Zasto kod nas nema atentata?!

Konjanik

#51 Re: Zasto kod nas nema atentata?!

Post by Konjanik »

dustaban wrote::?:
Atentata na koga,ba? :?:

Mozda zato sto je drzava mala pa svak svakog zna.Dvi mahaluse uz kafu bi provalile svakog prije nego bi FBI poceo da djeluje
jedan_dobar_dan

#52 Re: Zasto kod nas nema atentata?!

Post by jedan_dobar_dan »

imaju obracuni, ne bas tako rijetki..

ako mislis na pravi atentat, sa politickom pozadinom, takav nema smisla.
ako bi i skinuli nekoga ( nadam se samo da necemo prizvati neku nesrecu )
odmah bi se pojavila sljedeca desetorica istih, koji bi samo nastavili gdje je prethodni stao...
Edin H.

#53 Re: Zasto kod nas nema atentata?!

Post by Edin H. »

res publica wrote: Stvarno bismo trebali da se zabrinemo zbog toga. :D Ja mislim da je problem u niskom nivou građanskog aktivizma. Nevladine organizacije bi trebalo da pišu projekte o tome, i da se angažuju na podizanju svijesti o potrebi za atentatima. :D
Skola za obuku mladih atenatatora Gavrilo Princip
Ulica Franca Ferdinanda 1914
7100 Sarajevo

Postovani/a,

Pozivamo Vas da ucestvujete na treningu koji ce obratiti temu razvijanja gradjanske svijesti za potrebom atentata :dance:
Da biste punopravno ucestvovali neophodno je da ponesete bombu, snajper, pistolj ili visecjevni raketni bacas u skladu sa orudjem kojim namjeravate isti izvrsiti :D

Iskreno Vas

Lee Harvey Oswald
Konjanik

#54 Re: Zasto kod nas nema atentata?!

Post by Konjanik »

Edin H. wrote:
res publica wrote: Stvarno bismo trebali da se zabrinemo zbog toga. :D Ja mislim da je problem u niskom nivou građanskog aktivizma. Nevladine organizacije bi trebalo da pišu projekte o tome, i da se angažuju na podizanju svijesti o potrebi za atentatima. :D
7100 Sarajevo

Postovani/a,

Pozivamo Vas da ucestvujete na treningu koji ce obratiti temu razvijanja gradjanske svijesti za potrebom atentata :dance:
Da biste punopravno ucestvovali neophodno je da ponesete bombu, snajper, pistolj ili visecjevni raketni bacas u skladu sa orudjem kojim namjeravate isti izvrsiti :D

Iskreno Vas

Lee Harvey Oswald

8-) Genijalno
insomnia78

#55 Re: Zasto kod nas nema atentata?!

Post by insomnia78 »

Sta je sljedece, zasto nema bombasa samoubica?

s' moje sokocalo
O'zone
Globalni moderator

#56 Re: Zasto kod nas nema atentata?!

Post by O'zone »

insomnia78 wrote:Sta je sljedece, zasto nema bombasa samoubica?

s' moje sokocalo
Zaista, zašto :?
jedan_dobar_dan

#57 Re: Zasto kod nas nema atentata?!

O'zone wrote:

s' moje sokocalo
meni nije cudno, to je i onako rijetka pojava,
bez obzira koliko ima strasne posljedice.

koliko ima takvih napada po svijetu???? 500-600 godisnje?

i uglavnom u jednom malom broju zemalja, vjerovatno tamo gdje su se stekli uslovi,
od drustvenih, socijalnih, religijskih, plus se sigurno i ideoloski dodatno obradjuju ti ''kadrovi''.
kao da to ide tako jednostavno.

sto dalje od nas, to bolje....
fridmann

#58 Re: Zasto kod nas nema atentata?!

Post by fridmann »

A zato ?
Pa vrlo jednostavno !
Nasi politicari su toliko tanki i nevazni da bi bilo stetno obicnog psa lutalicu nahuskati na njih a kamo li atentat vrsiti.
Zali Boze sto imaju te silne telohranitelje oko njih, ko bi to prljao ruke o nasim politicarima.
Oni se rahat mogu cijelom Bosnom setati da im ni dlaka na glavi nebi falila.
Alfons Kauders

#59 Re: Zasto kod nas nema atentata?!

