundamnet. Pa ti je tako na cast i meni i tebi kao Sarajlijama - da najuspjesniju akciju proboja obruca oko Sarajeva - su izvrisli - mudzahedini. Pazi - mudzahedini. I to akcija zvana - "ho ruk". Dosli Arapi i Turci, iz bog te pita kuda - da pomognu i grad deblokiraju. I bili uspjesniji od "igranja Armije BiH" s feta sirom - i "koga cemo veceras zavaliti da ide na Stup, i Doglode".
Postavlja se pitanje - cijih je 600 sinova poginulo - na pokusaju deblokade Sarajeva - u ljeto 1995-te , taman tamo u neko vrijeme kad su Srebrenicani dobili naredbu da "otvaraju vatru i vezu na sebe sto veci broj neprijateljskog ljudstva..."
Znamo i kako je to zavrsilo. Srebrenica poklana - da se namiri svaki cetnik koji je poginuo oko Sarajeva. A ispod piste iskopan - drugi tunel - koji je bio toliko sirok - da je mogao automobil proci kroz njega. Na kraju za grad taoca - Sarajevo, prizna Alija PC, ko vas jebe krajsnici, meni je fotelja u Seheru, a i bog je sam samom sebi prvi stvarao bradu. Dosta rata - vrijeme je da se vlada, da se obrucu pare, da se pune kase, da se prodaje sto je ostalo, i da narod jede malo mesa, i sira. A onda u posjetu u muzje, u gradu u kojem Zemaljski muzej koji je napravio Svabo - propada. "Nejim'a oklen".
A ako iko ista pita "moj Alija, kako ti nama ovo ovako". "Nije dal'a Amerik'a". Kao - mogli su nas - zbombati u kameno doba, kao da u kamenom dobu - i nismo bili negdje podkraj 1995-te.
Sve ove lazi, spletke, prisluksivanje komandanta, drzanje dosijea, dogovaranje s cetnicima - na dan kad je ubijen Caco, ubijanje tih istih kriminalaca - koje je Alija i omogucio da postanu ko su bili, te trzavice u sistemu, igranje nekog predsjednistva - upravo sa "Alijinim Srbima i Hrvatima". Ja nisam vjerovao - da su to tada bili "Alijini Srbi i Hrvati" ali vjerujem danas. I nikad necu zaboraviti - da na dan kad je pala Srebrenica veci je hendikep bio u BiH - sto je Haris Silajdzic podnjeo ostavku na mjesto premijera BiH - jer mu Alija nije otvorio kesu, da i Harkan to malo, "regulise". Isti dan - Rasim Delic, na izvjestaju vrhovne komande - spomene pad Srebrenice, u 2-3 minutice, onako reda radi.
I onda - "nebi me bilo da nije Alije".
Ja i moja familija smo prezivjeli - u Krajini obruc od 75km na najtanjem pravcu (sto je za Sarajevo nezamislivo - Sarajevo koje je bilo od slobde 1-2km) - i najuspjesnije se branili - od svih krajeva BiH - upravo sto nije bilo Alije - i sto nije bilo "Alijinih oficira" koji su se svi tukli za fotelju, i apoletu - a ko jebe borca na frontu - odnesi steku cigara, malo nesto durbinom se zagledaj u pozadinu, strapj kakav papirc sto su jade glave zavaljivale da idu u izvidjanje "za akciju" - kakvu crnu akciju kad nije niko nista o'zgor naredio a i ako je naredio - to je samo da se zapuca, da iziginu ljudi, i da neko postane kapetan i ode iz lokalne u glavnu komandu. Cijeli taj nepotizam - krece i seze - iz vrha. I to nas je kostalo, jako mnogo. Bosne bi mnogo vise bilo danas, nego sto je - da nisu bile prece pare, i fotelje. I da se neki nisu plasili "zamjeriti s cetnicima". Neki koje su "cetnici i zaduzili". Namece se pitanje - kako, kad gdje i sa cim.
To je pitanje koje svako mora odgovorit za sebe. Iako je i taj odgovor, opisan, na izust, na ovom i mnogim drugim forumima, a tice se teze - kako da jedan zatvorenih 1988 godine - postane sto je bio 1990-te, a da nije Nelson Mandela. Zaklela se zemlja raju - da se tajne - sve odaju.
