Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Albancima
- SkyLimit
#301 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban
Mene je sramota gledali ovakvo ludilo,stranice koje promovišu Bošnjanstvo,ljiljanje,Bana Kulina istodobno promoviraju i brane vjerske Islamske fanatike,pa ne možeš to nikako,dođe mi da propadnem u zemlju,evo ispade i Frenkie neprijatelj Islama a Tuzla,grad sa većinskim muslimanskim stanovništvom,grad u kojem džamija ne manjka, ispade Aušvic za muslimane,gadi mi se perifedno izjadnačavanje musliman = ponašanje i stavovi koji su fašistički po svim naučnim stavovima,upoznao sam ja i izrazito religiozne Bošnjake i vjerske učenjake koji su izuzetni moderni ljudi,intelektualci,svaka im čast,ali zna se protiv čega se ljudi bune,a to nisu oni.

Last edited by SkyLimit on 30/10/2013 20:50, edited 1 time in total.
- escobar__
#302 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban
Ovakvi majmunski stavovi na "probošnjačkim" sajtovima su redovni. Skoro je i ono sranje Saff objavio članak o tome kako su u Tuzli, pazi sad ovo, zabranjene "muslimanske riječi".
Mater im yebem zatucanu, lažljivu.
- Havatar
#303 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban
Pa bile su kritike i kampanja zbog toga sto je zena na televiziji rekla masalllah kako je to sramota, kako je to protiv suzivotaescobar__ wrote:Ovakvi majmunski stavovi na "probošnjačkim" sajtovima su redovni. Skoro je i ono sranje Saff objavio članak o tome kako su u Tuzli, pazi sad ovo, zabranjene "muslimanske riječi".Mater im yebem zatucanu, lažljivu.
- escobar__
#304 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban
Ma gdje je bilo bolan? U glavama urednika Saffa, tamo je bilo. Nigdje drugo.Havatar wrote:Pa bile su kritike i kampanja zbog toga sto je zena na televiziji rekla masalllah kako je to sramota, kako je to protiv suzivotaescobar__ wrote:Ovakvi majmunski stavovi na "probošnjačkim" sajtovima su redovni. Skoro je i ono sranje Saff objavio članak o tome kako su u Tuzli, pazi sad ovo, zabranjene "muslimanske riječi".Mater im yebem zatucanu, lažljivu.
-
theTruePath
#305 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban
Ako je Tuzla puna muslimana ja sam vanzemaljacSkyLimit wrote:Poginuli borci Armije BiH su ozvaničeni kao Šehidi,a kad posjetim pojedine stranice na facebooku posvećene Armiji BiH brže bolje pobjegnem od komentara ispod slika,"Allahu Ekber!","Tekbir!" te spominjanje Allaha u svakoj rečenici,našem narodu podhitno treba više nacionalnog,nemam ja ništa protiv Islama ali zna se mjesto i vrijeme za sve.Što je najgore,naš narod uopćeno i nije toliko religiozan,to je jednostavno u nedostatku znanja o nacionalnom identitetu ljudi ispoljavaju vjerski.
Ali to su dobri ljudi u suštini,samo nacionalno neosvješćeni.Pravi problem je jedna bosanska facebook stranica,sa hiljadama lajkova,vjerujem da ima još ljudi koji znaju o čemu pričam,koja veliča akcije Al-Kaide i npr. ubijanje regularnih vojnih i policijskih snaga Etiopije u terorističkim napadima
To nisu moji Bošnjaci,a sumnjam da sam i ja njima pretjerano drag.
- escobar__
#306 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban
Jok, Švedska je puna muslimana. Haj' prestani papat ono što nije za jelo, živ bio.theTruePath wrote:Ako je Tuzla puna muslimana ja sam vanzemaljacSkyLimit wrote:Poginuli borci Armije BiH su ozvaničeni kao Šehidi,a kad posjetim pojedine stranice na facebooku posvećene Armiji BiH brže bolje pobjegnem od komentara ispod slika,"Allahu Ekber!","Tekbir!" te spominjanje Allaha u svakoj rečenici,našem narodu podhitno treba više nacionalnog,nemam ja ništa protiv Islama ali zna se mjesto i vrijeme za sve.Što je najgore,naš narod uopćeno i nije toliko religiozan,to je jednostavno u nedostatku znanja o nacionalnom identitetu ljudi ispoljavaju vjerski.
