Zanimljiva teorija, idiotska, ali ipak zanimljivaperfekcionista1 wrote:Pa pucaju kompleksi nas narod, stalno nam susjedi uvaljuju pricu da smo izmisljeni narod, da smo njihovi potomci i kod prosjecnog neobrazovanog zatucanog covjeka to ostavlja traga i onda ima komplekse pa nema osjecaj za domaci proizvod i bitnost toga. Zato spominjem ovo. Sve i da jeste tako kako kazu eto recimo kod srba dominantni gen je turski gen, gen mrskog im naroda, ali im to ne smeta, oni i dalje ponosna nacija, a mi imamo supke poput Emira Suljagica.karanana wrote:ne kontam post vezan za temu ali hajde nek si nam objasnio sta i kako.perfekcionista1 wrote:Mi smo jedna iskompleksirana nacija i to je razlog. Recimo srbi znaju da su potomci turaka i znaju da je turski gen dominantni gen kod srba ali su opet pretjerano ponosni na sebe i svoje porijeklo i sve svoje. To je jedino sto kod genocidasa cijenim.
ZASTO NE PRODAJEMO NASE PROIZVODE?
- Leons
#26 Re: ZASTO NE PRODAJEMO NASE PROIZVODE?
- bh.tornjak
#27 Re: ZASTO NE PRODAJEMO NASE PROIZVODE?
uh....zajebano,jarane,zajebano....
ne moze se krezavom djuturumu objasnit da nije faca ako na kasi natrpa stranih proizvoda (pri tome se okrece,ono...pun sebe da drugi vide sta je on sve nakupovo) ubijedjen da ce pojesti/popiti nesto kvalitetno dok istovremeno na guJici nosi trenerku od 5 KM-a....
kompleksi nize vrijednosti ubijaju....polako ali sigurno...
ne moze se krezavom djuturumu objasnit da nije faca ako na kasi natrpa stranih proizvoda (pri tome se okrece,ono...pun sebe da drugi vide sta je on sve nakupovo) ubijedjen da ce pojesti/popiti nesto kvalitetno dok istovremeno na guJici nosi trenerku od 5 KM-a....
- perfekcionista1
#28 Re: ZASTO NE PRODAJEMO NASE PROIZVODE?
Ovo je moja teorija, nek se niko ne nadje uvrijedjenim
"Mi nismo niciji. Uvijek smo na nekoj medji, uvijek neciji miraz. Stoljecima mi se trazimo i prepoznajemo, uskoro necemo znati ko smo. Zivimo na razmedju svjetova, na granici naroda, uvijek krivi nekome. Na nama se lome talasi istorije kao na grebenu. Otrgnuti smo, a neprihvaceni. Ko rukavac sto ga je bujica odvojila od majke pa nema vise ni toka, ni usca, suvise malen da bude jezero, suvise velik da ga zemlja upije. Drugi nam cine cast da idemo pod njihovom zastavom jer svoju nemamo. Mame nas kad smo potrebni, a odbacuju kad odsluzimo. Nesreca je sto smo zavoljeli ovu svoju mrtvaju i necemo iz nje, a sve se placa pa i ova ljubav. Svako misli da ce nadmudriti sve ostale i u tome je nasa nesreca. Kakvi su ljudi Bosanci? To su najzamrseniji ljudi na svijetu, ni s kim se istorija nije tako posalila kao sa Bosnom. Juce smo bili ono sto danas zelimo da zaboravimo, a nismo postali ni nesto drugo. S nejasnim osjecajem stida zbog krivice i otpadnistva, necemo da gledamo unazad, a nemamo kad da gledamo unaprijed. Nesreca je sto smo zavoljeli tu svoju mrtvaju, pa necemo iz nje, a sve se placa, pa i ta ljubav. Zar smo mi slucajno tako pretjerano meki i surovi, raznjezeni i tvrdi. Zar se slucajno zaklanjamo za ljubav kao jedinu izvjesnost u ovoj neodredjenosti, zasto? Zato sto nam nije svejedno. A kad nam nije svejedno znaci da smo posteni. A kad smo posteni, svaka cast nasoj ludosti."
