Zasto Hafizovic ne upozorava na sirenje siizma u Bosni?!

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
mirness

Post by mirness »

Bosanac sa dna kace wrote:@KGKG jednostavno tvoji statvovi se ne podudaraju sa stavovima nase ueme, dakle to nije nas ''tradicionalni bosanski islam'' tako fino lijepo treba da postujes nas 550 i vise godina star islam... isto ko sto treba da ga postuju sve raznorazne -ije! :oops:

izvini molim te a koliko je to islam star opcenito i to na svom izvoru u arapskom svijetu, mnooooooooooooooooogo vise zar ne, a islam je jedan i allah je jedan
pisko

Post by pisko »

\\\dobro, hvala, mozes li mi samo navesti gdje si to cuo/procitao da su "hadisi odmah nakon Objave"?

stvarno, koje izvore koristis, kao autenticne, za svoje shvatanje?

mislim, na osnovu cega si to zakljucio?

'nako, svojim rijecima... @KOGOD\\\

Pazi mala, ako sam prvobitno rekao da ti je pristup ugladjen to ne znaci da unaprijed imas prolaz ka sustinskom dijalogu i istinskom razumijevanju.
Ono sto ti nedostaje to je uvazavanje covjeka, a ta manjkavost potice od nedostatne, ili lose, ili neadekvatne komunikacije i ona se ne prevazilazi traganjem po kitabima.
Mislis da, ako si sve pocetno poselamila, ili pak polozila mir na sve po odlasku, spada s tebe odgovornost za nemir koji si izmedju selama proizvela.
Ali, pogledaj ponovo svoj nedolican i drzak odgovor na moj post i upitaj se jesi li mozda u toj zluradosti nesto preskocila?
Dakle, ja sam ti uzgred ukazao na nesto sto si pogresno konstatovala, a ti na to nisi obratila ni minimalnu paznju, sto me navodi na zakljucak da si sklona lazima ili mozda previdjanju istine.Kada bi se spustio u tvoju ravan, onda bi zatrazio da mi prvo argumentujes ko to u Iranu velica Bin Ladena, pa bi se onda mozda smilovao da ti odgovorim na ove djetinjasto izigravanje nadmoci.
No, negdje sam, nimalo slucajno, pomenuo Abu Hanifu, i ja kao hanefija medju ostalim muslimanima ali i u svim modernim civilizacijskim tokovima nisam nimalo dezorjentisan.
Ako zelis da mi sporis moj temeljni hanefizam – bujrum!
KOGOD KADGOD

Post by KOGOD KADGOD »

pisko wrote:\\\dobro, hvala, mozes li mi samo navesti gdje si to cuo/procitao da su "hadisi odmah nakon Objave"?

stvarno, koje izvore koristis, kao autenticne, za svoje shvatanje?

mislim, na osnovu cega si to zakljucio?

'nako, svojim rijecima... @KOGOD\\\

Pazi mala, ako sam prvobitno rekao da ti je pristup ugladjen to ne znaci da unaprijed imas prolaz ka sustinskom dijalogu i istinskom razumijevanju.
Ono sto ti nedostaje to je uvazavanje covjeka, a ta manjkavost potice od nedostatne, ili lose, ili neadekvatne komunikacije i ona se ne prevazilazi traganjem po kitabima.
Mislis da, ako si sve pocetno poselamila, ili pak polozila mir na sve po odlasku, spada s tebe odgovornost za nemir koji si izmedju selama proizvela.
Ali, pogledaj ponovo svoj nedolican i drzak odgovor na moj post i upitaj se jesi li mozda u toj zluradosti nesto preskocila?
Dakle, ja sam ti uzgred ukazao na nesto sto si pogresno konstatovala, a ti na to nisi obratila ni minimalnu paznju, sto me navodi na zakljucak da si sklona lazima ili mozda previdjanju istine.Kada bi se spustio u tvoju ravan, onda bi zatrazio da mi prvo argumentujes ko to u Iranu velica Bin Ladena, pa bi se onda mozda smilovao da ti odgovorim na ove djetinjasto izigravanje nadmoci.
No, negdje sam, nimalo slucajno, pomenuo Abu Hanifu, i ja kao hanefija medju ostalim muslimanima ali i u svim modernim civilizacijskim tokovima nisam nimalo dezorjentisan.
Ako zelis da mi sporis moj temeljni hanefizam – bujrum!
:? Moja namjera nije bila ni najmanje da izgledam "neuljudno" ili "drsko", zaista se trudim da sto uljudnije sa svakim opcim, nikoga ne vrijedjam, cijenim svacije pravo da ima misljenje razlicito od mog.

