Zašto muškarci izbjegavaju ozbiljne veze? - "Seksodus"

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Ramzess Veliki

#26 Re: Zašto muškarci izbjegavaju ozbiljne veze? - "Seksodus"

Post by Ramzess Veliki »

Lakše je njima doći nama na odmor.
edo_79

#27 Re: Zašto muškarci izbjegavaju ozbiljne veze? - "Seksodus"

Post by edo_79 »

Ramzess Veliki wrote:
Mudro zboriš o Ramzesse ... nek dođu da Him prosjek popravimo :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ramzess Veliki

#28 Re: Zašto muškarci izbjegavaju ozbiljne veze? - "Seksodus"

Post by Ramzess Veliki »

edo_79 wrote:
Ramzess Veliki wrote:
Drinski wrote:U Dansku!
Mudro zboriš o Ramzesse ... nek dođu da Him prosjek popravimo :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Mislim da bismo ovo trebali prezentovati Ministarstvu za turizam i gubljenje vremena.
Nešto kao seoski rasplodni turizam, neki slogan kao: "Odmorite se plodno u planinskom ambijentu" ...
edo_79

#29 Re: Zašto muškarci izbjegavaju ozbiljne veze? - "Seksodus"

Post by edo_79 »

Ramzess Veliki wrote: Nešto kao seoski rasplodni turizam, neki slogan kao: "Odmorite se plodno u planinskom ambijentu" ...
''Zatrudnite zdravo .... nemerete vi dat koliko mi moremo iskat'' :lol: :lol: :lol:
Drinski

#30 Re: Zašto muškarci izbjegavaju ozbiljne veze? - "Seksodus"

Post by Drinski »

edo_79 wrote:
Ramzess Veliki wrote: Nešto kao seoski rasplodni turizam, neki slogan kao: "Odmorite se plodno u planinskom ambijentu" ...
''Zatrudnite zdravo .... nemerete vi dat koliko mi moremo iskat'' :lol: :lol: :lol:
ne znam, meni bi to bilo ponizenje, da me zene gledaju samo kao meso, da ne uzimaju u obzir moje emocije.
Ramzess Veliki

#31 Re: Zašto muškarci izbjegavaju ozbiljne veze? - "Seksodus"

Post by Ramzess Veliki »

Drinski wrote:
edo_79 wrote:
ne znam, meni bi to bilo ponizenje, da me zene gledaju samo kao meso, da ne uzimaju u obzir moje emocije.
Gledaj to kao turističku ponudu i šansu za oživljavanje naše privrede, zapošljavanje i mogućnost daljnjeg razvoja.
Ko još voli svoj posao? :shock:
Drinski

#32 Re: Zašto muškarci izbjegavaju ozbiljne veze? - "Seksodus"

Post by Drinski »

pa dobro, jeste da je platna bilansa negativna, ali opet...hocu da me posmatra kao covjeka, a ne kao rasplodnog bika...
pukepuke

#33 Re: Zašto muškarci izbjegavaju ozbiljne veze? - "Seksodus"

Post by pukepuke »

Drinski wrote:
edo_79 wrote:
Ma najbolje bi bilo da se za posao prijave samo ovi što traže samo seks i to samo sa ženama ispod 25.
Drinski

#34 Re: Zašto muškarci izbjegavaju ozbiljne veze? - "Seksodus"

Post by Drinski »

sherbett wrote: ne znam, meni bi to bilo ponizenje, da me zene gledaju samo kao meso, da ne uzimaju u obzir moje emocije. :(
:D
pukepuke wrote: Ma najbolje bi bilo da se za posao prijave samo ovi što traže samo seks i to samo sa ženama ispod 25.
normalno, ha ja
ultima_palabra

#35 Re: Zašto muškarci izbjegavaju ozbiljne veze? - "Seksodus"

Post by ultima_palabra »

Jel iko čitao članke? Ima nešto istine, ali nije muški kmečati ovoliko.
Banksy

#36 Re: Zašto muškarci izbjegavaju ozbiljne veze? - "Seksodus"

Post by Banksy »

Istina je, vremena se mijenjaju, živi se brže i površnije, pa to dotiče i sve međuljudske odnose, ali linkovi su senzacionalističko pretjerivanje i prenemaganje.
edo_79

#37 Re: Zašto muškarci izbjegavaju ozbiljne veze? - "Seksodus"

Post by edo_79 »

kmeee kmeee :place:
Cartmane

#38 Re: Zašto muškarci izbjegavaju ozbiljne veze? - "Seksodus"

Post by Cartmane »

Seksodus je ziv. To je jedan fenomen koji je jako rasprostranjen. A uzrok mu je radikalni feminizam koji je uzeo maha.
Cartmane

#39 Re: Zašto muškarci izbjegavaju ozbiljne veze? - "Seksodus"

Post by Cartmane »

Kažu "biti će bolje". To je laž. Nikada ne bude i neće biti bolje. Samo se navikneš.
Euridika
Globalna šefica

