palermo wrote:Zato što narod, koliko god ga optuživali, ili forumaši ili političari. nije toliko glup da ne prepozna neprijatelja države.York Light 100`s wrote: Sada smo imali SBB kao glavnog protivnika SDA na izborima. Zašto narod nije sada isto uradio kao sa SDP prije 4 godine i Strankom za BiH prije 8 godina? Za SDA se zna da je zlo, da je se šansa pružila SBBu i oni ispali neozbiljni poput Zlatkove i Harisove stranke mogli su se opet kazniti za 4 godine na idućim izborima, za SDA se zna da ćemo iduće 4 godine biti 100% u govnima, znači nije se imalo šta izgubiti glasanjem za SBB.
Najveći razlog zašto SBB nije dobio šansu kao SDP i Stranka za BiH jeste što su Bakir Izetbegović i SDA igrali jače nego ikada od krajai
To što ga ti ne prepoznaješ je prevashodno tvoj problem, ne naroda.
Zašto će Zapad podržati Radončića
-
razonoda
#51 Re: Zašto će Zapad podržati Radončića
-
zavrzlama
#52 Re: Zašto će Zapad podržati Radončića
poenta je,sta ce entiteti ako ce u njima svi biti ravnopravni....manjem entitetu samo promijeni ime i izbaci krsne slave za institucijalne ,prvi srbi ce isti ukinuti ili prekonponovati u ekonomske regije...konstutivnost i entiteti ne idu jedno sa drugim,dok predstavljaju eskluzivitete vecinskog naroda...sutra da neki bosnjacki politicar prtedlozi i usvoji s eda se federacija zove muslimanska republika ,ja bi se BIH odrekao i otisao iz iste...Ukidanje entiteta nije potrebno, a ukidanje konstitutivnosti tri naroda niti je potrebno, niti je pravedno.
- Skijaš
#53 Re: Zašto će Zapad podržati Radončića
Šta znači istinski građanska ? Hoće li u Oružanim snagama biti zadržana procentualna kvota Hrvata (jednaka procentu kojeg Hrvati čine u ukupnom stanovništvu) ili će se ići na stvaranje bošnjačke verzije JNA ? BiH je i hrvatska zemlja, hrvatski jezik mora imati jednak status kao i bosanski ili srpski, Hrvati moraju imati svoju kvotu u Vladi FBiH i Savjetu ministara, itd itd. To ne znači prisustvo HDZ-a, to znači prisustvo Hrvata, Ustavom i zakonima potvrđeno.tandmand wrote:Da, to je najzalosnije, sto istinski gradjansku BiH niko ne zeli ...
- Skijaš
#54 Re: Zašto će Zapad podržati Radončića
Kako je pravedno transformisati bilo koji narod u nacionalnu manjinu ? I ako jeste, hajde da pripojimo BiH Hrvatskoj pa da se onda igramo gašenja konstitutivnosti, oni svakako imaju iskustva s tim.General War wrote:A zasto nebi bilo pravedno?Skijaš wrote:Ukidanje entiteta nije potrebno, a ukidanje konstitutivnosti tri naroda niti je potrebno, niti je pravedno.tandmand wrote:Dejtonska BiH nikada nece postati clanica EU. Radoncic prvo mora da ukine RS i napravi od BiH gradjansku drzavu
-
palermo
#55 Re: Zašto će Zapad podržati Radončića
Narod sve ne zna, niko ne zna sve.razonoda wrote:Dokaz tvojoj tvrdnji je 92. Narod sve zna.
Al u pravu si, 92 je upravo dokaz mojoj tvrdnji.
- Skijaš
#56 Re: Zašto će Zapad podržati Radončića
Materijala za tu tezu nema, zato i izmišljanje državnog terora, zato ova Kebina kampanja.General War wrote:Ja ne znam ko to se provaljuje da zapad vidi radoncica kao neku figuru koja moze otkociti procese..