Ja sam jednostavno upitala, komentarisuci na izjavu da je hadis "odmah nakon Objave", posto je ta izjava konstatovana kao cinjenica, pa me zaista zanima odakle je potekla? Posto znam da nije potekla iz Bozije Objave cak, (kao sto je navedeno ranije) ajeti Qur'ana upozoravaju na hadise "price", "pripovjedanja" osim Bozijeg Pripovjedanja.

Ovdje me na forumu moze neko "optuziti" sto drzim stav koji nije bio pristupacan vecini ljudi u BiH, iako je poznat u cijelom muslimanskom svijetu kao i drugim zemljama, (ali na drugim jezicima) pa tek sada, putem interneta, postale pristupacne siroj javnosti - ali me ne moze niko optuziti za "neuljudnost" i "drskost".

Bog zna da se trudim, koliko to moze dopustiti "razgovor" preko pisane rijeci, da izrazim to da cijenim stav bilo ciji, bez obzira da li se sa tim stavom slazem ili ne, dok se isto ne moze reci za neke druge forumase (ukljucujuci nekog ko se, osobi koju ne poznaje niti ima dublji uvid u njeno misljenje, obrati sa "pazi mala", to je vec uvredljivo,) ali ne zamjerim i halalim jer sam zahvalna Bogu sto mi je iz Svojeg Bezgranicnog Strpljenja podario kapljicu pa ne uzimam nista kao osobnu uvredu).

Sto se tice "Bin Ladena i Irana" - nemam pojma o cemu govoris, niti sam citala taj post niti na njega komentarisala - dakle sam nisi obratio dovoljno paznje da uvidis da je to neciji drugi post. :oops:

Nemoj se ti "spustati" na moj nivo, jer se na moj nivo mogu "spustiti" samo oni koji sebe smatraju IZNAD drugih.
Ja sebe, hvala Bogu, ne smatram ni iznad koga - samo Bog zna ko je kakav i On je jedini koji ima pravo da presudjuje, Slava Njemu, da nije Njegove beskrajne Milosti prema nama ne bi nista zivo ostalo da On svijet kaznjava radi pohasenih insana...

Drzi se ti temeljnog hanefizma ili kakvog god "izma" hoces, to je tvoje pravo, ali dopusti i drgima da imaju svoj stav. :)

mir i blagoslov svima, a tebi maksus.
KOGOD KADGOD

Post by KOGOD KADGOD »

njonjica wrote:Molim cijenjene forumase da navedu u kojem dijelu Qur'ana su navedene sljedece zabrane:

Banned the keeping of pigeons and playing with the birds, describing it as un-Islamic. The violators will be imprisoned and the birds shall be killed. The kite flying has also been stopped.

Non-Muslim minorities must distinct badge or stitch a yellow cloth onto their dress to be differentiated from the majority Muslim population.

Whipping, beating and verbal abuse of women not clothed in accordance with Taliban rules, or of women unaccompanied by a mahram.

Ban on women laughing loudly. (No stranger should hear a woman's voice).

Ban on women washing clothes next to rivers or in a public place.

Modification of all place names including the word "women." For example, "women's garden" has been renamed "spring garden".

Ban on women's pictures printed in newspapers and books, or hung on the walls of houses and shops.

I molim navode iz Qur'ana Casnog, ne iz Hadisa.
Sorry dear, can't help you there...