Ali to su dobri ljudi u suštini,samo nacionalno neosvješćeni.Pravi problem je jedna bosanska facebook stranica,sa hiljadama lajkova,vjerujem da ima još ljudi koji znaju o čemu pričam,koja veliča akcije Al-Kaide i npr. ubijanje regularnih vojnih i policijskih snaga Etiopije u terorističkim napadima
-
theTruePath
#307 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban
Cak i u Svedskoj ima vise muslimana nego u Tuzli,znam o cemu pricam.Hvala Bogu pa je jedini grad,propali bi kao narod da u BIH postoji jos pokoja Tuzla
- escobar__
#308 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban
Znaš ti da ne kažem šta. Jesi kad bio u Tuzli? Možeš mislit muslimana na sve strane, ide raja u džamije (da, da, množina, nije jedna džamija), nit to kome smeta, nit koga iritira. Dobro, možda zatucanke s druge strane medalje ali takvih imaš svuda, a malo ih je, pa ne predstavljaju neki relevantan faktor da bi se sredina okarakterisala kao antimuslimanska.theTruePath wrote:Cak i u Svedskoj ima vise muslimana nego u Tuzli,znam o cemu pricam.Hvala Bogu pa je jedini grad,propali bi kao narod da u BIH postoji jos pokoja Tuzla
I ti bi kao muslimančina trebao pripazit na ono šta uzimaš zdravo za gotovo, uvijek na umu imaj onaj ajet koji te upućuje na to da dobro provjeriš neku info prije nego je prihvatiš kao apsolutnu istinu. Da ne seruckaš unaokolo bezveze...
- elma89_
#309 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban
Tuzla jeste drugacija i mislim da ce popis pokazati da ovdje ima najvise ateista,sigurna sam da ce u Tuzli biti ateista preko 20%
-
theTruePath
#310 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban
Pazi kako pricas ,ok? muslimancinaj u svojoj kuci,vani ima da postujes i koristis prikladan rijecnik !!!escobar__ wrote:Znaš ti da ne kažem šta. Jesi kad bio u Tuzli? Možeš mislit muslimana na sve strane, ide raja u džamije (da, da, množina, nije jedna džamija), nit to kome smeta, nit koga iritira. Dobro, možda zatucanke s druge strane medalje ali takvih imaš svuda, a malo ih je, pa ne predstavljaju neki relevantan faktor da bi se sredina okarakterisala kao antimuslimanska.theTruePath wrote:Cak i u Svedskoj ima vise muslimana nego u Tuzli,znam o cemu pricam.Hvala Bogu pa je jedini grad,propali bi kao narod da u BIH postoji jos pokoja Tuzla
I ti bi kao muslimančina trebao pripazit na ono šta uzimaš zdravo za gotovo, uvijek na umu imaj onaj ajet koji te upućuje na to da dobro provjeriš neku info prije nego je prihvatiš kao apsolutnu istinu. Da ne seruckaš unaokolo bezveze...
I jesam gle cuda bio u Tuzli,niije Hawaii
- SkyLimit
#311 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban
Kome se grade ove nove džamije ondatheTruePath wrote:Ako je Tuzla puna muslimana ja sam vanzemaljacSkyLimit wrote:Poginuli borci Armije BiH su ozvaničeni kao Šehidi,a kad posjetim pojedine stranice na facebooku posvećene Armiji BiH brže bolje pobjegnem od komentara ispod slika,"Allahu Ekber!","Tekbir!" te spominjanje Allaha u svakoj rečenici,našem narodu podhitno treba više nacionalnog,nemam ja ništa protiv Islama ali zna se mjesto i vrijeme za sve.Što je najgore,naš narod uopćeno i nije toliko religiozan,to je jednostavno u nedostatku znanja o nacionalnom identitetu ljudi ispoljavaju vjerski.
