suti bona mislio sam dodat tebe u onu prvu recenicu, al nisam smiobez_ideje wrote:Mostarac....lazes koliko si tezak![]()
![]()
![]()
![]()
Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
mostarac
#76 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
- Kona__
#77 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
Gospoda Ministarka wrote:Hmmm... vecina mojih prijateljica su slobodne... ne mogu da nadu odgovarajucu osobu...
Jedna od njih je sama vec godinama, par puta naletila na neke "jebace" koji su imali u planu samo jedno vidjeli da nemoze odlepsrali, upoznam je sa momkom koji je spreman za ozbiljnu vezu, materijalno i stambeno obezbijedena najbitnije od svega ljudina i pol, znaci na ljutu ga ranu priviti i njoj nevalja... prenizak joj
![]()
Druga, takoder... trazi sve, 100% savrsenstvo i naravno fakultetski obrazovan, ambiciozan, da vec ima nesto...
... i tako s kojom god sjednes kuka kako nemoze da nade nikoga s kim bi zapoceli neku ozbiljnu vezu , i svaki put ta tema zavrsava "Lahko je tebi ti imas..."
Stvar je u tome, sto svi teze tom nekom vizualnom savrsenstvu da ima para, da ima fakultet, da ima dobru i uticajnu porodicu, da dobro izgleda, dobro se oblaci... niko nece prosjecnu osobu, svi hoce savrsene muskarce (da se razumijemo, to vazi i za muskarce ali puno, puno manje)...
Rijetko kad.. ustvari nikad nisam imala priliku da cujem da neka djevojka kaze "On je tako dobar covjek" , uvijek kazu "ima dobro auto" "dobar posao"
Veze su se nekako promjenile... vidaju se 2-3 puta sedmicno, popiju kafu i svako svojim putem... ljudi sve manje mare jedni za druge i trude se da ih usrece... izgubile su se moralne vrijednosti... prije su momci isli u vojsku, djevojke ih cekale po godinu dana, danas je nemozes pusiti da popije kafu sa jaranicom... cim naide neki bolji ode (malo pretjerujem ali je tako)Djevojke mare same za sebe manje...daj ti on po nju dode u BMW a sto ce je isamarati ako mu ne da koke te veceri ili je nikad vise nece nazvat to nju ne brine.
... ima se tu puno pisati ali mi nesto mrsko...,
Kao sto rece JThomas, dode poslje iz guzice u glavu ali cesto bude strasno kasno
I samo ti valjas od svih tih jaranica groznih, povrsnih.. ??
-
Gospoda Ministarka
#78 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
.
Last edited by Gospoda Ministarka on 18/01/2012 15:26, edited 1 time in total.
- Aida_CK
#79 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
Mislim da cu ja ,ipak ostati ono sto jesam pa makar i po cijenu samoce,jer cemu zajednica,ukoliko se i sam njen smisao mijenja?Ja sam jednostavna cura i ne volim komplikacije...sto po vama,mnogima ovo vrijeme donosi...Jednom davno,moj ex-decko mi je u buntu licne nemoci rekao onu antoligiju:sve ste vi zene iste...pa kada jesmo zasto samo meni pravis ovajbullsh**it od zivota?Mislim da sam ja rodjena za neke druge snove...
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#80 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
I sta ce ti donjeti to samovanje tacno?Aida_CK wrote:Mislim da cu ja ,ipak ostati ono sto jesam pa makar i po cijenu samoce,jer cemu zajednica,ukoliko se i sam njen smisao mijenja?Ja sam jednostavna cura i ne volim komplikacije...sto po vama,mnogima ovo vrijeme donosi...Jednom davno,moj ex-decko mi je u buntu licne nemoci rekao onu antoligiju:sve ste vi zene iste...pa kada jesmo zasto samo meni pravis ovajbullsh**it od zivota?Mislim da sam ja rodjena za neke druge snove...
Mislis da ce ti bit bolje ako ti samujes jer eto vrijeme ja takvo, ljudi su takvi?
Nece, vjeruj mi, znam po sebi. Doce ti prije ili kasnije u glavu da to ne ide tako.
Ne lisavaj sebe uzivanja u zivotu zbog nekih predrasuda.
A muskarci i njihovo "svi ste vi iste" je apsurd kao i nase "svi muskarci su isti". Ne kazem da sama nisam pomislila to hejbet puta, ali realno kada covjek razmislja shvatis da je to prosto nemoguce.
Meni je nekidan to jedan rekao, ne mogu tacno sada da pisem smisao razgovora, ali sta sam ja trebala? Da ga uvjeravam da nismo sve iste? Boze me sacuvaj.