"Mi nismo niciji. Uvijek smo na nekoj medji, uvijek neciji miraz. Stoljecima mi se trazimo i prepoznajemo, uskoro necemo znati ko smo. Zivimo na razmedju svjetova, na granici naroda, uvijek krivi nekome. Na nama se lome talasi istorije kao na grebenu. Otrgnuti smo, a neprihvaceni. Ko rukavac sto ga je bujica odvojila od majke pa nema vise ni toka, ni usca, suvise malen da bude jezero, suvise velik da ga zemlja upije. Drugi nam cine cast da idemo pod njihovom zastavom jer svoju nemamo. Mame nas kad smo potrebni, a odbacuju kad odsluzimo. Nesreca je sto smo zavoljeli ovu svoju mrtvaju i necemo iz nje, a sve se placa pa i ova ljubav. Svako misli da ce nadmudriti sve ostale i u tome je nasa nesreca. Kakvi su ljudi Bosanci? To su najzamrseniji ljudi na svijetu, ni s kim se istorija nije tako posalila kao sa Bosnom. Juce smo bili ono sto danas zelimo da zaboravimo, a nismo postali ni nesto drugo. S nejasnim osjecajem stida zbog krivice i otpadnistva, necemo da gledamo unazad, a nemamo kad da gledamo unaprijed. Nesreca je sto smo zavoljeli tu svoju mrtvaju, pa necemo iz nje, a sve se placa, pa i ta ljubav. Zar smo mi slucajno tako pretjerano meki i surovi, raznjezeni i tvrdi. Zar se slucajno zaklanjamo za ljubav kao jedinu izvjesnost u ovoj neodredjenosti, zasto? Zato sto nam nije svejedno. A kad nam nije svejedno znaci da smo posteni. A kad smo posteni, svaka cast nasoj ludosti."
- Leons
#29 Re: ZASTO NE PRODAJEMO NASE PROIZVODE?
A zato se slabo domaci proizvodi prodaju.perfekcionista1 wrote:Ovo je moja teorija, nek se niko ne nadje uvrijedjenim
-
Bodkin
#30 Re: ZASTO NE PRODAJEMO NASE PROIZVODE?
bwin wrote:Zasto nema recimo nase vode na kioscima, benziskim pumpama i bilo gdje drugo. U Tuzli sam sve pretrazio da kupim obicnu domacu vodu sve sto ima je JANA I OLIMPIJA, ja kazem zeni necu hrvatsku vodu ima li domaca, kaze nije ti ovo Pakistan, voda ko voda. Meni nije voda ko voda, zelim nase proizvode, imamo najveca izvorista pitke vode na balkanu a u friziderima stoji Jana i Olimprija. Vidite dakle da nije samo do politicara, mi kao narod smo ista mraka, trgovci biraju koju ce vodu imati u ponudi i obavezno narucuju hrvatske proizvode a ne nase. Tako je isto i za ostale proizvode, ne samo za vodu. Uzasno me nervira to. Zatucan smo narod i nikad nam nece biti bolje. Umrijet cemo napaceni i nesretni kolektivno gledajuci
Zasto sto nam firme vode neobrazovani piljari koji misle da je fakultet za budale i da samo mahalskom pricom ima prolaza. Mogu stranice ispisati o nasim bizMismenima ovdje..dok velike firme milione daju za istrazivanje trzista, marketing, psihologe ili pozicioniranje, nasi pacijenti furaju patriotsku besplatnu pricu i onu retardiranu zvijezdu kao znak za kupujmo domace. Mater im jebem kao da su malom od amidze petobanku dali da u paintu skucka nesto
- insomnia78
#31 Re: ZASTO NE PRODAJEMO NASE PROIZVODE?
Nije ovo tvoja teorija, ovo je citat Mese Selimovicaperfekcionista1 wrote:Ovo je moja teorija, nek se niko ne nadje uvrijedjenim
- perfekcionista1
#32 Re: ZASTO NE PRODAJEMO NASE PROIZVODE?
Ma ozbiljno, nisam znaoinsomnia78 wrote:Nije ovo tvoja teorija, ovo je citat Mese Selimovicaperfekcionista1 wrote:Ovo je moja teorija, nek se niko ne nadje uvrijedjenim
"
Naravno da je citat Mese, vidis da sam stavio znake navodnika citirajuci ga. A moja teorija je ono sto sam napisao u postu prije tog citata. Ah insomnia
- tututuuuu
#33 Re: ZASTO NE PRODAJEMO NASE PROIZVODE?
Zato sto nije dovoljno papagajati o patriJotizmu. Vec treba nesto i ponuditi a to sto se nudi mora imati kvalitet i/ili konkurentnu cijenu. Vodu na stranu, sve je to tanko.
Kupujem Vitaminka pekmeze, jeftini a dobri, Violeta proizvode (mada ne uvijek), livanjske sireve, Akova piletinu, ulje, kad kupujem suncokretovo, neke suhomesnate stvari kao pecenicu i stvarno se sad ne mogu sjetiti vise niceg.
Ukratko, kupim sta mi valja i to je jedini recept koji je odrziv.
