Nigdje veze. Prvi ja sam dokaz toga
Nevjernik totalni, a dusa mirna da mirnija ne moze.
ili je pobjegla od tebe pa si miranDozer wrote:Drugim rijecima, samo vjernici imaju mirnu dusu, dok nevjernici to ne mogu tako?
Nigdje veze. Prvi ja sam dokaz toga
Nevjernik totalni, a dusa mirna da mirnija ne moze.
Bas fino sto si se javiohladan.preminger wrote: Ta mu agresivnost (duduku) jedino preostaje, jer tesko je biti apologeta institucije koja je svijet 1500 godina držala u crnom i sprječavala svaki napredak covjecanstva i sve na temelju svoje dogme, koja je odgovorna za "ko zna" koliko ubistava nevinih ljudi, mucenja i sl. Pa najgore sprave za mucenje nastale unutar crkvenih zidova.
Zato je napad jedina odbrana u slucaju kršćana.
Problem je sto ljudima nije ostavljena mogucnost da biraju. U islamskim drzavama te ubiju ako ne zelis da budes muslimanbosanka hercegovic wrote:Zašto je potrebna religija?
Čovjek je biće koje je stvoreno na poseban način kao kombinacija materijalne i duhovne komponente. Kao što nam je potrebna hrana da bi tijelo živjelo, isto tako su nam potrebni duhovni plodovi vjere da bi naša duša bila mirna i zadovoljna dok boravi u tijelu( a i poslije).....a svima nama je ostavljena mogućnost izbora da biramo materijalne i duhovne plodove po svome ukusu iz "šarene bašte" Božije
Hajde molim te argumentuj te glupostiAli Kemal wrote:Bas fino sto si se javiohladan.preminger wrote: Ta mu agresivnost (duduku) jedino preostaje, jer tesko je biti apologeta institucije koja je svijet 1500 godina držala u crnom i sprječavala svaki napredak covjecanstva i sve na temelju svoje dogme, koja je odgovorna za "ko zna" koliko ubistava nevinih ljudi, mucenja i sl. Pa najgore sprave za mucenje nastale unutar crkvenih zidova.
Zato je napad jedina odbrana u slucaju kršćana.![]()
i objasnio porijeklo vjerskih ratova, medjusobne mrznje izmedju vjernika razlicitih konfesija, religije kao sredstva za ostvarivanje politickih i ekonomskih clijeva.
Problem je sto ljudima nije ostavljena mogucnost da biraju. U islamskim drzavama te ubiju ako ne zelis da budes muslimanbosanka hercegovic wrote:Zašto je potrebna religija?
Čovjek je biće koje je stvoreno na poseban način kao kombinacija materijalne i duhovne komponente. Kao što nam je potrebna hrana da bi tijelo živjelo, isto tako su nam potrebni duhovni plodovi vjere da bi naša duša bila mirna i zadovoljna dok boravi u tijelu( a i poslije).....a svima nama je ostavljena mogućnost izbora da biramo materijalne i duhovne plodove po svome ukusu iz "šarene bašte" Božije![]()
Mozes li da objasnis, bez onoga da oni ne znaju da tumace Islam
šatirana_ljubičica wrote:
Hajde molim te argumentuj te gluposti
šatirana_ljubičica wrote:Da, ti si naveo definicije, možeš li da mi daš podatak kad, gdje, koliko, ko, i sve što sadrži jedan ozbiljan argument.
šatirana_ljubičica wrote:Ne nego ti insistiraš da si jako pametan.U kojoj islamskoj državi su ubili nekoga zato jer nije htio da bude musliman?Hajde, pametnjakoviću koji znaš koristiti google, nađi mi.
