zasto je frizerima tesko dobiti ucenicu u Sarajevu?

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Amazonka27

#26 Re: zasto je frizerima tesko dobiti ucenicu u Sarajevu?

Post by Amazonka27 »

mIRCerka wrote:
krava wrote:kimeta, mina, eminica:)
Sve tri Kimete koje znam nose nadimak KIMI :D

O majko da nije ovako vruce sad bi ja zapucala do tamo :D
a telefon :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#27 Re: zasto je frizerima tesko dobiti ucenicu u Sarajevu?

Post by mIRCerka »

Amazonka27 wrote:
mIRCerka wrote:
krava wrote:kimeta, mina, eminica:)
Sve tri Kimete koje znam nose nadimak KIMI :D

O majko da nije ovako vruce sad bi ja zapucala do tamo :D
a telefon :D
mora da se salis? pa da propustim susret uzivo? :D
Amazonka27

#28 Re: zasto je frizerima tesko dobiti ucenicu u Sarajevu?

Post by Amazonka27 »

:shock: :D :run:
mIRCerka

#29 Re: zasto je frizerima tesko dobiti ucenicu u Sarajevu?

Post by mIRCerka »

Amazonka27 wrote::shock: :D :run:
eminiceeeeeeeeeeee
dirigent

#30 Re: zasto je frizerima tesko dobiti ucenicu u Sarajevu?

Post by dirigent »

zasto je frizerima tesko dobiti ucenicu u Sarajevu?

ZAŠTO JE OVA TEMA NA UMJETNOST I KULTURA?

Jel to neko i BRICE postavio za umjetnike?!?!?!?!? :? :? :?

WOW!!! Nisam Znao?!

Tradicionalna estetika razlikuje šest vrsta umjetnosti; pojavom filma i stripa proširena je tradicionalna podjela umjetnosti.
muzika
drama
književnost
slikarstvo
kiparstvo
arhitektura
film
ples
strip
i onda se neko u Sarajevu sjetio i dodaje BRICO je umjetnik, a ne zanat, pa sad pojavom BRICA dodaje nova forma umjetnosti:
šišanje

Ma dajte postujem svaciji zanat al' brate ima Fashion (fešn) ima moda, ima tako to, e tamo se obratite...
Mislim, meni i ne smeta al' pogledace neko sa strane ovaj forum, sta ce ljudi mislit o nama ???? :bih:
mIRCerka

#31 Re: zasto je frizerima tesko dobiti ucenicu u Sarajevu?

Post by mIRCerka »

Sta frizerski saloni imaju od toga sto kod njih cure idu na praksu?
dirigent

#32 Re: zasto je frizerima tesko dobiti ucenicu u Sarajevu?

Post by dirigent »

Imaju besplatnu radnu snagu za ciscenje, krecenje i tomu slicno...
Kad si cula da neko radi u Frizerskom salonu kao Cistacica???
mIRCerka

#33 Re: zasto je frizerima tesko dobiti ucenicu u Sarajevu?

Post by mIRCerka »

dirigent wrote:Imaju besplatnu radnu snagu za ciscenje, krecenje i tomu slicno...
:) pitanje bjese retoricko, ja sam to nazvala FREE LABOR jos na prosloj strani.
Meni shega da se ko vlasnica predstavlja emina, a royal registrovan na kimetu :D
x0z0y0

#34 Re: zasto je frizerima tesko dobiti ucenicu u Sarajevu?

Post by x0z0y0 »

mIRCerka wrote:
dirigent wrote:Imaju besplatnu radnu snagu za ciscenje, krecenje i tomu slicno...
:) pitanje bjese retoricko, ja sam to nazvala FREE LABOR jos na prosloj strani.
Meni shega da se ko vlasnica predstavlja emina, a royal registrovan na kimetu :D
mozda joj je nick Kimeta-Kimi zauzet :-) :D

i da..mislim da se ucenice debelo izrabljuju na ovom radnom mjestu
riiiijetko ce one oprat kosu a kamoli nekoga osisat
ove u 4. god. mozda budu te srece pa nekoga isfeniraju :-)

ne znam zasto je to tako u svim zanatima
kuhari i slasticari ce se naprati serpi i serpi dok im neko ne da priliku da nesto promijesaju :-)
d2

#35 Re: zasto je frizerima tesko dobiti ucenicu u Sarajevu?

Post by d2 »

krava wrote:joj eminice, po onome sto si sada napisala, ja tebi nikada ne bih dosla u frizerski salon!
muuuuuuu :)
eminica

#36 Re: zasto je frizerima tesko dobiti ucenicu u Sarajevu?