- Skijaš
#57 Re: Zašto će Zapad podržati Radončića
Zato što ljudi u Bihaću bolje znaju šta su njihove potrebe od likova u Sarajevu. Određen nivo decentralizacije je neophodan i ja sam blizak prijedlogu Biskupske konferencije, ali se i sadašnje karte može zadržati mijenjajući samo monoetnički karakter postojećih administrativnih jedinica.zavrzlama wrote:poenta je,sta ce entiteti ako ce u njima svi biti ravnopravni...Ukidanje entiteta nije potrebno, a ukidanje konstitutivnosti tri naroda niti je potrebno, niti je pravedno.
-
razonoda
#58 Re: Zašto će Zapad podržati Radončića
objasni tu tvrdnju?palermo wrote:Narod sve ne zna, niko ne zna sve.razonoda wrote:Dokaz tvojoj tvrdnji je 92. Narod sve zna.
Al u pravu si, 92 je upravo dokaz mojoj tvrdnji.
- York Light 100`s
#59 Re: Zašto će Zapad podržati Radončića
Očigledno je da su to glavni problemi za većinu Bošnjaka jer je baš na temu Islam, selam i Bošnjanstvo SDA skupio najveće poene "Fahro nije nikakav Bošnjak. JaH njegaH neH vidiH uH niHkakvoHj DžaHmiHji"pumica wrote:Upravo zbog toga radoncicu ne treba davati sansu.York Light 100`s wrote:
Ma može on pomoći sam sebi, rukaj dvanaest sati na dan, neosiguran, donji si, može te svako guziti na poslu jer zna da 1 pogrešna riječ znači noga i to sve za 300-400 maraka. Čudo kako svi nesposobnjaci (koliko ih je ono hiljada napustilo Bosnu u 2014?) odjednom postaju sposobni vani.
Ma naravno, glasajte za nas, u jedinstvu je snaga a ako ne nađete posao ili nađete neki poput kopanja kanala uprkos vašoj diplomi, fakultetu, iskustvu ili znanju onda je do vas jer se ponašate djetinjasto i ne razumijete kako ovaj sistem funkcioniše. Ali kako nam je dobro nam je, barem možemo na ulici od srca uzviknuti selam!
A ako neko želi promjeniti ovaj sistem to je u isto vrijeme i direktan atak na Bošnjanstvo i Islam jer ako se promijeni ovaj sistem uticaće i na selam alejk na ulici i to je najbolji dokaz da dušmani žele nastaviti gdje su 1995 stali
Da li su nasi problemi islam, bosnjastvo, 1.mart, selam, ...???
Sta se uhvatio toga?
Bujrum neka predlozi mjere za izlazak iz finansijske krize ali nema on to!
Kako nije jasno ljudima koji su glasali za njega da je on nesposobnjakovic sda na kvadrat?
Kako ce on pomoci drzavi i bosnjacima?
Drogom? Pravljenjem treceg entiteta? Protjerivanjem Arapa i Turske? Angazovanjem Kebe i slicnih?
Gluho bilo.
Samo treba rezimirati sta je on postigao u zivotu i kako bi izgledalo to prenijeti na drzavni nivo. Ono sto je u svojim firmama napravio...rodbinske i kriminalne prchije...napravio bi od drzave ako mu se pruzi prilika.
Pa ljudi moji...prvo sto je uradio kad je zasjeo na mjesto ministra je bilo premjestanje svojih ljudi od povjerenja (rodbina i zemljaci) iz svojih firmi u ministarstva koja je zauzeo (min. sigurnost i min. finansija)!!!
Jel to promjena koja nam treba???
A eto Bakir nije doprinjeo dosta državi sa ilegalnim radnjama, nerješenim ubistvima, tjeranjem zapadnih investitora?