-
MokeQc
Fino su Nadrealisti pjevali u ratu (na muziku iz pjesme 'Mali mrav') :bosank_a wrote:Smjesno je ovo vezanje borbe za opstanak sa lzebegovicem.
Ljudi su se borili za sebe a ne za njega.
Kojem vojniku je bilo na umu da misli o njemu dok je sjedio u rovu ili isao u napad.
De ba nemojte biti smjesni.
Ne ratujem ja za Doku, Kljujica i Aliju
Vec ratujem da mi cetnik ne udje u avliju !
- DiplomataSaSela
#240 Re: Zasto raja iz Sarajeva i RS jedini mrze Aliju Izetbegovi
A ko ti je reko da ga u Sarajevu mrze...infobrcko wrote:Vec par dana pratim forumske diskucije kako vecina forumasa prica najgore stvari o Aliji Izetbegovicu ...
Pa me zanima Zasto raja iz Sarajeva i Republike Srpske jedini mrze Aliju Izetbegovica?
Iskreno ne mogu da vjerujem da moze postojat neko iz Sarajeva a da ne postuje lik i djelo Alije....
......
- Fair Life
Pjevali su "bog i bogme" i onu...MokeQc wrote:Fino su Nadrealisti pjevali u ratu (na muziku iz pjesme 'Mali mrav') :bosank_a wrote:Smjesno je ovo vezanje borbe za opstanak sa lzebegovicem.
Ljudi su se borili za sebe a ne za njega.
Kojem vojniku je bilo na umu da misli o njemu dok je sjedio u rovu ili isao u napad.
De ba nemojte biti smjesni.
Ne ratujem ja za Doku, Kljujica i Aliju
Vec ratujem da mi cetnik ne udje u avliju !
"Karadzic je prep'o narod
i podigo sve na bunu...
- U islamskoj zemlji ovoj
reza'ce nam svima chunu..."
-
izbori2008
korekcija. ima naravno i bosnjaka, ali ovi koji pljuju vecinom nisu bosnjaci.infobrcko wrote:Ja bi stvarno zamolio administraciju foruma da zakljuca ovu temu i da je izbrise jer stvarno ne mogu da vjerujem da su ovoliko bosnjaci nezahvali iako je alija uradio sve za njih.
- Fair Life
Za koju godinu ili deceniju bi trebalo organizovati nesto poput onoga stoinfobrcko wrote:Ja bi stvarno zamolio administraciju foruma da zakljuca
ovu temu i da je izbrise jer stvarno ne mogu da vjerujem da su ovoliko
bosnjaci nezahvali iako je alija uradio sve za njih.
su pred rat Srbi radili... pronosati moshti cara "koji je sve uradio
za nas".
- Fair Life
Jesu Bosanci...izbori2008 wrote:korekcija. ima naravno i bosnjaka, ali ovi koji pljuju vecinom nisu bosnjaci.infobrcko wrote:Ja bi stvarno zamolio administraciju foruma da zakljuca ovu temu i da je izbrise jer stvarno ne mogu da vjerujem da su ovoliko bosnjaci nezahvali iako je alija uradio sve za njih.
-
vinja
Ne mrzim ga samo zato sto nikoga na svijetu ne mrzim...
A, imam sve razloge da ga mrzim... Eto, blago receno, najezim se od huje na pomen njegovog imena.
Sjebo mi je grad. Nije on prodao samo Srebrenicu...
Prodao je Mostar, i to mu Mostarci nikada nece oprostiti. Kada su nas napali zorom i kad su ljude, zene, djecu u pidjamama vodili na heliodrom, kad smo bili u blokadi i nismo imali ni hrane ni vode (cak su u Neretvu bili usuli neko .ranje, neko ulje, a i nju smo pili...), kada nije bilo lijekova, kad su djeca umirala... on je srao odozgo - eto vam cetnika, pa udarite na njih, sto ste na bracu Hrvate udarili... Kada su se mostarska raja organizovala po sokacima i mahalama da brane one dvije jebene ulice, on je rahmetli Hujku, naseg komandanta zvao "Fikrete"...jebo ga Fikret.
Ne da mu nije padalo ni na kraj pameti da nam pomogne, vec je insistirao da prestanemo pucati...valjda da nam udju na lijevu obalu k'o cetnici u Srebrenicu...Kad smo vrsili proboj na desnu obalu, raja se vec pela na Hum s kojeg nas je snajper rastur'o, vec je probijena linija bila, on izdao strogu naredbu za povlacenje...
