Zašto je RS bolji dio BIH ?

horiznot

Post by horiznot »

Tzv rs je jedino groblje na svijetu koje ima semafore i kafane.To je jedino groblje na svijetu gdje samo u jednom "grobu " lezi i po 300 ljudi. Bez imena , bez spomenika , bez znaka ......bez postovanja , bez nade , bez zakona , bez istine , bez pravde .........bez icega ! Jedino sto imaju to su njihovi dzelati koji hodaju po njihovim kostima .Bal vampira.Hitler je napravio III Reich , a Lucifer je napravio tzv rs . Republika zvjerska je sigurno najmracnije i najcrnje mjesto koje je nastalo od nastanka svijeta pa do danas.
taxi_driver

Post by taxi_driver »

horiznot wrote:Tzv rs je jedino groblje na svijetu koje ima semafore i kafane.To je jedino groblje na svijetu gdje samo u jednom "grobu " lezi i po 300 ljudi. Bez imena , bez spomenika , bez znaka ......bez postovanja , bez nade , bez zakona , bez istine , bez pravde .........bez icega ! Jedino sto imaju to su njihovi dzelati koji hodaju po njihovim kostima .Bal vampira.Hitler je napravio III Reich , a Lucifer je napravio tzv rs . Republika zvjerska je sigurno najmracnije i najcrnje mjesto koje je nastalo od nastanka svijeta pa do danas.

i imaju vise masovnih grobnica nego fabrika.uzas!!!
nego ne kontam kako neki imaju obraza uopste braniti r srpsku.
gradjani svijeta

Post by gradjani svijeta »

[quote="Tariq_rambo"][quote="KENJAC"]LJUDI ,POCNITE SE VOLJET, AKO NE ZBOG VAS ONO ZBOG VASE DJECE. NE MORAJU RATNI BUBNJEVI DA PRATE NJIHOVO DJETINJSTVO. RAZVIJAJTE NEKE DRUGE OSJECAJE KOD DJECE A NE MRZNJU. SJEDITE IH U KOLA PA IM POKAZITE PLANINE ,CIST ZRAK, PRELIJEPU UNU, VRELO BOSNE, MORE. BOSNA JE PREPUNA TOGA. NEMOJTE DA VAM SU VAM ORICI ,ARKANI RAZNE CELE, UZORI. SVIJET JE PREPUN USPJESNIH BOSANACA A BOGAMI I HERCEGOVACA! NEK VAM ONI BUDU UZORI. ODOH SJEST MOG SINA NA BICIKLO DA VAS SVE ZABORAVIM.[/quote]

Ma sve je to ok, al odes s djetetom na planinu i BUM stao malac na minu. OTkud mina na sred planine, e vidis drug, tad bi se ti sjetio i arkana i orica, cele ne znam sto si razne cele stavio u ovaj kos al eto, mozda su i oni sijali mine.
Mnogi danas nemaju para da kupe kola pa da stave djecu kako kazes u njih, i to sve zbog raznih arkana, Mnogi nemaju djecu zbog raznih arkana,a imali su djecu dok se nisu pojavili razni arkani
Ti fino na biciklo sjedi i zaboravi sve a ja cu gledat kako sa 400Km da prehranim 4clanu porodicu i da ih odvedem da im pokazem gdje je pala granata na markalama, gdje je izgorila vjecnica, gdje je srusena ferhadija, gdje su Potocari,...... a poslije KAD TO NAUCE (trebat ce im dosta godina jer imaju dosta toga obici) onda nek fino gaje osjecanja da treba postovat drugog i razlicitog al da nikad ne zaborave sta su ti drugi uradili. Zaborav je nesto najgore.[/quote]