U suštni su Fahro i Bake slični, jedan je samo više istočno orijentisan a drugi zapadno. Velika je razlika što mi sa ovim istočno orijentisanim nemamo ništa niti ćemo igdje dogurati (a moglo bi nam biti lijepo da to palamuđenje Bakira i Erdogana o bratstvu pređe iz teorije u praksu npr. radna mjesta za Bošnjake u Turskoj...)
dok je ovaj drugi očigledno miljenik europske unije i približavanje BiH europi bi puno značilo (bezpotrebno je objašnjavati zašto)
Eno slučaj Aleksandra Vučića koji je isto igrač europske unije kojem dosta Srba isto psuje mater zato što je izdajnik, opasnost za Srpstvo, slični argumenti kao naši za Radončića i Bošnjanstvo. Mi kao neutralni posmatrači dešavanja u Srbiji bez ikakvih emocija kristalno jasno gledamo jednu Srbiju koja napreduje sa Vučićem u europu prvenstveno radi poteza koje se smatraju "izdajom Srpstva" od pojedinaca a koje su za nas neutralne posmatrače pametni potezi. E onda imamo priliku vidjeti kako Šešelj dolazi u Srbiju i počinje baljezgati o velikom Srpstvu i velikoj Srbiji i yebeš europsku uniju bla bla bla a onda vidimo par idiota na skupu u stilu "radije ćemo jesti travu nego ući u europsku uniju ali srpstvo nedamo" a mi kažemo "idioti jedni, nećete u europi biti manje Srbi, samo se morate osloboditi par radikalnih ekstremnih lanaca i naučiti živjeti u sekularnom društvu" ali nažalost mi nismo drugačiji, ni mi nismo bolji kada kažemo "yebeš europsku uniju, slađe je kada Bakir na bini kaže "eselamu alejkum braćo i sestre" a i mi kao oni tamo sa srpstvom ne kontamo da ćemo i dalje biti Bošnjaci i muslimani i kada budemo u uniji.
Džaba nam sve, koliko god glumili ili se opirali, može nas neko 20 godina guziti, jednom kada se spomene selam mi svi omekšamo a "on nije pravi Bošnjak" je veći argumenat nego "20 godina smo vas u crno zavili"
Nismo mi za sekularno društvo jer 90% će to protumačiti kao ultimativni pokušaj da se Bošnjak i Islam istrijebi u Bosni i Hercegovini
-
palermo
#60 Re: Zašto će Zapad podržati Radončića
Šta ti se treba objasniti ? Da je narod i 92 znao, uprkos svim iskušenjima, lutanjima, na koju će stranu se opredijeliti.razonoda wrote: objasni tu tvrdnju?
Tužno je što nakon što je prošlo skoro 25 godina od 92 i dalje treba tebi objašnjavati ovako jednostavne stvari.
- Skijaš
#61 Re: Zašto će Zapad podržati Radončića
Nemoj ba petljati. Kakav Radončić miljenik EU ? Lik je saveznik (ili sluga) Dodiku koji zbog ruskih veza blokira NATO integracije.York Light 100`s wrote: dok je ovaj drugi očigledno miljenik europske unije i približavanje BiH europi bi puno značilo
-
razonoda
#62 Re: Zašto će Zapad podržati Radončića
palermo wrote:Šta ti se treba objasniti ? Da je narod i 92 znao, uprkos svim iskušenjima, lutanjima, na koju će stranu se opredijeliti.razonoda wrote: objasni tu tvrdnju?
Tužno je što nakon što je prošlo skoro 25 godina od 92 i dalje treba tebi objašnjavati ovako jednostavne stvari.
-
palermo
#63 Re: Zašto će Zapad podržati Radončića
Operdijelio se prvo na referendumu, za nezavisnu i suverenu Bosnu i Hercegovinu, nakon toga je kroz oružani otpor agresiji koja je izvršena od oba naša susjeda, potvrdio svoj izbor.razonoda wrote:Udarilo mi sunce u glavu, ne razumijem, za sta se OPREDJELILO?
Slušaj, imam dobrog prijatelja, profesora historije, meni za hatur je spreman da ti održi nekoliko sati iz novije historije, može i dopisnim putem.
