Kao da gledam, uskoro ce i 1995. i Dejton biti stara izvakana zvaka...deset_u_pola wrote:
Kako ovo reći a da ne budem bezobrazan. Ne seri o 1990. godini i šta je ona donijela. Sigurno si biTo je stara žvaka davno ižvakana. I nije SDA kriva što su moje komšije u Mlađenima, podno Mojmila, imali reverse od pušaka i puškomitraljeza još iz 1984. godine, a ispod bašti su im bili buradi nafte za tenkove koji su trebali proći iz Neđarića prema gradu.
Tvoje elementarno ne poznavanje historije je stvarno zapanjujuće. Milošević je kovao ovaj plan, uz podršku stranaca koje ti spominješ (Britanija i Francuska) davno prije nego je Alija i osnovao SDA. Zato ja tebi predlažem da se pokolpiš ušima
I nije pitanje šta su Ameri radili i koga su pritisnuli. Te bi ljude opet otpremili na ljetovanje na Kubu. Ono što mene pojede je bezobrazluk aktera ondašnje vlasti koja je to uradila koji se ubiše dijelići lekcije o pravdi i moralu. Još imaju obraza da se kandidiraju na izborima! Imali su svoju priliku da naprave građansku državu. Gradili su je od '45. i šta je bilo? Ništa...
I upravu si, kakav ton, i kakve riječi. Pa ove ovce od našeg naroda šute godinama. Laje samo Zlatko i zlatkovi eksponenti kao što je Bakir Hadžiomerović. "Ovaj ukr'o ovo, onaj ono. Pljačka ova, pljačka ona." Ima li on kakvo riješenje? Nema, zna samo lajati. I on i Zlatko.
E to me nervira!
1990. godine nije SAMO SDA dosla na vlast!
Dosao je i SDS i HDZ i ono sto je u tome bitno je da su dosli jedni uz pomoc drugih!
Drugacije nisu mogli ni teoretski!
Ako ti TO ne znas, onda se kod TEBE radi o nepoznavanju osnovnih stvari!
I moj se komentar o 1990. upravo i odnosi na njihovo medjusobno ljubakanje u paksu dok nisu dovrsili pregrupisavanje naroda u torove!
Bosnu i Hercegovinu je ubilo upravo TO! SDA kao stranka samo bosnjackog naroda, objektivno nikada nije ni mogla spasiti BiH od krvolocnih komsija!
Naprotiv, njen slavni predsjednik (SDA-ov) je cak stavio i svoj potpis na smrtni list Bosne i Hercegovine kao drzave! A sve to uz svesrdnu pomoc onoga koji je izabran da ukine Republiku Srpsku!
U ponedeljak...