uglavnomja wrote:
hizo rizo, politika je najastariji zanat na svijetu, da malo karikiram
ne radi se o ljubavi, radi se o mogucnosti shvatanja cjelokupne situacije. oni su samo orudje u rukama nekih odozgo, saznace se jednog dana kojih, jer jedan covjek, bio emir ili zlatko ili bakir ... nije to mogao sam organizovati. neko im je obecao da ce se sve rijesiti ako dodju pred ohr

i oni su to prihvatili. sigurno im niko nije dosao i rekao dajte djecu ovamo, da ja dobijem glasove na izborima
druga stvar, neko je morao organizovati logistiku, sto zahtjeva i pare i ljude i srdstva ...
ja vjerujem da su roditelji ubijedjeni da radi za dobro svoje djece, i da nisu svjesno isli na stetu djece.
plus sto su dobili 4 mjeseca zivota u centru paznje.
s druge strane mislim da ni jedan roditelj svjestan vaznosti obrazovanja ne bi dozvolio da mu djeca gube nastavu zbog ideologije. ako je naziv jezika vazan, bojkotuju casovi srpskog, je li to problem?
od ljudi koji ne razumiju elementarne stvari nisam ni ocekivao neki smisleniji komentar.
tvrditi kako se roditeljima nesto (bilo sta) obecalo a ovi u zamjenu ponudili svoju djece moze samo totalna budala i moron, ili neko ko nikada u zivotu nije osjetio roditeljsku ljubav. da bi shvatio o cemu pricam, pitaj svoje roditelje da li bi bili spremni da tebe zaloze za bilo sta, osobito za neki politicki cilj. ako ni to ne mozes, onda pitaj rodbinu, prijatelje, komsije koji imaju djecu da li su spremni to uraditi. onda se stavi u poziciju ovih roditelja pa ako imas i jednu mozdanu vijugu u glavi zakljucak ce ti se sam nametnuti. i ne bi me nimalo cudilo ako bi mentalni sklopovi poput tvoga suljagica optuzili jos i za genocid u srebrenici....
i jos pored toga, tvrditi kako ti ljudi vec 4 mjeseca ne vide o cemu se tu radi (kao da su debili u pitanju), da im niko od rodbine i prijatelja nije to rekao pa cak ni advokat koji ih zastupa (jer su svi odreda debili i glupani) vrhunac je budalastine o kojoj pisete.
sa druge strane, ni jedan roditelj svjestan vaznosti obrazovanja nece dozvoliti da mu djecu uce kako su se u srebrenici ljudi sami medjusobno poubijali, kako je bosna najstarija srpska drzava, kako je njihov maternji jezik srpski, kako je mujezin na minaretu ustvari zivotinja koja rice itd. jebote, veca prava bosnjaci imaju u srbiji gdje su nacionalna manjina nego u svojoj drzavi gdje su konstitutivni narod.
i na kraju, jos mi niko od vas 'dusebriznika za djecu iz kp' nije odgovorio na pitanje: zasto se u rs-u moraju sudskim putem traziti prava koja su svakom pojedincu iz reda konstitutivnih naroda ustavom zagarantovana? molio bih argumentovan odgovor, i bez mijesanja suljagica, ako je to ikako moguce.