Post by Alfons Kauders »

slazem se za samoubice, al opet nikad ne reci nikad...

sjecam se kad sam prije desetak godina pricao s prijateljem... covjek zivi i radi vani, dosta putuje, pa prica kako se sve promijenilo poslije 9/11 (on se taman isfuro par godina prije toga)... mi se zapili i ja ga pocnem podjebavat kako ce uskoro i on bit na tim crnim listama, samo dok neki bradonja pokusa dici u zrak ambasadu ili americku patrolu (tada je jos bilo amera oko tuzle)...

i sve ostalo na zajebanciji, a onda malo po malo hapsenja nasih idiota kod nas i u svijetu, pa onaj krmak u bugojnu, pa mevludin... kojekakve komune u bocinji, maoci...

prije 10 i vise godina nam je i to bilo nezamislivo, da neko nase dijete digne u zrak nasu policijsku stanicu... ili da puca po americkoj ambasadi... pitanje je sta cemo sve docekati u sljedecih 10-20 godina, jer i dalje tolerisemo bradonje kao da se nista nije desilo, a svake godine sve se vise kurce...

nismo ni svjesni sta su nam u stanju takvi prirediti
fridmann

#60 Re: Zasto kod nas nema atentata?!

Post by fridmann »

Alfons Kauders wrote:slazem se za samoubice, al opet nikad ne reci nikad...

sjecam se kad sam prije desetak godina pricao s prijateljem... covjek zivi i radi vani, dosta putuje, pa prica kako se sve promijenilo poslije 9/11 (on se taman isfuro par godina prije toga)... mi se zapili i ja ga pocnem podjebavat kako ce uskoro i on bit na tim crnim listama, samo dok neki bradonja pokusa dici u zrak ambasadu ili americku patrolu (tada je jos bilo amera oko tuzle)...

i sve ostalo na zajebanciji, a onda malo po malo hapsenja nasih idiota kod nas i u svijetu, pa onaj krmak u bugojnu, pa mevludin... kojekakve komune u bocinji, maoci...

prije 10 i vise godina nam je i to bilo nezamislivo, da neko nase dijete digne u zrak nasu policijsku stanicu... ili da puca po americkoj ambasadi... pitanje je sta cemo sve docekati u sljedecih 10-20 godina, jer i dalje tolerisemo bradonje kao da se nista nije desilo, a svake godine sve se vise kurce...

Da, i ?
Ko je tome i ko jos uvjek kumuje ?
Sta mozemo mi obicni poduzeti pored ti pomahnitalih insana ako ih nasu u vrhu manijaci brane,
uvjek nanovo im nova utocista obezbjedjuju, a nase rospijetine im udajom nude siguran boravak.
Da, tim manijacima koji su spremni staviti na svoje tijelo smrtonosni pojas i dici u zrak neduzne ljude.
Arteta

#61 Re: Zasto kod nas nema atentata?!

Post by Arteta »

dustaban wrote::?:
Ako mislis da treba ubijati politicare onda si u zabludi, jer ce opet isti doci zbog naseg mentaliteta.
dustaban

#62 Re: Zasto kod nas nema atentata?!

Post by dustaban »

Edin H. wrote:
7100 Sarajevo

Postovani/a,

Iskreno Vas

Lee Harvey Oswald
:lol:

Samo sam cheko da neko pomene Gavrila...

Ne dolazi u obzir. Gavro je budala nista manja od vehabije samoubice.
A vala nanio nam je samo stetu samo taku.

Bas zbog te njegove budalastine nama grcevito treba jedan novi, pametniji i posteniji atentat, da popravimo losh renome.
Jebo ti zemlju i narod gdje ubijaju najveceg stranog investitora i njegovu suprugu, policajce i postare... a nake mrzine i kriminalci, koje je sevap odalamiti, nam svaki dan prave light-show na cesti i provociraju!

P:S: Zaboravismo pomenuti onog tipa sto je predsjednistvo krecio. Ako je na slobodi i ako je jos uvijek isti trebalo bi mu one kese s bojom zamjeniti necim drugim!
Alfons Kauders

#63 Re: Zasto kod nas nema atentata?!

Post by Alfons Kauders »

fridmann wrote:
Alfons Kauders wrote:slazem se za samoubice, al opet nikad ne reci nikad...

Da, i ?
Ko je tome i ko jos uvjek kumuje ?
Sta mozemo mi obicni poduzeti pored ti pomahnitalih insana ako ih nasu u vrhu manijaci brane,
uvjek nanovo im nova utocista obezbjedjuju, a nase rospijetine im udajom nude siguran boravak.
Da, tim manijacima koji su spremni staviti na svoje tijelo smrtonosni pojas i dici u zrak neduzne ljude.
ne mozemo nista

kumuju oni koji su oduvijek i kumovali... a narod ih u tome podrzava na svakim izborima...

pitam se samo da li ce se isti taj narod toga sjetiti kad neko digne u zrak trolu ili tramvaj...
Alfons Kauders

#64 Re: Zasto kod nas nema atentata?!

