Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
racunarskibandit wrote:Republika BiH je bila priznata drzava, vec proglasena zrtvom agresije od
strane svijeta (tj. Savjeta sigurbosti UN) i Armija BiH je imala pravo
pozvati za saveznika koga god hoce i uspostaviti ustavni poredak na cijeloj
teritoriji BiH, tj imala je pravo osloboditi svaku stopu Republike BiH.
Kako se onda dogodilo da je svijet zaustavio Armiju Republike BiH u ofanzivi
na Banja Luku, Prijedor itd, kada su cetnici vec bili dozivjeli rasulo.
Sjetimo se tada je Koljevic na CNN-u pomagao: "Ako se nesto hitno ne poduzme
Srpska komponenta u BiH ce dozivjeti slom za 36 sati."
Tada, kao odgovor na Koljevicev vapaj, je Alija hitno poslao Sacirbegovica u
Genevu, gdje je ovaj potpisao da Srbima pripada 49% BiH. Time je dato
priznanje RS, dat joj je prvi papir koji je kasnije potvrdjen u Daytonu.
Srecom jos nikad nije dobila zadnji papir, a to je nikada Aneks 4, tj.
Daytonski Ustav nije prosao predvidjenu proceduru usvajanja u Skusptini
Republike BiH.
Helem, taj Izetbegovic-Sacirbegovicev papir je bio pravni osnov da svijet
kaze Dudakovicu da stane, cim je oslobodio oko 51% BiH. To je Izetbegovic
vjesto predstavio kao volju svijeta, a sakrio da se svijet nije mogao
umijesati u unutrasnje stvari BiH, da mi nismo dali taj pravni osnov
mijesanje, to naglo priznanje da Srbima pripada 49% BiH.
Ko god ne razumije ovo neka se samo sjeti kako Clinton ne mogade natjerati
Arafata da potpise da je Jerusalim izrelski, a tako lako "natjera" Aliju da
potpise da je pola BiH srpsko, mada je Izrael Americi mnogo vazniji od
nekakve RS.
I gdje zavrsi Palestina?
A ti Batonusu ne pricaj gluposti da ne budem grub...
branimir_s wrote:
A to da je Alija zaustavio napade, to nema svrhe sada potencirati jer covjek je odavno mrtav. Pustimo mrtve na miru i okrenimo se nama.
Ako cemo se voditi po ovoj tvojoj logici, onda trebamo prestati prozivati i Milosevica i Tudjmana, jer i njih dvojica su mrtvi.
Ne branim ga (daleko bilo), ali ako su tebi njih trojica isti onda stvarno ne trebamo vise nista pricati niti dalje polemisati.
kada ste eto tako svi fino pametni .. pogotovo ovi što nas izvještavaju o stanju i zaključcima bošnjačkog kongresa u SAD-u... pitao bih vas nešto:
da li ste kojim slučajem zainteresirani da uzmete puške u ruke i udri ?
ja sam eto kao mlad ... život je predamnom ako Bog da .. pa evo za budućnost svoje porodice spreman sam također dati život kao i za domovinu!!
Lako je biti general poslije bitke , de der da se prihvatimo posla i završimo ono što , očigledno po vama se trebalo uraditi , i nećemo se više zajebavat!
Ja sam rat proveo tu , strahovao sam svaki dan .. doživio sam ga, znam kako je ..
dosta je ba šuplje o tome kako je nešto trebalo biti ili kako se trebalo uraditi ... sudbina je u našim rukama ...
ako vi stvrano mislite da se to tada sve moglo tako jeftino dobiti grdno se varate ...
....neka neko nekog posalje privremeno ovamo da nam pomogne samo da pocnemo... treba nas malo na terenu motivirat, nalozit, nahajcat, posprajcat, pripalit pa
Kako to Palestinci ne moradose poslusati i potpisati, pa je sada vratise Gazu, a vratice i ostalo?. Kako to Sirija ne morade potpisati da je Golan Izrelski? Kako to Libanonci ne moradose podijeliti drzavu, ne moradose
priznati hriscansku drzavu na juguLibanona, mada je Izraelu i Americi 100
puta vise stalo do te satelitske drzavice, tampon zone Izraela protiv pravih "terorista" Hezbolaha? Razmislite malo, sta je vjerovatnije da su Amerikanci zbog cetnika prekrsili internacionalno pravo i podijelili jedino Bosnu, ili je vjerovatnije da je Alija izdajnik tipa Emira Kusturice.
je li ovdje rijec o bosansko i hercegovackoj il' bliskoistocnoj krizi
Kako to Palestinci ne moradose poslusati i potpisati, pa je sada vratise Gazu, a vratice i ostalo?. Kako to Sirija ne morade potpisati da je Golan Izrelski? Kako to Libanonci ne moradose podijeliti drzavu, ne moradose
priznati hriscansku drzavu na juguLibanona, mada je Izraelu i Americi 100
puta vise stalo do te satelitske drzavice, tampon zone Izraela protiv pravih "terorista" Hezbolaha? Razmislite malo, sta je vjerovatnije da su Amerikanci zbog cetnika prekrsili internacionalno pravo i podijelili jedino Bosnu, ili je vjerovatnije da je Alija izdajnik tipa Emira Kusturice.
je li ovdje rijec o bosansko i hercegovackoj il' bliskoistocnoj krizi
politika je uneiverzalnog karaktera,ona ti je kao kisa i oblak,prelazi preko drzavnih granica bez vize!!
sta ima veze C.gora i Kosovo sa Bosnom ali politika to povezuje.
senada wrote:....neka neko nekog posalje privremeno ovamo da nam pomogne samo da pocnemo... treba nas malo na terenu motivirat, nalozit, nahajcat, posprajcat, pripalit pa
boric wrote:nego,Dudak je trebao uci u Banja Luku,bez obzira na prijetnju MZ-ce!!ako je uopste bilo te prijetnje..pa da i jest!!