Izvoli:šatirana_ljubičica wrote:Hajde molim te argumentuj te gluposti
Smrt je kazna za napustanje Islama po serijatu, i danas se izvrsavaju takve presude. Znaci ako neces da budes musliman u zemlji kojoj vlada serijat, mrtav si covjekšatirana_ljubičica wrote:Ne nego ti insistiraš da si jako pametan.U kojoj islamskoj državi su ubili nekoga zato jer nije htio da bude musliman?Hajde, pametnjakoviću koji znaš koristiti google, nađi mi.
Ovo je laž.Ali Kemal wrote:Izvoli:šatirana_ljubičica wrote:Hajde molim te argumentuj te gluposti
http://www.bbc.com/news/world-africa-27433241
Dr Meriam Yahya Ibrahim was condemned to hang for allegedly leaving Islam and marrying a Christian man.
Kako onda opstaju onoliki kršćani i jevreji u Iranu?sigh wrote:Smrt je kazna za napustanje Islama po serijatu, i danas se izvrsavaju takve presude. Znaci ako neces da budes musliman u zemlji kojoj vlada serijat, mrtav si covjekšatirana_ljubičica wrote:Ne nego ti insistiraš da si jako pametan.U kojoj islamskoj državi su ubili nekoga zato jer nije htio da bude musliman?Hajde, pametnjakoviću koji znaš koristiti google, nađi mi.
Evo malo i historijskog kontekstašatirana_ljubičica wrote:Ne nego ti insistiraš da si jako pametan.U kojoj islamskoj državi su ubili nekoga zato jer nije htio da bude musliman?Hajde, pametnjakoviću koji znaš koristiti google, nađi mi.
In his book, "The Biography of the Prophet" (part 3, p. 113), Ibn Hisham relates this episode:
"Ali Ibn Abi Talib encountered a man called ’Umru and told him, ‘I indeed invite you to Islam.’ ’Umru said, ‘I do not need that.’ ’Ali said, ‘Then I call you to fight.’ (This was the same policy Muhammad used with those who rejected his invitation.) ’Umru answered him, ‘What for my nephew? By God, I do not like to kill you.’ ’Ali said, ‘But, by God, I love to kill you"’ (see Al Road Al Anf part 3, p. 263).
It is obvious from the dialogue that ’Umru does not like fighting because he does not want to kill ’Ali while he is defending himself. He wonders, "What for? I do not want to embrace Islam." But ’Ali says to him, "By God I love to kill you," and he did kill him.
We would like to conclude these stories by relating another moving episode which the Muslim Chroniclers recorded, among them, Isma’il Ibn Kathir in his book, "The Prophetic Biography" (part 3, p. 596). Ibn Kathir says that Muhammad’s followers met a man and asked him to become a Muslim. He asked them, "What is Islam?" They explained that to him. He said, "What if I refuse it? What would you do to me?" They answered, "We would kill you." Despite that, he refused to become a Muslim and they killed the poor man after he went and bade his wife farewell. She continued to weep over his corpse for days until she died of grief over her slain beloved who was killed for no reason.
Jah.... zaključak: Držite se podalje od Islamskih zemalja, etosigh wrote:Evo malo i historijskog kontekstašatirana_ljubičica wrote:Ne nego ti insistiraš da si jako pametan.U kojoj islamskoj državi su ubili nekoga zato jer nije htio da bude musliman?Hajde, pametnjakoviću koji znaš koristiti google, nađi mi.![]()
In his book, "The Biography of the Prophet" (part 3, p. 113), Ibn Hisham relates this episode:
"Ali Ibn Abi Talib encountered a man called ’Umru and told him, ‘I indeed invite you to Islam.’ ’Umru said, ‘I do not need that.’ ’Ali said, ‘Then I call you to fight.’ (This was the same policy Muhammad used with those who rejected his invitation.) ’Umru answered him, ‘What for my nephew? By God, I do not like to kill you.’ ’Ali said, ‘But, by God, I love to kill you"’ (see Al Road Al Anf part 3, p. 263).
It is obvious from the dialogue that ’Umru does not like fighting because he does not want to kill ’Ali while he is defending himself. He wonders, "What for? I do not want to embrace Islam." But ’Ali says to him, "By God I love to kill you," and he did kill him.
