Zasto kod nas nema atentata?!
- Amy-Mia
#2 Re: Zasto kod nas nema atentata?!
...jer smo ubijeni u pojam, pa nemamo petlju, a ni snagu ni za šta.
- Paranoid
#3 Re: Zasto kod nas nema atentata?!
Nije istina da nema atentata!
Svaki dan priličan broj građana bude pogođeno.. otkazom...Neki budu ranjeni tako što dobiju neku otpremninu ili još nekoliko mjeseci plaću....ali na kraju i oni završe kao žrtve atentatora.
Svaki dan priličan broj građana bude pogođeno.. otkazom...Neki budu ranjeni tako što dobiju neku otpremninu ili još nekoliko mjeseci plaću....ali na kraju i oni završe kao žrtve atentatora.
-
tony montana
#4 Re: Zasto kod nas nema atentata?!
Pa nema atentata zato što su svi veći i jači poslovi u državi među političarima preko talova već u dobroj šemi podijeljeni.Svako dobiva svoj dio kolača,pametno rade,ne izlaze puno u javnost,ne ofiraju se.Svi svjedoci koji znaju mnogo stvari,šute u strahu da im se ne bi šta desilo.Imali smo i mi svojih atentata,Nedžad Ugljen-trebao svjedočiti o zločinima Ševa za vrijeme rata,Jozo Leutar-da je progovorio pola Sarajeva bi sad bilo u zatvoru,Ramiz Delalić-prije smrti počeo pričati o prljavim poislovima koje je radio za Bakira za vrijeme rata.Amy-Mia wrote:...jer smo ubijeni u pojam, pa nemamo petlju, a ni snagu ni za šta.
- FOČANSKI PROPISI
#6 Re: Zasto kod nas nema atentata?!
Mi smo obrazovan narod.
Odemo u potok i udavimo se.
- Amy-Mia
#7 Re: Zasto kod nas nema atentata?!
ugljanin, leotar, pa evo možda i profesor redžić su pametni ljudi i ljudi, koji su znali za kriminal i lopovluke. al zašto nema atentata na nekog mufljatora, koji radi lopovluke, na nekog političara, znači na negativca ?
-
bosančica-sunčica
#8 Re: Zasto kod nas nema atentata?!
FOČANSKI PROPISI wrote:Mi smo obrazovan narod.
-
hAZNADAR
#9 Re: Zasto kod nas nema atentata?!
Iz istog razloga kao i u ostalim zemljama ili narodima - gdje su to atentati nesto normalno - osim u Srbiji, srpskoj politici,..?
Imam osjecaj da autor ima negdje uzor - samo se nije izjasnio.
- Amy-Mia
#10 Re: Zasto kod nas nema atentata?!
hAZNADAR wrote:Iz istog razloga kao i u ostalim zemljama ili narodima - gdje su to atentati nesto normalno - osim u Srbiji, srpskoj politici,..?
- cyprus
#11 Re: Zasto kod nas nema atentata?!
Pa jel to priželjkujemo atentate?
Uostalom, najvažniji atentat svih vremena se desio baš ovdje
Uostalom, najvažniji atentat svih vremena se desio baš ovdje
-
nemoguce vruce
#12 Re: Zasto kod nas nema atentata?!
Citajuci ove "bisere" da se zakljuciti da je nekome izvrsen atentat na mozak... 
-
hAZNADAR
#13 Re: Zasto kod nas nema atentata?!
Ma jok, mi smo isti, krivica nam je ista,... zvuci li poznato mozda?Amy-Mia wrote:hAZNADAR wrote:Iz istog razloga kao i u ostalim zemljama ili narodima - gdje su to atentati nesto normalno - osim u Srbiji, srpskoj politici,..?
Imam osjecaj da autor ima negdje uzor - samo se nije izjasnio.mi smo civilizovani. anamo oni ne valjaju.
-
Bodkin
#14 Re: Zasto kod nas nema atentata?!
hAZNADAR wrote:Iz istog razloga kao i u ostalim zemljama ili narodima - gdje su to atentati nesto normalno - osim u Srbiji, srpskoj politici,..?
- ODVRATAN_i_GADAN
#15 Re: Zasto kod nas nema atentata?!
Zato sto smo napredniji od ostalih pa smo tu modu profurali prije nepunih 100 godina!
