York Light 100`s wrote:
Jah eto ja trebam kada nešto zapazim tražiti stare postove od drugih forumaša da budem orginalan
Sve isti fazon "ja sam izabrao pravu stranu ja sam izabrao pravu stranu" a onda "ja nisam iz SDA" da ti izjave ne izgube kredibilitet
i onda na kraju izjava "nisu mi isti SDA i SBB, ima razloga zašto je SDA toliko moćna" bez ikakvog objašnjenja (najvjerovatnije ga i ti ne znaš)
hajde daj objašnjenje ako ga znaš, ipak je ovo forum za diskutovanje, a ako ga ne znaš ostajemo na praznim frazama o SDA i prave strane bez ijednog ozbiljnog argumenta
Valahhi bilahhi, jarane, predmijevam da bi ti trebalo biti jasno da nisam mnogo zainteresovan za tvoje mišljenje i klasifikaciju meneka od tebe. Al odgovrit ću ti na pitanje, iako mi je ovo valjda n-ti put da isto pišem.
Dakle, izbore u ovoj zemlji su uglavnom određivala pitanja vezana za ustrojstvo ove države, odnos stranaka prema njima, i stavovi koje su pokazivali spram suparničkih strana. SBIH je svoj uspon imao kroz odbijanje aprilskog paketa i retoriku 100% zemlje, a svoj sunovrat je doživio onda kada se oktirlo da je to samo jedna ubleha (a sve je počelo od reforme policije). SDP nije na posljednjim izborima izgubio zbog ekonomske situacije, niti nepotizma, nego zbig šurovanja sa Dodikom, Čovićem i to šurovanja koje je prešlo mjeru pristojnosti. I podsjetio bih te i SDA je u vrijeme Tihića gubila izbore, opet zbog nezadovoljstva birača Tihićevom politikom spram RS-a, HDZ-a . Ove priče o ekonomiji, lošem stanju, te mi ćemo popraviti ovo, te ono.....ne pije to još vode, uglavnom razlog je, kao što već negdje rekoh, narod nije mahnit i zna da je u ovoj situaciji i sa ovoliko kočničara naprosto nemoguće praviti krupne korake. Uostalom, narod vidi i da u sređenijim zemljama nije nešto bolje stanje.
I da ne dužim, stranka koja će moći ugroziti SDA je zapravo moderna varijanta SDA. Dakle, stranka koja je prepoznata kao dovoljna patriotska a opet pravi odmak od vjerskog karaktera SDA stvarajući prostor i za druge i drugačije unutar nje, te svakako makar mrvicu moralnija od same SDA. Komšić je imao šansu da bude početak stvaranja takve stranke, ali upravo su ga predizborne vratolomije mnoge navele da posumnjaju u njega.
A SBB i Fahro, pa stranka jednog lica, osnovana radi interesa jednog čovjeka, i naprosto je neozbiljno stavljati u isti ravan SDA i SBB. Nema tu nikakve konkurencije