Zasto cobra glasi kao najbolji alarm?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
mirota

#76 Re: Zasto cobra glasi kao najbolji alarm?

Post by mirota »

preludezalude wrote: 06/07/2023 22:07 Nisam u Sarajevu.
Da li ici na fizicku blokadu volana ili alarm?
Bear lock vs Pandora alarm
kod mene je Patroline alarm, ne pali se na svaki udar manji, sjajno radi, ima neki privjesak u slucaju otmice da se auto ugasi nakon 300 metara npr, odlican...nije fizicka blokada
husoboss

#77 Re: Zasto cobra glasi kao najbolji alarm?

Post by husoboss »

preludezalude wrote: 06/07/2023 15:06 Ima li neko iskustva sa Pandora alarmom? Da li je dobar? Pouzdan? Ili da ugradjujem neku drugu zastitu?
Prije nekoliko mjeseci sam isto to pitanje postavljao, godinama imao Cobru na jednom vozilu, htio isto opet na drugo auto i nisam poklopio termin slobodan za ugradnju i slučajno naletim na Pandoru i odem sutradan i ugradim je. Fercera isto, 2 taga dobijes + tag na telefonu koji radi preko BT. Osjetljivost na udar moze se podesavati, postoji upozorenje za promjenu nagiba i pomjeranja (ovo nisam probao :D ). Na app imas activity log. Kad je baterija pri kraju dobijes zvucno upozorenje. Senzor za udar postoji, nedavno su me u mahali djeca loptom pogodila :-) i alarm se aktivirao, na app uredno zapis o udaru.

E sad s cobrom sam imao problema da ne prepozna odmah pa se upali kad otvorim vrata pa se aktivira, problema kad stavis zastitu od sunca pa ga aktivira a ti pofino udaljen, aktiviranje u 3 uvecer zbog vracanja pojasa i sl. prozor ne smije biti spusten ni malo, na ovoj moze jer nema unutra onih senzora pokreta i ono sto je meni dobro je da prilikom zakljucavanja ukoliko ostanu vrata otvorena ili nisu fino zatvorena daje zvučni signal.
I pandora naravno ima svojih nedostataka nekih ako je poredis sa Cobrom
Sad opet da ugrađujem ne znam šta bih, bilo bi mi svejedno jer sa strane korisnika nema razlike. Ako još nešto interesuje, piši...
HD_2015

#78 Re: Zasto cobra glasi kao najbolji alarm?

Post by HD_2015 »

Kakvi su Metasystem alarmi?
Mr.Sojic

#79 Re: Zasto cobra glasi kao najbolji alarm?

Post by Mr.Sojic »

Sa obzirom na nazive, azijske nakaze, francuske ažbaHe,...čini mi se da alarmi i ne trebaju :lol:

Šta je po vama i koji dobar alarm system?

Ispade da je najsigurnije nemati auto :lol:

Dajte neki prijedlog.
JavierBosnia

#80 Re: Zasto cobra glasi kao najbolji alarm?

Post by JavierBosnia »

Mr.Sojic wrote: 19/09/2023 14:58 Sa obzirom na nazive, azijske nakaze, francuske ažbaHe,...čini mi se da alarmi i ne trebaju :lol:

Dajte neki prijedlog.
Patroline Hudiny, mehanicka i elektronska blokada, nekih hiljadarku izadje
Mr.Sojic

#81 Re: Zasto cobra glasi kao najbolji alarm?

Post by Mr.Sojic »

JavierBosnia wrote: 19/09/2023 15:27
Mr.Sojic wrote: 19/09/2023 14:58 Sa obzirom na nazive, azijske nakaze, francuske ažbaHe,...čini mi se da alarmi i ne trebaju :lol:

Dajte neki prijedlog.
Patroline Hudiny, mehanicka i elektronska blokada, nekih hiljadarku izadje
Eurića ili kilometara i jel to sa ugradnjom?
Hvala za info!
ZoomZoomKiwi

#82 Re: Zasto cobra glasi kao najbolji alarm?