I akd ih sve to naucis onca ce ti se djeca ili poceti drogirati jer ne mogu da podnesu taj uzas kojim ih obasipas i ti i medija ili ce se pokupiti i zbrisati daleko, daleko, i slati ti povremeno par stotina EURa da prezivis kad si vec odlucio da ostanes tu u zemlji gdje se ni bicikl ne moze voziti radi mina. Pa ljudi moji svijet je prepun cudesa, divnoh stvari i divnih ljudi. I umjesto da se okrenemo buducnosti, miru, ljubavi, mnogi se svjesno vezu lancima mrznje za proslost. Glupo, fakat. Svi mi znamo sta smo dozivjeli, znaju to vec i ptice na grani. I ko je poceo, i sta je ko radio. Al jebo to vise, to je bilo prije 15,16,17 godina. HOCU DA ZIVIIIIIIIIIIIIIIIIIIIM!!!!!!!!!!!!!!!! Vrijeme prolazi. I necu da trujem svoju djecu, dosta je moja dusa otrovana i moja mladost upropastena.
seln

Post by seln »

Je li ovaj Tomo Maric neki rod Fatmiru Alispahicu??
DobroJutroKolumbo

Post by DobroJutroKolumbo »

seln wrote:Je li ovaj Tomo Maric neki rod Fatmiru Alispahicu??
A odakle tebi "obraz" da uporedjujes Fatmira A. sa ovim cetnikom...nije Fatmirova ideologija ubijala u BiH nego ideologija ovakvih kao sto je ovaj Tomo M. !!!
seln

Post by seln »

DobroJutroKolumbo wrote:
A odakle tebi "obraz" da uporedjujes Fatmira A. sa ovim cetnikom...nije Fatmirova ideologija ubijala u BiH nego ideologija ovakvih kao sto je ovaj Tomo M. !!!
Eto, naslo se nesto obraza na dnu sehare...i odakle tebi zivci da sabahile potezes pitanje ideologije?

Ja uporedjujem dva paranoidna piskarala jer me ovaj Tomin ubljuvak podsjeca na Fatmirove legendarne "Wanted" rubrike u rahmetli Valteru.
Milan Mihaljcic

Post by Milan Mihaljcic »

Clanak Tome Marica je mucno citati. Ipak, ne misle svi Srbi kao on, ni u RS ni u Srbiji. Ne pristajemo bas svi na maglu i zavaravanje, mada je to laksi put, s obzirom da je istina o nama takva kakva je - sramotna.
DobroJutroKolumbo

seln wrote:
DobroJutroKolumbo wrote:
Eto, naslo se nesto obraza na dnu sehare...i odakle tebi zivci da sabahile potezes pitanje ideologije?

Ja uporedjujem dva paranoidna piskarala jer me ovaj Tomin ubljuvak podsjeca na Fatmirove legendarne "Wanted" rubrike u rahmetli Valteru.
Ali morao si bas da iskopas F.A. kakve li slucajnosti!!??
klixober

Post by klixober »

Smijesno mi komentarisati tekst.Hvaliti nesto ciji su svi tvorci osudeni ili optuzeni ratni zlocinci je suludo.Jos lude je ulaziti u diskusiju o tome da li je tako nesto dobro.
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

...... kako ko gleda.....
seln

Post by seln »

DobroJutroKolumbo wrote:
seln wrote:
DobroJutroKolumbo wrote: A odakle tebi "obraz" da uporedjujes Fatmira A. sa ovim cetnikom...nije Fatmirova ideologija ubijala u BiH nego ideologija ovakvih kao sto je ovaj Tomo M. !!!

Pa ludjeg nisam nasao...i kao sto napisah, ovaj ubljuvak me podsjeca na Fatmirovu rubriku za odstrel "Wanted".
Jesam li ti to dirnuo u staru ljubav ili je sad pored Jusufa Barcica i Fatmir postao hazreti?
asmmi

Post by asmmi »

horiznot wrote:Tzv rs je jedino groblje na svijetu koje ima semafore i kafane.To je jedino groblje na svijetu gdje samo u jednom "grobu " lezi i po 300 ljudi. Bez imena , bez spomenika , bez znaka ......bez postovanja , bez nade , bez zakona , bez istine , bez pravde .........bez icega ! Jedino sto imaju to su njihovi dzelati koji hodaju po njihovim kostima .Bal vampira.Hitler je napravio III Reich , a Lucifer je napravio tzv rs . Republika zvjerska je sigurno najmracnije i najcrnje mjesto koje je nastalo od nastanka svijeta pa do danas.
Republika Sportska
..oni treniraju djecu svoju za drugo Polufinale !!!!!!!
DobroJutroKolumbo

seln wrote:
DobroJutroKolumbo wrote:
seln wrote: Eto, naslo se nesto obraza na dnu sehare...i odakle tebi zivci da sabahile potezes pitanje ideologije?