Nothing even close to such nonsense can be found in the exalted Qur'an, the Word of God, nor can anything without sense or wisdom be found in ANY of His Revelations...

But I can quote many verses which mention the opposite - kindness to women, kindness to all Muslim brethren sa well as to all non-Muslims who are peaceful, no compulsion in faith, forgiveness to those who repent, modesty and chastity as the best clothing for believers... etc.

peace be with you
njonjica

Post by njonjica »

KOGOD KADGOD wrote:
njonjica wrote:Molim cijenjene forumase da navedu u kojem dijelu Qur'ana su navedene sljedece zabrane:

Banned the keeping of pigeons and playing with the birds, describing it as un-Islamic. The violators will be imprisoned and the birds shall be killed. The kite flying has also been stopped.

Non-Muslim minorities must distinct badge or stitch a yellow cloth onto their dress to be differentiated from the majority Muslim population.

Whipping, beating and verbal abuse of women not clothed in accordance with Taliban rules, or of women unaccompanied by a mahram.

Ban on women laughing loudly. (No stranger should hear a woman's voice).

Ban on women washing clothes next to rivers or in a public place.

Modification of all place names including the word "women." For example, "women's garden" has been renamed "spring garden".

Ban on women's pictures printed in newspapers and books, or hung on the walls of houses and shops.

I molim navode iz Qur'ana Casnog, ne iz Hadisa.
Sorry dear, can't help you there...

Nothing even close to such nonsense can be found in the exalted Qur'an, the Word of God, nor can anything without sense or wisdom be found in ANY of His Revelations...

But I can quote many verses which mention the opposite - kindness to women, kindness to all Muslim brethren sa well as to all non-Muslims who are peaceful, no compulsion in faith, forgiveness to those who repent, modesty and chastity as the best clothing for believers... etc.

peace be with you
Tnx. :-D
bedrudin

Post by bedrudin »

Vehbuni maloumni, kratko jasno, pakujte kofere, sa sobom povedite Dolar- efendiju, mozete pozvati i Saude, britanske i americke slugane i monstruozne tirane, pa svi zajedno Tudjmanu i svojim mentorima Britancima, ako vas ovi uopste budu htjeli primiti nazad neobavljenog zadatka. Sa sobom povedite i domace vehbune, ciju ste vjeru (a nisu je ni imali, jer su hvatani mahom sociopate, razni ovisnici, delikventi, ljudi bez obraza) kupili za saku dolara. Tokmaci, ovdje nema sta da trazite i nemojte misliti da ste jaki, sako jada. Jedino sto cete ovdje dobiti je da cete biti satrani do posljednjeg, britanski slugani! Trag vam se zameo!
mirness

Post by mirness »

bedrudin wrote:Vehbuni maloumni, kratko jasno, pakujte kofere, sa sobom povedite Dolar- efendiju, mozete pozvati i Saude, britanske i americke slugane i monstruozne tirane, pa svi zajedno Tudjmanu i svojim mentorima Britancima, ako vas ovi uopste budu htjeli primiti nazad neobavljenog zadatka. Sa sobom povedite i domace vehbune, ciju ste vjeru (a nisu je ni imali, jer su hvatani mahom sociopate, razni ovisnici, delikventi, ljudi bez obraza) kupili za saku dolara. Tokmaci, ovdje nema sta da trazite i nemojte misliti da ste jaki, sako jada. Jedino sto cete ovdje dobiti je da cete biti satrani do posljednjeg, britanski slugani! Trag vam se zameo!
cuuuuj bedrudina sto je jaki majko draga, a u ratu dok su ove sluge ginule za njegovu drzavu cuco je u nekom od podruma i bilo mu drago kad te iste sluge, sociopate, ovisnici i delikventi zauzmu koji pedalj zemlje.

nemoj vise ziv bio a svojim postom pokazujes svoju isfrustriranost necim, smiri se malo ziv bio
tetakk

Post by tetakk »

Evo ja nisam "cuco" u podrumu, ali opet haman isto im zelim.
"Oni" i "Mi" nismo imali iste ciljeve u ratu, pa ako tebi pasu njihovi ciljevi idi brate gdje "Oni" vladaju siroko ti polje.