Istina je da većina Tuzlaka nije baš religiozna,ali nije situacija takva da imamo samo "komunjare,Tuzlake što piju na Bajram" nasuprot muslimanima.Ni tim Tuzlacima ni meni ne smetaju religiozni muslimani,efendija Kavazović,Sulejman Bugari i drugi,uvaženi i visokopozicionirani muslimani koje svi cijene,kao i mnoge obične ljude religiozne Bošnjake.A zna se kakvi muslimani su problem.
Tuzla: Uskoro tri nove džamije na području grada
Nove džamije i mesdžidi su izgrađeni u Solini, Vasićima, Osoju, na Tunelu i u Hukićima, a nedavno su otvorena i vrata Turali-begove (Poljske), te džamije u Tušnju.
U Medžlisu u narednom periodu planiraju izgradnju još tri nove džamije.
- Radit ćemo na osiguranju lokacije i izgradnji džamije na Brčanskoj Malti, na Šićkom Brodu, adaptaciji i završavanju džamije u Miladijama, te pomagati sve druge projekte koji se vode na našem području – istakao je između ostalog glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Tuzla hafiz Ahmed-ef. Huskanović u intervjuu objavljenom na zvaničnoj stranici MIZ Tuzla.
Uskoro bi trebali početi i radovi na obnovi munare Jalske (Mehmedagine) džamije, koja je prezidana prije više od 100 godina. Stabilnost 32 metra visoke munare je narušena, a njena rekonstrukcija će početi kada se obezbjede sredstva za tu namjenu.
bportal
-
theTruePath
#312 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban
Te dzamije uglavnom posjecuju izbjeglice iz Podrinja,sto se Tuzlaka tice,njima je dovoljna jedna 
-
theTruePath
#313 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban
Vehabije?Istina je da većina Tuzlaka nije baš religiozna,ali nije situacija takva da imamo samo "komunjare,Tuzlake što piju na Bajram" nasuprot muslimanima.Ni tim Tuzlacima ni meni ne smetaju religiozni muslimani,efendija Kavazović,Sulejman Bugari i drugi,uvaženi i visokopozicionirani muslimani koje svi cijene,kao i mnoge obične ljude religiozne Bošnjake.A zna se kakvi muslimani su problem.
- escobar__
#314 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban
Je l' se to dežurni komičar naljutio?theTruePath wrote:Pazi kako pricas ,ok? muslimancinaj u svojoj kuci,vani ima da postujes i koristis prikladan rijecnik !!!escobar__ wrote:Znaš ti da ne kažem šta. Jesi kad bio u Tuzli? Možeš mislit muslimana na sve strane, ide raja u džamije (da, da, množina, nije jedna džamija), nit to kome smeta, nit koga iritira. Dobro, možda zatucanke s druge strane medalje ali takvih imaš svuda, a malo ih je, pa ne predstavljaju neki relevantan faktor da bi se sredina okarakterisala kao antimuslimanska.theTruePath wrote:Cak i u Svedskoj ima vise muslimana nego u Tuzli,znam o cemu pricam.Hvala Bogu pa je jedini grad,propali bi kao narod da u BIH postoji jos pokoja Tuzla
I jesam gle cuda bio u Tuzli,niije Hawaii
-
theTruePath
#315 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban
Nemas komentara vec ides na licno vrijedjanje?
- escobar__
#316 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban
Upravu si, zaista nemam komentara na gluposti. A i kako da komentarišem kad je vidoviti Samir iz ŠveCke ipak upoznatiji sa situacijom u Tuzli od ljudi koji ovdje žive.theTruePath wrote:Nemas komentara vec ides na licno vrijedjanje?
-
theTruePath
#317 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban
escobar__ wrote:Upravu si, zaista nemam komentara na gluposti. A i kako da komentarišem kad je vidoviti Samir iz ŠveCke ipak upoznatiji sa situacijom u Tuzli od ljudi koji ovdje žive.theTruePath wrote:Nemas komentara vec ides na licno vrijedjanje?