-
Innovation
#64 Re: Zašto će Zapad podržati Radončića
Nemoj joj zamjeriti, tada nije bila ovdje /zivi u USA/. Stvarno ne razumije.palermo wrote: Tužno je što nakon što je prošlo skoro 25 godina od 92 i dalje treba tebi objašnjavati ovako jednostavne stvari.
-
razonoda
#65 Re: Zašto će Zapad podržati Radončića
palermo wrote:Operdijelio se prvo na referendumu, za nezavisnu i suverenu Bosnu i Hercegovinu, nakon toga je kroz oružani otpor agresiji koja je izvršena od oba naša susjeda, potvrdio svoj izbor.razonoda wrote:Udarilo mi sunce u glavu, ne razumijem, za sta se OPREDJELILO?
Slušaj, imam dobrog prijatelja, profesora historije, meni za hatur je spreman da ti održi nekoliko sati iz novije historije, može i dopisnim putem.
-
razonoda
#66 Re: Zašto će Zapad podržati Radončića
e, i ti ga sada. Sta treba razumjeti. Gdje je BIH SA TIM ''PAMETNIM' narodom , 2015 je.Innovation wrote:Nemoj joj zamjeriti, tada nije bila ovdje /zivi u USA/. Stvarno ne razumije.palermo wrote: Tužno je što nakon što je prošlo skoro 25 godina od 92 i dalje treba tebi objašnjavati ovako jednostavne stvari.
- General War
#67 Re: Zašto će Zapad podržati Radončića
PA ne mislim nikom nista pripajati, samo nije hrvatska samo samo sa iskustvom, BiH i njeni entiteti su primejr da je ta konstitutivnost samo na papiru i kad treba u parlament izabrati podobnih ili se nabrzinu prekrstit i eto rjesenjaSkijaš wrote: Kako je pravedno transformisati bilo koji narod u nacionalnu manjinu ? I ako jeste, hajde da pripojimo BiH Hrvatskoj pa da se onda igramo gašenja konstitutivnosti, oni svakako imaju iskustva s tim.
- pumica
#68 Re: Zašto će Zapad podržati Radončića
Evo pusti to jel fahro bosnjak ili nije.York Light 100`s wrote:Očigledno je da su to glavni problemi za većinu Bošnjaka jer je baš na temu Islam, selam i Bošnjanstvo SDA skupio najveće poene "Fahro nije nikakav Bošnjak. JaH njegaH neH vidiH uH niHkakvoHj DžaHmiHji"pumica wrote:Upravo zbog toga radoncicu ne treba davati sansu.York Light 100`s wrote:
Ma može on pomoći sam sebi, rukaj dvanaest sati na dan, neosiguran, donji si, može te svako guziti na poslu jer zna da 1 pogrešna riječ znači noga i to sve za 300-400 maraka. Čudo kako svi nesposobnjaci (koliko ih je ono hiljada napustilo Bosnu u 2014?) odjednom postaju sposobni vani.
Ma naravno, glasajte za nas, u jedinstvu je snaga a ako ne nađete posao ili nađete neki poput kopanja kanala uprkos vašoj diplomi, fakultetu, iskustvu ili znanju onda je do vas jer se ponašate djetinjasto i ne razumijete kako ovaj sistem funkcioniše. Ali kako nam je dobro nam je, barem možemo na ulici od srca uzviknuti selam!
A ako neko želi promjeniti ovaj sistem to je u isto vrijeme i direktan atak na Bošnjanstvo i Islam jer ako se promijeni ovaj sistem uticaće i na selam alejk na ulici i to je najbolji dokaz da dušmani žele nastaviti gdje su 1995 stali
Da li su nasi problemi islam, bosnjastvo, 1.mart, selam, ...???
Sta se uhvatio toga?
Bujrum neka predlozi mjere za izlazak iz finansijske krize ali nema on to!
Kako nije jasno ljudima koji su glasali za njega da je on nesposobnjakovic sda na kvadrat?
Kako ce on pomoci drzavi i bosnjacima?