Kupujem Vitaminka pekmeze, jeftini a dobri, Violeta proizvode (mada ne uvijek), livanjske sireve, Akova piletinu, ulje, kad kupujem suncokretovo, neke suhomesnate stvari kao pecenicu i stvarno se sad ne mogu sjetiti vise niceg.
Ukratko, kupim sta mi valja i to je jedini recept koji je odrziv.
- tututuuuu
#34 Re: ZASTO NE PRODAJEMO NASE PROIZVODE?
Pa meni je kompleks nositi trenerku od 300 KM a vagati na kasi za pastetu.bh.tornjak wrote:uh....zajebano,jarane,zajebano....
- Leons
#35 Re: ZASTO NE PRODAJEMO NASE PROIZVODE?
Ma haj sve al kako lik poveza Selimovica sa potrosackim navikama jbt koliki intelektualac moras bitiinsomnia78 wrote:Nije ovo tvoja teorija, ovo je citat Mese Selimovicaperfekcionista1 wrote:Ovo je moja teorija, nek se niko ne nadje uvrijedjenim
- Kikibombona
#36 Re: ZASTO NE PRODAJEMO NASE PROIZVODE?
Pusti Bato turbo patriJote!_BataZiv_0809 wrote:Pa ta Coca Cola placa ovdje nekome porez i dadzbine, daje nekome ovdje platu, mislim da ima razlike izmedju nje i Jane
Olimpija i Jana se ne mogu porediti. Uvijek cu rado kupiti Olimpiju jer to znaci platu za naseg covjeka. To sto su vlasnici Coca Cole Zidovi mene ne zanima. Svejedno mi je da li ce ekstra profit ostvariti Zidovi ili neke nase gazdurine koje gomilaju bogastvo i prema radnicima se odnose kao prema stoci/robovima. Jedni nam ispumpavaju lovu, drugi nas (nasi) tretiraju kao posljednju gamad. Isti kurac.
Kupujem domace, ali ne pod svaku cijenu. Nedavno sam kupio domace crijevo za napu i izgubio godinu zivota. Sutra sam otisao kupiti novo crijevo ITA proizvodjaca i nije bilo nikakvih problema.
- bh.tornjak
#37 Re: ZASTO NE PRODAJEMO NASE PROIZVODE?
tututuuuu wrote:Pa meni je kompleks nositi trenerku od 300 KM a vagati na kasi za pastetu.bh.tornjak wrote:uh....zajebano,jarane,zajebano....
ima i to veze......
- Kikibombona
#38 Re: ZASTO NE PRODAJEMO NASE PROIZVODE?
Ma sranje vam je ova prica!bh.tornjak wrote:uh....zajebano,jarane,zajebano....
Uopste se ne radi o tome. Imamo previse sirotinje kojoj je svaki dinar vazan. Ja recimo kupujem sve sto proizvodi Zenicka mljekara bez da pogledam druge proizvode. Ni cijena me ne zanima. Ne znam nikoga da se stidi uzeti nas proizvod. Kakva je to glupost? Znam jedino ljude koji su rekli da vise nikada nece uzeti Vispak cokoladu jer im se ne svidja. Zasto bi iko davao pare za nesto sto mu se ne svidja? S druge strane, imas veliki broj ljudi u ovoj drzavi kojima je svaki pfening vazan. To se posebno odnosi na penzionere, armiju nezaposlenih, porodice sa vise clanova itd..
Prica o nekakvim kompleksima je zestoko napumpana. Mi definitivno patimo od kompleska manje i vise vrijednosti, ali to nema uticaj na kupovinu domacih proizvoda. Makar ja nisam primjetio.
- bvcx
#39 Re: ZASTO NE PRODAJEMO NASE PROIZVODE?
Dugoročno je bolje da mi kupujemo vodu od Hrvata, jer kad im pokupujemo svu vodu onda oni neće imati šta piti.Pa ćemo im onda mi prodavati po trostrukoj cijeni. Predlažem i pravljenje rezervoara gdje bi mogli čuvati kupljenu hr vodu, pa da im kasnije tu istu preprodajemo po većoj cijeni.
Inače ja kupujem tešanjski kiseljak.
Inače ja kupujem tešanjski kiseljak.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#40 Re: ZASTO NE PRODAJEMO NASE PROIZVODE?
Insomnia, napusti internetinsomnia78 wrote:Nije ovo tvoja teorija, ovo je citat Mese Selimovicaperfekcionista1 wrote:Ovo je moja teorija, nek se niko ne nadje uvrijedjenim
- perfekcionista1
#42 Re: ZASTO NE PRODAJEMO NASE PROIZVODE?