Ma bjezi odoh jesti
- SkyLimit
#318 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban
Ne razumijem se u terminologiju,ali recimo da se radi o onima koji vide uzora u onima koji su označeni teroristima u očima čitavog civilizovanog svijeta,kojima demokratija omogućava da propagiraju to svoje a da su oni na vlasti ne bi dali pisnuti nikome ko misli drugačije,oni koji ostavljaju komentare na facebooku "šije su gori od kafira,dat će Allah da ih sve pobijemo inšallah",koji sa gnušanjem pričaju o Bošnjacima sekularistima,haman i oni gori od kafira u njihovim očima.theTruePath wrote:Vehabije?Istina je da većina Tuzlaka nije baš religiozna,ali nije situacija takva da imamo samo "komunjare,Tuzlake što piju na Bajram" nasuprot muslimanima.Ni tim Tuzlacima ni meni ne smetaju religiozni muslimani,efendija Kavazović,Sulejman Bugari i drugi,uvaženi i visokopozicionirani muslimani koje svi cijene,kao i mnoge obične ljude religiozne Bošnjake.A zna se kakvi muslimani su problem.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#319 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”theTruePath wrote:Cak i u Svedskoj ima vise muslimana nego u Tuzli,znam o cemu pricam.Hvala Bogu pa je jedini grad,propali bi kao narod da u BIH postoji jos pokoja Tuzla
» theTruePath
mjesec.
vidim li te na forumu u ovih mjesec dana, bićeš pobrisan sa svim što si ikad napisao.
- Helikopter
#320 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban
[quote="SkyLimit"]Poginuli borci Armije BiH su ozvaničeni kao Šehidi,a kad posjetim pojedine stranice na facebooku posvećene Armiji BiH brže bolje pobjegnem od komentara ispod slika,"Allahu Ekber!","Tekbir!" te spominjanje Allaha u svakoj rečenici,našem narodu podhitno treba više nacionalnog,nemam ja ništa protiv Islama ali zna se mjesto i vrijeme za sve.Što je najgore,naš narod uopćeno i nije toliko religiozan,to je jednostavno u nedostatku znanja o nacionalnom identitetu ljudi ispoljavaju vjerski.
To nisu moji Bošnjaci,a sumnjam da sam i ja njima pretjerano drag.[/quote]
[quote="SkyLimit"]Mene je sramota gledali ovakvo ludilo,stranice koje promovišu Bošnjanstvo,ljiljanje,Bana Kulina istodobno promoviraju i brane vjerske Islamske fanatike,pa ne možeš to nikako,dođe mi da propadnem u zemlju,evo ispade i Frenkie neprijatelj Islama a Tuzla,grad sa većinskim muslimanskim stanovništvom,grad u kojem džamija ne manjka, ispade Aušvic za muslimane,gadi mi se perifedno izjadnačavanje musliman = ponašanje i stavovi koji su fašistički po svim naučnim stavovima,upoznao sam ja i izrazito religiozne Bošnjake i vjerske učenjake koji su izuzetni moderni ljudi,intelektualci,svaka im čast,ali zna se protiv čega se ljudi bune,a to nisu oni.
[/quote]
Ja uopste ne razumijem kako ti razmisljas? Ima raznih Bosnjaka i ako ti se oni ne svidjaju na svoj nacin niko od tebe ne zahtjeva da se ne odreknes Bosnjackog identiteta i uzmes neki drugi identitet i religiju koji ti bolje pase. Ja sam kao primjer Bosnjak i znam da nas Bosnjaka iz BiH i regiona ima razlicitih kao i u svim drugim narodima i nacijama svijeta. Ja kao primjer mogu da radim vise stvari parelelno koji su meni potrebni i vazni u isto vrijeme a to je da se pomalo ali u isto vrijeme bavim malo volonterski Bosnjackom religijom (Islamom), Bosnjackom nacionalnoscu mog Bosnjackog identiteta, bosnjackom ekonomijom, bosnjackom politikom, bosnjackom rjesavanju raznih problema i razvoju Bosnjaka i drzave Bosne i Hercegovine. Ja ovo mogu i radim skoro svakim danom paralelno i u isto vrijeme. I ne pitaj sta su Bosnjaci individualno i ili kolektivno uradili za tebe nego sta si ti do sada uradio za Narod/Naciju Bosnjake i drzavu Bosnu i Hercegovinu? Ja prvo mislim i radim prioritetno za moj Narod Bosnjake i njihove kolektivne interese a ako imam mogucnosti i ako su kako treba i misle dobro drzavi BiH i Bosnjacima onda cu se sekundrano zalagati i za ostale Bosance, Srbe i Hrvate na svim poljima. Valjda ne mislis da Bosnjaci trebaju da se ulizuju i uvlace Srbima i Hrvatima na stetu kolektivnih interesa Bosnjaka u bilo cemu? Bosnaci trebaju ostale Bosance, Srbe i Hrvate kao Partnere uz postene i korektne interese i namjere a ne zavisne Bosnjake od Srba i Hrvata. Ako ne postujes sam sebe i svoj narod nece te postovati ni Srbi ni Hrvati i niko drugi.