Post by ZoomZoomKiwi »

Dajte neki prijedlog.
Full kasko je jedino dobro sredstvo.

Svaki do zadnjeg od tih alarma i blokada je kad tad pobijeđen/prohakan.

Da ne pričam o scenarijima da ti bukvalno odvuku vozilo pa onda čupaju alarme iz njega “na sigurnoj lokaciji” ili da ti ukradu samo far ili nešto tako (što je u posljednje vrijeme jako moderno).
Mr.Sojic

#83 Re: Zasto cobra glasi kao najbolji alarm?

Post by Mr.Sojic »

EFD22 wrote: 19/09/2023 16:52

Dajte neki prijedlog.
Full kasko je jedino dobro sredstvo.

Svaki do zadnjeg od tih alarma i blokada je kad tad pobijeđen/prohakan.

Da ne pričam o scenarijima da ti bukvalno odvuku vozilo pa onda čupaju alarme iz njega “na sigurnoj lokaciji” ili da ti ukradu samo far ili nešto tako (što je u posljednje vrijeme jako moderno).
I to je dobar savjet, ako ne i najbolji.

Full Kasko i mirno spavaj.

Ovdje je jedna g-đa imala full kasko i led joj totalno izlupao auto.Dobila odstetu ali i pismo od osiguranja da kod njih ne moze imati vise full kasko nego djelimicni kasko.Ne znam u Bosni pravi naziv kad nije full kasko.
mirota

#84 Re: Zasto cobra glasi kao najbolji alarm?

Post by mirota »

full kasko ako je auto iole skupo..plus blokada bilo kakva..kad ti ga ukradu dok ti dobijes nesto para nacekas se mjesecima
kabal1337

#85 Re: Zasto cobra glasi kao najbolji alarm?

Post by kabal1337 »

kasko je dobar pogotovo ako nemas garazu, klosari, grebanja itd.
mirota

#86 Re: Zasto cobra glasi kao najbolji alarm?

Post by mirota »

kasko uvijek imam zadnjih 8 god, jedno auto ukradeno, drugo udareno, sa prvim osiguranjem natezanje oko isplate, a Uniqa je top za stete od grebanja
Mr.Sojic

#87 Re: Zasto cobra glasi kao najbolji alarm?

Post by Mr.Sojic »

mirota wrote: 20/09/2023 06:35 full kasko ako je auto iole skupo..plus blokada bilo kakva..kad ti ga ukradu dok ti dobijes nesto para nacekas se mjesecima
Pod blokada mislis vjerovatno na mehanicku blokadu?
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#88 Re: Zasto cobra glasi kao najbolji alarm?

Post by Bobi »

Imate video nadzore auta, jeftino, neovisno napajanje strujom 6 mjeseci, u 2-3 sekunde dobiješ notifikaciju i sliku :D. Možeš i pričat s osobom u autu :D. Tajni prekidač napajanja pumpe goriva to može uradit ko ima malo tehničkog znanja u vlastitoj izvedbi. Ako koriste jammer opet dobijete notifikaciju da uredjaj nije na mreži i možeš odmah trčat prema autu :D.
Mr.Sojic

#89 Re: Zasto cobra glasi kao najbolji alarm?

Post by Mr.Sojic »

Bobi wrote: 20/09/2023 09:19 Imate video nadzore auta, jeftino, neovisno napajanje strujom 6 mjeseci, u 2-3 sekunde dobiješ notifikaciju i sliku :D. Možeš i pričat s osobom u autu :D. Tajni prekidač napajanja pumpe goriva to može uradit ko ima malo tehničkog znanja u vlastitoj izvedbi. Ako koriste jammer opet dobijete notifikaciju da uredjaj nije na mreži i možeš odmah trčat prema autu :D.
Rahmetli dajdza imao na pasatu "tajni" prekidac.
Dzaba sve i kljuc i auto ali dok ne nadjes prekidac ne mice :lol:

Trci ti za autom kad se najedes bureka :lol: ili kad kradljivac ima kod sebe "metalnih" sprava :mrgreen:

A i ako ga slikas mozes izlijepiti stubove ko kad trazis izgubljenog kera :lol:
mirota

#90 Re: Zasto cobra glasi kao najbolji alarm?