Nije bio pred Banja Lukom nego Prijedorom nakon oslobadjanja Sanskog Mosta. I ja se slazem da se to trebalo oslobodit jos narucito nakon grohote koju su Bosnjaci Prijedora prosli a nakon toga oslobodit Kozarac i nastavit ka Banja Luci pred kojom je bio HV. Ali znas sta bi se desilo da su nastavili, booooomba na glavu i sta bi onda bilo od ARBiH i njenog 5-og i 7-og korpusa?
boric wrote:nego,Dudak je trebao uci u Banja Luku,bez obzira na prijetnju MZ-ce!!ako je uopste bilo te prijetnje..pa da i jest!!
Nije bio pred Banja Lukom nego Prijedorom nakon oslobadjanja Sanskog Mosta. I ja se slazem da se to trebalo oslobodit jos narucito nakon grohote koju su Bosnjaci Prijedora prosli a nakon toga oslobodit Kozarac i nastavit ka Banja Luci pred kojom je bio HV. Ali znas sta bi se desilo da su nastavili, booooomba na glavu i sta bi onda bilo od ARBiH i njenog 5-og i 7-og korpusa?
bez obzira na bombe,stiki-out.. je bio u blizini i ameri ne bi smjeli zucnuti.ja mislim da nebi bombardovali jer kako bi to odjeknulo da se zrtva bombarduje,koja ima pravo da oslobodi svoje okupirano.
senada wrote:....neka neko nekog posalje privremeno ovamo da nam pomogne samo da pocnemo... treba nas malo na terenu motivirat, nalozit, nahajcat, posprajcat, pripalit pa
eto nas dijasporaca na ljeto da zapalimo vatru
mislila sam da si poodavno zavrsio 'papirnati' dio ugovora o djelu,...da si vec zapoceo ovdje rad na odredjeno vrijeme
bez obzira na bombe,stiki-out.. je bio u blizini i ameri ne bi smjeli zucnuti.ja mislim da nebi bombardovali jer kako bi to odjeknulo da se zrtva bombarduje,koja ima pravo da oslobodi svoje okupirano.
Clinton je nazvao Aliju Izetbegovica i rekao da mora zaustavit napad ili ce ARBiH biti bombardovana. A sto se tice oslobadjanja sve je to tacno ali kad Ameri nesto hoce tako i bude pa radilo se i o najvecem zlu...
mr__bosnjak wrote:
Clinton je nazvao Aliju Izetbegovica i rekao da mora zaustavit napad ili ce ARBiH biti bombardovana. A sto se tice oslobadjanja sve je to tacno ali kad Ameri nesto hoce tako i bude pa radilo se i o najvecem zlu...
pa naravno kad je Alija potpisao podjelu(izdaju) i nije imao pravo ulaziti u Banja Luku..ali komandant/general Dudak nije trebao stati jer kao general je trebao znati da je Alija podijelio Bosnu..kod takvih slucajeva izdaje generali otkazuju poslusnost i ide u oslobadjanje svakog pedlja svoje okupirane domovine.
racunarskibandit wrote:Republika BiH je bila priznata drzava, vec proglasena zrtvom agresije od
strane svijeta (tj. Savjeta sigurbosti UN) i Armija BiH je imala pravo
pozvati za saveznika koga god hoce i uspostaviti ustavni poredak na cijeloj
teritoriji BiH, tj imala je pravo osloboditi svaku stopu Republike BiH.
Kako se onda dogodilo da je svijet zaustavio Armiju Republike BiH u ofanzivi
na Banja Luku, Prijedor itd, kada su cetnici vec bili dozivjeli rasulo.
Sjetimo se tada je Koljevic na CNN-u pomagao: "Ako se nesto hitno ne poduzme
Srpska komponenta u BiH ce dozivjeti slom za 36 sati."
Tada, kao odgovor na Koljevicev vapaj, je Alija hitno poslao Sacirbegovica u
Genevu, gdje je ovaj potpisao da Srbima pripada 49% BiH. Time je dato
priznanje RS, dat joj je prvi papir koji je kasnije potvrdjen u Daytonu.
Srecom jos nikad nije dobila zadnji papir, a to je nikada Aneks 4, tj.
Daytonski Ustav nije prosao predvidjenu proceduru usvajanja u Skusptini
Republike BiH.
Helem, taj Izetbegovic-Sacirbegovicev papir je bio pravni osnov da svijet
kaze Dudakovicu da stane, cim je oslobodio oko 51% BiH. To je Izetbegovic
vjesto predstavio kao volju svijeta, a sakrio da se svijet nije mogao
umijesati u unutrasnje stvari BiH, da mi nismo dali taj pravni osnov
mijesanje, to naglo priznanje da Srbima pripada 49% BiH.
Ko god ne razumije ovo neka se samo sjeti kako Clinton ne mogade natjerati
Arafata da potpise da je Jerusalim izrelski, a tako lako "natjera" Aliju da
potpise da je pola BiH srpsko, mada je Izrael Americi mnogo vazniji od
nekakve RS.
Cuj to, Dudakovic oslobodio 51% Bosne. Ne siri dezinformacije.
eto nas dijasporaca na ljeto da zapalimo vatru
mislila sam da si poodavno zavrsio 'papirnati' dio ugovora o djelu,...da si vec zapoceo ovdje rad na odredjeno vrijeme
ma vidio sam da se ovdje ne moze razgovarati kao covjek... pa onda dosao malo da zivciram pojedine forumase