To nisu moji Bošnjaci,a sumnjam da sam i ja njima pretjerano drag.[/quote]
[quote="SkyLimit"]Mene je sramota gledali ovakvo ludilo,stranice koje promovišu Bošnjanstvo,ljiljanje,Bana Kulina istodobno promoviraju i brane vjerske Islamske fanatike,pa ne možeš to nikako,dođe mi da propadnem u zemlju,evo ispade i Frenkie neprijatelj Islama a Tuzla,grad sa većinskim muslimanskim stanovništvom,grad u kojem džamija ne manjka, ispade Aušvic za muslimane,gadi mi se perifedno izjadnačavanje musliman = ponašanje i stavovi koji su fašistički po svim naučnim stavovima,upoznao sam ja i izrazito religiozne Bošnjake i vjerske učenjake koji su izuzetni moderni ljudi,intelektualci,svaka im čast,ali zna se protiv čega se ljudi bune,a to nisu oni.
[/quote]Ja uopste ne razumijem kako ti razmisljas? Ima raznih Bosnjaka i ako ti se oni ne svidjaju na svoj nacin niko od tebe ne zahtjeva da se ne odreknes Bosnjackog identiteta i uzmes neki drugi identitet i religiju koji ti bolje pase. Ja sam kao primjer Bosnjak i znam da nas Bosnjaka iz BiH i regiona ima razlicitih kao i u svim drugim narodima i nacijama svijeta. Ja kao primjer mogu da radim vise stvari parelelno koji su meni potrebni i vazni u isto vrijeme a to je da se pomalo ali u isto vrijeme bavim malo volonterski Bosnjackom religijom (Islamom), Bosnjackom nacionalnoscu mog Bosnjackog identiteta, bosnjackom ekonomijom, bosnjackom politikom, bosnjackom rjesavanju raznih problema i razvoju Bosnjaka i drzave Bosne i Hercegovine. Ja ovo mogu i radim skoro svakim danom paralelno i u isto vrijeme. I ne pitaj sta su Bosnjaci individualno i ili kolektivno uradili za tebe nego sta si ti do sada uradio za Narod/Naciju Bosnjake i drzavu Bosnu i Hercegovinu? Ja prvo mislim i radim prioritetno za moj Narod Bosnjake i njihove kolektivne interese a ako imam mogucnosti i ako su kako treba i misle dobro drzavi BiH i Bosnjacima onda cu se sekundrano zalagati i za ostale Bosance, Srbe i Hrvate na svim poljima. Valjda ne mislis da Bosnjaci trebaju da se ulizuju i uvlace Srbima i Hrvatima na stetu kolektivnih interesa Bosnjaka u bilo cemu? Bosnaci trebaju ostale Bosance, Srbe i Hrvate kao Partnere uz postene i korektne interese i namjere a ne zavisne Bosnjake od Srba i Hrvata. Ako ne postujes sam sebe i svoj narod nece te postovati ni Srbi ni Hrvati i niko drugi.
-
vetvadi
#321 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban
Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Albancima. znas zasto eto Korijeni....
prvi stvar je,
ovaj skenderbegu primio islam dosao na stambolu zivio u sultanom dvoru...pa malo kasnije vratio na hristicansko veru i borio protiv turci sto koja onemogućeno Osmanlije da osvoji Rim, istorijski hriscjianski svijetu zahvalni da ih zbog toga i podržava kao rezultat ove.
drugi stvar, dugo kasnije je,
Albanci sačuvani mnogi Jevreji u Drugom svjetskom ratu drugom koja je rezultirala kao simpatije Jevreja za Albance i što je rezultiralo, kao pomoć u svjetskoj politici u vezi sa pitanjima albanskog naroda. čak i Izrael poslao avione na Kosovo da ugosti izbjeglica u Izraelu kao lojalnost odgovoriti ono što su spašavali Jevreje u Drugom svjetskom ratu....
