nickname-83 wrote:Brat wrote:Koja omladina? RS omladina? To nije omladina, to je hrpa drvosječa i zadrtih ljudi kojima je sva sreća svijeta bacit' kamen na nesprsko stanovništvo, objekat ili vjersku znamenitost. Pokret vehabija takođe nisu omladina, i to su zadrti ljudi koji izmišljaju neke svoje zakone i vjerska uvjerenja, ni hrvatska "omladina" nije ništa drugačija. Prava omladina, što se kod nas u Sarajevu kaže prava raja zna šta je život i šta suživot. BG-ovci, SA-ovci i ZG-ovci kao i ostale malo veće sredine siguran sam da im nije u prvom planu da "komšiji crkne krava".
Pa dobro ako Bosnina historija počinje od turaka onda i nismo nikad bili nezavisni
I očekuješ da sa takvim kao što si ti dijelim dobro i zlo, da uživam u suživotu, a osnovno poštovanje nemaju.. Probudite se dok nije kasno..
izvni sto ti ovako malo upadam i sto ovo pomalo postaje off-topic (mada se politika mora gledati u sirem kontekstu) ali ti ovo moram reci. Vidim da pokusavas napraviti neku jasnu podjelu medju srbima: "zle drvosjece" omladina i "fina gradska raja" omladina. Cinjenica je da je to sve bara-bara. Ovi "gradski" su cesto i gori od "drvosjeca" jer misle da znaju pravo stanje stvari. Vjerovatno imas nekih prijatelja tamo pa se pokusavas ravnati po njima, ali da zadjes malo dublje otkrio bi da ima dosta gradske omladine koja je gora od bilo kojeg "drvosjece". Opet ovo moram da kazem, ali ti si klasicni primjer jednog prosjecnog "merhametli" bosanca koji i u najgorem neprijatelju pokusava naci nesto dobro i uzdici to u visine, valjda u nadi da ce to druga strana vidjeti i krenuti tim putem. Cinjenice su ove: velika vecina srba (naravno ukljucujuci i omladinu) ili ne priznaje ili opravdava ratne zlocine koje su cinili. Oni koji priznaju opet to opravdaju kao i druga strana je to cinila. A oni koji se kao navodno i pokaju, traze od nas da i mi priznamo "svoje" zlocine i da se "pokajemo". Naravno svi znamo da je bilo zlacina na svim stranama, ali sa btino razliko u kvalitetu i kvantitetu. Dok je kod bošnjaka bilo pojedinaca ili manjih grupa koje su radile ratne zločine, a bosanska vlada je cak i najgorim ratnim prilikama bar pokusavala da zaustavi ili kazni te pojedince, s druge strane ratni zlocini srba su bili masovni i organizovani, a naredjenja su dolazila sa samog vrha.
Poštujem ja tvoje mišljenje, ali ne mogu nikako da se složim. Razumijem, smatraš me ovakvim ili onakvim, poštujem i to, iako nemaš osnova, jer ništa od navedenog, nažalost po tebe, nije tačno. Koga god sam upoznao iz BG-a ni na trenutak nije spomenuo politiku, niti išta drugo što se tiče devedesetih, jer iz prostog razloga što im valjda nije to glavni cilj, već zaje.bancija, zabava i ostalo. Možda sam ja naletio i na baš onaj mali dio pripadnika Čedine politike ko zna..
Za mene, pazi za mene, ne mogu se porediti srbin iz rs-a i srbin iz BG-a, možda griješim, al' to je moje mišljenje.. Ne svi naravno, al' većina su vjerujem kud i kamo razumniji od drvosječa iz rs-a. Da sam merhametli i nisam baš, sasvim suprotno. Ono što mene brine, kao prije svega čovjeka, jeste to što većinom svi razmišljaju kao ti, znači tapkamo u mjestu već 20 godina, ne treba se ljubiti i kleti u srbina, al' moramo nastaviti živjeti, nažalost, u multietničnosti..
I da, uvijek, al' uvijek ću prije izabrati Srbina i Hrvata za komšiju, odnosno susjeda, nego šiptara i sandžakliju..