Pa ludjeg nisam nasao...i kao sto napisah, ovaj ubljuvak me podsjeca na Fatmirovu rubriku za odstrel "Wanted".
Jesam li ti to dirnuo u staru ljubav ili je sad pored Jusufa Barcica i Fatmir postao hazreti?
Niposto on nije moja ljubav , ali uvijek se nadje jedan mazlov na temi o RS-u i cetnicima koji onako "usput" i "sasvim slucajno" ubaci kao protutežu i jednog bosnjaka i tako napravi vagu i izjednaci agresora i zrtvu...Tema je RS pa se stoga vratimo RS-u i ne spominji ovde bosnjake u tom kontekstu ,vec samo u kontekstu shodno situaciji u kojoj se isti nalaze tj. terminu zvanom ,ZRTVE !!!
gradjani svijeta

Post by gradjani svijeta »

[quote="seln"][quote="DobroJutroKolumbo"][quote="seln"]Je li ovaj Tomo Maric neki rod Fatmiru Alispahicu??[/quote]

A odakle tebi "obraz" da uporedjujes Fatmira A. sa ovim cetnikom...nije Fatmirova ideologija ubijala u BiH nego ideologija ovakvih kao sto je ovaj Tomo M. !!![/quote]

Ja uporedjujem dva paranoidna piskarala jer me ovaj Tomin ubljuvak podsjeca na Fatmirove legendarne "Wanted" rubrike u rahmetli Valteru.[/quote]

Bravo seln...princip je isti, sve su osytalo nijanse!
DobroJutroKolumbo

gradjani svijeta wrote:
seln wrote:
DobroJutroKolumbo wrote: A odakle tebi "obraz" da uporedjujes Fatmira A. sa ovim cetnikom...nije Fatmirova ideologija ubijala u BiH nego ideologija ovakvih kao sto je ovaj Tomo M. !!!

Bravo seln...princip je isti, sve su osytalo nijanse!

Operation, Nick the Chetnik...
din

Post by din »

Kenjac nemoj me vuci za jezik ,do sad sam bio pristojan i pokusavam ostati dosljedan svom odgoju.Ti zaboravi. Ali mi koji smo prosli kroz ustasko-cetnicka cistilista jednostavno nesto nam se neda zaboraviti!!
dark side of the moon

Post by dark side of the moon »

DobroJutroKolumbo wrote:
seln wrote:
DobroJutroKolumbo wrote: Ali morao si bas da iskopas F.A. kakve li slucajnosti!!??
Niposto on nije moja ljubav , ali uvijek se nadje jedan mazlov na temi o RS-u i cetnicima koji onako "usput" i "sasvim slucajno" ubaci kao protutežu i jednog bosnjaka i tako napravi vagu i izjednaci agresora i zrtvu...Tema je RS pa se stoga vratimo RS-u i ne spominji ovde bosnjake u tom kontekstu ,vec samo u kontekstu shodno situaciji u kojoj se isti nalaze tj. terminu zvanom ,ZRTVE !!!
auu nisam odavno procito bolju repliku, pravo akademski, svaka cast :D
seln

Post by seln »

Ok, izvinjavam se svim zrtvama i njihovim porodicama.....
prije svega zrtvi paranoje Fatmiru Alispahicu..
a onda i njegovim braniocima, zrtvama demencije, koji ne primjecuju da sam Fatmira spomenuo da bih upravo unizio Tomu Marica(prvi put cujem za njega, ali je ocigledan levat)...porediti bilo koga sa Fatmirom je uvreda....za ovog drugog.
Mistake