ove jevrejske dominiraju skriveni svijetu vlada podržava Albance zbog tih razloga, jer njihovo postojanje se ne zasniva na islam, ali se krvavi korijena !
da vratimo na historije bosnjake
čak i prije dolaska islama, Bosnjaci su bili pošteni , iskreni ljudi i da su živi pošteno iskreno i mirno, oni su u potrazi za pravi smisao hrišćanstva,koja je formirana u pojavu bogulizam.
Tada oni su bili u istoj situaciji kao i današnji Bošnjaci doživljavaju...
između ugnjetavanje katoličkom svijetu i pravoslavnom svetu, za ono što samo zato da Bosanci su u potrazi za pravi smisao hrišćanstva..
Pazi ! ovdje se Bošnjaci razlikuju od Albanaca...
Albanci su bili em pravoslavni em katolici pa oni su imali istorijska stara prijateljstva sa ovim sektama....
u ovom kontekstu....
Sada zapadne sile krivi i ne svidaju Bošnjaci kao proces izgradnje bošnjačke nacije se temelji na islamskim korijenima i koncepata da nije osnovano na korijeni krvi koja je vredna za tadasnji i sadasniji Illuminati...
vjerujte mi ovaj zapadni blok čak i ne bi bio podrška nas su podršku Albancima, ako bismo graditi proces izgradnje nacije koja se temelji na bogumilstvo..
jer smo bili ni katolički ili pravoslavni....
Alija reko sve Treci Put. ...
prvi stvar je,
ovaj skenderbegu primio islam dosao na stambolu zivio u sultanom dvoru...pa malo kasnije vratio na hristicansko veru i borio protiv turci sto koja onemogućeno Osmanlije da osvoji Rim, istorijski hriscjianski svijetu zahvalni da ih zbog toga i podržava kao rezultat ove.
drugi stvar, dugo kasnije je,
Albanci sačuvani mnogi Jevreji u Drugom svjetskom ratu drugom koja je rezultirala kao simpatije Jevreja za Albance i što je rezultiralo, kao pomoć u svjetskoj politici u vezi sa pitanjima albanskog naroda. čak i Izrael poslao avione na Kosovo da ugosti izbjeglica u Izraelu kao lojalnost odgovoriti ono što su spašavali Jevreje u Drugom svjetskom ratu....
ove jevrejske dominiraju skriveni svijetu vlada podržava Albance zbog tih razloga, jer njihovo postojanje se ne zasniva na islam, ali se krvavi korijena !
da vratimo na historije bosnjake
čak i prije dolaska islama, Bosnjaci su bili pošteni , iskreni ljudi i da su živi pošteno iskreno i mirno, oni su u potrazi za pravi smisao hrišćanstva,koja je formirana u pojavu bogulizam.
Tada oni su bili u istoj situaciji kao i današnji Bošnjaci doživljavaju...
između ugnjetavanje katoličkom svijetu i pravoslavnom svetu, za ono što samo zato da Bosanci su u potrazi za pravi smisao hrišćanstva..
Pazi ! ovdje se Bošnjaci razlikuju od Albanaca...
Albanci su bili em pravoslavni em katolici pa oni su imali istorijska stara prijateljstva sa ovim sektama....
u ovom kontekstu....
Sada zapadne sile krivi i ne svidaju Bošnjaci kao proces izgradnje bošnjačke nacije se temelji na islamskim korijenima i koncepata da nije osnovano na korijeni krvi koja je vredna za tadasnji i sadasniji Illuminati...
vjerujte mi ovaj zapadni blok čak i ne bi bio podrška nas su podršku Albancima, ako bismo graditi proces izgradnje nacije koja se temelji na bogumilstvo..
jer smo bili ni katolički ili pravoslavni....
Alija reko sve Treci Put. ...
-
BAK-eV
#322 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban
Onoliko koliko smo se izborili na terenu, toliko ce nas drugi (zapad, istok, muslimanske zemlje etc) podrzavati.