#40 Re: Zašto muškarci izbjegavaju ozbiljne veze? - "Seksodus"

Post by Euridika »

Cartmane wrote:Kažu "biti će bolje". To je laž. Nikada ne bude i neće biti bolje. Samo se navikneš.
Sve je u glavi, zavisi kako posložiš stvari. Ne očekuj idealne scenarije, niti se zadovoljavaj smećem, traži nešto realno...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#41 Re: Zašto muškarci izbjegavaju ozbiljne veze? - "Seksodus"

Post by Truba »

ja ne znam nikog da se nije oženio
a da nije htio

uh šta sad ja to napisah

uglavnom svi hoće kad naiđe ona prava
isto je i za feministice koje kenjaju protiv braka do 38.
Matzan

#42 Re: Zašto muškarci izbjegavaju ozbiljne veze? - "Seksodus"

Post by Matzan »

Nije se problem oženiti.
Problem je pronaći odgovarajuću, kvalitetnu ženu, koja se nije previše nafurala na feminizam pa isti poteže za svaku sitnicu.

To da muškarci izbjegavaju ozbiljne veze i brak je donekle tačno, a predstavlja reakciju ili odgovor na sve izraženije odsustvo realnosti kod osoba suprotnog spola.
Primjetno je da su se malo pogubile u svemu tome. :wink:
ultima_palabra

#43 Re: Zašto muškarci izbjegavaju ozbiljne veze? - "Seksodus"

Post by ultima_palabra »

Ali ne ženiš čitav svijet, ženiš jednu koja ti odgovara...
Euridika
Globalna šefica

#44 Re: Zašto muškarci izbjegavaju ozbiljne veze? - "Seksodus"

Post by Euridika »

Matzan wrote:Nije se problem oženiti.
Problem je pronaći odgovarajuću, kvalitetnu ženu, koja se nije previše nafurala na feminizam pa isti poteže za svaku sitnicu.
Stara narodna kaže: "Biraj bitke koje ćeš biti/vojevati." :thumbup:
I univerzalna je.
Patriotska_Liga

#45 Re: Zašto muškarci izbjegavaju ozbiljne veze? - "Seksodus"

Post by Patriotska_Liga »

Brak je društvena kategorija koju su smislili muškarci nesposobni da svojom karizmom drže ženu pored sebe. Ovako de ti potpiši tu dole da ćeš se posvetit' meni bez obzira što te to ni na koji način ne čini sretnom. A žene ko žene, kroz cijelo čovječanstvo fizički slabiji pol, morale su da rade razne improvizacije. Tako su nastale institucije braka iz interesa kao dominantna institucija braka uopšte i naravno institucija varanja. Čak je brak iz ljubavi novotarija koja je tek u 20. vijeku uzela ozbiljnog zamaha, ranije se brak i podrazumijevao kao interesna kategorija, a žene su bile smatrane vlasništvom svog muža. Tako bi muž dobivao lažnu naklonost žene i redovan sex dok bi s druge strane žena dobila finansijsku sigurnost, priliku za siguran odgoj djece i generalno lagodan život proporcionalno finansijskim mogućnostima muža, tj. sve što neudata žena kroz historiju nije mogla imati.

I da sad ne vazim o historijskim razlozima zbog kojih se klima promijenila, a koje svi manje više znamo, po prvi put se nakon desetina hiljada godina došlo u poziciju da se ogromna većina brakova sklapa uz potpunu slobodu odabira među supružnicima uz malo ili ni malo sugestija sa strane onih koji su do juče odlučivali ko, s kim i kako, dakle roditelja. I šta smo dobili? Uglavnom srednjovjekovne brakove ali suptilne. Sad je mnogo popularno da muškarac tvrdi da voli ženu iako je potpuno jasno da je istu oženio zbog njenog izgleda i posljedično kvalitetnog sexa dok žena tvrdi da voli muškarca za kojeg se udala zbog njegovog položaja ili finansijskog statusa, tj. to je ono što ih je privuklo jedno drugom. Pa privuklo ih ba isto ono što su im prije 1000 godina roditelji vazili da je važno, zar ne vidite da ih privlači isto to kad su dobili svu mogućnost izbora. I kad žena više ne bude lijepa kao što je nekad bila (misli se isključivo na fizičku, površnu ljepotu koja kod muškarca potiče nagon za seksom), i kad žena shvati da od tog položaja i novca muškarca osim možda lagodnog života nema ama baš ništa onda postoje dvije mogućnosti - trpljenje ili razvod. Kroz historiju je trpljenje dominiralo jer naravno bila je u pitanju čast i slične lažne vrijednosti koje su takođe društvene kategorije. Danas, kad je žena konačno prestala biti dio inventara muškarca, potpuno je jasno da razvod uzima sve više maha i da će konačno postati dominantna kategorija u odnosu na trpljenje jer se trpit' više ne mora. I zato imamo brakove od po godinu, dvije, jednu osobu nekoliko puta u braku i slično, sve mnogo češće nego nekad. Ovo neminovno vodi kategoriju braka u jednu dekadencu i od dominentne kategorije bez koje si nekad bio smatran nižim bićem, dolazi u kategoriju stroge proizvoljnosti. Ljudi su shvatili da se bez braka čak mogu imati i djeca. Ljudi će još shvatiti šta je moguće bez kategorije koju su muškarci izmislili kako bi zadržali ženu koju nisu u stanju da zadrže vlastitom karizmom.