Drogom? Pravljenjem treceg entiteta? Protjerivanjem Arapa i Turske? Angazovanjem Kebe i slicnih?
Gluho bilo.
Samo treba rezimirati sta je on postigao u zivotu i kako bi izgledalo to prenijeti na drzavni nivo. Ono sto je u svojim firmama napravio...rodbinske i kriminalne prchije...napravio bi od drzave ako mu se pruzi prilika.
Pa ljudi moji...prvo sto je uradio kad je zasjeo na mjesto ministra je bilo premjestanje svojih ljudi od povjerenja (rodbina i zemljaci) iz svojih firmi u ministarstva koja je zauzeo (min. sigurnost i min. finansija)!!!
Jel to promjena koja nam treba???
A eto Bakir nije doprinjeo dosta državi sa ilegalnim radnjama, nerješenim ubistvima, tjeranjem zapadnih investitora?
U suštni su Fahro i Bake slični, jedan je samo više istočno orijentisan a drugi zapadno. Velika je razlika što mi sa ovim istočno orijentisanim nemamo ništa niti ćemo igdje dogurati (a moglo bi nam biti lijepo da to palamuđenje Bakira i Erdogana o bratstvu pređe iz teorije u praksu npr. radna mjesta za Bošnjake u Turskoj...)
dok je ovaj drugi očigledno miljenik europske unije i približavanje BiH europi bi puno značilo (bezpotrebno je objašnjavati zašto)
Eno slučaj Aleksandra Vučića koji je isto igrač europske unije kojem dosta Srba isto psuje mater zato što je izdajnik, opasnost za Srpstvo, slični argumenti kao naši za Radončića i Bošnjanstvo. Mi kao neutralni posmatrači dešavanja u Srbiji bez ikakvih emocija kristalno jasno gledamo jednu Srbiju koja napreduje sa Vučićem u europu prvenstveno radi poteza koje se smatraju "izdajom Srpstva" od pojedinaca a koje su za nas neutralne posmatrače pametni potezi. E onda imamo priliku vidjeti kako Šešelj dolazi u Srbiju i počinje baljezgati o velikom Srpstvu i velikoj Srbiji i yebeš europsku uniju bla bla bla a onda vidimo par idiota na skupu u stilu "radije ćemo jesti travu nego ući u europsku uniju ali srpstvo nedamo" a mi kažemo "idioti jedni, nećete u europi biti manje Srbi, samo se morate osloboditi par radikalnih ekstremnih lanaca i naučiti živjeti u sekularnom društvu" ali nažalost mi nismo drugačiji, ni mi nismo bolji kada kažemo "yebeš europsku uniju, slađe je kada Bakir na bini kaže "eselamu alejkum braćo i sestre" a i mi kao oni tamo sa srpstvom ne kontamo da ćemo i dalje biti Bošnjaci i muslimani i kada budemo u uniji.
Džaba nam sve, koliko god glumili ili se opirali, može nas neko 20 godina guziti, jednom kada se spomene selam mi svi omekšamo a "on nije pravi Bošnjak" je veći argumenat nego "20 godina smo vas u crno zavili"
Nismo mi za sekularno društvo jer 90% će to protumačiti kao ultimativni pokušaj da se Bošnjak i Islam istrijebi u Bosni i Hercegovini
Ja sam pisala o sasvim drugim razlozima zasto fahro nije rjesenje za drzavu.
Treba ga porediti sa dodikom a ne sa vucicem.
U rs za vladavine dodika konstantni su presedani tipa posljednjeg zakona o javnom redu i miru...e slicne gluposti ocekuj ako radoncic zajase ovu drzavu.
Njemu se svidjela moc koju je imao dok je bilo rahat kriminala i podrske sda...samo psihopata moze sebi onakav promotivni spot napraviti a znati sve o samom sebi i biti svjestan sta i kako je postigao...apetiti su mu porasli a izvor moci se ugasio...
Jadan on...dajmo mu moc.