We would like to conclude these stories by relating another moving episode which the Muslim Chroniclers recorded, among them, Isma’il Ibn Kathir in his book, "The Prophetic Biography" (part 3, p. 596). Ibn Kathir says that Muhammad’s followers met a man and asked him to become a Muslim. He asked them, "What is Islam?" They explained that to him. He said, "What if I refuse it? What would you do to me?" They answered, "We would kill you." Despite that, he refused to become a Muslim and they killed the poor man after he went and bade his wife farewell. She continued to weep over his corpse for days until she died of grief over her slain beloved who was killed for no reason.
Svakakošatirana_ljubičica wrote:Jah.... zaključak: Držite se podalje od Islamskih zemalja, etosigh wrote:Evo malo i historijskog kontekstašatirana_ljubičica wrote:Ne nego ti insistiraš da si jako pametan.U kojoj islamskoj državi su ubili nekoga zato jer nije htio da bude musliman?Hajde, pametnjakoviću koji znaš koristiti google, nađi mi.![]()
We would like to conclude these stories by relating another moving episode which the Muslim Chroniclers recorded, among them, Isma’il Ibn Kathir in his book, "The Prophetic Biography" (part 3, p. 596). Ibn Kathir says that Muhammad’s followers met a man and asked him to become a Muslim. He asked them, "What is Islam?" They explained that to him. He said, "What if I refuse it? What would you do to me?" They answered, "We would kill you." Despite that, he refused to become a Muslim and they killed the poor man after he went and bade his wife farewell. She continued to weep over his corpse for days until she died of grief over her slain beloved who was killed for no reason.![]()
![]()
![]()
I dalje insistiras da budeš budala.šatirana_ljubičica wrote:Kako onda opstaju onoliki kršćani i jevreji u Iranu?sigh wrote:Smrt je kazna za napustanje Islama po serijatu, i danas se izvrsavaju takve presude. Znaci ako neces da budes musliman u zemlji kojoj vlada serijat, mrtav si covjekšatirana_ljubičica wrote:Ne nego ti insistiraš da si jako pametan.U kojoj islamskoj državi su ubili nekoga zato jer nije htio da bude musliman?Hajde, pametnjakoviću koji znaš koristiti google, nađi mi.
šatirana_ljubičica wrote:A s obzirom zbog čega se sve na planeti Zemlji uopće provode smrtne kazne, najbolje bi bilo da se ispalite na Mars, tamo ste vi, blaženi, 100 % sigurni
šatirana_ljubičica wrote:preminger,
Biti budala u diskusiji sa vama je komplimenti na kraju kad se sve sabere i oduzme, bogme i najpametnija opcija.
Zato sto su se rodili u krscansku ili jevrejsku porodicu, imaju pravo da predju na Islam... ali muslimanima da mjenjaju religije je zabranjeno. Sta je tu tesko za svatiti?šatirana_ljubičica wrote:Kako onda opstaju onoliki kršćani i jevreji u Iranu?sigh wrote:Smrt je kazna za napustanje Islama po serijatu, i danas se izvrsavaju takve presude. Znaci ako neces da budes musliman u zemlji kojoj vlada serijat, mrtav si covjekšatirana_ljubičica wrote:Ne nego ti insistiraš da si jako pametan.U kojoj islamskoj državi su ubili nekoga zato jer nije htio da bude musliman?Hajde, pametnjakoviću koji znaš koristiti google, nađi mi.
Da, da, dobro bi bilo kada bi ti pametni ateisto imao neki argument koji se ne bi zasnivao na blaćenju religije.hladan.preminger wrote:šatirana_ljubičica wrote:A s obzirom zbog čega se sve na planeti Zemlji uopće provode smrtne kazne, najbolje bi bilo da se ispalite na Mars, tamo ste vi, blaženi, 100 % sigurni