Post by Mistake »

Zato sto ni sami ne znaju koliko ljudi mirno setaju srpskom a koji bi hladno mogli potpisati ove stihove:

Volim zguljenu kozu
Kosti izbjeljene
Nokte u ocaju polomljene
Kicme prepolovljene
...
Volim ubijanje

Uhvati li nekoga jeza ili barem nelagoda pri pomisli da mu dijete, kad podje u skolu, prodje pored nekog psihopate koji je uzivao u mucenju i ubijanju ljudi.
ADYS

Post by ADYS »

Ako ovaj Tomo lik nije obični provokator nego zaista ovako misli onda je prosto za nepovjerovati kako je uspješno ispiranje mozga ljudi u manjem entitetu i u dijelu srpskog naroda. Pa, čovjek se služi kompjuterom, pretpostavka je da nije totalno neobrazovan.Pa ipak, ovakve gluposti...
Da sam ovo čitao u ratu pa bi još mogao i razumjeti, informativna blokada, strah, nepovjernje itd. Ali ovako... Mene zaista zanima na koji način tamo ispiraju mozak. Ponavljam, ovo nije neki nepismen seljak kojem su rekli: Turci hoće da ti otmu zemlju i da ti pobiju sve živo i sada nije rat. Dodatno me zanima na koji način koliko toliko obrazovan čovjek može sebi naći razna opravdanja za sva zvjerstva koja su se dogodila. Dovoljno je da zna malo matematike i da sabere brojke da stvori neku sliku. (700-1000 porušenih džamija nije propagandni broj nego dokumetovani; da ne licitiram brojem ubijenih, uzeću barem podatak koji nije konačan od 100.000 ubijenih ljudi imenom i prezimenom, itd da sve ne nabrajam pošto su to poznate stvari). I što je najgore, zna Tomo za sve te podatke, ali Tomo rezonuje drugačije. E to se zove ispran mozak. Ne znam da li su svi pratili svjedočenje dvojice stranih zvaničnika u toku rata u Hagu u vezi sa Markalama. Sjećamo se svi koliko su na šumskoj televiziji imali emisija i još više tzv stručnjaka koji su dokazivali kako su žrtve same sebe gađale. Još bih mogao shvatiti tada da su neki u to i povjerovali koliko god to bilo perverzno. Ali što je najgore i danas i nakon svjedočenja (a jedan od njih je inače britanac, pripadnik prijateljskog i muslimanima sklonog naroda) tvrde isto. Pa tako i za većinu drugih stvari. S obzirom da nisam sklon trpanju svih u isti koš i s obzirom da sam poznavao i poznajem mnoge pripadnike srpskog naroda koji ne misle ni blizu Tomo, pitanje za sve, kako je moguće da većina (trenutno, ipak većina) unatoč svim ČINJENICAMA rezonuje na sličan način. Šta im to rade i čime ih hrane?
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

oko cega vi deverate....

ciko umjesto vitamina uzeo neke saren bobe i opalio po tipkama i vi se sad sekirate...
karanana

Post by karanana »

Ljudi, propali smo. cetnicka ideologija se siri brzinom svjetlosti ne samo u ovim nasim krajevima nego je stigla i do zemlje izlazeceg sunca. Pogledajte bracu japance. Obratite paznju na chicha Drazu look a like-a u pozadini.

Image

Image
Reina

Post by Reina »

Adys slazem se

Interesantno, svi isto rade, vidim u sinocnoj emisiji posteno govoreci tako i članovi foruma pa i oni stalni forumasi. Pokusavaju izjednacavati. Ako kazes genocid oni kazu cinjeni su zlocini na svim stranama, ako kazes zlocinci oni pomenu Nasera Orica , ako kazes nesto evo protiv i ovog piskarala oni pomenu novinara iz Federacije. Kao sto rece vec jednom kolega kad se prica o krivici o takvim zvjerstvima pocinjenim na ovom prostoru, totalno ignorisu onog koji je zaista kriv i ne samo to traze krivca medju zrtvama , za sve traze opravdanje i da svale krivicu sa sebe na onog ni krivog ni duznog ili da ih izjednace i kazu svi ste isti. Donese se presuda haskog suda da je pocinjen genocid i nakon presude haskog suda izadje Dodik i izjavi da ne priznaje genocid, i slusam juce Jovica kako kaze Haris i Tihic treba da se izvinu srpskom narodu ? a nisu se udostojili doci sada u Srebrenicu jer nemaju ni hrabrosti ni pameti..

