Zašto je potrebna religija?

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
Dozer

#5076 Re: Zašto je potrebna religija?

Post by Dozer »

Drugim rijecima, samo vjernici imaju mirnu dusu, dok nevjernici to ne mogu tako?

Nigdje veze. Prvi ja sam dokaz toga :D
Nevjernik totalni, a dusa mirna da mirnija ne moze.
šatirana_ljubičica

#5077 Re: Zašto je potrebna religija?

Post by šatirana_ljubičica »

Dozer wrote:Drugim rijecima, samo vjernici imaju mirnu dusu, dok nevjernici to ne mogu tako?

Nigdje veze. Prvi ja sam dokaz toga :D
Nevjernik totalni, a dusa mirna da mirnija ne moze.
ili je pobjegla od tebe pa si miran :lol:
Ali Kemal

#5078 Re: Zašto je potrebna religija?

Post by Ali Kemal »

hladan.preminger wrote: Ta mu agresivnost (duduku) jedino preostaje, jer tesko je biti apologeta institucije koja je svijet 1500 godina držala u crnom i sprječavala svaki napredak covjecanstva i sve na temelju svoje dogme, koja je odgovorna za "ko zna" koliko ubistava nevinih ljudi, mucenja i sl. Pa najgore sprave za mucenje nastale unutar crkvenih zidova.
Zato je napad jedina odbrana u slucaju kršćana.
Bas fino sto si se javio :D
i objasnio porijeklo vjerskih ratova, medjusobne mrznje izmedju vjernika razlicitih konfesija, religije kao sredstva za ostvarivanje politickih i ekonomskih clijeva.
bosanka hercegovic wrote:Zašto je potrebna religija?
Čovjek je biće koje je stvoreno na poseban način kao kombinacija materijalne i duhovne komponente. Kao što nam je potrebna hrana da bi tijelo živjelo, isto tako su nam potrebni duhovni plodovi vjere da bi naša duša bila mirna i zadovoljna dok boravi u tijelu( a i poslije).....a svima nama je ostavljena mogućnost izbora da biramo materijalne i duhovne plodove po svome ukusu iz "šarene bašte" Božije
Problem je sto ljudima nije ostavljena mogucnost da biraju. U islamskim drzavama te ubiju ako ne zelis da budes musliman :skoljka:
Mozes li da objasnis, bez onoga da oni ne znaju da tumace Islam :oops:
šatirana_ljubičica

#5079 Re: Zašto je potrebna religija?

Ali Kemal wrote:
hladan.preminger wrote: Ta mu agresivnost (duduku) jedino preostaje, jer tesko je biti apologeta institucije koja je svijet 1500 godina držala u crnom i sprječavala svaki napredak covjecanstva i sve na temelju svoje dogme, koja je odgovorna za "ko zna" koliko ubistava nevinih ljudi, mucenja i sl. Pa najgore sprave za mucenje nastale unutar crkvenih zidova.
Zato je napad jedina odbrana u slucaju kršćana.
Bas fino sto si se javio :D
i objasnio porijeklo vjerskih ratova, medjusobne mrznje izmedju vjernika razlicitih konfesija, religije kao sredstva za ostvarivanje politickih i ekonomskih clijeva.
bosanka hercegovic wrote:Zašto je potrebna religija?
Čovjek je biće koje je stvoreno na poseban način kao kombinacija materijalne i duhovne komponente. Kao što nam je potrebna hrana da bi tijelo živjelo, isto tako su nam potrebni duhovni plodovi vjere da bi naša duša bila mirna i zadovoljna dok boravi u tijelu( a i poslije).....a svima nama je ostavljena mogućnost izbora da biramo materijalne i duhovne plodove po svome ukusu iz "šarene bašte" Božije
Problem je sto ljudima nije ostavljena mogucnost da biraju. U islamskim drzavama te ubiju ako ne zelis da budes musliman :skoljka:
Mozes li da objasnis, bez onoga da oni ne znaju da tumace Islam :oops:
Hajde molim te argumentuj te gluposti
MyTao

#5080 Re: Zašto je potrebna religija?

Post by MyTao »

hladan.preminger

#5081 Re: Zašto je potrebna religija?

Post by hladan.preminger »

šatirana_ljubičica wrote:
Hajde molim te argumentuj te gluposti

http://lmgtfy.com/?q=Apostasy+in+Islam

Kad tzv. muslimani ne poznaju ni svoje propise.

Kaznjava se od smrtne pa do uksrćivanja niza ljudskih prava.
šatirana_ljubičica

#5082 Re: Zašto je potrebna religija?