Kad jednog dana dođe vrijeme da muškarac shvati da čast ne leži u posjedovanju žene i da mu je to nametnuto nekad davno u historiji, onda će se stvoriti mogućnost za formiranje prirodnih veza između žena i muškaraca koje će se bazirati isključivo na tome koliko se dobro osjećamo jedni sa drugima i trajati taman toliko koliko treba da traju, kad svi shvatimo da je vjenčani list sredstvo za zastrašivanje, kad siv shvatimo da odgoj djece nema veze s vjenčanim listom, e onda ćemo moći reći da smo dostigli civilizacijski vrhunac u muško-ženskim odnosima.
Cartmane

#46 Re: Zašto muškarci izbjegavaju ozbiljne veze? - "Seksodus"

Post by Cartmane »

Kakav bijedan radikalfeministički pamflet. :zzzz:
Patriotska_Liga

#47 Re: Zašto muškarci izbjegavaju ozbiljne veze? - "Seksodus"

Post by Patriotska_Liga »

Cartmane wrote:Kakav bijedan radikalfeministički pamflet. :zzzz:
Ja sam strogi antifeminista. Feminizam propisuje norme i to lažne, ja govorim o slobodi izbora, potpunom ukidanju obaveza za društveno nametnute kategorije na svim poljima pa tako i u muško-ženskim odnosima. Moj pristup ne isključuje tradicionalan brak nego ga čini jednom od društveno proizvoljnih (a ne nametnutih) kategorija, feministički pristup to ne radi.

Ali kad bi ti bio sposoban da to sagledaš.
Matzan

#48 Re: Zašto muškarci izbjegavaju ozbiljne veze? - "Seksodus"

Post by Matzan »

A neće ni yebati! :lol:
Fudo387

#49 Re: Zašto muškarci izbjegavaju ozbiljne veze? - "Seksodus"

Post by Fudo387 »

Globalizacija!
Evo da se pokusam staviti u poziciju mladica na Zapadu, a to se danas moze primjeniti na zbivanja i kod nas.
Radis, dobra lova, imas svoj stan, imas raju, izlazis vani kad hoces, vracas se kuci kad hoces, postoji veliki broj zena koje ce s tobom u krevet bez da te dobro upoznaju, nemas potrebe da kuhas, nemas potrebe da cistis i peres jer ce ti neka meksikanka za 50 dolara sve izribat i opeglat...dakle, imas sve sem potomstva i partnera za koju danas vise nikad ne znas kad ce njoj nesta doc' i odvest' ti potomstvo a ti placaj alimentaciju i vidjaj ih kad je njoj kurcu ceif.
Znaci, potpuno razumljivo sto mladi ljudi nece da se vezu, i glede toga bice sve gore. :D
Dobro sad, desi se da se neko i zaljubi pa se ozeni i zivi sretno do kraja zivota.
Cartmane

#50 Re: Zašto muškarci izbjegavaju ozbiljne veze? - "Seksodus"

Post by Cartmane »

Biti stalno frustriran zbog nedostatka seksa i bliskog fizickog kontakta s zenom je stetno za fizicko i psihicko zdravlje. Evo ja apstiniram jako dugo. Postao sam cinican, sve mi je mrsko i svako mi je kriv za sve. Osjecam neko crnilo neprestano u sebi. Ne mogu se vise radovati ni cemu. Lose spavam, lose jedem i mrska mi je bilo kakva ljudska interakcija. Ne mogu se radovati tudoj sreci i tudim uspjesima jer sam nesretan i smatram se neuspjesnim.

U sebi osjecam samo beznade, prezir i mrznju. Prezir i mrznja je prvenstveno prema ljudima, pogotovo prema zenskom rodu. Jako sam ogorcen kao sto ste mozda do sada skontali. Jucer sam odbio milfachu samo takvu jer se jednostavno nisam znao snaci u takvoj situaciji, od zene pravio budalu. Bio odlucan, neodlucan i nervozan. Hocu da je yebem ali istovremeno se gadim samom sebi, na sta sam spao, da jurim zene u brakovima. Ali to je sve zbog toga sto me one moje generacije ne zele.

Ne znam stvarno vise sta da radim, i dokle cu moci nositi ove tamne i destruktivne misli u sebi. Bojim se da nece izaci na dobro.
Post Reply