- Amy-Mia
#16 Re: Zasto kod nas nema atentata?!
o čemu god se krene pričati ti priču okreneš na rat, bošnjake, srbe, žrtve... da je tema o cipelama, ti bi pričao o ratu. ohladi malo, čovječe, nisi normalanhAZNADAR wrote:Ma jok, mi smo isti, krivica nam je ista,... zvuci li poznato mozda?Amy-Mia wrote:hAZNADAR wrote:Iz istog razloga kao i u ostalim zemljama ili narodima - gdje su to atentati nesto normalno - osim u Srbiji, srpskoj politici,..?
Imam osjecaj da autor ima negdje uzor - samo se nije izjasnio.mi smo civilizovani. anamo oni ne valjaju.
- ho oponopono
#17 Re: Zasto kod nas nema atentata?!
...neće svoj na svoga! 
- dustaban
#18 Re: Zasto kod nas nema atentata?!
Cuj uzor. Ja samo pitam... ustvari mogao bih preformulisati pitanje u "ima li igdje na dunjaluku vise povoda za (politicki) atentat, nego sad i ovdje kod nas?"Bodkin wrote:hAZNADAR wrote:Iz istog razloga kao i u ostalim zemljama ili narodima - gdje su to atentati nesto normalno - osim u Srbiji, srpskoj politici,..?
Imam osjecaj da autor ima negdje uzor - samo se nije izjasnio.![]()
A njega nema
- FOČANSKI PROPISI
#19 Re: Zasto kod nas nema atentata?!
Za to su potrebne dvije strane,a kod nas ima samo jedna,lopovska.dustaban wrote:Cuj uzor. Ja samo pitam... ustvari mogao bih preformulisati pitanje u "ima li igdje na dunjaluku vise povoda za (politicki) atentat, nego sad i ovdje kod nas?"Bodkin wrote:hAZNADAR wrote:Iz istog razloga kao i u ostalim zemljama ili narodima - gdje su to atentati nesto normalno - osim u Srbiji, srpskoj politici,..?
Imam osjecaj da autor ima negdje uzor - samo se nije izjasnio.![]()
A njega nema
- mO k3
#20 Re: Zasto kod nas nema atentata?!
Cek bre o kakvim atetantima je rijech ??
- kinzekonze
#21 Re: Zasto kod nas nema atentata?!
Zato sto smo mi takav narod. Mozes nam raditi sta hoces, mi cemo reci nema veze, bice bolje.
Pa kod nas na proteste izadje 10 ljudi, umjesto 10000.
- Amy-Mia
#22 Re: Zasto kod nas nema atentata?!
+1kinzekonze wrote:Zato sto smo mi takav narod. Mozes nam raditi sta hoces, mi cemo reci nema veze, bice bolje.
naviko je mujo i na gore, šuti, trpi, takva nafaka...
- DanteX
#23 Re: Zasto kod nas nema atentata?!
Jer niko nema novca da kupi snajper i metak 
- Amy-Mia
#24 Re: Zasto kod nas nema atentata?!
hajd što nema atentata, al što nema osveta kao poslije onog rata
-
hAZNADAR
#25 Re: Zasto kod nas nema atentata?!
Amy-Mia wrote: o čemu god se krene pričati ti priču okreneš na rat, bošnjake, srbe, žrtve... da je tema o cipelama, ti bi pričao o ratu. ohladi malo, čovječe, nisi normalan
Ko je ovdje spomenuo nacionalne konfrontacije i ko je od koga bolji, civilizovaniji i to drugom spocitao,...
Kada covjek postavi na politici temu o atentatima - to asocira samo na jednu politiku - sjedala ti ta cinjenica ili ne. I to su jedina iskustva sa time koje imamo - sjedalo ti to ili ne. Pa svoj ufurani kosmopolitizam, kontanje u krajnostima, amatesku psihoanalizu, malogradjanske folirancije i sl. sacuvaj za sebe.
Niko te uostalom nije ni prisilio da se meni obratis na onakav nacin.
Ok, jeli to na neki nacin ipak prizivanje atentata i na taj nacin rjesavanja problema. Na ovom dunjaluku imas itekako povoda drugacije glasati na izborima, i tako skidati politicare. Gdje si to atentat pokupio kao alterntivu?dustaban wrote:
Cuj uzor. Ja samo pitam... ustvari mogao bih preformulisati pitanje u "ima li igdje na dunjaluku vise povoda za (politicki) atentat, nego sad i ovdje kod nas?"
A njega nema