Poenta je u proizvodima koji su ili bolji od komsijskih ili relativni slicni. Nema objasnjenja zasto su u ponudi sve JANA VODE a nigdje domace pored tolikih izvora vode, a nije da nemamo flasirane ciste dobre vode, imamo itekako. Na kraju krajeva zasto ici u Konzum i Merkator podmirivati se pored nasih supermarketa, pa i Binga. Ma cak i mlijeko nas narod kupuje srpsko i hrvatsko, Dukat, megle i ostala sranja pored naseg. BOLEST I KOMPLEKSIKikibombona wrote:Ma sranje vam je ova prica!bh.tornjak wrote:uh....zajebano,jarane,zajebano....
Uopste se ne radi o tome. Imamo previse sirotinje kojoj je svaki dinar vazan. Ja recimo kupujem sve sto proizvodi Zenicka mljekara bez da pogledam druge proizvode. Ni cijena me ne zanima. Ne znam nikoga da se stidi uzeti nas proizvod. Kakva je to glupost? Znam jedino ljude koji su rekli da vise nikada nece uzeti Vispak cokoladu jer im se ne svidja. Zasto bi iko davao pare za nesto sto mu se ne svidja? S druge strane, imas veliki broj ljudi u ovoj drzavi kojima je svaki pfening vazan. To se posebno odnosi na penzionere, armiju nezaposlenih, porodice sa vise clanova itd..
Prica o nekakvim kompleksima je zestoko napumpana. Mi definitivno patimo od kompleska manje i vise vrijednosti, ali to nema uticaj na kupovinu domacih proizvoda. Makar ja nisam primjetio.
- tututuuuu
#43 Re: ZASTO NE PRODAJEMO NASE PROIZVODE?
Vindijino mlijeko i jogurti su inace najbolji.
A i osjecam se vazan kad ih kupim. 
- Leons
#44 Re: ZASTO NE PRODAJEMO NASE PROIZVODE?
Zato sto ocigledno ljudi imaju bolju distribuciju svojih proizvoda a i marketing takodjer, a da ne pricam o prodavnicama Konzuma koje su na svakom koraku i gdje ljudi nabavljaju potrepstineperfekcionista1 wrote: Poenta je u proizvodima koji su ili bolji od komsijskih ili relativni slicni. Nema objasnjenja zasto su u ponudi sve JANA VODE a nigdje domace pored tolikih izvora vode, a nije da nemamo flasirane ciste dobre vode, imamo itekako. Na kraju krajeva zasto ici u Konzum i Merkator podmirivati se pored nasih supermarketa, pa i Binga. Ma cak i mlijeko nas narod kupuje srpsko i hrvatsko, Dukat, megle i ostala sranja pored naseg. BOLEST I KOMPLEKSI
Normalno da ce u Konzumu biti jana u ponudi
Evo npr. Meni je najblizi Bingo deset minuta pjeske a u krugu od 50m su dva Konzuma.. I ja sad trrbam setati svaki dan da budem patrijota.
Za bingo do prije par godina niko nije znao,a vidi ga sad, garant su ga patrijote pogurale........
-
stari grad Visegrad
#45 Re: ZASTO NE PRODAJEMO NASE PROIZVODE?
Da li bi se kupovalo vise domacih proizvodi aki bi u na policamo pisalo: zemlja porjekla?
Npr. na polici pise velikim slovima cijena, plus zemlja porjekla.
Milim da bi ljudi onda vise kupovali domace...
U svedskoj na svakom upakovanom svjezeg mesa pise velikim slovima. zemlja porjekla. Npr meso iz Irlanda je jeftinije od domaceg svedskog, ali su prodavaci duzni napisati zemlju porjekla. Iako je to meso jeftonje ne znaci da se vise prodaje.
Npr. na polici pise velikim slovima cijena, plus zemlja porjekla.
Milim da bi ljudi onda vise kupovali domace...
U svedskoj na svakom upakovanom svjezeg mesa pise velikim slovima. zemlja porjekla. Npr meso iz Irlanda je jeftinije od domaceg svedskog, ali su prodavaci duzni napisati zemlju porjekla. Iako je to meso jeftonje ne znaci da se vise prodaje.
-
stari grad Visegrad
#46 Re: ZASTO NE PRODAJEMO NASE PROIZVODE?
Hranu nabvljam 1 sedmicnu i neje mi mrsko otici u dalju poslugu.
- Kikibombona
#47 Re: ZASTO NE PRODAJEMO NASE PROIZVODE?