Jedan "primjerak" vehabije

U mom selu prije rata samo je jedan covjek ispekao prasa, kinjio nas djecu kad se zarakija.Jedne prilike sam se nasao u busu gdje nas je poceo i tuci.To bi i uradio da ga nisu drugi ljudi sprijecili.To je poceo tako sto je jednog malca(osnovna skola) ono kao pitao:
Sta me tako gledas?!
Da bi u ratu poceo da nam soli pamet.Tako je fino "solio" da smo ga par puta "umarskali" i jednom puskama otjerali :D
Taj tip trenutno negdje djeci predaje vjeronauku.
Tip je klasicni psihopata, i kao takav je jako pogodan za "regrutovanje" i sirenje necega sto nije dobro doslo u ovu nasu zemlju Bosnu.
bedrudin

Post by bedrudin »

cujes shonjo, hoces i tebi da objasnim ko je cuco u podrumu kao sto sam morao jos nekima ovdje! samo reci! medju ljudima s kojima sam ja ratovao ni jedan jedini britanski placenik nije bio, a nagledao sam se i dozivio ono sto ti ni u najgorim nocnim morama ne mozes da zamsilis. nikoga ono nisu branli ovdje, niti ih je ko zvao, oni su ovdje bili samo po zadatku. doveo ih tudjman `93, a tudjmanu ih isporucili britanci. bosnjacima su vehabije isti neprijatelji kao sto su im cetnici i ustase, svi oni su jedno i imaju iste ciljeve.
mirness

Post by mirness »

bedrudin wrote:cujes shonjo, hoces i tebi da objasnim ko je cuco u podrumu kao sto sam morao jos nekima ovdje! samo reci! medju ljudima s kojima sam ja ratovao ni jedan jedini britanski placenik nije bio, a nagledao sam se i dozivio ono sto ti ni u najgorim nocnim morama ne mozes da zamsilis. nikoga ono nisu branli ovdje, niti ih je ko zvao, oni su ovdje bili samo po zadatku. doveo ih tudjman `93, a tudjmanu ih isporucili britanci. bosnjacima su vehabije isti neprijatelji kao sto su im cetnici i ustase, svi oni su jedno i imaju iste ciljeve.
slozio bi se s tobom da nisam ratovo rame uz rame s njima, a nemam bradice, nenosim podvracene hlacice, i moja djevojka nosi minjak. Ljudi su dosli ( haj nek bude i preko tudjmana) da ginu za nasu dragu domovinu bosnu i hercegovinu. i niko me nemoze ubjediti da je onaj mali arap kojeg kad sam upoznao suze su mi krenule na oci jer je imao svega 16 godina dosao ovdje po zadatku nekome, jer mi je fino rekao "brat, ja dosao da poginem ko sehid u bosna, ja cuo da ovdje mnogo muslimani ginu, ja dosao da pomognem"

a ono sto sam ja vidio i dozivio ti isi ni vidio a nit ces moci ikad i da sanjas i nedo dragi allah da sanjas samo jedan dio toga
bedrudin

Post by bedrudin »