Ja mu samo rekla jest u pravu si ti, najgore smo.
Njemu gore, on ce da misli kako svaka hoce njegovu lovu, da mu svaka popije mozak, da ga gusi i ne da mu prostora...on gubi.
Zato, glavu gore i nemoj crnjaka.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#81 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
i tako smo dobili Šeherzadu juniorkuAida_CK wrote:Mislim da cu ja ,ipak ostati ono sto jesam pa makar i po cijenu samoce,jer cemu zajednica,ukoliko se i sam njen smisao mijenja?Ja sam jednostavna cura i ne volim komplikacije...sto po vama,mnogima ovo vrijeme donosi...Jednom davno,moj ex-decko mi je u buntu licne nemoci rekao onu antoligiju:sve ste vi zene iste...pa kada jesmo zasto samo meni pravis ovajbullsh**it od zivota?Mislim da sam ja rodjena za neke druge snove...
- JThomas
#82 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
Chmoljo wrote:i tako smo dobili Šeherzadu juniorkuAida_CK wrote:Mislim da cu ja ,ipak ostati ono sto jesam pa makar i po cijenu samoce,jer cemu zajednica,ukoliko se i sam njen smisao mijenja?Ja sam jednostavna cura i ne volim komplikacije...sto po vama,mnogima ovo vrijeme donosi...Jednom davno,moj ex-decko mi je u buntu licne nemoci rekao onu antoligiju:sve ste vi zene iste...pa kada jesmo zasto samo meni pravis ovajbullsh**it od zivota?Mislim da sam ja rodjena za neke druge snove...![]()
![]()
defetizam ne pomaže. al' bogami. stvarno, zaista ne pomaže.
zapitaj se iskreno: šta JA činim da ne bude tako, i jesam li JA ta promjena koju bi željela vidjeti u svijetu?
- ladyblue18
#83 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
JThomas wrote:
defetizam ne pomaže. al' bogami. stvarno, zaista ne pomaže.
zapitaj se iskreno: šta JA činim da ne bude tako, i jesam li JA ta promjena koju bi željela vidjeti u svijetu?
- 100tnukmova
#84 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
lady slazem se sa tobom to sto pises da ne treba da ne uziva u zivotu i da se zbog toga sto smo mi muskarci bezobrazni (ne svi) povuce ali isto tako mislim da ne treba da baca svoj zivot da bi stvorila porodicu ili vezu na silu.To inace zavrsi sa trpnjom i sa obostranim nezadovoljstvom.ladyblue18 wrote:I sta ce ti donjeti to samovanje tacno?Aida_CK wrote:Mislim da cu ja ,ipak ostati ono sto jesam pa makar i po cijenu samoce,jer cemu zajednica,ukoliko se i sam njen smisao mijenja?Ja sam jednostavna cura i ne volim komplikacije...sto po vama,mnogima ovo vrijeme donosi...Jednom davno,moj ex-decko mi je u buntu licne nemoci rekao onu antoligiju:sve ste vi zene iste...pa kada jesmo zasto samo meni pravis ovajbullsh**it od zivota?Mislim da sam ja rodjena za neke druge snove...
Mislis da ce ti bit bolje ako ti samujes jer eto vrijeme ja takvo, ljudi su takvi?
Nece, vjeruj mi, znam po sebi. Doce ti prije ili kasnije u glavu da to ne ide tako.
Ne lisavaj sebe uzivanja u zivotu zbog nekih predrasuda.![]()
A muskarci i njihovo "svi ste vi iste" je apsurd kao i nase "svi muskarci su isti". Ne kazem da sama nisam pomislila to hejbet puta, ali realno kada covjek razmislja shvatis da je to prosto nemoguce.
Meni je nekidan to jedan rekao, ne mogu tacno sada da pisem smisao razgovora, ali sta sam ja trebala? Da ga uvjeravam da nismo sve iste? Boze me sacuvaj.
Ja mu samo rekla jest u pravu si ti, najgore smo.
Njemu gore, on ce da misli kako svaka hoce njegovu lovu, da mu svaka popije mozak, da ga gusi i ne da mu prostora...on gubi.![]()
Zato, glavu gore i nemoj crnjaka.
- ladyblue18
#85 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
Naravno da ne treba. Ono sto se radi na silu i sa srkletom je unaprijed osudjeno na propast ako ces mene pitati.100tnukmova wrote:
lady slazem se sa tobom to sto pises da ne treba da ne uziva u zivotu i da se zbog toga sto smo mi muskarci bezobrazni (ne svi) povuce ali isto tako mislim da ne treba da baca svoj zivot da bi stvorila porodicu ili vezu na silu.To inace zavrsi sa trpnjom i sa obostranim nezadovoljstvom.