Bosnjaci su cudo ostvarili jer su od 10% teritorije, koliko su kontrolisali 1993 i 44% stanovnika PRISILILI citav svijet, da prizna Bosnu u medjunarodnim granicama i da daju Bosnjacimo PRVO mjesto u novom unutrasnje uredjenju drzave.
Funkcionirajuci, nepodjeljen glavni grad, medjunarodni aerodrom, 33% najbolje teritorije, univerzitete, maltene 4 od 5 najvecih gradova .... sve je to zapad prihvatio, da to imamo.
Druga stvar je prodaja stanova, kuca, imanja, neizlazak na izbore u Podrinju i djelovima Krajine i Hercegovine od strane podmuklih Bosnjaka, kojima je svejedno za opsti interes, vec bi sutra opet u Jugoslaviju, ako ce licno profitirati.
Time smo sami sebi postavili limit i okove i tu nemamo sta druge kriviti.
Samo izlaskom na izbore bi kontrolisali entitete i ucinili ih besmiselnim. Ali kad damo gradove i vlast tek tako, onda se nemamo sta cuditi.
Plus nije nas 90% kao na Kosovu Albanaca.
Ali pogledajte, cak i tih 90% Albanaca opet nemoze oko Mitrovice da uradi nista, granice Kosova nisu sigurne, prijeti otcjepljenje, ne mogu se prikljuciti Albaniji, korupcija je katastrofa itd ....
Znaci za sta se izboris, tako ce i svijet da se ophodi na politickom planu prema tebi.
Da nije zapadna Njemacka bila jaka ekonomski i danas bi imali dvije Njemacke.
Bosnjaci trebaju praviti pravedno drustvo (gdje su vecina), boriti se protiv korupcije, biti poduzetnici, ekoloski svijesni i razvijati estetiku i kulturu.
Ostalo dolazi automatski po sebi.
Do nas je sada!
Bosnjaci su cudo ostvarili jer su od 10% teritorije, koliko su kontrolisali 1993 i 44% stanovnika PRISILILI citav svijet, da prizna Bosnu u medjunarodnim granicama i da daju Bosnjacimo PRVO mjesto u novom unutrasnje uredjenju drzave.
Funkcionirajuci, nepodjeljen glavni grad, medjunarodni aerodrom, 33% najbolje teritorije, univerzitete, maltene 4 od 5 najvecih gradova .... sve je to zapad prihvatio, da to imamo.
Druga stvar je prodaja stanova, kuca, imanja, neizlazak na izbore u Podrinju i djelovima Krajine i Hercegovine od strane podmuklih Bosnjaka, kojima je svejedno za opsti interes, vec bi sutra opet u Jugoslaviju, ako ce licno profitirati.
Time smo sami sebi postavili limit i okove i tu nemamo sta druge kriviti.
Samo izlaskom na izbore bi kontrolisali entitete i ucinili ih besmiselnim. Ali kad damo gradove i vlast tek tako, onda se nemamo sta cuditi.
Plus nije nas 90% kao na Kosovu Albanaca.
Ali pogledajte, cak i tih 90% Albanaca opet nemoze oko Mitrovice da uradi nista, granice Kosova nisu sigurne, prijeti otcjepljenje, ne mogu se prikljuciti Albaniji, korupcija je katastrofa itd ....
Znaci za sta se izboris, tako ce i svijet da se ophodi na politickom planu prema tebi.
Da nije zapadna Njemacka bila jaka ekonomski i danas bi imali dvije Njemacke.
Bosnjaci trebaju praviti pravedno drustvo (gdje su vecina), boriti se protiv korupcije, biti poduzetnici, ekoloski svijesni i razvijati estetiku i kulturu.
Ostalo dolazi automatski po sebi.
Do nas je sada!
-
The BEN10
#323 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban
A da nije unutrašnjih neprijatelja i kriminalaca, kako li bi nam tek onda bilo.BAK-eV wrote:Bosnjaci su cudo ostvarili jer su od 10% teritorije, koliko su kontrolisali 1993 i 44% stanovnika PRISILILI citav svijet, da prizna Bosnu u medjunarodnim granicama i da daju Bosnjacimo PRVO mjesto u novom unutrasnje uredjenju drzave.