I Kaze u tekstu „Zato što već duže vrijeme sama privodi pravdi osumnjičene za ratne zločine“

ne znam da su privodili, znam da niti jedan zlocinac u RS nije procesuiran a kamoli osudjen, ne samo to nego im upravo takvi rade u policiji. Upravo u Podrinju gdje je pocinjen najveci zlocin poslije II svjetskog rata. I u sinosnjoj emisiji rekose da tamo u RS su zaposlena svega manji broj povratnika tek da zamazu oci, i tako dva povratnika policajci jedan radi u PU u Zvorniku dobio rjesenje da se otpusta i jos jedan policijac, znaci hem se ne mogu zaposliti a mogu mislit na koji su nacin uopce i dobili posao , a taj broj (preveliki zaista) nastoje da otpuste.... mozda je zato ovaj novinar i mislio da je bolji RS, bolji dio BiH jer diskriminira one koji nisu „njegovi“ zato je to bolji dio BiH...

Ili u tekstu „Zato što je, svojevremeno, sramni i morbidni transparent na Gradskom stadionu u Banjoj Luci "Nož, žica, Srebrenica" doživio nedvojbenu osudu najviših funkcionera i Republike Srpske „

A znate kako se brane advokati u Beogradu protiv tuzbe fanatikosa kazu: Sta ima veze uobicajeno je i takav transparent se i danas moze vidjeti na utakmicama u cijelom regionu. Ili sudija pita navijace a veze nema sa predmetom , zasto ste protiv Karadzica, Mladica, Milosevica.....

Oni odgovaraju: to zna cijela planeta.... hej mozete misliti pitanja ?

A oni i hem ne priznaju da je to fasisticka ideologija, onaj manji broj sto i priznaje ne smije pricati a sto je najgore vlasti RS i dalje slijede tu ideologiju.

Kao sto kolega rece : Noz zica Srebrenica" nije samo transparent nego i ideologija. Ako insistiras na ocuvanju rezultata djelovanja nozem i zicom, bezobrazno je reci kako ti smeta transparent na kojem se to spominje...

Bilo je rijeci i o ekonomiji pa mislim da je ovaj odgovor zasluzan da se citira :
Jastreb35 wrote: Drzava ce se zadrzati na dnu ekonomske ljestvice sve dok u njoj postoje jake struje aparthejda. Tek nakon sto se usvoji cinjenicu da su tri naroda konstitutivna na tlu citave drzave, otvorice se vrata ka ekonomskom progresu. Do tada, jedna ce strana pokusavati odrzati zidove gdje zidova ne moze biti, a druga ce strana raditi na urusavanju tih zidova. Ekonomiji u tom kontekstu se ne moze dati duznu paznju, a koliko ce dugo bosanskohercegovacko drustvo stagnirati, zavisi od tog kako ce se brzo medju bosanskohercegovackim Srbima stvoriti kriticnu masu koja se ne boji velikosrba, i koja ce podrzati drzavu u kojoj su tri naroda konstitutivna na njenoj citavoj teritoriji.

Ne treba gajiti iluzije da ce aparthejd ikada biti prihvacen.
klixober

Post by klixober »

mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

karanana wrote:Ljudi, propali smo. cetnicka ideologija se siri brzinom svjetlosti ne samo u ovim nasim krajevima nego je stigla i do zemlje izlazeceg sunca. Pogledajte bracu japance. Obratite paznju na chicha Drazu look a like-a u pozadini.

Image

Image

dobila sam ja istu sliku, kao i sliku sa HOS sahovnicom...

stravicno covjece...igraju se rata....
Post Reply