I zato eto ti Alije, da bog da ti rahat od njega bio kao sto smo mi ovdje. Da Bog da ti od njega hajrovo sta i mi...pa da upoznas pravog Aliju...da vidis kako je kad ti Alija prkno okrene i jos tebe izdajnikom nazove...
Fuj, fuj, fuj, ta mi se kreatura od "covjeka" izuzetno gadi...
A, imam sve razloge da ga mrzim... Eto, blago receno, najezim se od huje na pomen njegovog imena.
Sjebo mi je grad. Nije on prodao samo Srebrenicu...
Prodao je Mostar, i to mu Mostarci nikada nece oprostiti. Kada su nas napali zorom i kad su ljude, zene, djecu u pidjamama vodili na heliodrom, kad smo bili u blokadi i nismo imali ni hrane ni vode (cak su u Neretvu bili usuli neko .ranje, neko ulje, a i nju smo pili...), kada nije bilo lijekova, kad su djeca umirala... on je srao odozgo - eto vam cetnika, pa udarite na njih, sto ste na bracu Hrvate udarili... Kada su se mostarska raja organizovala po sokacima i mahalama da brane one dvije jebene ulice, on je rahmetli Hujku, naseg komandanta zvao "Fikrete"...jebo ga Fikret.
Ne da mu nije padalo ni na kraj pameti da nam pomogne, vec je insistirao da prestanemo pucati...valjda da nam udju na lijevu obalu k'o cetnici u Srebrenicu...Kad smo vrsili proboj na desnu obalu, raja se vec pela na Hum s kojeg nas je snajper rastur'o, vec je probijena linija bila, on izdao strogu naredbu za povlacenje...
I zato eto ti Alije, da bog da ti rahat od njega bio kao sto smo mi ovdje. Da Bog da ti od njega hajrovo sta i mi...pa da upoznas pravog Aliju...da vidis kako je kad ti Alija prkno okrene i jos tebe izdajnikom nazove...
Fuj, fuj, fuj, ta mi se kreatura od "covjeka" izuzetno gadi...
-
neshto
hahaha, bravo!!!Fair Life wrote:Jesu Bosanci...izbori2008 wrote:korekcija. ima naravno i bosnjaka, ali ovi koji pljuju vecinom nisu bosnjaci.infobrcko wrote:Ja bi stvarno zamolio administraciju foruma da zakljuca ovu temu i da je izbrise jer stvarno ne mogu da vjerujem da su ovoliko bosnjaci nezahvali iako je alija uradio sve za njih.
ne znam kako da izdižem i hvalim mlakonju koji je '92 kad gorio BB, foča, bijeljina, ravno.. izjavio da NEĆE BITI RATA!!! taj čovjek nam je navukao mudžahedine, jedan je od zaslužnih za podjelu zemlje i jedan od krivaca za to da danas imamo "3 strane" sukoba...
da te nije alija, bila bi mi veća avlija...
-
incognito071
@kijameta
u mahali kazes, zivi prava gradska raja jel
.....eee kuku nama kad nam papci poput tebe (porijeklom iz istocne bosne ili sandzaka) govore sta i kako u vezi nasheg Sehera
@Nosonja (Nosferatu)
Sta ima u Americi jarane?
sto onaj rek'o, da nije bilo Alije , ne bih ti vidio Zapada
Sto ne ostade na voljenom Kosevu? Stidis li se odakle si ? Ipak si ti sada vidio tu famoznu Ameriku.
u mahali kazes, zivi prava gradska raja jel
@Nosonja (Nosferatu)
Sta ima u Americi jarane?
sto onaj rek'o, da nije bilo Alije , ne bih ti vidio Zapada
Sto ne ostade na voljenom Kosevu? Stidis li se odakle si ? Ipak si ti sada vidio tu famoznu Ameriku.
-
Umjetnik a
kratko ijasno ja ga ne mrzim
p.s.
najgori su mi ovi što se napišu redova pola ekrana, kao da to sve neko čita
p.s.
najgori su mi ovi što se napišu redova pola ekrana, kao da to sve neko čita
-
bice_bice
ti si ba haveru za sportske teme, nije politika za isfrustrirane ljude koji imaju prvenstveno veliki problem sami sa sobom.. kani se toga ba..Nosferatu wrote:Nekoliko pitanja za tebe.