- Skijaš
#69 Re: Zašto će Zapad podržati Radončića
Pa da, ali ne možemo zbog tih zloupotreba i malverzacija ići u drugu krajnost i potpuno ukidati koncept konstitutivnosti.General War wrote:PA ne mislim nikom nista pripajati, samo nije hrvatska samo samo sa iskustvom, BiH i njeni entiteti su primejr da je ta konstitutivnost samo na papiru i kad treba u parlament izabrati podobnih ili se nabrzinu prekrstit i eto rjesenjaSkijaš wrote: Kako je pravedno transformisati bilo koji narod u nacionalnu manjinu ? I ako jeste, hajde da pripojimo BiH Hrvatskoj pa da se onda igramo gašenja konstitutivnosti, oni svakako imaju iskustva s tim.kao ona dva delegata...dok prava konstitutivnost gradjana ne postoji i one konstitutivne narode zaboli ona stvar...znas i sam mnogo bolje od mene.
- York Light 100`s
#70 Re: Zašto će Zapad podržati Radončića
Pa da, kada god se takne SDA mafija sprema nam se nova 92. sa novim Rašom. Tako je najlakše smekšati narod da sve ostane po starom i da SDA rak jede državu iznutra i dovodi mnoge građane na rub egzistencije pa većina građana živi mizerno kao da je 1993.palermo wrote:Šta ti se treba objasniti ? Da je narod i 92 znao, uprkos svim iskušenjima, lutanjima, na koju će stranu se opredijeliti.razonoda wrote: objasni tu tvrdnju?
Da niko ne primjeti grešku u koracima da je sa privatizovanjem, korupcijom i nepotizmom bošnjačka stranka odvela svoj bošnjački narod u propast a kada se neko pojavi kao opozicija onda se brani ta ista bošnjačka garnitura sa "nedajte da ovaj odvede bošnjački narod u propast.
E neka tebi ne treba objašnjavati i neka si se ti poslije 25 godina opredjelio za pravu stranu jer 25 godina poslije rata svima nam je lijepo na pravoj strani
- General War
#71 Re: Zašto će Zapad podržati Radončića
Ok, sta je resenje? Ovako vise jednostavno nemoze ili da ispostavimo racun strancima da finansiraju proizvode dejtona...bezbrojne parlamente i kantone i kukce palce...Ja jednostavno ne vidim lak izlaz dijalogom vec samo usloznjavanjem situacije...Rejsenja eliti ne idu u prilog.Skijaš wrote:Pa da, ali ne možemo zbog tih zloupotreba i malverzacija ići u drugu krajnost i potpuno ukidati koncept konstitutivnosti.General War wrote:PA ne mislim nikom nista pripajati, samo nije hrvatska samo samo sa iskustvom, BiH i njeni entiteti su primejr da je ta konstitutivnost samo na papiru i kad treba u parlament izabrati podobnih ili se nabrzinu prekrstit i eto rjesenjaSkijaš wrote: Kako je pravedno transformisati bilo koji narod u nacionalnu manjinu ? I ako jeste, hajde da pripojimo BiH Hrvatskoj pa da se onda igramo gašenja konstitutivnosti, oni svakako imaju iskustva s tim.kao ona dva delegata...dok prava konstitutivnost gradjana ne postoji i one konstitutivne narode zaboli ona stvar...znas i sam mnogo bolje od mene.
- Skijaš
#72 Re: Zašto će Zapad podržati Radončića
SDA treba rušiti, ali ne dovođenjem veće hijene na vlast.York Light 100`s wrote:Pa da, kada god se takne SDA mafija sprema nam se nova 92. sa novim Rašom. Tako je najlakše smekšati narod da sve ostane po starom i da SDA rak jede državu iznutra i dovodi mnoge građane na rub egzistencije pa većina građana živi mizerno kao da je 1993.palermo wrote:Šta ti se treba objasniti ? Da je narod i 92 znao, uprkos svim iskušenjima, lutanjima, na koju će stranu se opredijeliti.razonoda wrote: objasni tu tvrdnju?