Post by mirota »

Mr.Sojic wrote: 20/09/2023 09:06
mirota wrote: 20/09/2023 06:35 full kasko ako je auto iole skupo..plus blokada bilo kakva..kad ti ga ukradu dok ti dobijes nesto para nacekas se mjesecima
zeder, ono sto ide na mijenjac, IGLA, alarm, lopovi se teze odlucuju da kradu to kad imas...plus KASKOOO...ako je auto vrednije npr od 20 000 ne bi se mislio... ja sam platio 38000 auto, full kasko 1450 km godina, plus alarm kod Dada kod bazena na Otoci, kad me neko ogrebao, dobio 1400 km za to...ocekivah 200 najvise..samo Uniqa
Alfonso97

#91 Re: Zasto cobra glasi kao najbolji alarm?

Post by Alfonso97 »

Komsija krenuo na more zapratili ih i dole kada su stali da slikaju lola sa pištoljem prišao i rekao daj kljuceve i reci ženi da viče.
mirota

#92 Re: Zasto cobra glasi kao najbolji alarm?

Post by mirota »

Alfonso97 wrote: 20/09/2023 11:35 Komsija krenuo na more zapratili ih i dole kada su stali da slikaju lola sa pištoljem prišao i rekao daj kljuceve i reci ženi da viče.
zato kod Dada alarm, pa kad lopov odmakne s otetim autom, samo se ugasi auto..pa da vidis lolu kako bjezi
Mr.Sojic

#93 Re: Zasto cobra glasi kao najbolji alarm?

Post by Mr.Sojic »

mirota wrote: 20/09/2023 11:27
Mr.Sojic wrote: 20/09/2023 09:06

zeder, ono sto ide na mijenjac, IGLA, alarm, lopovi se teze odlucuju da kradu to kad imas...plus KASKOOO...ako je auto vrednije npr od 20 000 ne bi se mislio... ja sam platio 38000 auto, full kasko 1450 km godina, plus alarm kod Dada kod bazena na Otoci, kad me neko ogrebao, dobio 1400 km za to...ocekivah 200 najvise..samo Uniqa
Ok i hvala za info :thumbup:
Auto je oko 30.000 eura vrijednosti.
A ja, auto nije na BH tablama.
saabsa

#94 Re: Zasto cobra glasi kao najbolji alarm?

Post by saabsa »

Mr.Sojic wrote: 20/09/2023 09:27
Bobi wrote: 20/09/2023 09:19 Imate video nadzore auta, jeftino, neovisno napajanje strujom 6 mjeseci, u 2-3 sekunde dobiješ notifikaciju i sliku :D. Možeš i pričat s osobom u autu :D. Tajni prekidač napajanja pumpe goriva to može uradit ko ima malo tehničkog znanja u vlastitoj izvedbi. Ako koriste jammer opet dobijete notifikaciju da uredjaj nije na mreži i možeš odmah trčat prema autu :D.
Rahmetli dajdza imao na pasatu "tajni" prekidac.
Dzaba sve i kljuc i auto ali dok ne nadjes prekidac ne mice :lol:

Trci ti za autom kad se najedes bureka :lol: ili kad kradljivac ima kod sebe "metalnih" sprava :mrgreen:

A i ako ga slikas mozes izlijepiti stubove ko kad trazis izgubljenog kera :lol:
Tako je jaran potrčao kad je vidio da mu lik sjedi u autu a drugi stade ispred njega sa automatom "gdje si pošao..."
nivla

#95 Re: Zasto cobra glasi kao najbolji alarm?