Post by Alfons Kauders »

dustaban wrote:
Edin H. wrote:
7100 Sarajevo

Postovani/a,

Iskreno Vas

Lee Harvey Oswald
:lol:

Samo sam cheko da neko pomene Gavrila...

Ne dolazi u obzir. Gavro je budala nista manja od vehabije samoubice.
A vala nanio nam je samo stetu samo taku.

Bas zbog te njegove budalastine nama grcevito treba jedan novi, pametniji i posteniji atentat, da popravimo losh renome.
Jebo ti zemlju i narod gdje ubijaju najveceg stranog investitora i njegovu suprugu, policajce i postare... a nake mrzine i kriminalci, koje je sevap odalamiti, nam svaki dan prave light-show na cesti i provociraju!

P:S: Zaboravismo pomenuti onog tipa sto je predsjednistvo krecio. Ako je na slobodi i ako je jos uvijek isti trebalo bi mu one kese s bojom zamjeniti necim drugim!

Image
esad_plavi

#65 Re: Zasto kod nas nema atentata?!

Post by esad_plavi »

Iz naroda prema politicarima, nema potrebe - da ima, ne bi 20 godina bili vise-manje isti rezultati svakih izbora. Izmedju politicara samih, svi previse dobro saradjuju da bi se rokali :(
Qler

#66 Re: Zasto kod nas nema atentata?!

Post by Qler »

Možda ne trebaju atentati, ali ponegdje zapaliti kakvo auto, kucu, ili nešto slično, mislim da ne bi bilo na odmet. Kao irci, čisto da političari znaju da nisu nedodirljivi...
esad_plavi

#67 Re: Zasto kod nas nema atentata?!

Post by esad_plavi »

Qler wrote:Možda ne trebaju atentati, ali ponegdje zapaliti kakvo auto, kucu, ili nešto slično, mislim da ne bi bilo na odmet. Kao irci, čisto da političari znaju da nisu nedodirljivi...
I onda taj neko dobije 5 godina zbog terorizma, a stoka poleti na slobodne izbore i glasaju za iste ko i dosad :-)
dustaban

#68 Re: Zasto kod nas nema atentata?!

Post by dustaban »

Qler wrote:Možda ne trebaju atentati, ali ponegdje zapaliti kakvo auto, kucu, ili nešto slično, mislim da ne bi bilo na odmet. Kao irci, čisto da političari znaju da nisu nedodirljivi...
Konacno zrela razmisljanja na ovoj temi
:mrgreen:
FOČANSKI PROPISI

#69 Re: Zasto kod nas nema atentata?!

Post by FOČANSKI PROPISI »

jedan_dobar_dan wrote:
O'zone wrote:

s' moje sokocalo
meni nije cudno, to je i onako rijetka pojava,
bez obzira koliko ima strasne posljedice.

koliko ima takvih napada po svijetu???? 500-600 godisnje?

i uglavnom u jednom malom broju zemalja, vjerovatno tamo gdje su se stekli uslovi,
od drustvenih, socijalnih, religijskih, plus se sigurno i ideoloski dodatno obradjuju ti ''kadrovi''.
kao da to ide tako jednostavno.

Što se ti bojiš,akobogda svako će umrijeti.
kongres

#70 Re: Zasto kod nas nema atentata?!

Post by kongres »

moze se ostat bez posla a i nema se kad -dok ustanem dok na posao dok s posla kad cu :cry: a nije da ne bi 8-)
Lug

#71 Re: Zasto kod nas nema atentata?!

Post by Lug »

:thumbup:
jedan_dobar_dan

#72 Re: Zasto kod nas nema atentata?!

FOČANSKI PROPISI wrote:

Što se ti bojiš,akobogda svako će umrijeti.[/quote]

upravo zato ne trebaju nikakve intervencije :D
insomnia78

#73 Re: Zasto kod nas nema atentata?!

Post by insomnia78 »

kongres wrote:moze se ostat bez posla a i nema se kad -dok ustanem dok na posao dok s posla kad cu :cry: a nije da ne bi 8-)
:mrgreen:

s' moje sokocalo
It_is_a_Leclerc

#74 Re: Zasto kod nas nema atentata?!

Post by It_is_a_Leclerc »

Atentati su, kako čujem, specijalitet demokratije u Srbiji. Oni svako malo roknu nekog, čisto da se zna gdje su i šta rade.
OpusDei

#75 Re: Zasto kod nas nema atentata?!

Post by OpusDei »

It_is_a_Leclerc wrote:Atentati su, kako čujem, specijalitet demokratije u Srbiji. Oni svako malo roknu nekog, čisto da se zna gdje su i šta rade.
Samo sto oni roknu one najbolje sto imaju
Post Reply