Da niko ne primjeti grešku u koracima da je sa privatizovanjem, korupcijom i nepotizmom bošnjačka stranka odvela svoj bošnjački narod u propast a kada se neko pojavi kao opozicija onda se brani ta ista bošnjačka garnitura sa "nedajte da ovaj odvede bošnjački narod u propast.
E neka tebi ne treba objašnjavati i neka si se ti poslije 25 godina opredjelio za pravu stranu jer 25 godina poslije rata svima nam je lijepo na pravoj strani
-
palermo
#73 Re: Zašto će Zapad podržati Radončića
What's problem....što mislim da sistem vrijednosti koji Fahro sa sobom donosi je ispod svih civilizacijskih nivoa.Mislim, jbg.York Light 100`s wrote: Pa da, kada god se takne SDA mafija sprema nam se nova 92. sa novim Rašom. Tako je najlakše smekšati narod da sve ostane po starom i da SDA rak jede državu iznutra i dovodi mnoge građane na rub egzistencije pa većina građana živi mizerno kao da je 1993.
I pusti tu foru,pročitali smo je dosada stoputa,k'o biva ako nisi za Fahru onda nisi za promjene. Hajde....
-
razonoda
#74 Re: Zašto će Zapad podržati Radončića
palermo wrote:What's problem....što mislim da sistem vrijednosti koji Fahro sa sobom donosi je ispod svih civilizacijskih nivoa.Mislim, jbg.York Light 100`s wrote: Pa da, kada god se takne SDA mafija sprema nam se nova 92. sa novim Rašom. Tako je najlakše smekšati narod da sve ostane po starom i da SDA rak jede državu iznutra i dovodi mnoge građane na rub egzistencije pa većina građana živi mizerno kao da je 1993.
I pusti tu foru,pročitali smo je dosada stoputa,k'o biva ako nisi za Fahru onda nisi za promjene. Hajde....
- Skijaš
#75 Re: Zašto će Zapad podržati Radončića
Ovo sam napisao prije ravno tri godine :General War wrote:Ok, sta je resenje? Ovako vise jednostavno nemoze ili da ispostavimo racun strancima da finansiraju proizvode dejtona...bezbrojne parlamente i kantone i kukce palce...Ja jednostavno ne vidim lak izlaz dijalogom vec samo usloznjavanjem situacije...Rejsenja eliti ne idu u prilog.Skijaš wrote:Pa da, ali ne možemo zbog tih zloupotreba i malverzacija ići u drugu krajnost i potpuno ukidati koncept konstitutivnosti.General War wrote: PA ne mislim nikom nista pripajati, samo nije hrvatska samo samo sa iskustvom, BiH i njeni entiteti su primejr da je ta konstitutivnost samo na papiru i kad treba u parlament izabrati podobnih ili se nabrzinu prekrstit i eto rjesenjakao ona dva delegata...dok prava konstitutivnost gradjana ne postoji i one konstitutivne narode zaboli ona stvar...znas i sam mnogo bolje od mene.
-Sarajevo prekida sve razgovore sa Dodikom bez međunarodnog posredništva
--sistem funkcioniše kako funkcioniše, ali nema više ni iluzija o mogućnosti dogovora
---kada te pitaju zašto odbijaš pregovore, kažeš da ne odbijaš, ali želiš svjedoke jer Dodik laže
----međunarodna zajednice se uključuje u pregovore, gdje težinu imaju samo argumenti a ne arogancija
-----međunarodna zajednica predlaže kompromisna rješenja
------Dodik i to odbija
-------u međunarodnoj zajednici jača svijest da se Dodika mora izolovati i politički slomiti
Da bi došao do takvog rješenja, Sarajevo mora prestati sa podilaženjem Dodiku. Mora se prestati širiti laž da je sa velikosrbima dogovor moguć, jer nije. Mora ih se pobjediti kao što ih se pobjedilo u Crnoj Gori, Kosovu i Hrvatskoj. Nametanjem rješenja.