Post by eminica »

ooooooo
ooohhhoooo-----sad cu vama svima da odgovorim...bas ste bili aktivni...
neko se dobro informisao,nije lose....
da ja sam vlasnica salona u kojem radim,naravno placam kiriju ,,,aaaa...kome,,, nije vazno...nisam vlasnica objekta...ali jesam namjene posla kojeg radim u prostoru kojeg placam...posteno!
[youtube][/youtube]
glupa reakcija ---nekih,jer kad sam se sad ukljucila....oooo,kako sam se razocarala... :shock:
pa i niste bas za neku komunikaciju,bas i ne zelite o ovoj temi,
a sto se tice ovog zanata...brico???

ja mislim da nisam zalutala na rubriku umjetnost i kultura,sa svojom temom--
tj.zasto je frizerima tesko dobiti ucenicu u sarajevu-
jer biti i baviti se kosom i jeste UMJETNOST...
brico je covjek koji brije !!!
ako neznate onda se obratite sabicu i njegovoj akademiji nek vam pojasni koja se umjetnost moze raditi i stvarati na kosi...
malo sam uvredjena,ja ne trazim jedina ucenicu u ovom gradu,mnogo mojih kolega koji drze salone se zale da je tesko dobiti ucenicu...
naravno ne da budu cistacice...i to pitajte sabice i imidje i kapice,hodjice..da li njihove ucenice odma rade na kosi...ma dajte ,molim vas...
kakva je to tematika o kojoj neznate...u svakom slucaju nevidim da ovdje mogu naci odgovor i to koji meni treba...
vidim da se vi volite zezati,..nista ne radite...punite baste i kafice na kafi koja traje satima...pa sto bi da radite...izvinite...svaki ZANAT trazi rad i samo rad...biti dobar majstor,zahtjeva sve ama bas sve...
izvinjavam se ako se neko zapalio na neke moje rijeci :x ...zao mi je ,nije mi bila namjera nikoga uvrijediti...
ja sam amo ljuta na drzavu i njen sistem,da zaboravih ...vidim i okolina je ista...pa sta sada...
zivimo...zivot ide dalje...ma ne brinite,,naci ce se neka iz olova ili tarcina...jedino nam ti i dolaze u sarajevo...
vama svima zelim sve najbolje u zivotu :P
eminica

#37 Re: zasto je frizerima tesko dobiti ucenicu u Sarajevu?

Post by eminica »

jos nesto
dami sto je napisala
sega joj...
royal je registrovan na eminu koja placa kiriju vlasnici objekta :-D
da li te jos nesto interesuje,slobodno napisi...tu sam
pozz
Amazonka27

#38 Re: zasto je frizerima tesko dobiti ucenicu u Sarajevu?

Post by Amazonka27 »

draga moja...kad su ti ljudi iz tarcina ostavljali zivote na treskavici i golom brdu braneci "tvoje" sarajevo...nisi tako govorila... jer da je tarcin pao...Bog zna ko bi ti tada dolazio u Sarajevo....
Stvarno me nerivra kako se zaboravljaju ovakve stvari...
eminica

#39 Re: zasto je frizerima tesko dobiti ucenicu u Sarajevu?

Post by eminica »

draga moja,cinjenica je stvarna i tacna,,da su svi od svukuda u sarajevu...pa vidi samo autobuse i tramvaje i naglasak kad pricaju...ne...nista nemam protiv svih tih ljudi...bujrum...ja cu biti sretna da mi neko od njih dodje da nauci svoj ZANAT,pa znate li vi kako je tesko upisati u skolu za frizere...treba bit dzak generacije ili debelu stelu...ljudi,ovaj ZANAT vrijedi vise od od visokih skola...znate da se tesko zaposliti posle zavrsene vise skole...ljudi ciste haustore itd...a imaju fakultet...nevredjam nikoga...a vi ste skrenuli sa teme..gdje si ti bila u ratu i koga si branila???ja u velesicima svo vrijeme...nezaboravljam ja draga moja rat i sta se desilo...voljela bi da me bolje upoznas...trnovit sam ja put u zivotu prosla...a ti si mozda bila vani...ja sam ovdje rodjena i jos sam ovdje...i volim sve dobre ljude :P
Amazonka27

#40 Re: zasto je frizerima tesko dobiti ucenicu u Sarajevu?

Post by Amazonka27 »

cccc...bolje zamoli nekog moderatora da ti izbrise temu...da ti ucini uslugu...
eminica

#41 Re: zasto je frizerima tesko dobiti ucenicu u Sarajevu?

Post by eminica »

HOCU SVAKAKO NEBRINI!!!
beka_mo

#42 Re: zasto je frizerima tesko dobiti ucenicu u Sarajevu?

Post by beka_mo »

eminica wrote:kao profesionalac po struci frizer,vec tri godine trazim ucenice...ali cak i u skoli ...nema!!!sve imaju praksu...pa se pitam...ako Imidz,..sabici...kapici..pa hodzici...uzmu za sve svoje salone po citav razred...a glupi prvacici,misle da im je bolje kod renomea raditi???Sta je sa drugim salonima,nista manjeg kvaliteta rada???da li neko ovdje moze predloziti nekoga -ako zna da ce ici u skolu za frizere...do smrti zahvalna
Kako mislite ne mozete naci ucenike? pa zar niko ne zeli raditi. Vidim ovdje po mostaru puni saloni ucenica,ali koliko cujem nista im to nije placeno. Mislim,svugdje po svijetu je praksa ucenicima placena,bar dzeparac. A ovdje ciste salone,slusaju histericne gazdarice kako se deru na njih(bila sam svjedok necem takvom),a ni za sendvica im ne daju. Hej pa to su djeca,valjda i oni znaju da ih se iskoristaje.
Da li vi placate skolarce na praksi u Sarajevu?
eminica

#43 Re: zasto je frizerima tesko dobiti ucenicu u Sarajevu?