Post by nivla »

ma nije vrijedno auto zivota, ni vlasnikovog ni zivota lopova pa da robijas za govno, ako otima kazes vozi i zoves policiju
W0rM
Grijem se na: sunčevu energiju
Vozim: se po mahali

#96 Re: Zasto cobra glasi kao najbolji alarm?

Post by W0rM »

nivla wrote: 20/09/2023 14:28 ma nije vrijedno auto zivota, ni vlasnikovog ni zivota lopova pa da robijas za govno, ako otima kazes vozi i zoves policiju
Po tom principu rade sta nam rade. Da se dogodi u Sarajevu i Bosni i Hercegovini jos 10 "Hadzija", 2x bi promislili da li da nesto ukradu.
nivla

#97 Re: Zasto cobra glasi kao najbolji alarm?

Post by nivla »

W0rM wrote: 20/09/2023 14:31
nivla wrote: 20/09/2023 14:28 ma nije vrijedno auto zivota, ni vlasnikovog ni zivota lopova pa da robijas za govno, ako otima kazes vozi i zoves policiju
Po tom principu rade sta nam rade. Da se dogodi u Sarajevu i Bosni i Hercegovini jos 10 "Hadzija", 2x bi promislili da li da nesto ukradu.
nema materijalne vrijednosti zbog koje bih ja nekom uzeo zivot, osim kad je zivot u pitanju onda nema granice i suzdrzavanja
W0rM
Grijem se na: sunčevu energiju
Vozim: se po mahali

#98 Re: Zasto cobra glasi kao najbolji alarm?

Post by W0rM »

nivla wrote: 20/09/2023 14:37
W0rM wrote: 20/09/2023 14:31

nema materijalne vrijednosti zbog koje bih ja nekom uzeo zivot, osim kad je zivot u pitanju onda nema granice i suzdrzavanja
Ma buraz, ja oznojim ledja dooobro da bih nesta stekao i dodje lola, "jer mu se moze". Ne dao Bog tog iskusenja, prvenstveno, ali ako ne bih imao srca da ga ubijem, gledao bih da ucinim invalidom. Pogotovo sad kad covjek vidi malo svijeta i shvati kolike su mu opcije, ne trazim i ne bih volio da dodjem u to iskusenje, ali fakat, puna kapa i Hatica i Smrkova i vakih i nakih, basta. #PonosnivlasnikG17
Pauza

#99 Re: Zasto cobra glasi kao najbolji alarm?

Post by Pauza »

Ne vjerujem da postoji taj sa nezavisnim napajanjem od 6. mjeseci? Moze li konkretan link od modela.
emotivac

#100 Re: Zasto cobra glasi kao najbolji alarm?

Post by emotivac »

W0rM wrote: 20/09/2023 14:41
nivla wrote: 20/09/2023 14:37
Ma buraz, ja oznojim ledja dooobro da bih nesta stekao i dodje lola, "jer mu se moze". Ne dao Bog tog iskusenja, prvenstveno, ali ako ne bih imao srca da ga ubijem, gledao bih da ucinim invalidom. Pogotovo sad kad covjek vidi malo svijeta i shvati kolike su mu opcije, ne trazim i ne bih volio da dodjem u to iskusenje, ali fakat, puna kapa i Hatica i Smrkova i vakih i nakih, basta. #PonosnivlasnikG17
100%

Još ga pustit' da ode gledajući u njega, daj ba... Odvajao od usta što bi se reklo... I nazoveš policiju, ništa, šta će, koliki je procenat pronađenih vozila ? Ujutro u 4 ga ukrade, u 6 je već negdje u nekoj vukoj3bini i zove traži otkup vrijednosti pola auta npr, ili auto ide u dijelove ili u vatru.

#Ponosnivlasnikvišeigračkicahehe
Post Reply