Ja samo hocu reci da ne treba samovati i da se ne treba zatvoriti skroz naskroz od ljudi i muskaraca, jer nikada se ne zna...
I ja sam donedavno razmisljala kao ona, pa skontas da ne ide tako, i da necu nidokle dogurati.
Treba biti otvoren i vjerovati, ne previse, ali onako...taman da te ne moze neko povrijediti a opet da mozes dati sansu.
Zlatna sredina.
- 100tnukmova
#86 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
e to!! super si to napisala!
nema smisla se zatvarati , ja znam da je danas jako tesko naci nekoga za zivot, ali isto kao ti mislim da treba uvjek dati sansu da se neko pokaze i da mi to sami procijenimo! iskreno govoreci i muskarci a i zene su na istom nivou sada, prije se znalo da su muskarci gori, da lazu, da petljaju, da rade svasta ali moramo priznati da su djevojke napredovale u zadnjim godinama i da su eto postigle jos jedan cilj...nije bas nekakav cilj ali eto u trci za istim pravima postigle ste i to!
nema smisla se zatvarati , ja znam da je danas jako tesko naci nekoga za zivot, ali isto kao ti mislim da treba uvjek dati sansu da se neko pokaze i da mi to sami procijenimo! iskreno govoreci i muskarci a i zene su na istom nivou sada, prije se znalo da su muskarci gori, da lazu, da petljaju, da rade svasta ali moramo priznati da su djevojke napredovale u zadnjim godinama i da su eto postigle jos jedan cilj...nije bas nekakav cilj ali eto u trci za istim pravima postigle ste i to!
- ladyblue18
#87 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
I normalno, ako ne das sansu nikome ne mozes ni znati kakav je. Najlakse je pricati "Isti/a ko svi/e", ali ne i najpametnije.
Chmoljo ne kvari temu
- HAVANA
#88 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
I ladyblue 18 je divna. 
- 100tnukmova
#89 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
ma to generalizovanje je glupo! to su posljedice pogresnog drustva i sistema koji nam daje pogresne vrijednosti ali mislim da ima normalnih i ne pokvarenih ljudi sa kojima se moze ostvariti veza a poslje i brak, ako su to ljudi koji su odrasli u normalnim porodicama.jer ne zaboravimo da je porodica danas jedina koja stvara dobre ljude, sve ovo oko nas (ili skoro sve) utice negativno na nas.
-
Static-X
#90 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
Ko fol ođe sad na ovom pod forumu svi ispadose fini, al se i dalje tvrdi da takih nema 
- ladyblue18
#91 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
HAVANA wrote:I ladyblue 18 je divna.
Chmoljavi ruzan si ba...
- kmirsad
#92 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
Otkrit ću vam jednu tajnu... i ja sam fin... 
-
todd_smith
#93 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
citam ovu temu, i nesto kontam...ja sam stvarno dobar..ma jok ..ja sam predobar...znam da zvuci malo egotisticno ili sta vec...ali to je istina sta cu necu bezveze da sebe, a vala ni vas da lazem....
-
sofist
#94 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
Vala ja nisam fin. Odrek'o bi se i rodjene brace za jedne zenske cipkaste gace. 
- JThomas
#95 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
kaže se egoIstično
pa ja, ko je hajra vidio od lažne skromnosti
pa ja, ko je hajra vidio od lažne skromnosti
- kmirsad
#96 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
"Ti si dušo, doista, nepopravljiv egoista... "sofist wrote:Vala ja nisam fin. Odrek'o bi se i rodjene brace za jedne zenske cipkaste gace.
-
sofist
#97 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
kmirsad wrote:"Ti si dušo, doista, nepopravljiv egoista... "sofist wrote:Vala ja nisam fin. Odrek'o bi se i rodjene brace za jedne zenske cipkaste gace.![]()
![]()
- kmirsad
#99 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
sofist wrote:kmirsad wrote:"Ti si dušo, doista, nepopravljiv egoista... "sofist wrote:Vala ja nisam fin. Odrek'o bi se i rodjene brace za jedne zenske cipkaste gace.![]()
![]()
Da, ali "nisam dripac ni probisvet, i ni zbog ceg nije me stid..."
HAVANA wrote:
- Aida_CK
#100 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
...jah...drug Cmoljana ...lako onom ko je rahat od pameti...ja stvarno kontam ti raja,a ono ...tesko je vratiti vjeru u ljude ,a meni baksuzu jos je teze bilo izgubiti...ja ipak vjerujem u ono da ma koliko zla bilo ,dobro ce ga uvijek pobijediti...hvala ledice,