Post by eminica »

Za BEKA-MO
NAZALOST,ja vjerujem da ima toga i u Sarajevu,pa nece ta djeca da idu na praksu...ali nismo svi frizeri isti...
ja sam jako realna..jest da trazim rad...rad cini covjeka zar ne?ali svakako i nagradim...nebi pustila ucenika a da mu nedam za dorucak ,nisam necovjek...svaki trud kod mene je nagradjen i to postujem...ali trazim da mi se uzvrati moja tolerantnopozzst i postovanje,jer i ja postijem bio on ucenik ili radnik
beka_mo

#44 Re: zasto je frizerima tesko dobiti ucenicu u Sarajevu?

Post by beka_mo »

eminica wrote:Za BEKA-MO
NAZALOST,ja vjerujem da ima toga i u Sarajevu,pa nece ta djeca da idu na praksu...ali nismo svi frizeri isti...
ja sam jako realna..jest da trazim rad...rad cini covjeka zar ne?ali svakako i nagradim...nebi pustila ucenika a da mu nedam za dorucak ,nisam necovjek...svaki trud kod mene je nagradjen i to postujem...ali trazim da mi se uzvrati moja tolerantnopozzst i postovanje,jer i ja postijem bio on ucenik ili radnik
Ma sve je to milost vlasnice.hoce li dat nesto djetetu za trud i rad.Ali mislim da je to drzava trebala urediti zakonski. Praksa se placa,pa koliko god. Mislim da zato djeca nece. Da mozda stavite oglas da ce te platit praksu,mislim da bi vam tel zvonio stalno. Eto to bi ja uradila da sam na vasem mjestu.
convict

#45 Re: zasto je frizerima tesko dobiti ucenicu u Sarajevu?

Post by convict »

eminica wrote:draga moja,cinjenica je stvarna i tacna,,da su svi od svukuda u sarajevu...pa vidi samo autobuse i tramvaje i naglasak kad pricaju...ne...nista nemam protiv svih tih ljudi...bujrum...ja cu biti sretna da mi neko od njih dodje da nauci svoj ZANAT,pa znate li vi kako je tesko upisati u skolu za frizere...treba bit dzak generacije ili debelu stelu...ljudi,ovaj ZANAT vrijedi vise od od visokih skola...znate da se tesko zaposliti posle zavrsene vise skole...ljudi ciste haustore itd...a imaju fakultet...nevredjam nikoga...a vi ste skrenuli sa teme..gdje si ti bila u ratu i koga si branila???ja u velesicima svo vrijeme...nezaboravljam ja draga moja rat i sta se desilo...voljela bi da me bolje upoznas...trnovit sam ja put u zivotu prosla...a ti si mozda bila vani...ja sam ovdje rodjena i jos sam ovdje...i volim sve dobre ljude :P
dzak ili djak :lol:

e i ja sam lud sto dijete usmjeravam prema gimnaziji. ima da ide u elitnu frizersku :-)
eminica

#46 Re: zasto je frizerima tesko dobiti ucenicu u Sarajevu?

Post by eminica »

naravno da se praksa uvjek placala a to sto neki ne placaju to nije moj problem...to neplacanje su i uveli renome saloni ...pa zato i imaju po dva -tri salona hahaaa malo se njima obratite,nemam nista protiv...
a sto se tice gramatickih gresaka svakom se desava...a ima nas i pokrivenih ovdje hahaa na teraviju treba ici a ne na ovaj forum!!!
skola mi ne treba ,slobodna sam da pisem kako volim i kako mi je lakse :-) sad svi pametni i skolovani :shock: :o
campa_xxx

#47 Re: zasto je frizerima tesko dobiti ucenicu u Sarajevu?

Post by campa_xxx »

Ovo se zove los marketing ... mada, i losa reklama je REKLAMA, ja evo do sad nikad nisam cuo za taj Royal :D
mIRCerka

#48 Re: zasto je frizerima tesko dobiti ucenicu u Sarajevu?

Post by mIRCerka »

eminica wrote:jos nesto
dami sto je napisala
sega joj...
royal je registrovan na eminu koja placa kiriju vlasnici objekta :-D
da li te jos nesto interesuje,slobodno napisi...tu sam
pozz
ta ce ti dama sada reci:
Draga Emina nek ti je sretno, snobizam i malogradjanstinu provodi negdje drugo, nek te je stid i sram!
fixer

#49 Re: zasto je frizerima tesko dobiti ucenicu u Sarajevu?

Post by fixer »

kad bi trazili nekog da sisa, ali ne kosu, ja bi se javio da volontiram, ali ovako nema sanse :-D
dugacki

#50 Re: zasto je frizerima tesko dobiti ucenicu u Sarajevu?

Post by dugacki »

Eminice, pogledaj svoje privatne poruke!
Post Reply