Da, ti si naveo definicije, možeš li da mi daš podatak kad, gdje, koliko, ko, i sve što sadrži jedan ozbiljan argument. 8-)
hladan.preminger

#5083 Re: Zašto je potrebna religija?

šatirana_ljubičica wrote:Da, ti si naveo definicije, možeš li da mi daš podatak kad, gdje, koliko, ko, i sve što sadrži jedan ozbiljan argument. 8-)

I dalje instistiras na svojoj gluposti.
šatirana_ljubičica

#5084 Re: Zašto je potrebna religija?

Ne nego ti insistiraš da si jako pametan.U kojoj islamskoj državi su ubili nekoga zato jer nije htio da bude musliman?Hajde, pametnjakoviću koji znaš koristiti google, nađi mi.
hladan.preminger

#5085 Re: Zašto je potrebna religija?

šatirana_ljubičica wrote:Ne nego ti insistiraš da si jako pametan.U kojoj islamskoj državi su ubili nekoga zato jer nije htio da bude musliman?Hajde, pametnjakoviću koji znaš koristiti google, nađi mi.

Jao, pa ti ne razumijes o cemu pricamo. Koji bed.
Izvini onda što sam imao previsoko mišljenje o tebi. Dao sam ti previše kredita.

Dušo draga, pričamo o instututu "napuštanja" islama i kaznama za to.
Ali Kemal

#5086 Re: Zašto je potrebna religija?

Post by Ali Kemal »

šatirana_ljubičica wrote:Hajde molim te argumentuj te gluposti
Izvoli:

http://www.bbc.com/news/world-africa-27433241

Dr Meriam Yahya Ibrahim was condemned to hang for allegedly leaving Islam and marrying a Christian man.
šatirana_ljubičica

#5087 Re: Zašto je potrebna religija?

Zar si imao visoko mišljenje o meni?Kako onda se ponašaš prema nekome prema kome imaš nisko?
Ne kontaš ti...
Nebitno.
ČUDO bi bilo da nema nijedan slučaj zabilježen na svetom googlu.
Hajde nađi ga da te počnem smatrati ozbiljnim ateistom.
sigh

#5088 Re: Zašto je potrebna religija?

Post by sigh »

šatirana_ljubičica wrote:Ne nego ti insistiraš da si jako pametan.U kojoj islamskoj državi su ubili nekoga zato jer nije htio da bude musliman?Hajde, pametnjakoviću koji znaš koristiti google, nađi mi.
Smrt je kazna za napustanje Islama po serijatu, i danas se izvrsavaju takve presude. Znaci ako neces da budes musliman u zemlji kojoj vlada serijat, mrtav si covjek :izet:
šatirana_ljubičica

#5089 Re: Zašto je potrebna religija?

Ali Kemal wrote:
šatirana_ljubičica wrote:Hajde molim te argumentuj te gluposti
Izvoli:

http://www.bbc.com/news/world-africa-27433241

Dr Meriam Yahya Ibrahim was condemned to hang for allegedly leaving Islam and marrying a Christian man.
Ovo je laž.
šatirana_ljubičica

#5090 Re: Zašto je potrebna religija?

sigh wrote:
Smrt je kazna za napustanje Islama po serijatu, i danas se izvrsavaju takve presude. Znaci ako neces da budes musliman u zemlji kojoj vlada serijat, mrtav si covjek :izet:
Kako onda opstaju onoliki kršćani i jevreji u Iranu?
sigh

#5091 Re: Zašto je potrebna religija?

Post by sigh »

Evo malo i historijskog konteksta :-D
In his book, "The Biography of the Prophet" (part 3, p. 113), Ibn Hisham relates this episode:

"Ali Ibn Abi Talib encountered a man called ’Umru and told him, ‘I indeed invite you to Islam.’ ’Umru said, ‘I do not need that.’ ’Ali said, ‘Then I call you to fight.’ (This was the same policy Muhammad used with those who rejected his invitation.) ’Umru answered him, ‘What for my nephew? By God, I do not like to kill you.’ ’Ali said, ‘But, by God, I love to kill you"’ (see Al Road Al Anf part 3, p. 263).

It is obvious from the dialogue that ’Umru does not like fighting because he does not want to kill ’Ali while he is defending himself. He wonders, "What for? I do not want to embrace Islam." But ’Ali says to him, "By God I love to kill you," and he did kill him.