kakav bolan mali arap sa 16 godina? kome ti to? maloljetnik, eto cuo, pa preturio sam svijet dosao u bosnu da pomogne "braca" i to odmah naucio jezik! da se nisi prevario, da to nije kakav arapcic iz zavidovica? hajde, bolan tamo. mudzahedini su uglavnom ubacivani iz zap. evrope, najvise engleske i francuske, preko hrvatske u srednju bosnu, kada se igla nije mogla provuci, i to iz kratkorocnih i dugorocnih razloga. jedan od kratkorocnih je da tudjman prikaze kako ratuje protiv mudzahedina i kako je u pitanju odbrana krscanstva od islama, a on prvi branik te borbe, ali i da se posije tolika mrznja izmedju hrvata i bosnjaka da dalji suzivot postane potpuno nemoguc. u zagrebu je stampana 1993. sva "dzihadska" literatura koju su rasturali po bosni. znam najpouzdanije da su ovi domaci, koji su se kacili na tu pricu, direktno stimulisani dolarima da to postanu, puistaju brade i slicno i to su bile dobre pare. ne znam koja je cijena sad, jer oni misle da su posijali sjeme i da ce vehabizam nastaviti ovdje rasti, ali su se grdno prevarili. jedine islamske zemlje koje su kontkretno pomogle bosni su iran i pakistan, i to u onome sto nam je bilo kljucno, u oruzju i bezuslovno. naknadu za to nikada nisu trazili, kao sto traze neki drugi koji su dali pare, a koje niko nije vidio osim pojedinaca i onih koji su izvrsavali zadatke. irancima i pakistancima za to neizmjerna hvala. o tome je pricao i sefer prije nekoliko sedmica. ne dao dragi alah da prosipam suplju kao sto prosipas ti.
amrino

Post by amrino »

mirness wrote:
bedrudin wrote:cujes shonjo, hoces i tebi da objasnim ko je cuco u podrumu kao sto sam morao jos nekima ovdje! samo reci! medju ljudima s kojima sam ja ratovao ni jedan jedini britanski placenik nije bio, a nagledao sam se i dozivio ono sto ti ni u najgorim nocnim morama ne mozes da zamsilis. nikoga ono nisu branli ovdje, niti ih je ko zvao, oni su ovdje bili samo po zadatku. doveo ih tudjman `93, a tudjmanu ih isporucili britanci. bosnjacima su vehabije isti neprijatelji kao sto su im cetnici i ustase, svi oni su jedno i imaju iste ciljeve.
slozio bi se s tobom da nisam ratovo rame uz rame s njima, a nemam bradice, nenosim podvracene hlacice, i moja djevojka nosi minjak. Ljudi su dosli ( haj nek bude i preko tudjmana) da ginu za nasu dragu domovinu bosnu i hercegovinu. i niko me nemoze ubjediti da je onaj mali arap kojeg kad sam upoznao suze su mi krenule na oci jer je imao svega 16 godina dosao ovdje po zadatku nekome, jer mi je fino rekao "brat, ja dosao da poginem ko sehid u bosna, ja cuo da ovdje mnogo muslimani ginu, ja dosao da pomognem"

a ono sto sam ja vidio i dozivio ti isi ni vidio a nit ces moci ikad i da sanjas i nedo dragi allah da sanjas samo jedan dio toga
duboko se klanjam...
mirness

Post by mirness »

bedrudin wrote:kakav bolan mali arap sa 16 godina? kome ti to? maloljetnik, eto cuo, pa preturio sam svijet dosao u bosnu da pomogne "braca" i to odmah naucio jezik! da se nisi prevario, da to nije kakav arapcic iz zavidovica? hajde, bolan tamo. mudzahedini su uglavnom ubacivani iz zap. evrope, najvise engleske i francuske, preko hrvatske u srednju bosnu, kada se igla nije mogla provuci, i to iz kratkorocnih i dugorocnih razloga. jedan od kratkorocnih je da tudjman prikaze kako ratuje protiv mudzahedina i kako je u pitanju odbrana krscanstva od islama, a on prvi branik te borbe, ali i da se posije tolika mrznja izmedju hrvata i bosnjaka da dalji suzivot postane potpuno nemoguc. u zagrebu je stampana 1993. sva "dzihadska" literatura koju su rasturali po bosni. znam najpouzdanije da su ovi domaci, koji su se kacili na tu pricu, direktno stimulisani dolarima da to postanu, puistaju brade i slicno i to su bile dobre pare. ne znam koja je cijena sad, jer oni misle da su posijali sjeme i da ce vehabizam nastaviti ovdje rasti, ali su se grdno prevarili. jedine islamske zemlje koje su kontkretno pomogle bosni su iran i pakistan, i to u onome sto nam je bilo kljucno, u oruzju i bezuslovno. naknadu za to nikada nisu trazili, kao sto traze neki drugi koji su dali pare, a koje niko nije vidio osim pojedinaca i onih koji su izvrsavali zadatke. irancima i pakistancima za to neizmjerna hvala. o tome je pricao i sefer prije nekoliko sedmica. ne dao dragi alah da prosipam suplju kao sto prosipas ti.
jesi cuo za engleski ili mozda ze prevodioce
allah a ne alah
nazvao si me shonjom i nek ti dragi allah oprosti za to
nisam niciji placenik al nemam namjeru kao neki da dok mi neko treba tapsem ga po ramenu a kad mi netreba nabijem ga nogom u guzicu
branili su nas a to sto ih ti nisi zvao nisam ni ja pa sta al HVALA IM za sve ucinjeno i netreba ih sad tretirati kao pse
nedo allah da se zarati opet bi molili da nam dodzu
tetakk

