Nije to baš tako jednostavno. Palestinci su žrtve svjetske kurvanjske politike, a ne samo Jevreja.pinkzelena wrote:luciferino wrote:Mislim da si uputio pitanje na pogrešnu adresu. Najbolje bi bilo da pitaš Boga zašto su izabrani.Bosanac sa dna kace wrote:stvar je u tome sto nas je Bog stvorio sve jednake, i pitanje je sad jel ako smo jednaki, sto su Jevreji izabran narod...a to sa Bozijim odlukama kolko ja znam u svakoj od njih krije se neka mudrost...
kolko sam pojimo sa stanovista islama, Jerveji su bili izabran narod jer su od svih naroda kojima su slati Boziji glasnici jedino oni prihvatili da ce se pokoravati svim Bozijim zapovijedima, medjutim od samog pocetka su poceli da se protive Bozijim naredbama i obavezama kojih su se primili.
mene je interesoavlo objasnjenje sa stanovista judaizma, havla na dosadasnjim objasenjenjima, ako ima jos neko da nesto doda nek izvoli![]()
Jevreji su za mene jedan fascinantan narod koji je uspio opstati hiljadama godina zahvaljujući ko zna čemu, a nije laž da su ih mrzili i pokušavali uništiti. Da li postoji ijedan drugi narod koji je opstao toliko dugo? Koliko je meni poznato, ne. Možda ih upravo to čini izabranima.
Samo nagađam.
Još da popuste one jadne palestince...
Izvinite, ali jako volim Jevreje pa me komotno tužite.