We would like to conclude these stories by relating another moving episode which the Muslim Chroniclers recorded, among them, Isma’il Ibn Kathir in his book, "The Prophetic Biography" (part 3, p. 596). Ibn Kathir says that Muhammad’s followers met a man and asked him to become a Muslim. He asked them, "What is Islam?" They explained that to him. He said, "What if I refuse it? What would you do to me?" They answered, "We would kill you." Despite that, he refused to become a Muslim and they killed the poor man after he went and bade his wife farewell. She continued to weep over his corpse for days until she died of grief over her slain beloved who was killed for no reason.
šatirana_ljubičica

#5092 Re: Zašto je potrebna religija?

sigh wrote:
In his book, "The Biography of the Prophet" (part 3, p. 113), Ibn Hisham relates this episode:

"Ali Ibn Abi Talib encountered a man called ’Umru and told him, ‘I indeed invite you to Islam.’ ’Umru said, ‘I do not need that.’ ’Ali said, ‘Then I call you to fight.’ (This was the same policy Muhammad used with those who rejected his invitation.) ’Umru answered him, ‘What for my nephew? By God, I do not like to kill you.’ ’Ali said, ‘But, by God, I love to kill you"’ (see Al Road Al Anf part 3, p. 263).

It is obvious from the dialogue that ’Umru does not like fighting because he does not want to kill ’Ali while he is defending himself. He wonders, "What for? I do not want to embrace Islam." But ’Ali says to him, "By God I love to kill you," and he did kill him.

We would like to conclude these stories by relating another moving episode which the Muslim Chroniclers recorded, among them, Isma’il Ibn Kathir in his book, "The Prophetic Biography" (part 3, p. 596). Ibn Kathir says that Muhammad’s followers met a man and asked him to become a Muslim. He asked them, "What is Islam?" They explained that to him. He said, "What if I refuse it? What would you do to me?" They answered, "We would kill you." Despite that, he refused to become a Muslim and they killed the poor man after he went and bade his wife farewell. She continued to weep over his corpse for days until she died of grief over her slain beloved who was killed for no reason.
Jah.... zaključak: Držite se podalje od Islamskih zemalja, eto :lol: :lol: :lol: :lol:
sigh

#5093 Re: Zašto je potrebna religija?

Post by sigh »

sigh wrote:

Jah.... zaključak: Držite se podalje od Islamskih zemalja, eto :lol: :lol: :lol: :lol:
Svakako :-D
hladan.preminger

#5094 Re: Zašto je potrebna religija?

sigh wrote:
I dalje insistiras da budeš budala.
Last edited by hladan.preminger on 27/10/2014 14:52, edited 1 time in total.
šatirana_ljubičica

#5095 Re: Zašto je potrebna religija?

A s obzirom zbog čega se sve na planeti Zemlji uopće provode smrtne kazne, najbolje bi bilo da se ispalite na Mars, tamo ste vi, blaženi, 100 % sigurni :lol:
Last edited by šatirana_ljubičica on 27/10/2014 14:54, edited 1 time in total.
šatirana_ljubičica

#5096 Re: Zašto je potrebna religija?

preminger,

Biti budala u diskusiji sa vama je kompliment :lol: i na kraju kad se sve sabere i oduzme, bogme i najpametnija opcija. :kiss:
hladan.preminger

#5097 Re: Zašto je potrebna religija?

šatirana_ljubičica wrote:A s obzirom zbog čega se sve na planeti Zemlji uopće provode smrtne kazne, najbolje bi bilo da se ispalite na Mars, tamo ste vi, blaženi, 100 % sigurni :lol:

hladan.preminger

#5098 Re: Zašto je potrebna religija?

šatirana_ljubičica wrote:preminger,

Biti budala u diskusiji sa vama je kompliment :lol: i na kraju kad se sve sabere i oduzme, bogme i najpametnija opcija. :kiss:

Vidim argumenti su na nivou.

Pored ovakvih mi chagalj fali. :D
MyTao

#5099 Re: Zašto je potrebna religija?

Post by MyTao »

sigh wrote:
Zato sto su se rodili u krscansku ili jevrejsku porodicu, imaju pravo da predju na Islam... ali muslimanima da mjenjaju religije je zabranjeno. Sta je tu tesko za svatiti?

Ako si muliman valjda bi trebalo da znas zakone i pravila svoje religije...
šatirana_ljubičica

#5100 Re: Zašto je potrebna religija?

hladan.preminger wrote:
šatirana_ljubičica wrote:A s obzirom zbog čega se sve na planeti Zemlji uopće provode smrtne kazne, najbolje bi bilo da se ispalite na Mars, tamo ste vi, blaženi, 100 % sigurni :lol:

Da, da, dobro bi bilo kada bi ti pametni ateisto imao neki argument koji se ne bi zasnivao na blaćenju religije.
I na ismijavanju vjernika.Koja pamet tek za to treba.... ljubomorna sam :D
Locked