Post by tetakk »

@Bedrudin

Bas tako.Svaka cast Irancima i Pakistancima.Dosli su kad je trebalo, poslali po nekog instruktora( agente njihove obavjestanje sluzbe koji su sagledali stanje), uradili najpemetniju mogucu stvar tada za Bosnu.Nisu dali pare jer su znali da ce biti maznute od takozvanih veliko muslimana negu su nam poslai oruzije i nista nisu trazili zauzvrat.
mirness

Post by mirness »

al mani nije jasno otkud se tema dovukla do vehabija kad je naslov siizam
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Ima li ko podatak koliko je tih ginulo za nas dok smo mi "cucali u podrumu"?
100, 1000, 10000 ili mnogo mnogo vise?
mirness

Post by mirness »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ima li ko podatak koliko je tih ginulo za nas dok smo mi "cucali u podrumu"?
100, 1000, 10000 ili mnogo mnogo vise?
tacan broj se nezna ali
ima podatak da ima dosta mezara "tih" kojima se ni ime nezna a isto tako ima podatak da ima "tih" zakopanih negfdje usput na liniji dok se ratovalo
bedrudin

Post by bedrudin »

nasao se magarac pozvan da nam objasni svijet, a evo i jednog strucnjaka za pravopis, ali prije nego se latis posla da poducavas kako se pise alah, bilo bi ti bolje da naucis da se ne pise

- "netreba" vec ne treba
- "nedo" vec ne dao
- "dodzu" vec dođu
-"nezna" vec ne zna

nisam cuo za engleski, to mora da izgleda ovako:

"brat, ja dosao da poginem ko sehid u bosna, ja cuo da ovdje mnogo muslimani ginu, ja dosao da pomognem" ?

ili si ti taj koji je ovo preveo s obzirom da si hroniocno nepismen.

tipicna vehabijska posla! primitivni, zadrti, neobrazovani u svojoj gluposti se osjecaju pozvani da dijele lekcije okolo.

jedan skot (bivsi alkoholicar) kojeg poznajem nedavno je obrezao klitoris svojoj maloj kcerkici. to im je postala praksa.
halo_ba

Post by halo_ba »

Hajmo 'vako:
koliko ih je onako odoka doslo u Bosnu?
Koliko je ostalo u Bosni, koliko otislo, dobrovoljno ili silom?
Oduzmi drugo od prvog pa ces imati broj poginulih.
Sumnjam da ih je poginulo vise od par stotina.
mirness

Post by mirness »

bedrudin wrote:nasao se magarac pozvan da nam objasni svijet, a evo i jednog strucnjaka za pravopis, ali prije nego se latis posla da poducavas kako se pise alah, bilo bi ti bolje da naucis da se ne pise

- "netreba" vec ne treba
- "nedo" vec ne dao
- "dodzu" vec dođu
-"nezna" vec ne zna

nisam cuo za engleski, to mora da izgleda ovako:

"brat, ja dosao da poginem ko sehid u bosna, ja cuo da ovdje mnogo muslimani ginu, ja dosao da pomognem" ?

ili si ti taj koji je ovo preveo s obzirom da si hroniocno nepismen.

tipicna vehabijska posla! primitivni, zadrti, neobrazovani u svojoj gluposti se osjecaju pozvani da dijele lekcije okolo.

jedan skot (bivsi alkoholicar) kojeg poznajem nedavno je obrezao klitoris svojoj maloj kcerkici. to im je postala praksa.
allah se pise allah i kad zuris nesmijes da pogrijesis, a to sto nepisem pravopisno, pa nemam pametnija posla od toga da tebi gramaticki ispravno pisem postove.
tema nije pravopis nego to sto takvi ko ti petokolonasi pljuju one koji su im pomagali.
budala ima i bice i kod tih vehabija i kod takvih ko ti
a o mom obrazovanju ili tvom nebih jer bilo bi me stid da te osramotim pred svijetom
bedrudin

Post by bedrudin »

:lol:
Kel'Thalas

Post by Kel'Thalas »

Negdje kod Visokog pogino' je jedan od tih "britanskih plaćenika" "vehbuna","bradonja" koji se zvao Abu Muhammed El Kuwaiti sin jednog Kuvajtskog bogatuna,guvernera nekog grada.

Postoji ilahija Senehudume'a koja opjevava njegov šehadet.

Zanima me samo ovi "nadribošnjaci" čuvari bosanskog Islama mogu istim tonom i stupidnošču kao i ritomom i idiotizmom Dževada Galijaševića ("najeminentnijeg" borca protiv terorizma od Washingtona do Zavidovića) baviti se problematikama koje poznaju iz dnevnih časopisa i i koje kakvih pretencioznih TV emisija.

Niko ne osporava da je ratnom inercijom u Bosni našlo "spas" mnoštvo kriminalaca i ekstrema ali ne mogu svojim ćutanjem dopustiti da moroni poput ovog bedrudina preseravaju gluposti ko' da su ih čitali sa sajta ravnogorskih četnika o ljudima koji su svoje kosti ostavljali po Bosanskim bespućima a kasnije gubeć i ono zadnje ljudsko - dostojanstvo.

Tako njih desetine,stotine pokriva crna Bosanska zemlja jer su iz aristrokratske udobnosti i komfora nama samosanjivog Kuvajta došli u ovu našu mrtvaju da prikupe par informacija za mrske Britnace,Tuđmana i da rasiju smutnju međ stamenim i nepokolobljevim Bošnjacima.

Koji su opet tokom rata istim tim plačenicima lizali dupe jer su nam trebale njihove pare,njihova nafta bilo šta da nam ponude a neki su nam ponudili svoje živote.

I mi smo sad zaebani i pametni,sada kad se rat završio kako god da se završio.Urličemo na sav glas kako nam oni nisu trebali,oni su krivi za sve.
danas

Post by danas »

halo_ba wrote:Hajmo 'vako:
koliko ih je onako odoka doslo u Bosnu?
Koliko je ostalo u Bosni, koliko otislo, dobrovoljno ili silom?
Oduzmi drugo od prvog pa ces imati broj poginulih.
Sumnjam da ih je poginulo vise od par stotina.
ne mijesaj se ti :oops:
njonjica

Post by njonjica »

bedrudin wrote: jedan skot (bivsi alkoholicar) kojeg poznajem nedavno je obrezao klitoris svojoj maloj kcerkici. to im je postala praksa.
:shock: :shock: :shock: :shock: :?
:(
danas

Post by danas »

njonjica wrote:
bedrudin wrote: jedan skot (bivsi alkoholicar) kojeg poznajem nedavno je obrezao klitoris svojoj maloj kcerkici. to im je postala praksa.
:shock: :shock: :shock: :shock: :?
:(
i mene presjece... WTF :x
Post Reply