1. Sto si dzertirao tj. nisi sluzio ABiH?
2. Sto si nepismen? Ne pise se COVIJEK vec covjek?
3. Jel bilo uciteljica po izbjeglickim kampovima kao po Tiletovoj Jugi - pa da te besplatno skolaju? I kako to da nije Alija preuzeo na sebe - da opismenjava omladinu?
4. Sta ti mislis - ko si bolan ti da svoju patriotsku duznost vrsis preko interneta, seruci se ljudima na glavu ako se ne zalazu za mrtva insana kojeg nema kao ti?
5. Zaboli me kurac - sto tebe nije bilo u ratu a i da te je bilo - sto od tebe nije bilo nikakve fajde, sto si pobjegao, ili imao 5 godina, sto su te Srbi ojadili i sto ti valja Alija, to nema nikakve veze sa mnom i hiljadama drugih ljudi za koje je Alija umro prije svoje smrti.
6. Koliko je skola napravljeno za vrijeme Alije?
7. Koliko je bolnica napravljeno za vrijeme Alije?
8. Koliko je fabrika napravljeno za vrijeme Alije?
9. Koliko je nezaposlenih zaposleno za vrjeme Alije?
10. Koliko je boraca adekvatno ljeceno za vrijeme Alije?
11. Koliko je boraca adekvatno kompenzirano za vrijeme Alije?
12. Gdje su pare koje je Alija dobijao cijeli rat?
13. Kako to da nama Alija nije nikad javno prezentirao gdje su te pare - i kome su otisle, i sta je sa njima uradjeno?
14. Gdje je Armija BiH? I gdje je oruzije za koje se ginulo? Gdje su puske otete i da li su - prepravljene u staro gvozdje a ti kod kuce opet nemas ni ostra noza da konzervu otvoris?
I pitanje za Informbirovca
1. Gdje i kako ti je tata docekao Arkanovce u Brckom?
2. Jesi ti bio ponosan na svog tatu i Aliju na dan kad su dosli Arkanovci u Brcko?
3. Da nisi sluzio u ABIH - kota Hatkine Njive? Ili si i ti bio "previse mlad za armije, previse star da se ne razumijes u polikitu"?
4. Da li se sjecate susreta s Arkanovcima, i sta vam je ostalo u tom sjecanju - da nije Alija iz Sarajeva, dosao odmah espeditivno, da vas vrati vasim kucama i da vam se nista zlo ne dogodi?
5. Znam ja da je vama Alija valja'o, bolan. Ni puske nosili, ni baruta omirisali, a sad - bitte zahlen dva put vise nego bilo gdje drugdje u BiH. Eh, druze moj, jesi vidjeo - kako je to kad se zajedno sljaka a drzava BiH se ne placa ni zeru, ni centa. Sta mislis - gdje bi bilo Brcko, da nema specijalnog statusa, da nema OHR-a i da je podjeljeno izmedju Federacije i RS? Kao sto rekoh - znam ja sto je tebi Alija valjao, al' upitaj se ti malo, sto nije drugima - ono uz Drinu sine - prodjes, malo, pa upitas ko zivi u ovom selu, pa ko u onom, pa ko u ovom, pa ko u onom, pa kad nadjes nekog neSrbina - pitaj ga sta misli o Aliji.
ameriko, sta ucini od coeka..
Last edited by bice_bice on 25/10/2007 09:16, edited 1 time in total.
- dark side of the moon
Jesil ti lud...trazis im neko opravdanje...zelis da kazes kako smo mi to zasluzili jer smo imali zelene beretke i gomilu jalijasaMozda je i zbog Alije, fundamenta. Jer vidis - Fikret Abdic, ili bilo koji drugi bosnjacki lider iz tog vremena - nije mogao ponjeti - "prefiks" fundamenta. Zbog toga je Alija nama i postao predsjednik. Kako drukcije - opravdati klanje dojucerasnjih komsija? Pa cetnici jesu Srbi, ali nisu ni Srbi - toliki hajvani. Njima se je moralo s necim krupnim zaprijetiti - a to je bilo upravo - da Alijina soldateska, zelene beretke, i gomila jalijasa - "preti Srpskom narodu" i onemogucava egzistenciju.