Poenta je u proizvodima koji su ili bolji od komsijskih ili relativni slicni. Nema objasnjenja zasto su u ponudi sve JANA VODE a nigdje domace pored tolikih izvora vode, a nije da nemamo flasirane ciste dobre vode, imamo itekako. Na kraju krajeva zasto ici u Konzum i Merkator podmirivati se pored nasih supermarketa, pa i Binga. Ma cak i mlijeko nas narod kupuje srpsko i hrvatsko, Dukat, megle i ostala sranja pored naseg. BOLEST I KOMPLEKSI[/quote]perfekcionista1 wrote: Prica o nekakvim kompleksima je zestoko napumpana. Mi definitivno patimo od kompleska manje i vise vrijednosti, ali to nema uticaj na kupovinu domacih proizvoda. Makar ja nisam primjetio.
U tom istom Bingu nema covjek iz grada, makar ne kod nas u Zenici. Ako je prodavnica u gradu, daj brate zaposli makar 20% ljudi iz grada. Jebote.... Ne moraju svi koji rade imati stelu.
Ja 90% prehrambenih namirnica kupujem u malim piljaricama, gdje su cijene prilicno vece nego u izrabljivackim velikim supermarketima. Neki dan sam uzeo pokvaren proizvod i povracao cijelu noc. Drugi put cu malo bolje paziti na datum, ali cu nastaviti kupovati u malim prodavnicama. To je neki moj princip. Ne ocekujem niti trazim da ga bilo ko slijedi. Svako ima pravo raditi sa svojim novcem sto zeli.
Na kraju balade, sve je ovo suplja prica. Pozivati se na patriotizam u ekonomiji je GLUPOST. Samo interes, ponuda i potraznja. Sto bih ja volio Bingo kada on ne voli naseg radnika? Nabijem ga... i njega i vecinu ostalih nasih gazdurina. U malim prodavnicama kupujem zato sto su vlasnici normalni ljudi i prijatni prema kupcu bas zato sto su svjesni da im od ovakvih kao ja ovisi egzistencija. Nekada nemam sitni, racun 10-15km, a covjek kaze, 'hajde, donijet ces'. Dakle, kao porodica. Meni se to svidja i zbog toga sam spreman platiti skuplje. U Bingo me nista ne privlaci. Par puta usao. Konzum mi je cak i drazi, jer vidim da zaposle ponekog covjeka iz grada, koji nema stelu. Licno znam momka koji je napredovao u Konzumu a da nikakva ledja nema. Napredovao je zahvaljujuci znanju koje posjeduje.
Nema buraz od patriotizma, sadake, merhameta, dobrocinstva nista kada je u pitanju ekonomija. Nama trebaju ljudi koji ce pokrenuti proizvodnju, drzava koja ce kreditirati poduzetnike i osigurati podsticaje. Treba nam kvalitet proizvoda, kvalitetna reklama. Guzovace dugorocno nigdje necemo doci!
Do sada je bilo xy poziva na bojkote, patriotizme... ne znam kako ljudi vise ne skontaju, kako im ne dosadi?
- perfekcionista1
#48 Re: ZASTO NE PRODAJEMO NASE PROIZVODE?
Sta rece i ne zastidi se. Pa ekonomija ti cini drzavu i odredjuje kvalitet zivota njenih gradjana. Smijesno. Zbog takvih kao ti smo u Kurcu. Toliko.Kikibombona wrote:
Pozivati se na patriotizam u ekonomiji je GLUPOST. S
Nema buraz od patriotizma, sadake, merhameta, dobrocinstva nista kada je u pitanju ekonomija. Nama trebaju ljudi koji ce pokrenuti proizvodnju, drzava koja ce kreditirati poduzetnike i osigurati podsticaje. Treba nam kvalitet proizvoda, kvalitetna reklama. Guzovace dugorocno nigdje necemo doci!
Last edited by perfekcionista1 on 12/09/2015 18:43, edited 1 time in total.
- Kikibombona
#49 Re: ZASTO NE PRODAJEMO NASE PROIZVODE?
Nista ti ne shvatas....perfekcionista1 wrote: Sta rece i me zastidi se. Pa ekonomija ti cini drzavu i odredjuje kvalitet zivota njenih gradjana. Smijesno. Zbog takvih kao ti smo u Kurcu. Toliko.
- bh.tornjak
#50 Re: ZASTO NE PRODAJEMO NASE PROIZVODE?
kako ce shvatit onoliku gomilu gluposti koje si napisao...Kikibombona wrote:Nista ti ne shvatas....perfekcionista1 wrote: Sta rece i me zastidi se. Pa ekonomija ti cini drzavu i odredjuje kvalitet zivota njenih gradjana. Smijesno. Zbog takvih kao ti smo u Kurcu. Toliko.